Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדש או משומש ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

שאלתי לא מעט שאלות פה בשבועות האחרונים והנה צצה לי עוד אחת שחירפנה כל סוף השבוע.

המצב הוא כזה:

אני מסיים בסוף אוגוסט עסקת ליסינג תפעולי פרטי. מאז שלקחתי את האוטו בליסינג (סיטרואן C4 לא פיקסו) המשפחה גדלה והוא נהיה מאד צפוף. אני רוצה הפעם לקנות אוטו פרטי ומעדיף שלושה מושבים נפרדים מאחור.

אני נוסע כ-28,000 ק"מ בשנה וההוצאה הממוצעת שלי על דלק היא כ-50,000 שקל בשנה. התשלום ששילמתי על רכב הליסינג היה 2700 שקל בחודש.

תיכננתי לקנות את הרכב לגמרי בהלוואה לשלוש שנים והכי חשוב שההחזר החודשי לא יעלה על אותם 2700 שקל שאני גם ככה משלם (ועדיף שיהיה פחות). כמו כן אני לא מאלו שדחוף להם להחליף אוטו כל שלוש שנים. אם האוטו תקין ולא עושה הרבה בעיות אני ממשיך איתו.

לאט לאט, לאחר שאלות פה בפורום התחלתי ללכת לקראת רנו סניק 2012-2013, אלא שאין הרבה כאלו במצב טוב ועם קילומטראז' נמוך. כמובן שגם גרנד סניק תתקבל בברכה ודיזל בכלל, אבל הן נדירות ויקרות יותר.

ראיתי שניתן למצוא כאלו בסביבות 70K ודי שמחתי כי זה יוצא לי הרבה פחות מ-2700 שקל בחודש.

ואז הפנו את תשומת לבי לכך שקרסו מוכרים את הגרנד סניק דיזל במבצע ב-140K. בהתחלה בכלל לא התכוונתי לקנות חדש ולא רציתי להוציא סכומים כאלו, אבל התחלתי לעשות חישובים ולהתחשב גם בחיסכון הצפוי בדלק

ויצא לי שבשלוש שנים, אם מתחשבים גם בחיסכון בדלק, יוצא לי לשלם כ-2700 שקל בחודש ובסיכום כולל יוצא לי לשלם על הגרנד סניק החדשה 20K יותר ממה שיצא לי על סניק רגילה, מנוע בנזין בת 3-4. זה כבר לא הפרש ענקי אבל עדיין 20K זה כסף טוב שהיה יכול לשמש אותי לדברים אחרים...

ואז אני מתחיל לשכנע את עצמי שאם אני אחזיק אותה עוד שנה נוספת מעבר לשלוש שנים ההפרש הזה כבר מתאזן בשל ההבדלים בצריכת הדלק... ואם אני אשאר איתה יותר אז בכלל זה יהיה חיסכון.

בקיצור, המספרים לא משקרים והם אומרים שלאחר שלוש שנים יש יתרון של 20K למשומשת. וזה עוד לפני עניין ירידת הערך. בחישוב כלכלי ללא רגש נראה לי שזה הכיוון.

מצד שני המכונית החדשה כמעט במרחק נגיעה וקשה לי לוותר...

בקיצור, האם זה כדאי בהנחה שנשארים עם האוטו החדש הרבה שנים ?האם אני סתם עובד על עצמי כי אני רוצה אוטו חדש ? מה אתם הייתם עושים ?

פורסם

המשומשת תמיד תצא זולה יותר כי היא כבר ספגה את הירידת ערך,אתה מדבר על אוטו בן 3-4

אולי שווה לשקול לקחת סניק כזה בליסינג פרטי ל3 שנים אם אתה מתכוון להחליף את הרכב אחרי 3 שנים כי ב3 שנים הראשונות אתה סופג את הירידת ערך הכי רצינית,ליסינג פרטי יאפשר לך להחליף ללא כאב ראש של מכירה וכו

לא הייתי חושב על רכישה של רכב בסכום כזה באופן אישי אלא אם כן אתה מתכוון להחזיק אותו 4-5 שנים,ואז הוא יהיה משתלם יותר לדעתי

• תוכן חדש...