Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. החלפת קלאצ'ים על חשבון היבואן תעשה רק אם הרכב באחריות. תבדוק כמה שנים אחריות יש לך על הגיר (בתקופה מסויימת נתנו 5 שנים).

2. עדיף לקנות רכב שכבר עבר החלפה, מן הסתם. הקלאצ'ים החדשים אמורים להיות משופרים והם גם... חדשים יותר.

3. בגיר ידני אין בעיה של קלאצ'ים של ה-DSG, מין הסתם.

זו השוואה לא נכונה, כלכלית.

אתה צריך להשוות לרכבים אחרים באותו התקציב, לא למה שהיה לך...

הרכב שנת 2011 אז גם אם יש 5 שנות אחריות אז זה או עד סוף השנה או שכבר נגמר.

הבנתי אם הוחלף גיר זה אומר שגם קלאצים הוחלפו ? או שזה לא מחייב

כמה עולה ביטוח לרכבים במחיר פלוס מינוס של הלאון?

(60000) פלוס מינוס

פורסם

הריקול כלל גם החלפת קלאצים. בכל מקרה, בקש מהמוכר את הפירוט הטיפולים המלא שהרכב עבר. במידה והוחלפו קלאצים הדבר מצויין במחשבי צמפיון ובוודאי שלמוכר יש אסמכתא כלשהי על כך.

אין פלוס מינוס והפורום לא סוכנות ביטוח, יש פערים גדולים במחירי הביטוח של רכבים שונים. יש הרבה פרמטרים שנלקחים בחשבון כגון: גניבות הרכב, עלות חלפים, מנוע, גיל נהג, עבר ביטוחי וכו'. אתה יכול לבקש הצעת מחיר מסוכן הביטוח עבור מס' רכבים או שאתה יכול לבדוק בWOBI על מנת לקבל אינדיקציה(לא יודע עד כמה האתר הזה טוב).

פורסם
אני עכשיו בתהליך קניה של סיאט לאון

מצאתי לאון 2011 במצב טוב עם נתונים טובים,אבל עם התיבה של ה7 הילוכים כביכול הבעייתית דיברתי עם המוכר והוא אמר לי שהוחלפו

קלאצים ומוח גיר

ועשה עידכוני תוכנה להכי עדכני שיש לפני כמה חודשים.

עכשיו השאלה אם אחרי שהוחלפו החלקים הבעייתית כביכול הבעיות שוב יכולות לחזור או שאחרי ההחלפה לא צריכה להיות בעיה.

מה אתם הייתם עושים במצב כזה?

תודה ושבוע טוב

היה לי אחת זאת במצב מושלם, 1.8 DSG7

הניסיון שלי , להחליף רצועת מנוע באופן יזום אם לא בוצעה חובה !!! עלות 2850 במוסך רון יותר מ5000 במרכזי.

קלאצים קח בחשבון שמחזיקים עד 50000 אלף ק"מ בקושי ,לכן צפה להחלפה כזאת פעם פעמיים תלוי באופי הנהיגה, חצי מהזמן שמחליפים ברכב ידני , תתייחס לזה כבלאי טבעי לא תקלה!!

לגבי מוח גיר אי אפשר לדעת פשוט קורס בלי תופעה או הודעה מוקדמת, גם המשודרג כביכול קורס !!!

תבדוק צריכת שמן !!! רכב של יותר מ70 אלף ק"מ צורך לפעמים המון שמן וזה מעיד על בלאי למנוע.

בכללי כחדש מאוד מומלץ כיד שניה להתרחק מכל הTSI _ DSG באשר הם.

פורסם

אני אתעלק על השרשור כי גם אני מתעניין בלאון יד 2

מאיזה שנה התחילה בעיית השמן ? אני מתעניין בגיר ידני כך שרק זה מרתיע אותי

ראיתי שיש עוד דגמים של הלאון כמו קופרה וFR וספורט אפ בין השנים 2007-2009 עם מנוע 2000, זה מנוע אמין יותר ?

פורסם

כבעלים של לאון 2011 כמה תובנות.

סביר להניח שכל הרכבים עברו את קריאת השירות להחלפת הקלאצים בגירסה המחוזקת. אצלי הרכב עומד כיום על 130k ק"מ, סטייג 1 והקלאצים עדיין מתפקדים יפה מאוד. החלפת קלאצים כל 50k ק"מ...ממש לא, אבל כמו תמיד זה תלוי מאוד (!!!) בסגנון הנהיגה.

אותו כנ"ל גם לרכב עם גיר ידני. עלות החלפת קלאצים כ-6,000 ₪, לדעתי גם בגיר ידני העלות תהיה דומה. לגבי צריכת שמן, אכן קיימת בעיה סדרתית במנועים הללו הנובעת מכשל תכנוני או מהחומרים שמהם הם עשויים.

אצלי סביב 70k ק"מ הרכב התחיל לצרוך כמות מטורפת של שמן, הרכב עבר החלפת בוכנות, שסתומים ועוד חלקים ומאז אני כלל לא נדרש להוסיף שמן בין הטיפולים, הרכב נוסע מעולה. לא רואה סיבה לא לקנות רכב שעבר החלפה שכזו אם כעת הכל תקין, למעשה זה כמו לקבל מנוע חצי חדש! אצלי גם החליפו את המותחן ושרשרת הטיימינג באותה ההזדמנות.

אני חושב שהלאון מציע תמורה מעולה לכסף, נכון שיתכן שפה ושם תהיינה תקלות אבל זה נכון לכל רכב משומש וצריך לקחת את זה בחשבון.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

במידה והרכב עבר טיפולים כמו שצריך והחלפת בוכנות במידת הצורך ברור שאין בעיה, אבל זה לא טריוואלי כי בעוד שהיצרן מימן את התקלות בגיר. היצרן לא מכיר (או לפחות צ'מפיון לא מכירים) בבעיית הבוכנות והעלות של תיקון כזה הוא באזור 10K.

לגבי גיר ידני, עלות החלפת קלאץ' כולל עבודה באזור 3-4K לקלאץ מקורי, במידה ויש צורך להחליף גם גלגל תנופה המחיר באזור 7K.

הייתה לי לאון 1.8TSI ידנית משנתון 2008 והרכב עדיין נוסע על קלאץ' מקורי.

פורסם

גם בגיר הידני הקלאץ כביכול צריך החלפה?

והאם אפשר להקדים את המכה עם הבוכנות ולדעת לפני שזה קורה?

או שביום בהיר אחד הכל מתחרבש,אני מאוד רוצה לקנות את הרכב אבל חושש מאוד מכל הבעיות האלו

פורסם

מצמד (קלאץ׳) הוא רכיב מתבלה, כמו רפידות וצלחות בלימה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

זה שהוא מתבלה זה ידוע השאלה האם זה בטווח הסביר או שפה זה מגיע הרבה לפני.

נגיד ברכב ספורטיבי אחר בנסיעה רגועה יחסית קלאץ מחזיק 100 אלף קמ

ובלאון 50 אלף קמ אז זה לא סביר יחסית זו הכוונה.

פורסם

היום ראיתי לאון 1800 2008 עם מנוע bzb ולא המנוע הבעייתי כביכול .

יד 1 (00) באישון

76500 קמ

דורש כמעט 10 אלף מעל המחירון

רק שהאוטו מלא מלא שיפשופים

והוא לא נידרש להחליף עד עכשיו כלום

מה אתם הייתם עושים?

• תוכן חדש...