Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2. גלגלים קטנים הם דווקא יתרון בעיניי - אם מדברים על נוחות נסיעה ולא על פוזה

3. השבחת רכב (ריפודי עור, פנסי LED וכו') תמיד עולה הרבה כסף (לרוב, יותר מ-9000 ש"ח).

6. שים לב - Achtung לא קנה את הרכב אלא קיבל מליסינג בעבודה.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מישהו מוכן להסביר לי אחת או לתמיד מה האטרקציה במושבי עור בישראל? אלא אם כן הם מאווררים כמו בחלק מהאמריקאיות, בפאסאט, בסופרב וכו׳ (ואני לא מדבר על מחוררים, אלא מאווררים פרופר) זה פשוט זוועה בקיץ הישראלי.

כשחייתי בחו״ל לא רכשתי רכב אחד בלי עור, אבל במזג האוויר הבריטי זה עובד מצוין (ועדיין חטפתי כוויה פה ושם כשהיה יום קיץ חם במיוחד).

לדעתי זה חבל שנהיה סטנדרט בשנים האחרונות (וזה באמת רק בשנים האחרונות) שהדגמים המאובזרים יותר במכוניות עממיות מגיעים עם עור שפשוט לא מתאים למזג האוויר שלנו.

אגב, יש לי חבר שמכר את הרכב שלו בן שלושה חודשים אחרי שהבין שלא מסוגל לחיות עם מושבי עור פה.

פורסם

לויטאלי, השוותי ספורטאז' 2 ליטר למאזדה 2 ליטר. דגם האורבן קודר ואכן עם רדיו משנות ה 90. מבחני דרך מזיזים לי את הביידה קצת שמאלה, ואז בתנועת אגן קלה אני מחזיר אותה למקום. שמתי את מבחן הדרך כאן רק בכדי שתראו את הרכב מבפנים. כשיהיו לכם ילדים באופן קבוע ברכב, תתפלאו לדעת איך בלימה אוטונומית ותיקון סטייה מנתיב מקבלים משמעות מכרעת בקבלת ההחלטות. משיקולי בטיחות ונוחות למשפחה אני את הספורטאז' הזה לקחתי על פני סובארו אאוטבק, שמבחינתי פחות מאובזר אך רכב כלבבי. כל אחד ושיקוליו הוא.

פורסם

מושבי העור כאן שונים ממה שהכרנו. הם אכן מחוררים כי בארהב הם באים עם אוורור מלא, אך הם מאוד נעימים למגע ולא גורמים להזעה, מין עור שונה שלא מזכיר סלון של גרוזינים (:- בכל מקרה יש לי חניה פרטית מקורה בבית ובמשרד כך שאין בישול של הקבינה.

פורסם
תתפלאו לדעת איך בלימה אוטונומית ותיקון סטייה מנתיב מקבלים משמעות מכרעת בקבלת ההחלטות.

ל-CX5 יש בלימה אוטונומית, גם לי זה היה חשוב.

פורסם

לא ידעתי שזה קיים, וזה מעולם לא "צפצף" או הראה איזו שהיא נוכחות. יש אצלי מאזדה CX5 2015 דגם 2 ליטר סטנדרטי. איך אוכל לדעת שהמערכת קיימת ואיך היא עובדת? תודה

פורסם

אם מדובר בדגם אחרי מתיחת פנים - בלימה אוטונומית קיימת בוודאות. כיצד להפעיל - לא יודע, עוד לא קיבלתי את הרכב. תקרא בהוראות הפעלה.

פורסם

מסכים איתך, גם בCX5 וגם הספורטאז שניהם מעולים, אולי באמת יתאים לך יותר לירושלים את הספורטאז 2.00, השדרוג המשמעותי שיש בספורטאז זה המערכת בטיחות המתקדמת שיש לקיה ואי אפשר לא להזכיר את זה.

אני בכל מקרה ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן על 2 הרכבים, לכל אחד יתרונות וחסרונות, ההתרונות של הספורטאז זה המערכת בטיחות ומרחב, יותר נוח.

הCX5 אולי קצת יותר מהיר.

פורסם

כפי שציינתי, אני לא מחפש להיות "מלך הכביש" ואין כוונה למשוך מבטים כל כך. אומנם, כן, הייתי רוצה כשיבוא הרגע למכור את הרכב שהוא עדיין יהיה אטרקטיבי, אבל לא זאת המטרה העיקרית.

אז אחרי הדיון המעניין, לאילו מסכנות אני מגיע.

יש לי בעצם שני סוגים של תחרות שנמדדים ע"י עמיין המאמץ הכלכלי:

1) בין ייטי 1.2 לספורטאז' 1.6 - כאן אני נוטע לייטי (אני פשוט אוהב אותו, כי הוא נותן לי הרגשה של חבר שמכירים אותו מהילדות)

2) תחרות של "מאמץ כלכלי רציני מאוד":

CX-5 2.0, ספורטאז' LX, ואולי גם ייטי 1.4. - כאן אני חש שייטי לא יעמוד בתחרות ה"פינוקים" ובמיוחד בגלל מידת תא המטען, ואני בשנתיים-שלוש הקרובות הולך להסיע באופן קבוע את עגלת התינוק באותו.

עניין של הזינוק ברמזורים בכלל לא מעניין אותי, אבל כן מעניין שרכבים איטיים לא יקבעו לי את קצב הנסיעה. כלומר, אם ארצה לבצע עקיפה (של רכב איטי) גם בעליה, חשוב לי שהרכב ידע לא לאכזב. כי אם כבר משלמים הרבה, אז גם מצפים להרבה :))

וכן, אני מבין שרכבים נמוכים וספורטיביים יותר ישאירו אותי מאחורה - אין לי שום בעיה תחושתית אם זה.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם
עניין של הזינוק ברמזורים בכלל לא מעניין אותי, אבל כן מעניין שרכבים איטיים לא יקבעו לי את קצב הנסיעה. כלומר, אם ארצה לבצע עקיפה (של רכב איטי) גם בעליה, חשוב לי שהרכב ידע לא לאכזב. כי אם כבר משלמים הרבה, אז גם מצפים להרבה :))

וכן, אני מבין שרכבים נמוכים וספורטיביים יותר ישאירו אותי מאחורה - אין לי שום בעיה תחושתית אם זה.

ל-CX5 יש מצב "ספורט" בו הרכב הופך לזריז מאד ורגיש במיוחד ללחיצה על הדוושה (גם הדגם של 2.0L). חוץ מזה, לרכב יש בוסטר - כשלוחצים על הדוושה "עד הרצפה" (במצב הרגיל - לא "ספורט"), הרכב מייד מספק את הסחורה.

למה שלא תיקח את כל הרכבים שמעניינים אותך לנסיעת מבחן? זו הדרך הנכונה ביותר.

פורסם

אם אתה חובב ייטי ומרגיש בו בבית אז שווה להמתין לסוף שנה לסיאט אטקה או טיגואן החדש שיהיה כאן עוד כחודשיים. בבחירה בין המאזדה לספורטאז', אז לטעמי רק ספורטאז' EX או מאזדה 2.5 ליטר מאובזר.

פורסם
בבחירה בין המאזדה לספורטאז', אז לטעמי רק ספורטאז' EX או מאזדה 2.5 ליטר מאובזר.

אם אתה מתכוון ל-CX5 פרמיום - מיותר לחלוטין, לדעתי. התוספת של ריפודי עור, פנסי LED, ג'אנטים "19, חיישני חניה מקוריים וזיהוי שטחים "מתים" תעלה קרוב ל-20K ותקפיץ את מחיר הרכב ל-215K לא כולל רישוי ומיגון. במחיר זה כבר אפשר להשיג ג'יפון של לקסוס יד שניה מ-2015 שזה ליגה אחרת לחלוטין. מכל החבילה הנ"ל הדבר היחיד "ששווה" הוא זיהוי שטחים "מתים", אבל לשלם עליו 20K :?... התקנת חיישניי חניה קדמיים ואחוריים עם תצוגה גרפית על מסך הרכב עולה כ-2500 ש"ח, ואפשר להסתפק בזה כתוספת ל-Executive (בגרסה 2.0 או 2.5 ליטר - מה שהתקציב מאפשר).

פורסם
בבחירה בין המאזדה לספורטאז', אז לטעמי רק ספורטאז' EX או מאזדה 2.5 ליטר מאובזר.

שניהן לא עומדות על הפרק. הבחירה הרלוונטית היא בין CX-5 EXECUTIVE 2.0 לספורטאז' LX.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

אכן הבחירה קשה. אם נהגת על שתיהן ועדיין לא יכול להחליט, בהנחה ששתיהן עולות אותו דבר, ביטוחים וטיפולים באותה עלות, אז אכן הייתי נוטה למאזדה בגלל שבדגם ה LX הסלון קודר לטעמי והמאזדה נראה יותר טוב מבפנים, המנוע הקצת יותר חזק ואולי סחירות עתידית גמישה יותר, אבל הנבואה כאמור ניתנה לשוטים וגם אין לך מושג בכלל מה הם שותים (:-

• תוכן חדש...