Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז שאלה לי לבעלי cx-5 : בניגוד לספורטאז' ולייטי, בcx-5 אין פתחים למזגן מאחורה. איך בקרת האקלים מסתדרת עם זה? איך זה מרגיש במושבים האחוריים בימים חמים?

שאלה לי לבעלי הייטי (וכאן תסלחו לי על חוסר ניסיון כי יצא לי לנהוג רק בייטי עם גיר ידני): האם ניתן להניח שבעיות הידועות בגיר dsg7 תוקנו מאז 2013?

ובכלל, מה ההבדל בנהיגה בין אוטומט פלאנטארי לגיר רובוטי? עד עכשיו הבנתי שבזינוק בעליה הרכב מתדרדר אחורה (כמו בידני), יש עוד מאפיינים שכדאי לי לדעת לפני שאני הולך לנסיעת מבחן?

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי DSG נראה שיש פחות בעיות מ 2013, אבל אין עדיין מסקנות ואין יותר הרחבת אחריות. אין בעיית הדרדרות - יש hill holder.

פורסם

המזגן ב CX5 לא מספיק טוב לשורה השניה. אצלנו לצערי כבר כמה שבועות על 30-35 מעלות בצל עם לחות מטורפת, ואמנם הוא מקרר טוב את הרכב, אך היציאות אחורה לילדים שכלואים במושבי בטיחות ממש חסרות. הם צריכים זרם אוויר ישיר ואין את זה והם מזיעים בכסאות. אני משער שללא מושבי בטיחות זה סביר. כמו כן 2 תריסי המזגן המרכזיים לא נסגרים/נפתחים, רק אלו שבצדדים, וזה גם מקשה על השליטה במיזוג. דבר שהוא כל כך בסיסי בארצנו המזיעה, חסר כאן ומורגש.

פורסם

מה, עד כדי כך?!

הכן, לכל המועמדות יש יתרון וחיסרון ברור, והשאלה עכשיו היא על מה לוותר?

-על בקרת האקלים יעילה ואיכותית - cx5

-על חיסכון יחסי בדלק - ספורטאז'

- על תא המטען המספיק לצרכים משפחתיים + עגלת תינוק - ייטי

... קשה...

פורסם

אין מכונית מושלמת... אולי הגיע הזמן להרחיב את החיפוש.

מה עם פורד קוגה?? מחיר טוב, תגהץ את העליות לירושלים בקלות רבה - אפילו יותר טוב משלושת האחרות...

רנו קדגאר דיזל? צריכת דלק מעולה, אבזור, נראות

אאוטלנדר אומנם עם גיר רציף מעצבן אבל שימושיות מעולה (באגז, מרווח, אבזור)

יש עוד אפשרויות ואין אפשרות מושלמת...

פורסם

לקוגה לא כדאי להתקרב. היה הייתה ב"רשימת הקניות" שלי, אבל אחרי החפירה ברשת נתקלתי בתלונות על תקלות מעצבנות: לפעמים באופן פתאומי אי-אפשר להניע את הרכב.

מיצובישי - גם גיר רציף, גם חלש ואין מערכות בטיחות מתקדמות.

לגבי דיזל - מאד מרעיש, לא לכולם מתאים.

פורסם

תבדוק את המאזדה 6 סטיישן. אמורה לתת חבילה מעולה, רק שים לב שייתנו לך לעשות נהיגת מבחן על הסטיישן, כי מישהו בפורום ציין שיש לה כיול גיר שונה משל הבנזין, עם תגובה איטית יותר ותחושה קצת עגלתית. כמובן שהיא לא עגלה אבל הכל עניין של תחושות.

פורסם

פורד קוגה גם לא נכנס לתקציב וגם פחות מושכת אותי. אני בחרתי את שלושת הפייבוריטיות אחרי סינון מסוים לפי העדפה האישית. ובסה"כ אני סבור שהבחירה היא בין רכבים מעולים. כפי שציינתי, היה לי ניסיון של שבועיים על ייטי ידני מהשכרה - התרשמתי מאוד לטובה. היום הולך לנסיעת מבחן ב- CX-5. השארתי פרטים גם בקיה כדי להירשם לנסיעה בספורטאז', אך כצפוי מקיה הם כנראה שכחו מזה.

פורסם

בקרוב מגיעה הטיגואן החדשה, למי שהתגבר על החשש לגבי ה-DSG.

הנעלם הגדול כרגע זה המחיר.

אם יש אורך רוח ארוך יותר (לכיוון 2017), הושקה לאחרונה ה-3008 החדשה. במקרה זה חוסר הוודאות גדולה יותר, לגבי הדגמים והמחיר.

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן על cx-5. עד כמה שהיה ניתן להתרשם מנסיעה של כמה דקות, אפשר לסכם כמה דברים:

רכב מאוד נעים מבחינת איכות חומרים, שדה ראיה ל-180 מעלות, תמיכה בנהג (מושב, הגה, תנוכה, זמינות שליטה במערכות בלי שינוי תנוכה).

הפתעה - ראיה במראות צד. הן גדולות ותופסות זויות טובות.

בקרת האקלים לא נתנה סיבה להטיל ספק על איכותה, אך יכול להיות שבנסיעה לאילת זה עלול להיות שונה.

המנוע עשה עלי רושם שהוא די מבקש שיריצו אותו קצת, פחות אוהב להתנייד בסל"דים נמוכים.

הרגשתי קצת פחות בטוח לגבי שדה ראיה אחורה. אולי עם הזמן מתרגלים לזה... מעניין, מה יגידו על זה בעלי ה- cx-5.

האם התחושות שלכם דומות?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, אז לאחר חשיבה, נסיעות מבחן וחישובים כלכליים החלטתי לדחות לכמה שנים קניית רכב חדש והפעם להסתפק בכיוון של רכב יד שניה.

למרות שהתרשמתי לטובה משלושת הרכבים הנ"ל, השתכנעתי מעצות של אנשי הפורום שלא שווה להיכנס למאמץ כלכלי רציני בקניית אוטו חדש, אלא כן להכין חיסכונות של לפחות 2/3 ממחיר האוטו.

יש לי גם תחושה שלמרות ששלושת הרכבים מצוינים, אין אחד מהם שהייתי מעדיף אותו באופן מוחלט על פני אחרים. שלושתם מרשימים ולכל אחד מהם יש חיסרונצ'יק קטנצ'יק שבתקווה נראה שיפורים בשנים הקרובות.

לכן החלטתי שאחפש לי סקודה ייטי מדגם הקודם - משהו שנת 2013. הבנתי שלאחר 2013 יש שיפור ב-DSG7 והבדלים עם הייטי החדשה הם לא משמעותיים.

ובכל זאת, אני מודה לכל החבר'ה שנתנו התייחסות כאן.

פורסם
תבדוק את המאזדה 6 סטיישן. אמורה לתת חבילה מעולה, רק שים לב שייתנו לך לעשות נהיגת מבחן על הסטיישן, כי מישהו בפורום ציין שיש לה כיול גיר שונה משל הבנזין, עם תגובה איטית יותר ותחושה קצת עגלתית.

לא ידעתי שה6 סטיישן פה היא דיזל... [emoji6]

פורסם

ה 6 סטיישן שבארץ היא בנזין.

אני נוהג כרגע במאזדה 6 סטיישן חליפית (אמצע 2014) ןהתחושה לא זריזה כמו שאני זוכר מהמאזדה 3 מנוע 2 ליטר (סקיי אקטיב).

קצת מאכזב...... (הרכב עם 50,000 ק"מ).

הגולף 125 מרגישה לי זריזה יותר.

• תוכן חדש...