Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר מכירת הרכב הקודם אני נמצא בצומת דרכים שקשה לי לגבש דעה.

קניית רכב פרטי בסכום של 50-60 אש״ח לעומת קבלת רכב ליסינג מהעבודה בעלות של 3000 ש״ח בחודש (הורדה מהנטו של 3000).

מלבד שווי השימוש ברכב מבטלים לי הוצאת נסיעה של 700 ש״ח בחודש.

הדילמה רכב שנת 2011-2013 לעומת קבלת רכב חדש מהעבודה.

בחישוב של 2000 ק״מ בחודש, ביטוח, טיפולים שוטפים, ירידת ערך וכ׳ו הגעתי לעלות של כ3500 ש״ח בחודש לרכב פרטי כאשר חצי מסכום הרכישה נלקח כהלוואה.

הארות/הערות יתקבלו בברכה!

תודה,

בן.

Got To love It

פורסם

איזה רכב מתכנן לקנות?

איזה רכב יכול לקחת מהליסינג? מה המגבלות?(רכבים ספציפיים,דלק\קילומטרז וכו').

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אם זה לקנות אז קיה ריו/יונדאי i20\30 וכ׳ו.

בליסינג זה יכול להיות יונדאי i30, טויוטה אווריס,מזדה 3

מחר אדע במדויק לגבי המגבלות אבל לפי זכרוני כ30 אלף קמ בשנה.

Got To love It

פורסם

אם תעזוב את העבודה לפני 3 שנים יש קנס כלשהוא שאתה תעמוד בו? זה משהו שגם צריך לקחת בחשבון.

בפרטי רק אוטומט או שגם ידני בא בחשבון?

דעתי? הקילומטרז מאוד גבולי 2,000 לחודש יוצא בערך 23-24 אלף בשנה - שזה בדיוק הנקודה הגבולית של השווי לרכב חברה ביחס לפרטי.

ברכב פרטי הייתי לוקח רכב שנותן כמה שיותר חסכון(ממה שציינת לדוגמא לא הייתי חושב אפילו על תיבה אוטומטית - רק ידנית) ויתכן שתוכל להגיע למצב של חסכון ביחס לליסינג.

פורסם

נקודה שעלתה לי היא במצב של תקלה מהותית ברכב פרטי (הרי מדובר על רכבים בני 4-5) יש סיכוי לנזק בעלויות של אלפי שקלים, שזה משהו שיכול להפתיע.

מעדיף אוטומטי בלבד, בחלק מהנסיעה יש פקקים וממש אין לי כוח לשחק עם הקלאץ, עשיתי את זה במשך עשר שנים.

Got To love It

פורסם

נשמע כאילו אתה מחפש שקט מהאחזקה של רכב פרטי.

היה לי רכב חדש משלי למשך שנתיים והיום אני עם רכב ליסינג והתחושה היא נוחה מאוד מצד אחד - הרכב לא שלי והכל קורה ע"י חברה הליסינג.

הנה דוגמא מלפי כמה חודשים,

נסעתי לבית הורי שנמצא ברחוב צר עם מכוניות שחונות ב2 הצדדים של הכביש, אחד האנשים שחנה פתח דלת לתוך הכביש בלי להסתכל אם יש מכוניות והורדתי לו דלת.

הנזק לרכב שלי? כנף קדמית + פגוש קדמי + דלת אחורית חטפה מכה ומכסה מנוע חטף כיפוף קל.

ברכב פרטי? זה עצבים חיוג לביטוח לדאוג לרכב ע"מ להמשיך לעבוד(חייב כלי רכב לעבודה) ללכת למוסך ולאכול את הלב על העובדה שבבדיקה במכירה יראו שהוחלפו חלקי פח ברכב.

ברכב חברה? תוך חצי שעה העברתי לחברת ליסינג את הפוליסה של הרכב הפוגע(מכיוון שהוא התפרץ לנתיב שלי הוא הרכב הפוגע) ותוך שעה עמד לראשותי רכב חלופי למשך שבועיים והרכב חזר אלי מתוקן עד לעבודה(ואני נייד אז החברת ליסינג הייתה צריכה לשנע את הרכב לסניף אחר ע"מ למסור לי אותו אחרי התיקון וכו').

בלי שבזבזתי דקה של זמן אישי\ זמן עבודה ע"מ להתעסק עם הבאלגן.

שכמי שהתעסק בתאונות פגוש פה ושם(במכוניות קודמות לקיה) ולבעסה בתיקונים ובטירטורים למוסכים - יתרון גדול.

הבעסה? המבחר צר מתוך הקטלוג של הליסינג(חייב רק אוטומטי לדוגמא שאני הרבה פחות אוהב..עם הכבוד לעובדה שDSG הוא אחלה גיר אוטומטי) והעבודה שאין לך שליטה על השגרת טיפולים ועל מה שקורה לרכב במוסך וכו'(נותן את הרכב ומקבל בסוף הטיפול).

לא בטוח שזה יהיה יותר זול(במקרה שלי בגלל שאני מתקרב ל30 אלף בשנה יצא משתלם ועשיתי המון חישובים) אבל זה ללא ספק יותר נוח ונותן לך "חופש" מהעצבים של בעלות על רכב בארץ.

פורסם

כן אני מחפש שקט מהאחזקה. כי לשרוף יום עבודה בגלל שצריך לקחת את הרכב למוסך בגלל טיפול או תקלה זה כבר מוסיף כמה מאות שקלים לעלות חודשית (ברור לי שזה לא קורה כל חודש). אבל כמו שכתבת, זה הרבה פחות דאגות מאשר רכב פרטי.

אם זה שווה את ההפרש של כמה מאות השקלים האלו? התלבטות קשה.

Got To love It

פורסם

הייתי במצב שלך לפני חצי שנה. הורדתי מחשבון ליסינג וראיתי שהחזקת רכב ליסינג יקרה הרבה יותר אפילו מרכב חדש (לפי נתונים אישיים). בסוף החלטתי לקנות רכב חדש ב0 ק"מ בכוונה להחזיק בו תקופה ארוכה. ברכב חדש יש פחות סיכוי לתקלות (תאונות זה סיפור אחר).

פורסם

אני הולך בעיקר לבלבל אותך כי ההשוואה שאתה עושה לא הוגנת.

לא ניתן להשוות עלויות של רכב בן 5 לרכב חדש (ליסינג).

מה אני הייתי עושה במקומך? אם אין דרישה להסעת נוסעים נוספים וגודל מינימלי של תא מטען הייתי מחפש מיני אוטומטית כגון פיז'ו 107, יונדאי I10, שברולט ספארק וכו חדשה (אפשר גם לרכוש יד ראשונה 0 ק"מ כדי להתכנס לתקציב או רכב בן שנה ואז כן יהיה פער משמעותי בין הליסינג לרכב הפרטי.

לגבי בזבוז ימי עבודה, כיום בכל מוסך שמכבד את עצמו יש שירות של לקיחת והחזרת הרכב, העברת טסט וכו'. נכון, זה עולה כמה שקלים לפעמים אבל אם באמת הזמן שלך שווה כ"כ הרבה כסף יש חלופות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אבל צריך להשוות תפוחים לתפוחים,

אם רכב מיני ניתן להשוות לרכב מיני בליסינג - השווי שימוש הרציף על סוזוקי סלריו זה 1,654 שקל לחודש לדוגמא ולהשוות את זה אל מול רכב פרטי(או כל רכב אחר שבקטגורית המיני).

פורסם

גם לי הייתה (ואולי עדיין יש..) את ההתלבטות הזו.

כל החישובים שעשיתי לא נתנו הבדל משמעותי באמת והשאלה נפלה על כמה באמת אתה לחוץ להפרש של כמה מאות בחודש לעומת כאב הראש שיש ברכב פרטי. (גם ההתעסקות עם חיפוש רכב יד שניה זה לא מעט כאב ראש,ולמכור אותו יום אחד..)

אצלי לקיחת ליסינג גם מורידה מההפרשות לפנסיה ושאר הביטוחים ולכן העלות גבוהה יותר.

בסופו החלטתי לקנות רכב פרטי ועדיין לא החזרתי את הליסינג שנגמר עוד חודשיים.

אם אתה במקום בחיים שכמה מאות בחודש לא משמעותי- קח ליסינג ותהיה בראש שקט.

פורסם

מחר אבדוק יותר פרטים לגבי ההגבלות ופגיעה בהפרשות עבור הפנסיה וקרן ההשתלמות.

רכבי מיני כגון 107 ושות׳ לא באים בחשבון גם בגלל הבטיחות ויותר חשוב כי ממש לא נוח לנהוג בהם (אני נושק ל2 מ׳).

מחישוב שעשיתי אם אין הפתעות כגון תיקונים בסך 6-7 אלף שקל ההפרש הוא 1000 וקצת בין פרטי משומש לליסינג.

מחר אהיה יותר חכם ואחזור עם כל הפרטים.

Got To love It

פורסם

יש בזה המון פרמטרים שצריך להכניס לחישוב, בבדיקה שאני עשיתי לרכב חדש מול ליסינג גם כשהגעתי לק"מ של 30k היתה עדיפות קטנה לרכב פרטי.

ממליץ לך לבדוק לפי מחשבון, חפש בגוגל LeasingCalc v0.96 - זהו מחשבון מעולה.

Mazda 3 2.0 SPIRIT

פורסם

כמו שאמרו קודמיי אתה לא יכול להשוות רכב חדש מליסינג מול רכב משומש בן 5-6 כי עניין התקלות יש לו ערך (ולא רק כספי). לכן צריך להשוות ראש בראש רכב ליסינג מול רכב חדש דומה.

קודם כל אתה צריך לברר יותר פרטים על תוכנית הליסינג כי על פניו נראה שאתה לא שולט בה. רשמת שמורידים לך 3K מהנטו ואין דבר כזה, תמיד מורידים מהברוטו ובמקביל מוסיפים שווי מס. אם מניחים שכן מורידים לך כ-3000 מהברוטו + 700 דמי החזר נסיעות אז השורה התחתונה היא סביבות 3400-3500 הוצאה נטו (בהנחה שהמס השולי שלך הוא 31/34%). כל זה בתנאי שההפרשות הפנסיוניות שלך לא נפגעות מכך.

לפי הנסועה שלך העלות המשוערת באחזקת רכב פרטי דומה חדש תהיה כ- 2800-3000 ש"ח נטו.

אז ההחלטה שלך היא האם הנוחות של הליסינג עולה מבחינתך כ-500 ש"ח?!

פורסם

אני לא יכול להשוות חדש לליסינג כי אם אני קונה פרטי אני אקנה רכב ב50-60 אלף. שווי השימוש הוא 3200 לרכב כגון מזדה 3/יונדאי איי 30 כאשר אין הגבלת ק"מ או דלק.

יש לי הון עצמי לרכב של 30 אלף. האופציות הן או לקחת הלוואה של 30 ולקנות משומש עם כל המשתמע מכך או לקחת ליסינג ולהכניס את ב30 לחיסכון.

בחישוב שעשיתי אני עושה 28-32 אלף ק"מ בשנה

Got To love It

• תוכן חדש...