ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 706 צפיות
שלום רב, אשמח לעזרה, בקניית רכב משפחתי. מאוד חשוב שיהיה חסכוני, אמין , ושבעזרת ה' לא יראה מוסך. וכמה שיותר חסכוני בדלק התקציב הוא עד 25K, לא בטוח שאני יכול להוסיף יותר. אשמח להצעות של רכבים שאוכל לבדוק מה אני יקנה.. ואם יש בעיות שאני צריך לדעת עליהם. תודה רבה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת אלירן כפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 909 צפיות
אהלן, זוג סטודנטים שמתחתנים והולכים לגור טיפה רחוק מהאוניברסיטה, הנסיעה היא כ30 ק"מ כל כיוון כל יום. בנוסף יהיו נסיעות בינעורניות יותר משמעותיות בסופ"ש להורים (חיפה וירושלים). בכנות, אין לנו מושג מאיפה להתחיל, המלצות מישהו? כיוון? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dandan12, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, מצאתי שני סוזוקי אלטו אוטומט, מתלבטת איזה מהם לקחת לבדיקה: 1. 2010, עשה רק 47, יד 1 פרטית - רוצה 33, צבע שמצא חן בעייני (נכון שזה לא הכי חשוב אבל עדיין..) 2. 2011, עשה 84, יד 2 פרטית רוצה גם 33 (טוען שגמיש) - בן אדם מבוגר שנשמע אמין, רואה חשבון. הייתה מכה בכנף שמאל שתוקנה (רק פחחות לא פגע בשלדה או בשאסי) שניהם מתחייבים בבדיקה
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לדעת אם אוטו דיל היא חברה אמינה
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
- 1 תגובות
- 568 צפיות
אבלן חברים. יש לי כמה שאלות לגבי רכישת רכב חדש מחברה/יבואן/ליסינג. במקרה שלי - קפיטל מוטורס. אני מעונייין בסיאט איביזה 2016 שהם מציעים הדגם הידני או טויוטה יאריס 2016 גם כן הידני. השאלה היא כזו, האם כדאי לי לשלם תשלום חודשי על רכב שבעצם מגיע עם 0 ק"מ או שעדיך לי ללכת על ליסינג עם אותם תנאים? או שאני בכלל מפספס משהו? כמו כן אשמח לדעת כמה פרטים על ביטוח מקיף. מאחר וזה רכב חדש, מן נסתם שארצה מקיף, הבעיה היא שעוד לא מלאו לי 24 שנים, אני בן 23 ומעל 4 שנים על ההגה, האם הביטוח יהיה יקר משמעותי ? האם כדאי לי לבצע אץ הביטוח על שם של אחי? שגדול ממני בכמה שנים? (כיום ברכבו יש ביטוח מקיף על שמו) אשמח לתשובות בהקדם לפני שאבצע את העסקה.. תודה חברים! S…
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 655 צפיות
ידוע לכם אם ניתן להתמקח איתם? להוריד במחיר? לקבל תוספות? אני בעניין של האיביזה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 807 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב לנהג חדש וצעיר - לעבודה ובחזרה (כ15ק"מ הלוך חזור ביום) + ונסיעות בעיר בקטנה. הוצאתי רישיון על אוטומט אז ידני לא בא בחשבון. תקציב בערך 20 אלף (אין בעיה להוסיף לפה ולשם אם זה באמת שווה את זה). אני אחזיק ברכב שנתיים פלוס מינוס. מה דעתכם על: 1. מיצ'ובישי לנסר קלאסיק 2007-2008 2. סובארו B3 הצ'בק 2008 3. פולו 2006-2008 4. יונדאי גטס 2008-2009 (לא מתחבר בכלל לרכב, אבל אני רואה שהוא עולה שוב ושוב בכל המלצות בתקציב שלי) מבחינת צריכת דלק (אני לא חושב שזה יהיה רלוונטי כל כך, אני לא אסע הרבה), אמינות, נוחות, אבזור פנימי (חשוב לי) ומבחינת ביטוח (האם משתלם לעשות מקיף לרכבים בטווח מחירים האלו?). אשמח לשמוע ממכם חוות דעת על הרכבים שציינתי…
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, ברצוני לרכוש רכב מליסינג, הרכב היה בשימוש בכנסת ישראל ,לפי המחירון זה נחשב משרד ממשלתי ? הורדה של 30%? או שזה נחשב ליסינג רגיל 22%? תודה
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם יש מגרשי מכוניות אמינים לרכבים של עד 30,000 שקל? אני מאזור ראשון לציון.
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 515 צפיות
שלום לכולם, מעוניינת לקנות רכב שיתאים לנסיעות בין עירוניות ונסיעות קצרות בתוך העיר. כרגע מתלבטת בין רנו קליאו שנת 2011 יד ראשונה שעברה 63,000 ק"מ לסוזוקי אלטו 2011 יד שנייה שעברה 43,000 ק"מ - שתיהן ידניות. יש לי נטייה ללכת על הקליאו אבל ברצוני לדעת האם הסטיגמה על רנו היא בגדר סטיגמה או שאכן יש בעיות רבות ברכבים צרפתיים. תודה לעונים !!
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 2 תגובות
- 534 צפיות
שלום לכולם, מעוניינת לקנות רכב שיתאים לנסיעות בין עירוניות ונסיעות קצרות בתוך העיר. כרגע מתלבטת בין רנו קליאו שנת 2011 יד ראשונה שעברה 63,000 ק"מ לסוזוקי אלטו 2011 יד שנייה שעברה 43,000 ק"מ - שתיהן ידניות. יש לי נטייה ללכת על הקליאו אבל ברצוני לדעת האם הסטיגמה על רנו היא בגדר סטיגמה או שאכן יש בעיות רבות ברכבים צרפתיים. תודה לעונים !!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
שלום לכולם, איזה רכב עדיף לאישה לנסיעות בתוך העיר ? הגיעה בלאנו ידנית החדשה ובמחיר יפה ! מבחינת מחיר אין הרבה הבדל בכסף,סוזוקי באלנו החדשה נמכרת ב75 וסטפווי לאחר שדרוגים וצבע 73 אלף. דברים חשובים- סטפווי מרווח גחון 21 כאשר סוזוקי באלנו 12 בלבד סוזוקי (כאן מינוס מאוד גדול)תא מטען קצת גדול יותר לסוזוקי וגם רכב חיסכוני יותר + מתקדם טכנולוגי ומקורי(מערכת MOBILEYE ,מערכת ניטור לחץ אוויר בצמיגים,אימובילייזר ועוד).לסוזוקי ידנית אין בקרת שיוט והגבלת מהירות+מערכת נווט כמו בסטפווי( הגיפון) לגבי בטיחות לא בדקתי למי יש יתרון... סוזוקי -זה סוזוקי ...דאצ'יה - זה דאצ'יה מה הייתם בוחרים ? מאוד מעניין לשמוע את דעתכם !
הודעה אחרונה מאת PsyOr, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 507 צפיות
מי מבין השתיים מומלצת? האם כדאי ללכת על דגם אחר באותו תקציב? בנוסף, ראיתי ת הפרסום לגבי הפיקנטו EX.מקדמה 29,600 ש"ח, 35 תשלומים של 290 ₪, ותשלום בסוף תקופה של 39,450 ₪.מחיר הרכב הוא 79,200.על פניו נראה משתלם.האומנם?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 452 צפיות
(שלושתן 1.6 ל' אוטו') תקציב: 13-16 אלף ש"ח. ציפיות: אמינות, התנהגות כביש, חווית נהיגה ושוב אמינות. (ידוע לי ששלושתן לא חסכוניות במיוחד מבחינת צריכת דלק) שללתי רכבים אחרים כגון איביזה ידנית 04 או אופל אסטרה למרות זריזותן והחיסכון בדלק בגלל כל מיני תקלות קטנות ומעצבנות חשמל, פלסטיקה, עלות חלפים וכו' כמו כן שללתי גם את יונדאי אקסנט בגלל חווית נהיגה אפורה ונוקשה מדי לטעמי בנוסף לסחיבה העצלה שלה. לגבי הרכבים שהזכרתי בכותרת, מצד אחד לפי הבנתי הדלה וחוות הדעת שקראתי הבנתי שהסיוויק עולה על מאזדה ועל האימפרזה מבחינת צריכת דלק, סחיבה, נוחות וחווית נהיגה. השאלות שלי הן: א. האם הסיוויק או המאזדה מהשנים 04 במחיר של-16k ש"ח בערך, עדיפות על אימפרזה מעט צעירה יותר…
הודעה אחרונה מאת shilo_v, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איך הרכב הזה? שנת 2016.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 971 צפיות
שלום למומחי הפורום, אני צריך את עזרתכם במציאת רכב שני בתקציב עד 50-60K. התכונות הרצויות (לפי סדר חשיבות): 1. אמינות 2. חסכוניות (דלק וחלפים) 3. בטיחות לא חשוב: חווית נהיגה, אסתטיות ושאלה נוספת: אנחנו קצרים בזמן (האשה מצאה עבודה), עדיף ללכת למגרש? (פשוט הייתה לנו חוויה מאוד לא נעימה באוטוסנטר בחיפה כשחזרנו מרילוקיישן לפני 4 חודשים). תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה אתם אומרים? Sent from my PRO 5 using Tapatalk
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום הזמינו לי רכב מהעבודה 208 אקטיב 2016 וכרגע אני נוסע על רכב גישור 308 אקטיב שנתן לי קצת להתבאס על 208 יש לי אפשרות לחליף בתוספת של 150 שקל לחודש ל 308 אקטיב 2016 האם זה כדאי לי? האם יש הבדל משמעותי? לא נסעתי על ה208 ככה שאני לא יכול להשוות אבל ה308 באמת חווית נהיגה אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו יכול להביא חוות דעת על הרכב? מה עדיף CLIO RS FORD FIESTA ST או את האבארט איבו? ואני סתם שואל לא קונה בזמן הקרוב...
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום, ראיתי שיש סוזוקי בלנו 2016 במחיר מאוד אטרקטיבי מגיעה עם מלא תוספות (מסתכל בעיקר על דגם הגיר הידני) איזשהי חוות דעת? המלצה? צריכת דלק ? המלצה אחרת לרכב חדש בתחום של עד 70,000~ ש"ח. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, אני מתחיל לעבוד בתל אביב לכן אני רוצה רכב הכי חסכוני, ידני ונוח שאפשר, שישרוד ירושלים - ת"א כל יום לפחות למשך שנה. אני מאוד מתלבט לגבי הפנדה או הקליאו עם עדיפות לקליאו כיוון שהיא מרגישה יותר נוחה לנסיעות כאלה וגם נראית יותר "רכב". הגרנדה קשה למצוא במחיר הזה שמורה. לגבי הפיג'ו אני כנראה הכי פחות יעדיף כיוון שהיא כנראה הכי פחות מתאימה לדרישות, אשמח אם תתקנו אותי. מה דעתכם? יש אופציות יותר טובות במחיר?
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה לקנות מסחרית קטנה אני רוצה אוטו אמין, זול בדלק ובתחזוקה אשמח להצעות ב30 אלף ואשמח גם להצעות ב50 אלף חשוב לבחור רכב שעלות/תועלת כדאי לא מתלהב לקנות חדש מהניילון לא מתלהב לקנות רכב שעבר את ה150 ק״מ תקציב 30-50k שאלות אם פרטי עושה 15-20 ק״מ בשנה מה הק״מ הממוצע של מסחרית? אם מנוע של פרטי מתחיל לגמגם אחרי 150-200 אלף ק״מ, איך עובד מנוע של מסחרית? המסחרית תשמש לעבודה קלה ולמשפחה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 536 צפיות
שלום לכולם, עקב השבתת הקליאו לאחר תאונה, אנחנו מחפשים רכב שיתפוס את מקומה. הרכב המבוקש הוא אך ורק גיר אוטומטי ועד תקציב של 60K (פלוס מינוס). בגדול אנחנו מתלבטים בנוגע לכמה רכבים ונשמח לקבל את המלצתכם. הרכבים שאנחנו שוקלים הם סופר מיני ומעלה (סובלים מצפיפות יותר במינים). המועמדים: סיאט איביזה, סיטרואן C4, קליאו החדשה ופולקסווגן פולו. במידה ויש לכם המלצה על רכב בסטנדרטים האלו נשמח לשמוע. תודה רבה על כל מענה!!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 720 צפיות
אהלן כולם, מה שלומכם? אני בתהליכי חיפוש רכב ורציתי להתייעץ עמכם. הייתי באחת מחברות הליסינג השבוע וחיפשתי רכב משפחתי קטן והומלץ לי בחום על היונדאי I25. היונדאי הספציפית שהוצעה לי במסגרת התקציב שלי (עד 50 אלף) היא מודל 2012 עם 107 אלף קילומטר. האוטו מן הסתם יעבור את כל הבדיקות והבטחה של חברת הליסינג שהוא יצא מתוקתק, אך העובדה שאני קונה רכב עם 107 אלף קילומטר (25 אלף ממוצע בשנה) קצת מפריעה לי. זה לא שאני כנראה אצליח להבדיל בין רכב לרכב בטח אחרי שעבר בדיקה ותיקון ליקויים, אבל איכשהו עניין הקילומטרז' מציק. האם זו התעסקות מיותרת על הקילומטרז'? האם כדאי ללכת על העסקה (48 אלף)? אשמח לשמוע חוות דעתכם תודה
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום. אנחנו מתלבטים אם לקנות רכב יד שניה C4 פיקאסו שנת 2012 במחיר של בערך 50,000 ש"ח או להוסיף קצת כסף ולקנות מאזדה 5 יותר ישנה (2008 -9 ). באופן פשוט הפיקאסו יותר נראית לנו אבל שמענו שיש לה בעיית אמינות גדולה. האם אתם יכולים להוסיף מידע בעניין?
הודעה אחרונה מאת megiv, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני רוצה לקנות רכב, מחפש בעיקר סופר מיני. האופציות שעלו עד עכשיו: 1. suzuki sx4 שנים 2012-2013- אמור לעלות באיזור ה-55 עד 60 אלף. רכב מאוד אמין, אני יודע שזה לא בדיוק סופר מיני אבל זה עונה לי על הצרכים. הבעיתיות היא שהפסיקו לשווק את הרכב בגרסא של השנה הזו (שיווק אחרון היה ב-2013). האם זה לא בעייתי עם החוק הזה של ה-7 שנים שחייב למכור חלפים לאחר גרסא מסוימת, כלומר ב-2020 לא חייבים לייצר חלקים לרכב הזה. 2. סיאט איביזה חדשה, כלומר 83 אלף. נשמע לי עסק מאוד משתלם, אבל הבעיותיות היא צמפיון, הבנתי שהם על הפנים מבחינת שירות. 3. חשבתי על מאזדה 2 החדשה יד שנייה, אבל זה גם באיזור ה-95 אלף, כלומר עדיף להביא כבר סיאט חדשה ממה שהבנתי. אשמח לשמוע את המלצתכם.
-
- 4 תגובות
- 590 צפיות
שלום לכולם, לאחרונה נפרדתי מפיג'ו 207, איתה ביליתי ארבע שנים בצבא. כעת, אני מתחיל ללמוד בירושלים ובמקביל עובד בתל אביב. אני מחפש רכב חסכוני ואמין עד כמה שניתן שיוכל לסחוב היטב את העליות לירושלים ולא יעשה חור בכיס בנסיעות היחסית ארוכות הללו. אשמח לקבל מכם ייעוץ, תודה רבה! טל
- 0 תגובות
- 521 צפיות
שלום רב הרבה זמן עוקב אחרי הרכב כולל קריאת עשרות כתבות וצפייה בכמות נכבדת של סרטונים ביוטיוב. מחפש רכב נח עם נטייה לפעם ב קצת יותר משבילי קק"ל {לא דיוניות או שטח רציני } . חשוב אמינות ובטיחות וכמה שפחות תיקונים/לראות מוסך . ביצועיים לא ממש קריטיים ועל פניו זה הרכב שמעוניין בו . התקציב שלי הוא באיזור ה100אלף. הבעיה ששנתון 2011 שמור מדגם XS או אפילו X לא ממש נכנס בתקציב . מחשבה שעלתה אם אני כבר קונה רכב בן 5 אולי עדיף לרדת שנה לרכב בן 6 וכבר לקנות רכב יותר מפנק למשל וולבוxc60 . המחיר של פורסטר משומש לא מעודד לרכוש כזה {אולי זה יהיה טוב עבורי כאשר אני ארצה למכור } עדיף לחפש פורסטר או אלטרנטיבות באותו מחיר ? מתכוון להחזיק ברכב כמה שנים טובות
הודעה אחרונה מאת eilam, -
- 5 תגובות
- 815 צפיות
היי חבר'ה, אני מחפש רכב 7 מקומות בתקציב של עד כ-45 אש"ח. מה שעומד בקריטוריונים הם הרכבים הבאים: 1. מיצובישי גרנדיס 2008, עם 170 אלף ק"מ. 2. פולקסווגן טוראן שנת 2008/9 עד כ-130 אלף ק"מ. 3. מאזדה 5 שנת 2008 עם כ- 130-150 אלף ק"מ. השאלה שלי היא כזו. מצד אחד, הגרנדיס טובה, מומלצת, מפנקת ותא מטען יחסית גדול. אבל, הק"מ יחסי גבוה וצריכת הדלק גבוהה. (כמה באמת?) מצד שני, את הפולקסוואגן אני לא מכיר. אומרים שצריכת הדלק טובה. אשמח לחוות דעתכם על אמינות וגודל תא מטען. מצד שלישי, המאזדה אמינה, מוכרת, פשוטה, 6.5 מקומות, תא מטען קטן, צריכת דלק ממוצעת 1:8 אבל השוק מוצף. מה שחשוב לי בעיקר זה, אמינות (אחזקה זולה), נוחות, (צריכת דלק ממוצעת של 1:9 זה בסדר מבח…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, מעוניינת לקנות דיאטסו סיריון שנת 2009, שעשתה 80000 ק"מ, יד 3. עשיתי בדיקה לפני קנייה לרכב במכון רישוי ואלו תוצאות הבדיקה: מנוע: תושבות מנוע חלשות, רעשים במנוע+מגלגלות ואביזרים -לתקן זוויות היגוי, סטיות הגה -בולמי זעזועים קדמיים ואחורים חלשים -תיקוני פגיעות במרכב פח וצבע מפגיעות תיקון דופן אחורית ימנית בחומר, כיפוף בפגוש קדמי/אחורי פגושים פגומים, מעיכות תחתית, מעיכות סף ימין/שמאל, פגיעות פח ופגמים בצבע - מערכת בלמים- רפידות שחוקות, צלחות שחוקות, לפרק גלגלים לבדיקה -פנסים דהויים -שמן כהה , שחיקה בדיסקיות הילוכים ונקישה במעבר. מצד אחד התוצאות לא נשמעות להיט, מצד שני בדיעבד הבודק של המכון היה נראה לי קצת חאפר. וגם הבדיקה לא הייתה ממוחשבת (לא יודעת אם זה ח…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
מי מחובר 29 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 381 אורחים (הצג רשימה מלאה)