ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 897 צפיות
שלום לכם, בחודשיים הקרובים אנחנו שוקלים להחליף את פולקסווגן פולו הידנית לרכב אוטומטי מאחר והצטרף למשפחה נהג חדש שיכול לנהוג רק על רכב אוטומט. בגלל שמדובר בנהג חדש, חשוב מאוד שהביטוח יהיה יחסית זול למיניוואן/ רכב מנהלים. בנוסף, נדרש רכב אמין וחסכוני מאחר ומדובר ברכב שני במשפחה (שייעשה 15/16 ק"מ/ל) וגם שיהיה סוחב מספיק ולא יתאמץ הרבה אם המזגן היה דלוק. אין בעיה שהגיר יהיה רובוטי אך אמין. תקציב עד 70K ואנחנו מחפשים שנתון גבוהה- 2012 והלאה. הרכבים שאנחנו שוקלים לחפש: 1- טויוטה יאריס 1.3 2- טויוטה אוריס 1.6 3- סיאט איביזה 1.2TSI מה כדאי? את היאריס רכב אמין וזול אך לא יודע אם הוא מספיק חזק וזריז, את האיביזה רכב זריז וחזק אך יש שמועות שהוא לא חסכוני, לא אמ…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אנשים יקרים, אני מחפש רכב שישמש כרכב ראשי לזוג + תינוק. התקציב הוא עד 50,000 ש"ח (ניתן לחרוג במעט במידה ויהיה שווה את זה) ורצוי שהרכב יהיה אוטומט משנתון 2011 ומעלה. הרכב ייסע בערך 15,000 ק"מ בשנה כשרוב הנסיעות על כביש ישר. מה שאני מחפש ברכב זה: אמינות חיסכון בדלק נוחות בנסיעה (בידוד רעש, מושבים נוחים...) מרווח יחסית מאחורה + תא מטען גדול שיאפשר להכניס עגלת תינוק בקלות מאובזר יחסית (4 חלונות חשמל, שליטה מההגה, מראות מתקפלות...) הדגמים שחשבתי עליהם קיה סיד סטיישן או יונדאי i30. מה מהם עדיף, או שאולי כדאי להסתפק ברכב קטן יותר?
הודעה אחרונה מאת urisade, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין לעשות טרייד אין עם סוחר. הרכב שלי+תוספת כסף מצידי ,ולקבל ממנו את הרכב שאני רציתי. פעם ראשונה שאני עושה דבר כזה תמיד התנהלתי עם אנשים פרטיים,מה אני צריך לדעת שהוא לא יעקוץ אותי? העברות בעלות מתבצעת במקום? או בדואר? הרכב רשום על השם שלו או על שם הבעלים הקודמים?אם אני רוצה לעשות בדיקה לרכב עדיף להסתמך על הבדיקה שלו? או על בדיקה במכון שאני אבחר (למרות שנראה לי כל האזור מקושרים אחד לשני). שמישהו יעשה לי סדר בבלאגן מהתחלה עד הסוף. תודה מקרב לב.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מחליפה לסונטה
מאת Avi135-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 902 צפיות
ברשותי יונדאי סונטה 2.0 שנת 2000. לפני 10 חודשים התקנתי מערכת גפ"מ ואני מאוד מרוצה, אבל תא המטען הפך להיות קטן מאוד עבורי (למשל כל פעם צריך לפרק את הגלגלים של העגלת תינוק כדי שייכנס לתא מטען). לכן חשבתי לשדרג לרכב יותר גדול ושנתון יותר מתקדם. חבר הציע לי ללכת על שברולט אפלנדר, שמתאים מאוד לגפ"מ וסוחב מצויין (ולקפל או להוציא את המושבים האחוריים). הבעיה היא שאני לא יודע ממה להתחיל לחפש; איזה גירסה נחשבת לפחות בעייתית, מה המחלות של הרכב הזה, ועוד. מישהו מהחברים יכול להאיר את עיני? הדרישות שלי הם רכב עם תא מטען מרווח מאוד (כמעט כל סופ"ש אני נוסע עם עגלת תינוק ומזוודה), שיתאים למערכת גפ"מ וכמובן שיהיה כמה שיותר אמין.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
משפחתית ליסינג 1 2
מאת Lmay-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, הגיע הזמן להחליף את הקורולה 2012 (אחרי 4 שנים) בליסינג עבודה המשמשת לנסיעות בית-עבודה. האופציות הן המשפחתיות בקבוצה, מהן האישה (עדיין ללא ילדים) מעדיפה את הספורטאז׳, אני פוזל לכיוון האוקוביה. להבנתי האוקטביה 2017 צפויה לקבל שדרוגים משמעותיים, מתי לרוב יוצאים דגמים חדשים? בקיץ? לגבי הספורטאז׳ הבנתי שאין מצב לשדרוג אבזור כי הדגם הבא הוא 1.8 עם שדרוג אבזור מינורי. אשמח לקבל המלצות לגבי העדפות אישיות שלכם.. חשוב בעיקר אבזור ודגם חדש (אחרי הבעסה עם הקורולה המיושנת) תודה!
הודעה אחרונה מאת Lmay, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 37 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
כפי שבוודאי ראיתם, 3 הרכבים הללו השוו מחירים (109,990 ש"ח) והפכו למתחרים ישירים אחד בשני. אני מתעניין ברכישה של אחד מהרכבים הללו. אשמח לדעת מהי התרשמותכם מהרכבים הללו, מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם ומהי לדעתכם ה"מנצח" מבין השלוש?
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 39 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
הי, אנחנו מתלבטים לגבי רכישת רכב חדש -פיז'ו 2008 או סוזוקי קרוסאובר. העניין הוא שלסוזוקי אמינות גבוהה יותר, אבל הרכב די אפור ולא מציע חידושים מעניינים. מנוע 1.6 עם 120 כ"ס. הפיז'ו 2008 עם עיצוב חדש בדיוק הושקה עם מנוע 1.2 טורבו ו-110 כ"ס. ההתלבטות קשה אשמח אם תוכלו לייעץ...
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 917 צפיות
שלום לכולם מחר רני נוסע לקחת רכב לבדיקה לפני קניה בתל אביב מישהו מכיר מכון אמין באיזור שלא מחפף ובודק בקפידה? יש אפשרות להגיע גם לפתח תיקווה בני ברק ועוד תודה מראש Sent from my LG-H960 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי זה רכב שאני מצאתי ביד 2 מחירון 39 איזה מחיר הוא סביר לרכב ?זה כמובן הכל תוקן
הודעה אחרונה מאת Simon Krihali, -
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
מה חוות דעתכם על הרכב הזה? מדובר על ליסינג. האם ידוע לכם אם יש לו waze או apple car או android auto?
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום יש רכב שראיתי היום ונראה סבבה לגמרי. מחר אני לוקח אותו לבדיקה ואם לא יהיו הפתעות אז אני אקנה אותו. יש לאוטו מין שפשוף חניה בכנף האחורית ימנית מעל הגלגל. זה כמובן רק עניין קוסמטי ויש את זה להרבה מכוניות אבל זה די מבאס להתחיל את חיינו המשותפים עם כזה דבר. השאלה היא האם כדאי להשקיע ולתקן את זה במסגרת יישור הקו הראשוני ? מצד אחד, חיצונית זה מה שדרוש לאוטו כדי שייראה מושלם וזה יעשה לי הרגשה טובה. מצד שני, יכול להיות שהצביעה תעורר חשדות כשארצה למכור את האוטו ויכול להיות שחודשיים אחרי שאני אתקן אני בעצמי ישפשף אותו שוב... בקיצור, האם כדאי להשקיע בזה ?
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב חברים, אני מתלבט בין שני הרכבים הללו. בגדול התקציב הוא 130k~, אשמח לתגובות מכם. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
רוכש כעת לאישתי רכב חדש היא לא מוכנה מיני כמו פיקנטו ומיקרה משוער קילומטר לשנה בין 35-40 כך שחשוב לי מאוד נושא החיסכון בדלק הבחירה שכעת הגעתי היא הונדה ג'אז, היבואן רוצה על הרכב כ104 אלף ש"ח [אוטומטי כמובן..] האם זו בחירה נכונה?
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני רוצה לקנות את אחד מהרכבים... ורציתי לשאול לקבל חוות דעת על מה עדיף... יודע שעדיף בגטס את הGLS והפונטו את ה1.4 ידני. מבחינת בטיחות הפונטו לוקח, אבל מבחינת ביצועים? אני מטפל ברכב לבד ויודע שהגטס ממש פשוטה לתחזוקה... מישהו יודע איך הפונטו? וגם מבחינת תקלות אופייניות כלשהן? אני גר באריאל ורוב הנסיעות זה בעיר ומידי פעם בחוץ.. איזה מהמנועים יחזיק עליויות טוב יותר? אשמח ממש להמלצה תודה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אני חושב לקנות ג'אז היברדית, בסביבות 2013-2014 ותהיתי עם העניין של הפסקת שיווק הדגם ההיברידי לאחרונה אמור להוות איזשהו שיקול כאן. האם העובדה שחלון החיים של הדגם הזה עבר, יכול ועלול להשפיע על השוק שלו ולהקשות עלי למכור אותו אח"כ? אולי גם עניין של חלפים וכו' שיהיו פחות זמינים מעכשיו? מה דעתכם? תודה!
הודעה אחרונה מאת tttoooli, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 913 צפיות
שלום מדובר על ניסן מיקרה 2010 על 0 קילומטר סכום 76000ש"ח חוות דעת על הרכב רוב נסיעות בתוך העיר או... קיה ריאו לא בררתי יד ראשונה / שניה או מחיר תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
רכב לחייל עד 15 1 2
מאת StreetPro8-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מחפש רכב בתקציב של 15אלף עם עדיפות לרכישה ב12-13 ולהשאיר בצד קצת להפתעות לא עלינו.. דרישות? אך ורק רכב ידני , עדיפות גבוהה למרכב של 3 דלתות ממש אוהב איך שזה נראה. מחפש רכב שיהיה חזק ומהנה לנהיגה בתכלס זה הדרישות שלי מהרכב. קצת חשוב אמינות וחלפים שלא שוחטים את הכיס (בכל זאת חייל) חשבתי לכיוון ה206xs אך דיי נדיר למצוא אותן בשוק במצב טוב ולא עם קילומטראז של מונית... יש אולי עוד אופציות בסגנון? הציפייה שלי היא רכבים סביב השנתונים 2000-2004 או שאולי כדאי להמשיך ולדבוק באופציה הזו ולחפש עד שאמצע אחת טובה
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
רכב עד 60K
מאת shachar187-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, כבר הרבה זמן אני מחפש רכב, הייתי די מקובע למנוע טורבו TSI+DSG (איביזה,פאביה,פולו) אבל אין שם מציאות. קלימוטראז גבוה מדי והפאביה והפולו די מורידים אותי בשנתונים. אני מחפש רכב אוטומט, עדיפות למרכב האצ'בק. הרכב ישמש אותי להרבה שנים, בעיקר לנסיעות בין עירוניות. אני צריך רכב שהוא די חזק (מכאן הרצון למנוע טורבו),חסכוני ואמין. ראיתי פיג'ו 208, גרסת 1.6 אקטיב ועם אחלה קילומוטראז ושנתון גבוה. הבעיה היא שיש רק 4 הילוכים ונראה לי שזה די משפיע על הנסיעה. אני מורגל לDSG. וגם הרבה אנשים אומרים לי להתרחק מפיג'ו. בקיצור, אני חייב עזרתכם.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לה"ו צריכת דלק, אמינות, בעיות מיוחדות, משהו מיוחד שצריך להשים לב אליו? בגדול, בן משפחה מחפש רכב עד 20,000 ש"ח בין סופר מיני למשפחתית, עדיפות למשפחתית. Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת itziks, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום אני מתכוון לקנות רכב הבעלים הנוכחיים הם יד 2 כלומר 01 ברישיון אמר שהיד הקודמת גם הייתה פרטית והאמת נשמע מאוד אמין איך אני יכול לוודא שאכן היד הראשונה 00 ברישיון הייתה פרטית?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
אהלן אני מתלבט בקניית רכב בין קיה פיקנטו דגם הספורט(2015) לבין סוזוקי סוויפט GLX (2011-13( נסיעות משולבות גם עירוני גם בינעירוני המחיר שלהם +- שווה העניין איזה רכב צורך יותר דלק? אני יודע שהסוויפט מאוד חסכונית ולגבי הפיקנטו היא אמורה להיות אבל צרכנים אומרים שבפועל היא זוללת לא קטנה הסוויפט מנוע 1.2 94 כ"ס דרך אגב בשניהם אני מדבר בעל גיר אוטומטי ! העניין שהסוויפט גם לפי דעתי שומרת על הערך שלה הרבה יותר מהפיקנטו! אשמח לייעוץ למביני עניין ובעלי הרכבים הללו תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת fr0sty, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, מחפש רכב קטן בדגש על אמינות חסכון בדלק ועלות אחזקה נמוכה ועדיפות לידני בתקציב שבין 25 ל30 אלף. הנסיעות הן יומיות בטווח של 30 ק"מ לכל כיוון ובסופי שבוע נסיעה של 80 ק"מ לכיוון. המלצות?
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
30-35K, ידני
מאת kivich28-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז אחרי שהבנתי מה האופציות האוטומטיות לתקציב זה, אשמח לשמוע מה אופציות לרכבים ידניים בתקציב של 30-35K. דרישות: אמינות, צריכת דלק נמוכה, מראה חיצוני. דרישות מורחבות: יד ראשונה מפרטי, מתחת ל100K ק"מ, להימנע מרכב צרפתי, רכב קטן מתאים לחניות בעיר בעייתית (ת"א) אופי נסיעה: 100 ק"מ נסיעה פעמיים בשבוע. תודה!
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב. אבי החליט סופית לרכוש רכב. האופציות הן מיקרה או דאציה סנדרו. הדרישות הן אמינות, צריכת דלק, אחזקה זולה. זהו. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 59 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מתלבט בין כמה רכבים ואשמח לקבל את דעתכם בנושא. הרכבים שעומדים על הפרק הם: קיה ספורטאז' 1.6 קיה ספורטאז' 2.0 סקודה ייטי 1.2 TSI סקודה ייטי 1.4 TSI מאזדה CX-5 מבחינת תיאור של "מה אני מחפש"... אני הייתי הרבה שנים עם הונדה סיוויק '97 וסבבה והכל, אבל די עייפתי מהרכב הנמוך. אני בחור די גדול וגבוה ורוצה שכניסה ויציאה ברכב לא יהיה לי כמו לקום מהריצפה. גם להתעסק עם ילדים קטנים שיושבים מאחורה ברכב נמוך - לא להיט... יש לי משפחה, ילדים. אבל זה רק חלק מהעניין. אני גר בירושלים ומרבה לנסוע מחוץ לעיר. בהקשר לכך, עלתה לי השאלה: האם ספורטאז' 1.6 וייטי 1.2TSI יסתדרו יפה עם העליות של ירושלים? או שזה חתיחת מאמץ לרכבים האלה? ובכן, …
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי כבר השתגעתי מכל הבדיקות אודה לכם אם תוכלי לעזור לי פה אני מחפש רכב מיני/סופר מיני כבר תקופה חשוב לי שיהיה חסכני ושיראה טוב וגם שלא יהיה עגלה האם כדי להשקיע את הכסף ברכב כביכול יותר טוב מ2010 (פולו או יאריס) או ללכת על רכב יותר חדש (פיגו 208 ,קורסה) רק אציין שאת המיקרה והפיקנטו אני לא אוהב ביכלל סליחה על החפירה ותודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
רכב עד 35-40
מאת 1kobico- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפש רכב עד 40 אלף מקסימום חשוב שהרכב יראה טוב עדיף משפחתי אבל לא משנה כל כך תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת urisade, -
חדש או משומש ?
מאת ni4ni- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום שאלתי לא מעט שאלות פה בשבועות האחרונים והנה צצה לי עוד אחת שחירפנה כל סוף השבוע. המצב הוא כזה: אני מסיים בסוף אוגוסט עסקת ליסינג תפעולי פרטי. מאז שלקחתי את האוטו בליסינג (סיטרואן C4 לא פיקסו) המשפחה גדלה והוא נהיה מאד צפוף. אני רוצה הפעם לקנות אוטו פרטי ומעדיף שלושה מושבים נפרדים מאחור. אני נוסע כ-28,000 ק"מ בשנה וההוצאה הממוצעת שלי על דלק היא כ-50,000 שקל בשנה. התשלום ששילמתי על רכב הליסינג היה 2700 שקל בחודש. תיכננתי לקנות את הרכב לגמרי בהלוואה לשלוש שנים והכי חשוב שההחזר החודשי לא יעלה על אותם 2700 שקל שאני גם ככה משלם (ועדיף שיהיה פחות). כמו כן אני לא מאלו שדחוף להם להחליף אוטו כל שלוש שנים. אם האוטו תקין ולא עושה הרבה בעיות אני ממשיך איתו. …
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
אלמרה או סונטה
מאת GREEN.-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש רכב במחיר של 15K ואין לי בעיה של דלק, יש לי כרגע שני הצעות או אלמרה יד 2 2006 עם 130,000 ק"מ או סונטה 2002 נפח 2700 עם 250,000 ק"מ יד ראשונה שמורה ביותר. 1. מצד אחד אלמרה עם פחות ק"מ ושנתון יותר טוב ומצד שני סונטה... 2. האם זה נכון שהרכבים עם המנועים הגדולים בד"כ פחות שחוטים ויותר קל למצוא רכבים שמורים?
הודעה אחרונה מאת ERT239, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה, יש לי כרגע מאזדה 2014 שלא מרוצה וזה בלשון המעטה ואני רוצה להחליף לרכב סטיישן מפנק. חשוב מאוד שיהיה waze מובנה ועדיף מערכת אנדרואיד איכותית. בדקתי מספר רכבים, אבל הרכב שדי הלהיב אותי זה האופל טורר החדשה 2016. מה המלצתכם?
הודעה אחרונה מאת mikush1,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 820 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פי
- swish
- Shaike.Zam
- ברווז
- igor8s
- Haim_gds
- ניצן א
- PYA
- גולדן191
- levy
- חד אופן
- Dan___