ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יש לי 30 אלף להשקיע ברכב אני רוצה קיה פיקנטו במחיר הזה נראה לי שאפשר להביא 2013 יש לרכב הזה 998 סמ"ק ו65 כוח סוס הוא קל זה רכב שאני יצליח לעשות איתו נסיעות כאלה פעם בחודשיים הלוך חזור
הודעה אחרונה מאת sperial, -
אני מחפש רכב שישמש אותי מידי יום בנסיעות בין עירוניות קצרות (כביש 1 ממבשרת לירושלים). ידני בלבד, אני מעוניין בצריכת דלק נמוכה ככל האפשר. תקציב - סביב ה 20K (בשאיפה למטה כמובן) החזקתי בשנה שעברה פונטו גרנדה שעשתה את העבודה, אך גם אז היה קושי למצוא רכב במצב טוב מבעלות פרטית. אני מעוניין להרחיב את החיפושים גם לרכבים דומים, קטנים וחסכוניים. אשמח לקבל רעיונות
הודעה אחרונה מאת Liran_a, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 522 צפיות
אהלן, אני גר בת"א והתחלתי לעבוד בירושלים. מחפש רכב שיהיה: - חסכן בדלק ובעלויות - מנוע חזק מגבלות: - גר בת"א (אולי עדיף סופר מיני?) - תקציב: עד 45000 ש"ח - עלות טיפולים נמוכה תודה רבה למייעצים!
הודעה אחרונה מאת Ayal Avisar, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, נתקלתי באחד המגרשים בהצעה מאוד ״מפתה״.. פיג׳ו 208 חדש 2015,יד ראשונה פרטי, עבר 4,500 ק״מ הרכב עבר תאונה מאחור, החליפו לרכב פגוש אחורי, וזה מה שרשום מהבדיקה.. תיקון תאונה מאחור, כיפופים פח אחורי ותא מטען, לחיצות בפח, תיקוני פח וצבע, הוחלפו חלקי מרכב פגוש+ פנימי לפגוש. חשוב לציין, הרכב ניראה חדש לגמרי, מבחוץ ובמפנים. מחירון שלו 82,200 הצעה של הסוחר 64,000 (לפני מיקוח) ככל הניראה הרכב היה באובדן להלכה, ונמכר למגרש מכלל לביטוח. התאונה לפי תמונות והבדיקה לא ניראה לי קיצונית. ולכן הצעה מאוד מפתה.. אשמח לשמוע ממכם חוות דעת. האם כדאי ללכת על זה?
הודעה אחרונה מאת asluzki, -
-
- 8 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום אני רוצה לקנות במוו סדרה 1, הרכב הזה הוא חלום ילדות שלי ולאחרונה גיליתי שבשנים האלו הוא לא ממש יקר לרכישה. עברתי ביד 2 על הרכבים שם וראיתי מחירים שנעים בין 60 ל80 אלף לשנים 2007-2011 השאלה שלי אם יש סיבה מיוחדת שהמחיר הזה די נמוך ? או שזה פשוט סדרה 1 והיא די פשוטה לכן זה המחיר ? כי כמו שהבנתי המחיר שלהם כשהיו חדשות היה באזור ה190 אלף. עוד שאלה זה לגמי רמות הגימור, לפי יד 2 הבנתי שכל הדגמים מגיעים עם מנוע 2000 אטומוספרי, והההספק משתנה לפי רמת הגימור 118i - מגיע עם 136 כ"ס - הכי נפוץ 120IA עם 156 כ"ס - יחסית נדיר. 120I עם 170 כ"ס רק אחת כזאת יש ביד 2. מה השוני באבזור חוץ מהספק של המנוע ? בנוסף מובן לי שאחזקה של רכב כזאת יותר יקרה מכל רכב יפני/…
הודעה אחרונה מאת eli z, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן לכולם מחפש אוטו לזוג צעיר יש לי תקציב עד 100000 שח לקניית אוטו. (חדש) חשוב לי בטיחותית, דלק, נוחה, ואיבזור, שתראה צעירה. אני דיי התרשתי לטובה מפזו 208 דגם אוטומטית דגם ACTIVE (עוד לא נקבע נסיעת מבחן) מה דעתם? ומה עוד אתם יכולי להמליץ לי שייכנס לתקציב הזה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, עד היום נהגנו בפורד 2012 מליסינג מהעבודה. החלטנו להפרד מהליסינג. כיום יש שני ילדים קטנים בכסאות וכנראה שבעתיד הלא רחוק יגיע שלישי. ולכן מחפש רכב שיהיה נוח (5 דלתות/סטיישן) להובלה של 3 ילדים (2 כסאות ובוסטר) הסתכלתי על מאזדה 6 סטיישן , אשמח לשמוע את דעתכם ועל הצעות נוספות(אני יודע שהיה עדכון קל לפני שנה - יש צפי לדגם חדש ?) Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת shaulch, -
-
- 8 תגובות
- 973 צפיות
חברי הפורום, יש לי עבודה נוספת לא גדולה בחלוקה של מוצרים קטנים, העבודה היא בתוך העיר הנסיעות בערך 30 ק"מ ליום, מחפש רכב אמין, עדיפות לאוטמטי, וצריכת דלק סבירה, בתקציב עד 40k ש"ח. תנו המלצות תודה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 4 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
שלום, בעבר היו לא מעט תקלות בגיר ברכבי פולקסווגן האם זה עדיין קיים? לדוגמא פולקסווגן טיגואן ? האם לאורך טווח (אני רוצה רכב להמון שנים קדימה) צפויות בעיות או שהוא אמין יחסית
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, אני מעוניין לרכוש פונטו גרנדה מבן אדם באזור חולון. אני לא מהאזור ולכן אשמח לשמוע חוות דעתם על מכוני בדיקה מומלצים באזור. הבן אדם שדיברתי איתו הציע לבדוק אצל חברה הנקראת המומחה אשר שולחת איש מקצוע לבצע את הבדיקה בבית. מה אתם אומרים? תודה רבה חברים.
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בשבועות האחרונים אני מחפש רכב יד 2 בסביבות ה-30 אלף שקל כשאני מתמקד בעיקר במאזדה 3 שנת 2008 וסוזוקי SX4 שנת 2008 גם. שמתי לב שעכשיו הפג'ו 301 הדגם הקודם עם מנוע 1.2 רובוטית מוצע ב-68 אלף שקל עם 0 ק"מ, ההתלבטות שלי האם לקחת הלוואה של עוד 35 אלף שקל כדי לקנות את הרכב ולהיות עם רכב 2016 במקום 2008? זה משתלם לדעתי במסגרת הטיפולים והדלק, השאלה אם שווה כזו תוספת.. ראיתי גם שביד 2 הרכב לא זוכה כל כך לשוק וגם נמכר מתחת למחירון (2015 ב-55 אלף...) לתשובתכם אודה! רועי
- 6 תגובות
- 838 צפיות
שלום התכוונתי לקנות רכב פרטי, אבל לאחר שיחה עם הבנק שאמור לתת לי הלוואה לצורך קניית האוטו, התברר לי שאם אני קונה את הרכב מחברת ליסינג שבהסדר עם הבנק אז אני יכול לקבל הלוואת רכב בריבית נמוכה יותר. אם אני קונה רכב מפרטי אז זו הלוואה למטרות כלליות ואז הריבית גבוהה יותר. אז אני קצת מחשב מסלול מחדש וחושב על לבדוק בחברות הליסינג. הבנתי שבסך הכל אם האוטו עם קילומטראז' סביר ויצא טוב בבדיקה במכון שאני אקבע אז אין מניעה לקנות אותו. הבעיה היא שהרכב שאני מכוון אליו (רנו סניק שנת 2012-2013) נמכר בשוק הפרטי הרבה הרבה מתחת למחירון שלו, במחירים של 65-75 אלף שקל. ומקיראה בפורום הסנתי שחברות הליסינג לא מתחשבות בנתוני השוק ודורשות מחיר שקרוב למחירון. האם זה נכון ? כי אם כן אז…
הודעה אחרונה מאת ni4ni, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 688 צפיות
שלום, עד היום היו לי רק רכבים יפניים (סובארו, ניסן, סוזוקי) ובגדול הייתי מאוד מרוצה. אני צריך עכשיו לעבור לרכב גדול יותר ומה שנראה לי בטווח המחירים שלי (30,000 ש"ח) זה סיטרואן C4 שנים 2008-9. 1. הבנתי שהמנוע 2000 יותר אמין מ המנוע 1.6. האם זה נכון? 2. עד כמה יש לי לחשוש להתעסק עם רכבים צרפתיים שמבחינת אמינות נחשבים לבעייתים? 3. מה הטיפולים המשמעותיים (טיימינג, טיפול גדול וכו') מבחינת מחיר אני צריך לוודא שהרכב עבר כלומר, בכמה קילומטר הרכב אמור לעבור טפולים משמעותיים? הרכבים שעל הפרק הם סביב ה 120 אלף קילומטר 4. ראיתי שברכבים 2008 יש 2 גרסאות SX PACK ו SX. וב 2009 רק SX. באמת ב 2009 כל הרכבים אותה גרסה או שפספסתי משהו? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הקורה תוקנה והדלת הוחלפה הרכב עשה 79000 ומטופל במוסך מורשה באופן קבוע. היא דורשת 46500 זה אחרי ירידת ערך של 4600 בדוח השמאי האם שווה להתעסק עם רכב כזה וכמה הוא באמת שווה ? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 483 צפיות
- פורסטר טורבו XT - במוו X3 218 ברור שהשניה ממנצחת בפינוקים ותחושת יוקרה. אני מדבר על חווית הנהיגה. אשמח לדעתכם...
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה ירידת הערך לאחר 3 שנים? באיזה רכב בקטגוריית הסופר מיני ירידת הערך קטנה יותר? מתלבט בין סיאט איביזה/הונדה ג'אז/מאזדה 2
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 482 צפיות
שלום אני מעוניין לקנות רכב יד 2 וכבר התייעצתי פה רבות לגבי רכבים,לאחר חיפושים רבים ביד 2 וייאוש רב החלטתי לחשוב על האפשרות לקנות רכב מחברה כמו כלנוביל וכו כלומר רכב מחברה אבל מיד פרטית וככה אולי גם להעלות את התקציב שלי ולקנות רכב קצת יותר חדש וטוב, בעזרת תשלומים או כל מיני אפשרויות מימון... הייתי רוצה לדעת את דעתכם בנושא...מה עדיף מאדם פרטי או מחברה כזאת נ.ב יש באחזקתי פיגו 206 שהייתי רוצה להעיף..ולא יודע עד כמה קשה יהיה לי למכור אותה למרות הקילומטרז הנמוך מאוד (שנת 2003 עם 125k קילומטר)
הודעה אחרונה מאת AstoDriver, -
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכל העוזרים, אני מעוניין לרכוש טויוטה אוריס היברידית שנת 2013, ולהבנתי בוצעה מתיחת פנים מתישהו בשנה זו. שני הסממנים הכי בולטים שמצאתי עד כה הם מסך מולטימדיה אשר קיים רק לאחר מתיחת הפנים, כאשר בנוסף תא המטען גדל ב81 ליטר. בעוד לשים לב לגודל תא המטען (בתור אחד שכרגע עוד לא ראה פיזית אף אחת מהגרסאות) אולי יהיה קשה לשים לב, אני מניח שאם אני צודק לגבי מסך המולטימדיה, זה הבדל שקל לשים לב אליו. האם יש עוד הבדלים בין שתי הגרסאות? אני מניח שהגרסא לאחר מתיחת הפנים יותר יקרה, כך שצריך לחשוב האם כל ההבדלים שווים את המחיר. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Shimshon20, -
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לאחר מכירת הרכב הקודם אני נמצא בצומת דרכים שקשה לי לגבש דעה. קניית רכב פרטי בסכום של 50-60 אש״ח לעומת קבלת רכב ליסינג מהעבודה בעלות של 3000 ש״ח בחודש (הורדה מהנטו של 3000). מלבד שווי השימוש ברכב מבטלים לי הוצאת נסיעה של 700 ש״ח בחודש. הדילמה רכב שנת 2011-2013 לעומת קבלת רכב חדש מהעבודה. בחישוב של 2000 ק״מ בחודש, ביטוח, טיפולים שוטפים, ירידת ערך וכ׳ו הגעתי לעלות של כ3500 ש״ח בחודש לרכב פרטי כאשר חצי מסכום הרכישה נלקח כהלוואה. הארות/הערות יתקבלו בברכה! תודה, בן.
הודעה אחרונה מאת kingoftheroad123, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני קצת מבולבל ורוצה לוודא - ניקח מקרה של רכב הדגמה של יבואן, 3 חודשים על הכביש. אם אני קונה ממנו את הרכב, יהיה רשום שאני יד שניה, אחרי יד ראשונה חברה. מהי ההפחתה המתאימה למחיר הרכב, באחוזים? מה הדגשים שצריך לוודא? תודה
הודעה אחרונה מאת ramoni, -
- 22 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
בס"ד חברים יקרים, אני עומד מחר לקחת רכב לבדיקה. בפעם הקודמת שהייתי באזור לקחתי רכב למבדק ולא הייתי מרוצה, האם אתם מכירים עוד מכון לבדיקה באזור? אשמח לשמוע חוות דעת בבקשה בהקדם יונתן
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
- 0 תגובות
- 507 צפיות
יש אופציה סיאט מיי 2013 48 אלף קמ מחיר 33K הרכב על פניו מאוד חמוד נסעתי על הרכב והבחנתי בכמה דברים 1 יש כיוון גובה מושב (מה שהבנתי שאין בסיאט) 2 הייתה הדרדרות אחורנית ישר לאחר עזיבת הבלם עם שיפוע אפסי (הבנתי שיש מערכת היל הולד ולא שמתי לב שהיא פועלת) 3 הרכב הוא 75 כס הוא היה קצת רועש לי (ביחס לסיטיגו 60 כס. השאלה האם המנוע של ה75 בסיטיגו גם רועש בצורה כזאת) ולגבי הכסאות האם המושבים של הסיטיגו ושל המיי הם אוטו דבר ?
הודעה אחרונה מאת Simon Krihali, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 789 צפיות
אילו רכבי דיזל היברידים זמינים היום או בשנה הקרובה לרכישה בישראל? תודה
הודעה אחרונה מאת bijos, -
- 0 תגובות
- 479 צפיות
שלום, אנחנו משפחה עם תאומים בני שלוש, הנסיעות לרוב עירוניות עם אופציית טיולים, כלומר יש משמעות לתא מטען גדול, וכמובן הכי חשוב בטיחות, נכון לעכשיו אנחנו עם רומסטר 2008, על מה מומלץ ללכת ? גטה ? קורולה ? ... תודה ניר
הודעה אחרונה מאת Quirk, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 947 צפיות
שלום אני צריך לקנות רכב שבו יש שלושה מושבים נפרדים בשורה השניה. התקציב הוא עד 100K, אבל אם אפשר בפחות זה עדיף. אני מכוון לרכב שנת 2012-2013 ורצוי שיהיה חסכוני יחסית. אלו האופציות שעומדות על השולחן והבעיות שלהן: אופל זאפירה: נדירה יחסית וקשה למצוא אחת עם קילומטראז' נמוך דודג' ג'רני: בהמה זוללת דלק, יקרה יחסית טויוטה ורסו: יקרה יחסית פורד S-MAX: יקרה מאד, גם על מכוניות משנת 2012 לוקחים 120K. פיז'ו 5008: נראית די סבבה, אבל לצרפתיות יש שם רע בנוגע לאמינות... מערכת הטורבו וכ"ו סיטרואן פיקאסו דור קודם: התיבה הרובוטית וגם אני שונא את המראה שלה. קיה קארנס: נדירה ולא חסכונית רנו סניק: כמו הפיז'ו 5008, שם לא טוב מבחינת אמינות, צריכת דלק גבוהה עכשיו אין ל…
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות רכב היברידי, וחשוב לי מאד גודל תא המטען. חשבתי על טויוטה אוריס סטיישן ההיברידית. שמעתי מחבר שבמהירויות גבוהות הרכב משמיע רעש לא נעים. מישהו שמע על זה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חברים רציתי. לקבל עזרה כדי להחליט יש לי 2 הצעות. סיטיגו 13 60k קמ במחיר של 33k יד 1 Seat mii שנה 13 יד 2 במחיר 30k עם 40 אלף קמ מה עדיף ?
הודעה אחרונה מאת Simon Krihali, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני לקראת רכישת רכב ושוקל את ה 208 הידנית בגרסת הבסיס ואת הקליאו (הזמנתי את שתיהן במהלך שבוע המכירות). הפיג'ו על הכביש ב 67K, והקליאו ב 74K. אני מבין שה 208 היא מהצורה הישנה, לפני מתיחת הפנים (הצורה החדשה לא מגיעה עם ה 1.2 82 כ"ס ויש לה כל מיני תוספות אבזור). עד כמה זה יכול להיות משמעותי מבחינת איבוד ערך? אם ייצור הרכב הופסק ב 9.2015, אני מניח שהוא שכב אצל היבואן כמה חודשים טובים... יש לזה השלכות על מצב הרכב? חוץ מזה, התיבה של הקליאו הרגישה לי הרבה יותר חלקה מה 208, אבל עברו כמה שנים מאז שנהגתי על ידני. בעלי 208 - התיבה באמת קופצנית יחסית לקליאו, או שזה עניין של התרגלות? חוץ משני הנושאים האלה אני נוטה לכיוון ה 208, שמרגישה לי נעימה יותר ועולה פחות…
הודעה אחרונה מאת yaronc, -
שלום לכולם , אני צריך לבחור רכב מהרשימה הבאה , מה לדעתם כדי לי לקחת ? סקודה ראפיד,פיזו אקטיב 2008,סובארו אימפרזה,רנו קפטור,רנו פלואנס,רנו מגאן,טויוטה קורולה,סיטרואן C4,קיה פורטה ,טויוטה אוריס,סקודה אוקטביה 1.2,סקודה אוקטביה 1.4,פולקסווגן גיטה,פולקסווגן גולף,הונדה Insight,סובארו XV. מה לדעתכם תהיה הבחירה הנכונה ? מה שחשוב לי בעיקר זה נוחות ,בטיחות ,מנוע חזק וזריזות .
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 45 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אהלן, אני כרגע מתעניין ברכב מיני ידני חדש בין 60 ל 70 אלף, האמת שדי נעול על הi10 עד שראיתי שפיג'ו 208 שקורץ לי מאודדד מבחינת מראה, דלק, מוניטין התנהגות כביש וחווית נהיגה במחיר של 67 אלף...? בנוסף הבנתי ש208 היא סופר מיני.. מה שעוד יותר מבלבל אותי מבחינת מחיר מישהו יכול לשפוך קצת אור על העניין? איך היא נמכרת במחיר כל כך נמוך?? Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 795 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Shaike.Zam
- Shay Shd Dave
- לב טוב
- Pika007
- גולדן191
- itamar_by
- igor8s
- SlowRide
- BigMak
- zvigolden
- שביט
- mikk