Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזה קטע - זה בדיוק מה שענה לי מנהל השירות שלכם כשהלך לי הטיימינג בפעם השנייה במנוע טורבו בסיטרואן. וגם כשהלך אחר כך הטורבו. וצינור שלו. ומכסה האטמים התעוות. ובקרת האקלים (שחלקים ממנה נמצאים בשירות בדגמים חדשים). אבל האמת נמצאת במוסכים - מציע לפות"ש ללכת למוסך ברשת ולשאול "האם יש לכם עובד שקנה 2008"?

בכל המוסכים בהם טיפלתי ברשת (ארבעה בצפון) מצאתי רק שניים שבכלל קנו פג'ו, בעוד השאר צחקו כשבכלל שאלתי. זו בעיני האינדיקציה הכי חזקה לאמינות. לא סטיגמות ולא נעליים. ואתה, נציג לובינסקי יקר בפורום, ספר לנו בבקשה איזו פג'ו חונה אצלך בחניה הפרטית?

חבל שאינך מפרט שהמדובר ברכב אחר ועם מנוע אחר שידוע כבעייתי. מהמצוטט משתמע שמדובר ב 2008, זו בה אנחנו דנים כאן, רק מי שטורח ומחפש על מה אתה כותב יגיע לאוטו אליו אתה מתייחס, פשוט לא הגון, ולא כלפי לובינסקי הם מענינים אותי פחות, אלא כלפי אלו שבעקבות דבריך הם כבר "יודעים" שה 2008 הזה דפוק ואסור לגעת בו. הנה עוד דוגמה מאלפת לטיפוחה של סטיגמה.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מודה לכולם על התגובות. לצערי לא שמעתי עדיין מבעל פיג'ו פה על אמינות ועלות אחזקה. אני כן פתוחה להצעות בתקציב 110k גם לאוטו אחר בסגמנט זה שנה שנתיים על הכביש.

הי,

אנחנו מתלבטים לגבי רכישת רכב חדש -פיז'ו 2008 או סוזוקי קרוסאובר.

העניין הוא שלסוזוקי אמינות גבוהה יותר, אבל הרכב די אפור ולא מציע חידושים מעניינים. מנוע 1.6 עם 120 כ"ס.

הפיז'ו 2008 עם עיצוב חדש בדיוק הושקה עם מנוע 1.2 טורבו ו-110 כ"ס.

ההתלבטות קשה אשמח אם תוכלו לייעץ...

פורסם

מה יש לשמוע על אמינות? לא נתקלתי בתקלות בפיג'ו סיטרואן מאז 2007 (על לפני פשוט אין לי מושג, רק מה ששמעתי, אני לא מדבר על המנוע עם BMW), אז אוקי... אמינות יש כן, בשנתונים ישנים יותר החלקים יקרים יותר אני זוכר, הרכבים הגיעו אצל אבי לק"מ מאוד גבוה אגב, אחד מהם עמד על 350 אלף ק"מ, בנזין כמובן ואני יודע שהוא עוד נוסע.

אבא שלי מכור לנסיעה ולתחושה של הדשבורד הסיטרואני (מאז שאני זוכר ונסעתי עליהם ברכבי עבודה שלו: זה C5 כל הצורות, C3, C4, ברלינגו, וגם קורולה ו-i20 וכו', אז הוא ידע למה להשוות, לטענתו הוא נדהם מהתחושה שזה כמעט כמו לרדת ממרצדס לדייהו) הוא נוסע עליהם משהו כמו 40 שנה, כשאני עמדתי לקנות רכב בחרתי בפיג'ו 2008 אבל לא בגלל אותו מנהג, רציתי את הרכב המושלם ולכן קודם נסעתי, ידע על אמינות היה לי מוקדם גם וקראתי פה ושם בפורומים וכתבות, שאלתי גם מוסך מורשה של פיג'ו סיטרואן שאני סומך עליו, קראתי כל מבחן אפשרי, בדקתי גם סוזוקי ואת הקרוסאוברים שהיו נכונים ללפני כשנתיים (כמעט כלום).

בפיג'ו 2008 המדוברת המחירים סבירים אבל אני לא יודע להשוות לאחרים כי זה רכב ראשון שלי באחזקה עצמית מלאה ולצורכי עבודה, טיפול קטן עלה לי משהו כמו 500 (אולי פחות אולי יותר?) אני זוכר כולל טיפול למערכת גז במוסך מורשה. מן הסתם הרכב חדש גם לא היו תקלות... לא צפויות. הסיבה היחידה שעולה לי בראש להחליף אותו היא רק כי אני נדהם שמנוע 1.2 עם 82 כ"ס מושך כל כך יפה ועוד מוסב לגז, מה יעשה המנוע הזה עם 110 או 130 כ"ס? בקנייה הבאה יהיה לי מבחר גדול יותר, אבל כחובב רכב הלכתי לבדוק את כל המתחרים בשנה האחרונה, אני עדיין בטוח שהייתי נשאר עם הפיג'ו. היא גם חסכונית מאוד.

ט.ל.ח

פורסם
חבל שאינך מפרט שהמדובר ברכב אחר ועם מנוע אחר שידוע כבעייתי. מהמצוטט משתמע שמדובר ב 2008, זו בה אנחנו דנים כאן, רק מי שטורח ומחפש על מה אתה כותב יגיע לאוטו אליו אתה מתייחס, פשוט לא הגון, ולא כלפי לובינסקי הם מענינים אותי פחות, אלא כלפי אלו שבעקבות דבריך הם כבר "יודעים" שה 2008 הזה דפוק ואסור לגעת בו. הנה עוד דוגמה מאלפת לטיפוחה של סטיגמה.

כתבתי "סיטרואן", אז איך מישהו יכול לחשוב שאני מדבר על 2008? ורק ציינתי שכאשר קניתי אמרו לי "פתרו את כל הבעיות" שזה בדיוק מה שכולם פה טוענים (רק כי היבואן אמר כך). הרי קניתי מנוע טורבו מדור שלישי "שתיקנו בו את כל הבעיות". אבל הבעיות הן בראש, ולא של המנוע. הבעיות בראש הארגון - אפס נטילת אחריות על תכנון מוצר פגום. במקום להתנצל על אובדן ימי עבודה וכסף, יילכו איתך לאותיות הקטנות בהן כתוב שטיימינג לא מכוסה באחריות כי זה "בלאי". וכשהחליפו לי מנוע ב- C5 חייבו אותי עבור השמן.

ולגבי 2008 - כל עוד הרכבים באחריות אתה לא תשמע פה בכי בפורום, כי אנשים נכנסים למוסך וכאשר לא מחייבים אותם הם לא יודעים מה עשו וכמה זה יעלה כשיקרה שוב מחוץ לאחריות. אז זה יהיה לא אחראי להמליץ כן לקנות פג'ו כאשר אין שום עדות לכך שהרכב אמין. חובת ההוכחה על PSA שהאכילו אותי קש עם ארבע סיטרואן מ- 1999 ועד היום. לסוזוקי, לעומת זאת, יש מוניטין מצוין בזכות פשטות.

פורסם

טוב שאתה מסית את תשומת ליבה לדברים האלה, אבל זה לא ממש רלוונטי אליה. קנית רכב עם מנוע שידוע כבעיה, ואתה אמור לדעת שחלקים ברכב גדול הם יקרים ואתה מצפה לאחזקה (מכנית וכספית), שכנראה תצטרך להוציא סכומים גדולים בתיקונים (גם כשהם תיקוני בלאי) ובכל זאת התעצבנת על חשבון "קטן" יחסית כמו שמן? (לא שזה בסדר, פשוט למה קנית את הרכב?). לא שמת לב בפורום שתאכלס לא אמרו ש"תיקנו את כל הבעיות" אלא ש"מודעים לכל הבעיות ויש פתרונות"? (הרי לא הגיע לאנשהו מוסכניק ותיקן רכב-רכב). טוב... בשביל זה היא פה לבדוק את כל זה.

מוסך כנראה לא יתקן לה משהו בלי ליידע אותה.

היא שאלה על קניית רכב חדש באחריות וקיבלה תשובה על קניית רכב חדש באחריות.

ט.ל.ח

פורסם
לא אחראי להמליץ כן לקנות פג'ו כאשר אין שום עדות לכך שהרכב אמין. חובת ההוכחה על PSA שהאכילו אותי קש עם ארבע סיטרואן מ- 1999 ועד היום. לסוזוקי, לעומת זאת, יש מוניטין מצוין בזכות פשטות.

אין שום הוכחה מראש לגבי אמינות של אף רכב.

אם יש כיום כשלים ספיציפיים במנועים/דגמים מסויימים, שנמצאים מספיק זמן בשוק, גוגל יימצא לך אותם. גם כאן בפורום תמצא. ומה שהיה הוא לא תמיד מה שיהיה. אכן הצלחת ליפול על דגמים לא מוצלחים, אחד אחרי השני. זה באמת חתיכת מזל מחורבן. לפי מה שאתה מספר, גם לא קיבלת את השירות שהגיע לך. מפתיע שחזרת לקנות עוד סיטרואן, ביננו.

ועדיין, דגם אחר, מנוע אחר... אתה לא יכול לדעת.

להגיד שזה "לא אחראי" להמליץ, זו אמירה קיצונית מדי.

להגיד שלסוזוקי יש מוניטין אמינות עדיף, זה יותר מדוייק ונכון.

ועדיין, גם לסוזוקי יש לקוחות עם תקלות, שממש לא מרוצים:

http://www.carbuyer.co.uk/reviews/suzuki/sx4/suv/owner-reviews?rating=2#owner-reviews

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כתבתי "סיטרואן", אז איך מישהו יכול לחשוב שאני מדבר על 2008? ורק ציינתי שכאשר קניתי אמרו לי "פתרו את כל הבעיות" שזה בדיוק מה שכולם פה טוענים (רק כי היבואן אמר כך). הרי קניתי מנוע טורבו מדור שלישי "שתיקנו בו את כל הבעיות". אבל הבעיות הן בראש, ולא של המנוע. הבעיות בראש הארגון - אפס נטילת אחריות על תכנון מוצר פגום. במקום להתנצל על אובדן ימי עבודה וכסף, יילכו איתך לאותיות הקטנות בהן כתוב שטיימינג לא מכוסה באחריות כי זה "בלאי". וכשהחליפו לי מנוע ב- C5 חייבו אותי עבור השמן.

ולגבי 2008 - כל עוד הרכבים באחריות אתה לא תשמע פה בכי בפורום, כי אנשים נכנסים למוסך וכאשר לא מחייבים אותם הם לא יודעים מה עשו וכמה זה יעלה כשיקרה שוב מחוץ לאחריות. אז זה יהיה לא אחראי להמליץ כן לקנות פג'ו כאשר אין שום עדות לכך שהרכב אמין. חובת ההוכחה על PSA שהאכילו אותי קש עם ארבע סיטרואן מ- 1999 ועד היום. לסוזוקי, לעומת זאת, יש מוניטין מצוין בזכות פשטות.

אתה צודק, לא שמתי לב שכתבת ציטרואן בהודעה המקורית שלך ומגיעה כאן התנצלות. אין בזה כדי לשנות מהותית את תוכן ההודעה שלי, המרחק בין הציטרואן שהאכילה אותך מרורים, לבין הפז'ו הזו לא נופל מהמרחק בינה לבין כל סוזוקי שתרצה ולו מהסיבה שמדובר במכוניות שונות לחלוטין.

זה נכון שלסוזוקי יש מוניטין של אמינות טובה יותר ובאופן משמעותי, השאלה האם לכך יש גם בסיס עובדתי, היא אחרת ועליה לא יכולה להיות, לא לי ולא לך תשובה. גם האמירה שלך מכוחה ולדעתך כנראה שבכל זאת הפזו' הזו כנראה כן מתקלקלת, אבל בגלל האחריות לא שומעים זעקות שבר, שוב לוקה בחוסר הגינות ומשליכה בלא שום בסיס את הנסיון הפרטי שלך על כל המכוניות שמייצר היצרן הזה.

לי היה בעבר נסיון מעולה עם קסארה בנזין שגילתה אמינות מצוינת, למעט תריסי איוורור ששלביהם נשברו, כך גם וולקן אוטומטית שהיתה אמינה לא פחות משהיתה מהנה. היתה במשפחה 3008 מהדור עם המנועים הדפוקים שגמרה טורבו בזמן יחסית קצר ו"הועפה" זמן קצר אח"כ, לא הסקתי מהעובדה הזו שאסור לגעת ב 208 שנקנתה עבור בת משפחה מאוד מרוצה ולדעתי בצדק. בקיצור הקטילה הגורפת הזו אינה לענין, הגם שהיא כמובן זכותך המלאה, בדיוק כמו זכותו של חבר אחר כאן שאכל קש עם מונדאו ישנה ומאז רק יפן או קוריאה בשבילו.

פורסם

ניסאן ג'וק 0 ק"מ מליסינג גם בגירסה המאובזרת החדשה (SR) נכנסת בתקציב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...