ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חבר'ה אני מחפש רכב(רק האצ'בק) שיהיה ידני ומהנה לנהיגה-משהו שמיועד בעיקר לשיפור הנהיגה בהילוכים,אימון בהחלפה מהירה יותר בפניות והורדת הילוך בזמן וכו'. חשבתי על פג'ו 205 מכל גירסא אבל חשבתי אולי לבקש המלצה. אולי יש רכבים באותו סכום של השקעה שיכולים להיות מהנים באותה המידה. אשמח גם לשמוע בנוסף להמלצה אם מה אתם חושבים על אמינות הרכב. הסכום להשקעה הוא כמו בין 3000-6000. מה שמשלמים היום על פג'ו 205. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 0 תגובות
- 526 צפיות
אהלן צריך חוות דעת לגבי הרכב מכיוון שיצאן מצהיר על 15,16 קמ לליטר בזמן שראיתי באינטרנט שאנשים טוענים שהרכב שותה החל מ9-15 קמ לליטר לכאן ולכאן מדובר על שנת 2013 מנוע 1.4 109 כס תיבה אוטומטית 4 הילוכים תודה
הודעה אחרונה מאת orelhindigolf2, -
- 3 תגובות
- 829 צפיות
שלום לכולם, כפי שידוע לכם, כמו בכל דבר בארץ, המחיר הנקוב של רכב חדש הוא למי שלא מתווכח לצערי. ימי מכירות, וגמישות של סוכנויות גם בימים רגילים יכולים לחסוך עשרות אלפי שקלים לרוכש. יש פה בפורום שרשורים פה ושם לגבי הנושא כמו למשל: http://bit.ly/29bzfGY אבל אין שרשור גורף שכולל נסיום של אנשים שרכשו. האם לא כדאי שיהיה שרשור כזה ואף שיהיה 'דביק'?
הודעה אחרונה מאת d300, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מדובר על חבר שלוקח עסקת אוויס אקספרס, כלומר שם מקדמה קטנה, תשלום חודשי קבוע, טיפולים עליו, ואחרי 30 חודשים מחזיר את הרכב, לכן סחירות לא משנה. כן חשוב: מרווח מאחור, היעדר צורך לבקר במוסך למעט טיפול שנתי (לכן אני מניח שג'טה פחות רלבנטי), תא מטען. האם למישהו יש ניסיון לאבחן בין הפורטה לבין היונדאי החדשות? במיוחד במרווח מאחור (לשלושה ילדים בגילאים שונים). שמתי לב שלפורטה תא מטען גדול יותר, בעוד שליונדאי יציאת מיזוג לאחור. זה לא אמור להיות רכב דומה יותר? לצורך העניין, הוא כרגע מרוצה מקורולה אבל אי אפשר להזמין משום שלא מוכרים עדיין את החדשה.
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
היי חברים, אמ;לק בסוף למי שרוצה. אציין לפני הכל שזה רכב יד 2 הראשון שאני רוצה לקנות, יש לי רכב שקניתי חדש. נכנסתי למדריכי קנית רכב והשתדלתי לצבור כמה שיותר מידע לפני שאני ניגש לראות את הרכב. משתף אתכם במקרה שקרה לי ועדין קורה למעשה. בתחילת השבוע התקשרתי לאישה נחמדה בשם מלי לברר לגבי רכב פולו 2008 שהיא פרסמה במודעת יד 2. ענתה לי האישה הנחמדה וקבענו שאגיע לחיפה ביום שישי (24.6.16) לראות את הרכב. בשיחת הטלפון איתה שאלתי מי הבעלים של הרכב - ענתה לי האישה שהיא היא הבעלים של הרכב. שאלתי מה מצב הרכב ואם יש טיפולים, טסט וכו. אני וחבר שהתלווה אלי נסענו לחיפה, הגענו למקום המפגש ויצא לקראתנו הבן שלה, משה כדבריו, להראות את הרכב. שאלתי שוב, מי הבעלים של הרכב וביקשתי לראות …
הודעה אחרונה מאת Rony999, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 589 צפיות
שלום, אופל אסטרה 1.6 טורבו 180 כ"ס, שנת 2013. יד ראשונה פרטית. 00 ברישיון חודש עליה לכביש - יוני ק"מ - 53000 המחירים נעים ביד 2 בין 65,000 - 70,000 ש"ח לפי המחירון המשוקלל, המחיר 93,000 ש"ח במגרש טרייד אין רוצים 66,000 ש"ח איפה הטעות, או מה ההסבר, לטווח המחירים הזה?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
קרייזלר וויג'אר
מאת אלרו- 1 תגובות
- 677 צפיות
מה ההבדל בין מנוע 3300 ל3800 ומה עדיף אם בכלל
הודעה אחרונה מאת אלרו, -
- 2 תגובות
- 694 צפיות
I am sorry my Hebrew is not good enough but I really need some advice about whether to bring this Porsche to Israel and I hope someone can help me. These cars have gone up in value like crazy in the last 5 years. Everyone says they are not going down in the future and I believe it. Should I bring this one to Israel? The seats have to get re-done but does not look like they have to be done right away. Once I would get air conditioning installed I can drive this car every day! I can everything on this car myself .... it's like nothing to maintain it, basically has a higher performance original engine based on the old VW engine. I love it's shape in every way. I hate the ugl…
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
ליסינג מימוני
מאת wwe1984- 0 תגובות
- 456 צפיות
התקשרתי לסוכנות רכב לטרייד אין שלהם וביררתי על רכב מסויים. הרכב יד ראשונה היה בליסינג מימוני האם זה נחשב רכב חברה? ומה אחוז ההורדה מהמחירון תודה מראש
הודעה אחרונה מאת wwe1984, -
סיאט לאון 2011 1 2
מאת adirnasri-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני עכשיו בתהליך קניה של סיאט לאון מצאתי לאון 2011 במצב טוב עם נתונים טובים,אבל עם התיבה של ה7 הילוכים כביכול הבעייתית דיברתי עם המוכר והוא אמר לי שהוחלפו קלאצים ומוח גיר ועשה עידכוני תוכנה להכי עדכני שיש לפני כמה חודשים. עכשיו השאלה אם אחרי שהוחלפו החלקים הבעייתית כביכול הבעיות שוב יכולות לחזור או שאחרי ההחלפה לא צריכה להיות בעיה. מה אתם הייתם עושים במצב כזה? תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
גר בתלאביב והתחלתי עבודה חדשה בי-ם. עכשיו מחפש את הרכב הראשון שלי (סופר מיני, יד 1, עד 45K) הייתי בכמה מגרשים של אוטודיל, ואמרו לי לחשוב על ידני (מחירון נמוך יותר וחסכוני). עברו שנים מאז שנהגתי על ידני, אבל זה שטויות. מה שיותר מעורר אצלי חשש זה החוסר נוחות וההתעסקות עם הגיר בפקקים של י-ם בבוקר. אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן. תודה!
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם בנוגע לכותרת רציתי המלצות/חוות דעת על רכבי הקטגוריה השונים כרגע נוטה לכיוון היונדאי חשוב לי מאוד נושא ירידת הערך ומה יהיה עוד כ 3 שנים שארצה למכור . פתוח להצעות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת michatal, -
-
- 1 תגובות
- 788 צפיות
שלום לכולם אחי רוצה לרכוש רנו פלואנס שנת 2010-2012 1.6 בנזין. ראיתי שבאיזור השנתונים האלה יש שתי סוגים של תיבות הילוכים: אוטומטית ורציפה. באיזה שנתון התחלפה התיבת הילוכים ואיזו עדיפה מבין שתיהן?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום מחפש המלצות לרכב שאפשר להכניס בו מאחור 3 כיסאות תינוק (לא בוסטר קטן, אלא כיסא תינוק מלא), ושיש לו נתוני זיהום אוויר וצריכת דלק סבירים ומעלה. תודה!
הודעה אחרונה מאת the-cat007, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
מעוניין באיביזה אפר 2010 הדגם עם הטווין טורבו 1.4 לפי מה שאני זוכר זה מנוע זהה לזה שבפולו הקודמות,הקופרה הקודמות והשירוקו, ברור לי שיש הבדל בין ההספק של כל אחת מהם אבל השאלה שלי אם הרכב הזה אמין כי לפי מה שראיתי ההספק שלו הכי נמוך ביחס לשאר הרכבים עם מנוע זהה. האוטו שאני מעוניין לירכוש שנת 2010 עם 90K קמ
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קצת שוטטתי בלוחות בעקבות חוסר הצלחה לחזור לישון. מחפש רכב לחברה שלי שאמורה להשתחרר בקרוב מהצבא ולהתחיל לימודים. הנסועה שלה תהיה רחובות - אשדוד. תקציב לרכב נע בסביבות העשיריה, ושיהיה אוטומאט, קטן חסכוני ואמין. חשבתי על היאריס וזכרתי שלפני כמה שנים הדגם הראשון נמכר לידידה ב23 אלף, מסתבר שהמחירון לא זז מאז והרכב מוצע אפילו במחיר גבוה יותר מהמחירון. 1. מה העניין עם שמירת הערך החולנית הזו גם אחרי עשור וחצי? 2. איזה רכב כן יכנס בתקציב ובדרישות? גטס אוטומאטית תהיה רק מהדור ראשון לכן ירדתי מזה. Sent from my SM-J700F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Achtung, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן. אני מחפש רכב לחברה שלי. הדרישות הן אמינות, בטיחות ועלויות שוטפות נמוכות ככל הניתן. יש לנו כמה כיוונים: -מאזדה 2 (כנראה שהאקטיב כי פשוט כמעט ולא ניתן למצוא דינמיק שמורות בתקציב, ואני מודע שהוא עם 2 כריות אוויר) -סיריון -יונדאי i10 -פורד פיאסטה חשוב להדגיש שלא ניתן למתוח את התקציב בכלל. מה מבין האפשרויות הבאות עדיפה לצרכים שלנו? תודה
הודעה אחרונה מאת Solidice190, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 531 צפיות
חברים שלום, מתלבט לרכוש מזדה 6 שנתון 2007-2008. הבנתי בין גרסת הפרימיוםן (2.3) לבין הלאקצ'רי (2.0) ההבדל הוא : גודל הג'ינטים , ריפודי עור , סאנרוף , תוספת של כ 20 כ"ס . השאלה האם מבחינת מתלים ? בולמים וכו' מרכב הרכב יש עוד שינויים למיניהם ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 980 צפיות
היי שלום כלום, ברשותי כרגע VW POLO 2001 6N2 70 ומשהו כ"ס רכב דיי חלש ורציתי להחליף לרכב יותר חזק וספורטיבי בתציב בסיבות ה20K עכשיו שמעתי על הרכב הזה רנו קליאו 2 B מנוע 1.9 2001-2005 צריכת דלק סבירה 11-12 רציתי לדעת אם יש משהו אחר שאתם ממליצים במחיר הזה והאם הרכב הזה ממולץ מבחינה מכנית וכו... תודה ,
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אני בהתלבטות לגבי אחד מהרכבים הבאים MAZDA CX5 יונדאי IX35 קיה ספוראטז כולם בסביבות שנת 2012 2013 אני האמת דיי מעדיף את המזדה אבל אולי אתם תוכלו להמליץ לי דווקא על אחר *בנוסף שאלה מאיזה שנת ייצור הוסיפו למזדה את מערכת STOP START להדממת המנוע בסלד נמוך תודה
הודעה אחרונה מאת NP1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני מחפשת ג'יפון אמין וחסכוני עד 60,000 ש"ח - אפשר המלצות? האם ניסאן קשקאי שנים 2008-2010 אמין, ממומלץ? תודה,
הודעה אחרונה מאת VitaliGal, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, תוכלו בבקשה לסייע לי בהבנת תוצאות בדיקת הרכב (מדובר בטויוטה יאריס) ? צירפתי את תוצאות הבדיקה האם יש כאן פגיעה בשלדת הרכב ? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
- 3 תגובות
- 716 צפיות
אחרי שהלכתי לראות מספר רכבים ולא מצאתי את מה שרציתי, אני חוזר להתלבטות. כרגע על הפרק עומדים 5 רכבים. הדרישות שלי מרכב פשוטות: (בסדר יורד) 1. בטיחות 2. אמינות 3. תחזוקה זולה הרכב ישמש כרכב שני בבית ומרווח הוא לא הכרחי. על כל שאר הדברים, אני מוכן להתפשר. התקציב הוא עד 30 אלף ש"ח. רצוי שיהיה נמוך יותר כדי שאוכל להשקיע באוטו מהבחינה האסטטית. הרכבים שכעת על הפרק: (מהמחיר הנמוך לגבוה) 1. פורד פוקוס 2008 האצ'בק יד 3 (לפני מתיחת פנים = ללא בקרת יציבות) 21K 2. מיצובישי לנסר קלאסיק 2008 יד 2 22K 3. פורד פוקוס 2008 סדאן יד 3 (אחרי מתיחת פנים= כולל בקרת יציבות) 23K 4. אופל קורסה 2009 יד 2 31K 5. סובארו B3 RXI (סאנרוף) 2008 יד 2 31.5K מבחינת צריכת …
הודעה אחרונה מאת SJ413, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 933 צפיות
שלום, מבקש עזרתכם בפעם נוספת עם תוצאות בדיקת רכב (מצורפת תמונה של תוצאות הבדיקה) האם כדאי לקנות את הרכב הזה, אם כן כמה להוריד מהמחירון ? אני לא מבין גדול ברכבים, כל עזרה \ נימוקים יתקבלו בברכה. בתודה מראש !!!!! סוג רכב: טויוטה יאריס שנה: 2003 ק"מ: אזור 120,000 בעלות: יד 2 פרטי
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן, קיבלתי הצעת מחיר ל2 סוגי איביזה: Fr ידני עם 1.0 והדגים הרגיל 5 דלתות עם dsg.. אני מתכנן להחזיק ברכב לטווח הארוך ומאוד מתלבט לגביי האוטומטי.. מה שמדאיג אותי זה תדירות ההחלפה של המלמדים הכפולים מאחר והם יבשים - יש למישהו התנסות שיוכל לספר ברכבים באיזור שנים 2014 והלאה? לגבי הfr - מאוד מושכת אותי בגלל הידני והאמינות הגבוהה מה שכן יש פער ניכר במחיר 2 המכוניות.. או בכלל ללכת לכיוון של הפולו ידני? תודה! Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחרי שבועיים של בחינת רכבים שונים, האופציות שלי הן: 1. סיאט לאון fr מודל 2015 2. אלפא רומיאו גולייטה דגם בסיסי מודל 2015 שתיהן אותו מחיר, קילומטראז יחסית דומה פחות מ20 אלף. פרמטרים עיקריים: 1. אמינות 2. ביצועים ואיכות - התנהגות כביש, בידוד רעשים, איכות חומרים 3. שוק אני חייב את העזרה שלכם!
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי לכולם אני מתכנן לקנות רכב לשמוש יומיומי בתקציב של עד 40 אלףשח תמורה טובה לדעתי זה SX4. מבחינת נוחות, גודל וצריכת דלק. השאלה שלי לגבי מחלות, גיר ? מנוע ?וכו'.. ? יש למישהו לשפוך אור על הדגם הנ'ל ?
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 954 צפיות
שלום לכולם, אני מתלבט לגבי רכישה של אחד מהדגמים שמצויינים בכותרת (רכב חדש 0 ק"מ). אשמח לשמוע את דעת חברי הפורום, במיוחד לגבי הקשקאי ויזיה שעבורו לא מצאתי מבחן ישראלי המתייחס לרמת האבזור הזו. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 4 תגובות
- 911 צפיות
שבת שלום. יש לי ילדה בדרך ואני מחפש אוטו בטיחותי וגם מהנה ראיתי פולקסווגן ג'טה עשתה 1400TSI עשתה 40,000 ק"מ שנת 2012 או 13 (לא זכור לי) ומיצובישי ספורטבק 2015 מנוע 1800 הצורה החדשה עשתה 5000 ק"מ המיצובישי עולה ב 10,000 מעל הג'טה. הג'טה יותר מהנה מבחינת נסיעה ויותר חסכונית הדילמה שלי זה שאני חושש להיכנס עם הג'טה למוסך מבחינת טיפולים ואם אני אתקל בהרבה תקלות חיישנים לעומת זאת המיצובשי ספורטבק עדיין באחריות ולא נסעה כמעט. ומכונית אמינה מה אתם ממליצים? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Menro, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים אשמח לקבל חוות דעת על מיצובישי ספורטבק 2010 מנוע 1800 אוטומט אמינות ובטיחות בעיקר אשמח גם לדעת האם ישנם שינויים כלשהם במרכב מבחינת בטיחות בשנים 2009 ועד עכשיו ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Menro, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 424 אורחים (הצג רשימה מלאה)