Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ירידת הערך לאחר 3 שנים?

באיזה רכב בקטגוריית הסופר מיני ירידת הערך קטנה יותר?

מתלבט בין סיאט איביזה/הונדה ג'אז/מאזדה 2

פורסם

לגבי ירידית ערך - לאף אחד אין כדור בדולח ואף אחד לא נביא בשביל להגיד דבר כזה, מה שבטוח לרכב חדש ירידית הערך היא הגדולה ביותר באחוזים (בשנים הראשונות)

דווקא ההונדה ג'אז "נחשבת" לאחת שהכי שומרת על הערך שלה וכנראה שתפסיד הכי פחות במחיר שלה לאורך השנים לעומת המתחרות שציינת.

פורסם

הגאז והיאריס יחסית לשאר שומרות על מחירן.

בכמה תרד ההונדה החדשה אי אפשר לדעת אבל כניראה תשמור טוב יותר כמו הדור הקודם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מבין את הרצון לקניית רכב שישמור על הערך, בכל זאת זו ההוצאה השניה הכי גדולה. אבל שמירת ערך היא לא חזות הכל. יש סופרמיני עדיפות בקטגוריה כמו איביזה ו-208. ההבדל בערכן לאחר נניח 3 שנים לא ענק במיוחד שמכניסים למשוואה את עליות נוספות כמו טיפולים, ביטוחים, דלק וכו' שמצמצמים פערים.

פורסם

אני הייתי במצבך ובחרתי בג'אז. האמינות ושמירת הערך צפויות להיות טובות.

לגבי האיביזה שמעתי הרבה דברים על האוטו אבל הרתיח אותי שהיבואן חוסך בבטיחות , והרכב נמכר בארץ עם שני כריות אוויר פחות מאשר בחו''ל.

המאזדה 2 נראה ממש יפה חיצונית במיוחד גרסת הדמיו. ציון הבטיחות שלו הוא 4* לעומת ה5* של הג'אז, וזה והמרווח הפנימי העדיף בהונדה,הכריע את הכף מבחינתי.

פורסם
אני הייתי במצבך ובחרתי בג'אז. האמינות ושמירת הערך צפויות להיות טובות.

לגבי האיביזה שמעתי הרבה דברים על האוטו אבל הרתיח אותי שהיבואן חוסך בבטיחות , והרכב נמכר בארץ עם שני כריות אוויר פחות מאשר בחו''ל.

המאזדה 2 נראה ממש יפה חיצונית במיוחד גרסת הדמיו. ציון הבטיחות שלו הוא 4* לעומת ה5* של הג'אז, וזה והמרווח הפנימי העדיף בהונדה,הכריע את הכף מבחינתי.

ואתה מרוצה מהג'אז?

מתלבט אם להוסיף כ20000 ש"ח וכבר לרכוש סיוויק..

פורסם (נערך)

מרוצה מצריכת הדלק,נוחות, האוטו נעים בסה''כ ומאובזר מאד. המרווח הפנימי כמעט כמו משפחתית, ותא המטען נדיב מאד יחסית לקטגוריה .מבחינת כח, אם אתה נהג מירוצים זה פחות מתאים, אני נוהג רגוע רוב הזמן, וכשרוצה כח צריך להעביר את הגיר למצב ספורט וללחוץ .האוטו עושה 12 שניות מאפס למאה, סביר מבחינתי,אני גם ככה רוב הזמן בפקקים. בקיצור,בעיני הבחירה שעשיתי טובה,אבל בצע נסיעת מבחן בטרם הקנייה.

סיוויק זה כבר סגמנט אחר ואם הייתי בוחר להוסיף עוד עשרים אלף ומשדרג למשפחתית, אני מניח שלא הייתי בוחר דווקא בה.חוצמזה צריכת הדלק בג'אז היא כזו שאף משפחתית פלנטארית לא תוכל להתחרות בה.

כל העניין עם הג'אז זה שהיא תחליף למשפחתית במחיר נמוך יותר.השאלה היא האם אתה צריך משפחתית ,או שסופר מיני תספיק.

עריכה אחרונה על ידי sidewinder
פורסם
מרוצה מצריכת הדלק,נוחות, האוטו נעים בסה''כ ומאובזר מאד. המרווח הפנימי כמעט כמו משפחתית, ותא המטען נדיב מאד יחסית לקטגוריה .מבחינת כח, אם אתה נהג מירוצים זה פחות מתאים, אני נוהג רגוע רוב הזמן, וכשרוצה כח צריך להעביר את הגיר למצב ספורט וללחוץ .האוטו עושה 12 שניות מאפס למאה, סביר מבחינתי,אני גם ככה רוב הזמן בפקקים. בקיצור,בעיני הבחירה שעשיתי טובה,אבל בצע נסיעת מבחן בטרם הקנייה.

סיוויק זה כבר סגמנט אחר ואם הייתי בוחר להוסיף עוד עשרים אלף ומשדרג למשפחתית, אני מניח שלא הייתי בוחר דווקא בה.חוצמזה צריכת הדלק בג'אז היא כזו שאף משפחתית פלנטארית לא תוכל להתחרות בה.

כל העניין עם הג'אז זה שהיא תחליף למשפחתית במחיר נמוך יותר.השאלה היא האם אתה צריך משפחתית ,או שסופר מיני תספיק.

מספיק לי סופר מיני (רווק)

עשיתי נסיעת מבחן, הפריע לי בעיקר הכוח והתאוצה, לא ידעתי שיש מצב ספורט,

רגיל לנהוג עם משענת יד - ואין, הבנתי שגם אם אני מוסיף זה מאוד נמוך, התרגלתי לנהוג עם משענת (נשמע קטנוני, אבל זה חשוב לי)

חשוב לי החיסכון בדלק, והמרווח הגדול ברכב, חשבתי אולי לקנות משפחתית בגלל הכוח והאבזור

פורסם
מספיק לי סופר מיני (רווק)

עשיתי נסיעת מבחן, הפריע לי בעיקר הכוח והתאוצה, לא ידעתי שיש מצב ספורט,

רגיל לנהוג עם משענת יד - ואין, הבנתי שגם אם אני מוסיף זה מאוד נמוך, התרגלתי לנהוג עם משענת (נשמע קטנוני, אבל זה חשוב לי)

חשוב לי החיסכון בדלק, והמרווח הגדול ברכב, חשבתי אולי לקנות משפחתית בגלל הכוח והאבזור

מצב ספורט בתיבה אכן משפר מעט את התאוצה. יש גם מנופי העברת הילוכים מההגה , אתה יכול להעביר ידנית את ההילוכים (זה למעשה אמולציה של 7 הילוכים כי התיבה רציפה ) .משענת יד קיימת בהרכבה מקומית. אכן נמוכה. אני חושב לשדרג אותה לאחת אחרת.

מבחינת מרווח אני נכנס עם משפחה בת שני ילדים אז כיחיד בכלל אין בעיה.

לקנות משפחתית או לא זה כבר שיקול שלך...

• תוכן חדש...