Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית לא ציינת שנתון חדש משומש ?

בתור בעלים של CX5 ו ספורטז , שניהם יעלו עליות לירושלים ללא מאמץ כמו גדול !

הספורטז 1.6 עדיף לרכוש 2.00 , שניהם מכוניות מעולות ואפס תקלות !

לגבי

סקודה ייטי , לא יודע רק ממה שנראה לי במוסך זה לא יהיה המחירים של מאזדה וקיה , וגם במכירה .

CX5 רכב מדהים ספורטז כ"נל , מרווח יותר , שניהם יהיו טובים למשפחה , שבילי טבע וכל מה שציינת .

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שמעתי על כך, אבל לא כל כך מבין, לפי מה? נכון להיום אני לא מכיר את ספורטאז'. מה בדיוק מעלה אותה קטגוריה?

קרא את כל עשרות כתבות המבחן וההשוואות שיש על הספורטאז' מול המתחרות שלה ותבין. זה רכב מצוייד ומאובזר כמו רכב פאר במחיר שווה לכל נפש ואת מערכות הבטיחות המקוריות שבאות איתו לא תמצא בשום רכב אחר באותה שכונת מחיר

פורסם
זה רכב מצוייד ומאובזר כמו רכב פאר במחיר שווה לכל נפש ואת מערכות הבטיחות המקוריות שבאות איתו לא תמצא בשום רכב אחר באותה שכונת מחיר

ישבת פעם ברכב פאר? לא כדאי לפזר סופרלטיבים בקלות כ"כ רבה. הדגם המאובזר (שהוא עדיין רחוק שנות אור מרכב פאר) עולה כ-180K (לא ממש שווה לכל נפש), ובדגם הבסיסי אין דבר ששוה התייחסות - חוץ ממערכות בטיחות (דבר חשוב בפני עצמו, אין וויכוח). יש לקחת בחשבון גם גורם נוסף - בגלל שהמונים התנפלו כעת על הג'יפון הזול הזה (בדגם הבסיסי), המכירה שלו בעתיד עלולה להיות פרובלמטית.

פורסם

אני נוהג על CX5. דגם 2 ליטר. 155 כ"ס. בסך הכל מכונית טובה. תה"ל לא אוהבת שלוחצים ולא ממהרת לשחרר קיק. המיזוג לאחור חסר ביום חם, לא רך על באמפרים אבל חוץ מזה הכל בסדר עם האוטו. הזמנתי ספורטאז' 2 ליטר EX.

פורסם

היטי נוח מאוד לגבוהים. מנוע הטורבו 1.2 מרגיש חזק יותר מהרבה 1600 ובודאי מהספורטאז 1600 הוא גם פחות רועש כי מרבית הנסיעה בסל"ד נמוך. כמו כן צריכת הדלק הרבה יותר טובה ליטי (קצת יותר טובה מ CX5 והרבה יותר טובה מהספורטאז). אחרי שהתרגלתי לטורבו קשה לי מאוד לנהוג ברכבים "רגילים"

פורסם
אני נוהג על CX5. דגם 2 ליטר. 155 כ"ס. בסך הכל מכונית טובה. תה"ל לא אוהבת שלוחצים ולא ממהרת לשחרר קיק. המיזוג לאחור חסר ביום חם, לא רך על באמפרים אבל חוץ מזה הכל בסדר עם האוטו. הזמנתי ספורטאז' 2 ליטר EX.

למה לך? לפי כל הנתונים "על הנייר" CX-5 אמורה להיות איכותית יותר מספורטאז'. האמת היא אני די מופתע מהתגובות ה...ספקניות יחסית על CX-5. דווקא הייתה לי מחשבה על כך שCX-5 היא ליגה מעל ספורטאז' וייטי.

אז איפה הטעות שלי חבר'ה?

כי עד היום "הדרוג" שלי (בלי הקטע של המחיר) היה:

1. CX-5 - נראה ונשמע (לפי נתונים) כמעט מושלם.

2. ייטי - תא מטען לא גדול וצורה קצת מרובעת.

3. ספורטאז' - איכות החומרים בפנים...וואלה...כמו ברדיוטייפ סיני בשנות ה-90, צריכת דלק, זיהום אויר, הבדל במחיר בין 1.6 לגרסאות שמאובזרות טוב, רכישות המוניות... שאגיד לכם ת'אמת... חשבתי על זה ויש בזה משהו: ביקרתי לאחרונה באולם התצוגה של קיה וראיתי את כמות האנשים שבאים לקנות ספורטאז'ים. זה לא עשה לי טוב... שלא נגיע למצב שכל אלה שקנו ספורטאז' ירגישו צורך להתנצל ולהוכיח שבחרו בו לא בגלל הפוזה. זה פשוט מפחיד כמה(!!!) מזמינים אותו.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם
דווקא הייתה לי מחשבה על כך שCX-5 היא ליגה מעל ספורטאז' וייטי.

אז איפה הטעות שלי חבר'ה?

אין טעות. CX-5 לא מושלמת, כמובן (במיוחד עם המנוע של 2.0L), אבל בהשוואה לקוראניות היא באמת ליגה אחרת. הגישה הקוריאנית היא "הרבה מכונית במעט כסף", אבל אין ארוחות חינם. קח בחשבון רק שהגרסה של 2.0L מרגישה מעט עצלה כי המנוע תוכנת לחסכון הדלק. אם אתה לא נהג שודים, זה לא אמור להפריע לך במיוחד (קח לנסיעת מבחן ותרגיש בעצמך). גרסה של 2.5L יותר נעימה בנהיגה, אם היא בתקציב - הייתי ממליץ בחום.

פורסם

שוב פעם, לי כנהג בעל צרכים משפחתיים, הפוזה זה הדבר האחרון שמעניין אותי. דוקא כן מעניינת אותי איכות ותמורה. להזכיר, מדובר ברכב מהעבודה. הקיה, בדגם ה EX נותן כל כך הרבה יותר מהמאזדה. כמו כן, משום מה, המאזדה 2.5 ליטר הרבה הרבה יותר יקר בליסינג. המאזדה 2 ליטר פשוט לא יכול לייצר תחרות לאבזור ולמערכות הבטיחות של הספורטאז'. וכשתכנס לדגם ה EX עם ריפוד העור ודאשבורד בצבע קרם, עם גג פנוראמי וסאן רוף, תבין בדיוק למה אני מתכוון. אם השלדה לא מתקשרת או שההגה לא זמין - את זה תבדוק בסלקום (:-

פורסם

אני נהגתי על כולם - הייטי הכי מלוטשת ויש לה חבילת מנוע/גיר עדיפים. ה-CX5 קרובה אחריה, קצת פחות נוחה, אך עם תא מטען גדול יותר. הספורטאז׳ 1.6 חלשה משתיהן ופחות מלוטשת, אך יש לה איכות חומרים מצויינת (להבדיל ממה שנכתב כאן באחת ההודעות) והיא מצויידת במערכות בטיחות שלא קיימות בשתיים האחרות. גם לה תא מטען גדול יחסית.

ממליץ לך לבצע נהיגת מבחן בשלושתן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
וכשתכנס לדגם ה EX עם ריפוד העור ודאשבורד בצבע קרם, עם גג פנוראמי וסאן רוף, תבין בדיוק למה אני מתכוון. אם השלדה לא מתקשרת או שההגה לא זמין - את זה תבדוק בסלקום (:-

זה בדיוק הפוזה שלדברך לא מעניינת אותך:-) . בתמורה לצבע קרם, גג פנוראמי (ממש אקטואלי תחת השמש הישראלית :lol:) וריפודי עור אתה מוכן לוותר על שקט בסלון (במהירות מתורת :wink:), נוחות נסיעה וצריכת דלק שפויה. בעצם, אתה מדבר על רכב מעבודה עליו לא תשלם גרוש (וגם על דלק לא תשלם), כך שהסיטואציה שלך שונה - כעבור 3 שנים תקבל רכב חדש ותשכך מהעגלה הנוצצת הקוריאנית הזו. למי שמשלם מכיסו, נקודת מבט שונה. אני בדקתי את כל הג'יפונים היפניים ברמת פרמיום שזמינים בארץ (חוץ ממיצובישי - האיבזור שם ממש אומלל). CX5 2.5L הכי כיפית בנהיגה. נכון שאין לה מצלמות היקפיות כמו בקשקאי (חבל) או ריפודי עור (מי צריך אותם באקלים שלנו) - הנאה בנהיגה היא בכמה דרגות מעל המתחרים. ולרכבים קוריאניים אני אישית לא מתקרב. נכון שהם מתפתחים מאד מהר וכעבור כמה שנים יתכן שיהיו ראויים – אבל הם עדיין לא שם.

עריכה אחרונה על ידי vitalyi
פורסם
הספורטאז' יתקשה קלות עם העליות לירושליים, אך לא משהו רציני. פשוט יורגש שהאוטו מתאמץ.

הייטי יותר יסתדר עם העליות, המנוע שלו יותר זריז ולדעתי יותר מתאים לאיזור הררי.

אתה מניח שהוא "יתקשה קלות" או שניסית והוא התקשה?

כי אם זאת רק הנחה אז ההנחה שלך שגויה.

עשיתי בדיוק את אותן עליות עם אחי ולא חשנו באותן תחושות.

הכל טוב

פורסם

לא יודע להעיד לגבי המאזדה והקיה, אבל הייטי רכב מצוין בעיני. תנוחת הישיבה גבוהה ונוחה. נסעתי בקרוסאוברים אחרים והרגשתי שאני נמוך. איכות חומרים גבוהה ומוקפדת, גם עם מנוע 1.2 הרכב לא מתקשה כלל (ואני גר בשומרון עם עליות יותר תלולות מהעליות בירושלים).

מאחור יש 3 מושבים נפרדים שגם מתקפלים וניתנים להוצאה אם נדרש להעמיס הרבה מטען. החסרון זה באמת תא מטען די קטן לקטגוריה, אבל אף פעם לא הרגשנו חוסר במקום.

פורסם (נערך)
זה בדיוק הפוזה שלדברך לא מעניינת אותך:-) . בתמורה לצבע קרם, גג פנוראמי (ממש אקטואלי תחת השמש הישראלית :lol:) וריפודי עור אתה מוכן לוותר על שקט בסלון (במהירות מתורת :wink:), נוחות נסיעה וצריכת דלק שפויה. בעצם, אתה מדבר על רכב מעבודה עליו לא תשלם גרוש (וגם על דלק לא תשלם), כך שהסיטואציה שלך שונה - כעבור 3 שנים תקבל רכב חדש ותשכך מהעגלה הנוצצת הקוריאנית הזו. למי שמשלם מכיסו, נקודת מבט שונה. אני בדקתי את כל הג'יפונים היפניים ברמת פרמיום שזמינים בארץ (חוץ ממיצובישי - האיבזור שם ממש אומלל). CX5 2.5L הכי כיפית בנהיגה. נכון שאין לה מצלמות היקפיות כמו בקשקאי (חבל) או ריפודי עור (מי צריך אותם באקלים שלנו) - הנאה בנהיגה היא בכמה דרגות מעל המתחרים. ולרכבים קוריאניים אני אישית לא מתקרב. נכון שהם מתפתחים מאד מהר וכעבור כמה שנים יתכן שיהיו ראויים – אבל הם עדיין לא שם.

בהתייחסותי לאיכות מבפנים, דיברתי על מושבי עור מחוררים מאוד איכותיים, גג פנוראמי שמהווה אחלה אטרקציה לאנשים כמוני עם 3 ילדים קטנים, ואיכות חומרים מצויינת מבפנים. מה גם שהוא סוחב ומרגיש יותר טוב מהמאזדה CX5 שיש לי בחניה. היה לי אאטלנדר 2013 והוא היה ממש אוטו זבל. זו דעתי, אלו המכוניות שהחזקתי / מחזיק בפועל, נוסע איתם לירושלים ולצפון וכד'. דוקא במקרה הזה, שיקולי הליסינג דומים לשיקולי הרכישה הפרטית, כי עם כל הפרסום, ההבדלים בין הרכבים למשפחה הממוצעת מתבטאים בהעדפות אישיות. אין כאן מנצח מובהק, פרט ליתרון הבטיחות הברור בקיה. תכנס לספורטאז' EX, תעשה סיבוב, ואז תלך לראות את המאזדה ותיווכח בעצמך. אם תמשיכו בטרוניות חסרות שחר כמו "עגלה קוריאנית" אז זה בסדר, אתם מוזמנים להמשיך לממן את דלק מוטורס (צליל פעיית כבשים ברקע). רדיוטייפ משנות ה 90 ? צפה במבחן וידאו, זה הדגם:

http://m.icar.co.il/קיה/קיה_ספורטז'/קיה_ספורטז'_חדש/

עריכה אחרונה על ידי Achtung
פורסם

ספרטאז' עם מנוע אטמוספרי סוחב יותר טוב מ-CX 5 2.5L? נסחפת... ושיקולי הליסינג ממש שונים משיקולי הרכישה הפרטית - כי בליסינג כעבור 3 שנים אתה פשוט תחזיר את הרכב. אם קנית - לך תמכור אח"כ במחיר סביר כשאלפים יוצאו למכירה פחות או יותר באותה התקופה.

על מערכת המולטימדיה לא כתבתי (לא מכיר אותה), יודע רק שהיא בהרכבה מקומית, וזה לא אופטימלי כשהמערכת מתחברת למחשב הרכב (ואם לא מתחברת - אז היא באמת לא שווה). אבל לא אתווכח איתך. אם ספורטאז' עושה לך את זה - לך עליו ותהנה מהרכב. בקשר אלי - כן, אני מוכן לשלם לדלק מוטורס עבור איכות, אמינות ושירות מעולה. כעת יש לי מאזדה 6, עוד מעט מקבל את CX5 2.5L (אני חייב רכב קצר, אחרת הייתי קונה שוב את מאזדה 6). לא אומר שאלה רכבים אולטימטיביים - אבל כשחיפשתי אלטרנטיבות, לא מצאתי משהו טוב יותר כמכלול בטווח מחירים זה. יש רכבים יותר מפנקים אך פחות אמינים. או אמינים לא פחות אך לא נוחים וכו'.

פורסם
רדיוטייפ משנות ה 90 ? צפה במבחן וידאו, זה הדגם:

http://m.icar.co.il/קיה/קיה_ספורטז'/קיה_ספורטז'_חדש/

האמת היא שדיברתי על הדגם הבסיס - URBAN 1.6 , כי הוא די מושך מבחינת המחיר שלו. בכלל, כאשר אנחנו נכנסים לענייני הספורטאז', יש כאן שיקולים כלכליים שמעוררים שאלות:

1) כל מי שמשאיר תגובה טובה על ספורטאז' מתכוון לגירסה EX, אבל בהבדל במחירים בין 1.6 ל-EX יכולה להכיל עוד איזה פיקנטו קטנה. זאת אומרת, שנשאלת השאלה: האם מדובר בהבדל כ"כ גדול שאולי עושה את 1.6 לא רלוונתית להשוואה עם ייטי ו-CX-5?

2) כל ה"מבחני דרך" שראיתי התייחסו ל-EX ו-LX, כאשר על 1.6 הם מחליקים בסקירה קצרה. אתה לא חושב ש-1.6 על הגלגלים הקטנים וגימור זול יותר מאבד די הרבה?

3) הבדל בין LX ו-EX זה 9000 ש"ח !!!! רק על ריפודי עור! אז אני כנראה לא מבין פה משהו... אני רוצה להבין את רציונל במחירים, כי מה לעשות, זאת נקודה חשובה.

מה רוצים להגיד קיה בגירסה 1.6? האם זה: "בואו תקנו קרוסאובר איכותי אבל לא מאובזר", או "בואו תקנו אמבטיה על גלגלים שנראית בדיוק כמו קרוסאובר איכותי" (שזה ה-LX)? אתה מבין על מה אני מדבר? ההמונים שרצים לקנות את URBAN - מה הם מחפשים? אולי זה כמו "כנראה יש משהו בחרא כי כל כך הרבה זבובים לא יכולים לטעות".

4) כלומר, האם האמירה הסמויה היא "אם כבר ספורטאז', אז לא פחות מ-LX"?

5) האם באת הרכישה הייתה יכול להגיד לעצמך "ספורטאז' 1.6 הוא רכב כ"כ איכותי ורצוי ואני מאמין בו, ששווה לי להיתאמץ כלכלית עד הגבול כדי לקנות את ה-LX, כך שאהיה בטוח שעשיתי את הבחירה הטובה ביותר בתווך של עד 165K"?

6) עדיין נשארת שאלת האמינות של מותג היצרן. אנחנו רגילים לכך ש" יפני איכותי יותר מקוריאני". ואם שני הרכבים דומים במחיר, אז דעות קדומות הכן מושכות לכיוון היפני.

כאן, לצורך העניין, הוצאתי את ייטי מהמשוואה, אך זה רק למתרת בירור בין יחסי הספורטאז'ים ו-CX-5.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

• תוכן חדש...