Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

 

התכוונתי לקנות רכב פרטי, אבל לאחר שיחה עם הבנק שאמור לתת לי הלוואה לצורך קניית האוטו, התברר לי שאם אני קונה את הרכב מחברת ליסינג שבהסדר עם הבנק אז אני יכול לקבל הלוואת רכב בריבית נמוכה יותר. אם אני קונה רכב מפרטי אז זו הלוואה למטרות כלליות ואז הריבית גבוהה יותר.

 

אז אני קצת מחשב מסלול מחדש וחושב על לבדוק בחברות הליסינג. הבנתי שבסך הכל אם האוטו עם קילומטראז' סביר ויצא טוב בבדיקה במכון שאני אקבע אז אין מניעה לקנות אותו. הבעיה היא שהרכב שאני מכוון אליו (רנו סניק שנת 2012-2013) נמכר בשוק הפרטי הרבה הרבה מתחת למחירון שלו, במחירים של 65-75 אלף שקל. ומקיראה בפורום הסנתי שחברות הליסינג לא מתחשבות בנתוני השוק ודורשות מחיר שקרוב למחירון.

 

האם זה נכון ? כי אם כן אז כבר שווה לי לספוג את הריבית הגבוהה שתתקזז עם המחיר הנמוך שאשלם על הרכב עצמו אם אקנה מפרטי.

פורסם (נערך)

כמובן שמגרש הליסינג ינסה לבקש מחיר מחירון. לפעמים זה גם מצליח לו כמו במקרה הזה

אבל יש ארבעה-חמישה דברים שכדאי שתזכור:

1. ביטוח מקיף : קנית מהמגרש , יצאת עם הרכב הנוצץ , משום מקום הגיעה מלגזה ושיפדה את הרכב.יצאת בנס ללא פגיעה גופנית. שמאי מטעם הביטוח במקרה היה במקום וקבע מיד אובדן גמור.

הביטוח מוריד 22% מהמחירון ואפילו עושה מיד העברה בנקאית. עכשיו נניח שתרצה להשיב את הרכב לידיך: תחזור 50מ' למגרש ועכשיו תצטרך שוב להתקשר לבנק ולהשלים הלוואה ע"ס 22% כדי לקנות שוב את אותו הרכב. מדוע? כי זה הנוהל בחברות הביטוח לגבי רכב עם עבר ליסינג במקרה של טוטל לוס.

 

2. בשוק הפרטי רוב הסיכויים שאותו מודל ממש נמכר הרבה מתחת למחיר מחירון (בין השאר בגלל תחרות חריפה מצד מגרשי הליסינג)

ולכן "הרווח" בריבית הזולה של ההלוואה מתקזז עם מחיר הקנייה (כלומר ההלוואה) בשוק הפרטי.

ואם במקרה צצה המלגזה המקוללת מהסעיף הקודם: הייתה מקבל מהביטוח 100% מהמחירון , קונה שוב את אותו רכב מתחת למחירון ונשאר לך כסף לגלידה. בנוסף: בשוק הפרטי בדר"כ תוכל למצוא את הגרסה המאובזרת של אותו הדגם , בצבעים שונים כמעט ללא תוספת מחיר.

 

3. גם אם לא פגשת מלגזה מסוכנת. בעתיד, כשתרצה למכור, הקונה הבא יקזז לך 20% לפחות (אם תחזור לאותו מגרש הם יכולים בכיף להוריד לך 40% ) מהמחירון ואז גם זה יתקזז מול הריבית של ההלוואה אותה לקחת.

 

4. מתי כל אלה לא מתקיימים ? יש דגמים (לנד קרוזר ?) שנמכרים אפילו מעל המחירון. הם נדירים ומבוקשים וכמעט שאינם מגיעים למגרשים לציבור הרחב.יש דגמים שנמכרים קרוב מאד למחירון (רנו פלואנס דיזל עם ק"מ נמוך). יש פה אחד בפורום שרודף אחרי אחת כזו.

 

אז היתרון במגרש? אולי המבחר ? אולי האחריות המורחבת ? אולי ההשבחה ?אולי הראש שקט ? (רמז: ממש לא אם קראת את הלינק בהתחלה).

 

עכשיו שעורי הבית שלך זה ללכת ולבדוק באמת מה מחיר השוק (שוק פרטי) של הרכב שאתה רוצה לקנות, לעשות חשבון והשוואת פער מול חברת ליסינג ותנאי התשלום ולהחליט . חשוב שההשוואה תהיה תפוחים לתפוחים.

תזכור שאם אתה בא מוכן עם החישוב: בהחלט אפשר ורצוי לעשות שוק טורקי ולהתמקח עם מגרש הליסינג על המחיר. יש סכוי שהם יתקפלו עם הדרישות הגבוהות .

(למרות שלי זה לא הצליח בזמנו: הם התעקשו על הנחה מירבית של 10% ובגלל זה קניתי בסוף מפרטי).

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לי אמרו בבנק שהם לא מסוגלים לשעבד לטובתם רכב שנקנה מפרטי ולכן הם לא יכולים לתת עליו הלוואה לרכישת רכב...

 

Sent from my A0001 using Tapatalk

פורסם
לי אמרו בבנק שהם לא מסוגלים לשעבד לטובתם רכב שנקנה מפרטי ולכן הם לא יכולים לתת עליו הלוואה לרכישת רכב...

 

Sent from my A0001 using Tapatalk

תאמין לי שבנק מסוגל לשעבד כל נכס כשהוא רק רוצה...גם אם הוא שווה רק עשרה שקלים.

×
×
  • תוכן חדש...