Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין CX5 לטוסון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי התלבטות חדשה-

האם שווה להוסיף את הכסף לגרסת ה 4X4 ?

בעלי הרכב מעוניינים לצאת עם הרכב לטיולים בשטחים שהם אומנם לא שטח רציני אבל גם לא נטו שבילי עפר של ליד הסופר השכונתי

האם בגרסת ה 4 על 4 הרכב ''יפתח'' פתאום יכולות שטח טובות יותר בצורה מורגשת ?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי מה אתה מגדיר כ"שטח לא רציני".

ה 4X4 בטוסון וב CX5 הוא די גימיק לדעתי.

בכל הקטגוריה הזו של ה SUV's, נדירים אלה שמערכת ההנעה הכפולה יעילה באמת.

פורסם
תלוי מה אתה מגדיר כ"שטח לא רציני".

ה 4X4 בטוסון וב CX5 הוא די גימיק לדעתי.

בכל הקטגוריה הזו של ה SUV's, נדירים אלה שמערכת ההנעה הכפולה יעילה באמת.

ניקח שטח ברמה קלה-בינונית

כזה עם מכשלןנים קטנים ועם עפר/חול לא רציני מידי

יהיה הבדל רציני בביצועי השטח בין 4 על 4 לבין 4 על 2

פורסם

קודם כל, לפי מה שאתה מתאר, אני חושב שסובארו xv ממש יתאים לדרישות.

לגבי המחירים: אם הוחלט ללכת על הטוסון או הcx5 בגרסאת ה4X4 אז תיקחו בחשבון שמחירו של הcx5 מתחיל ב188,500 ש''ח

ושזו חריגה יחסית גדולה מהתקציב ההתחלתי.

הטוסון יעלה לכם 174,900 ש''ח.

במצב כזה אפשר לשקול רכישה סובארו פורסטר אשר יעלה לכם (בגרסה האוטומטית) 174,990 ש''ח.

חשוב לציין שאני לא חסיד של סובארו, פשוט יש להם כלים שמתאימים לדרישות.

המלצה אישית, תלכו על הסובארו xv. חוץ מזה שהוא מתאים לדרישות הוא גם מתאים טוב מאוד למחיר, ובתקציב שלכם נכנסת גרסא אחת לפני הפרימיום שגם היא מאובזרת באופן מכובד ושעלותה 159,900 ש''ח (הדגם הבסיסי האוטומטי עולה 143,900 ש''ח).

את המחירים לקחתי כרגע הישר מאתרי היבואנים, ככה שזה מעודכן.

פורסם

לגבי המחירים: אם הוחלט ללכת על הטוסון או הcx5 בגרסאת ה4X4 אז תיקחו בחשבון שמחירו של הcx5 מתחיל ב188,500 ש''ח

ושזו חריגה יחסית גדולה מהתקציב ההתחלתי.

הטוסון יעלה לכם 174,900 ש''ח.

במצב כזה אפשר לשקול רכישה סובארו פורסטר אשר יעלה לכם (בגרסה האוטומטית) 174,990 ש''ח.

חשוב לציין שאני לא חסיד של סובארו, פשוט יש להם כלים שמתאימים לדרישות.

המלצה אישית, תלכו על הסובארו xv. חוץ מזה שהוא מתאים לדרישות הוא גם מתאים טוב מאוד למחיר, ובתקציב שלכם נכנסת גרסא אחת לפני הפרימיום שגם היא מאובזרת באופן מכובד ושעלותה 159,900 ש''ח (הדגם הבסיסי האוטומטי עולה 143,900 ש''ח).

את המחירים לקחתי כרגע הישר מאתרי היבואנים, ככה שזה מעודכן.

למרות שאני אישית נסעתי בXV והתלהבתי עד מאוד

ההורים לא מעוניינים בסובארו (שלושת המכוניות האחרונות שלהם היו סובארו והם אהבו את כולם אך רוצים להיפתח לדברים חדשים)

הטוסון במחיר של 174K

כמה הנחה לדעתכם אפשר להוציא מהיבואן על הדגם הזה (אם אפשר להוציא בכלל )

פורסם

לא ממש, כי אין לרכב זה לא כוח ולא בטיחות (אין מערכת בטיחות אקטיבית). נהגתי בגרסת "פרמיום", מבחינת הכוח הרכב מרגיש בסדר בעיר - אבל בהאצה מ-60 ל-90 קמ"ש מחוץ לעיר הוא מאד עצל; הכי חלש מכל הג'יפונים שבדקתי. בנוסף, פעולת מערכת i-stop לא נעימה - האוטו "קופץ" כשהמנוע מופעל. בתל אביב של היום, כשבתנועה בשעות העומס העמידה בפקקים מהווה עד 60-70% מזמן הנסיעה, צריכת הדלק ב-XV 2.0L תהיה גדולה מאד ללא מערכת i-stop.

פורסם

זה לא עניין של מחסור בכח. מבחינת כח, המנועים האלה דומים מאוד מבחינת מומנט / סל"ד.

השוני הוא בתיבה הרציפה.

בגלל אופי הפעולה שלה, תאוצות מרגישות כבדות ועצלות כשלוחצים את דוושת הגז לרצפה. בפועל, הן לא רעות בכלל.

לגבי מערכת העצור- סע, מסכים שהיא מעצבנת, אבל זה לא דבר ייחודי לסובארו. היא מעצבנת באופן כללי.

הקפיצה שאתה מתאר, קשורה לסגנון הנהיגה שלך. בהאצה מתונה לאחר עמידה, אין קפיצה בכלל. [כי האוטו מספיק להידלק כשהוא עומד].

לעניין החיסכון בדלק עם או בלי המערכת, הוא מועט מאוד. ממש לא בסד"ג שאתה מתאר.

אני מסכים, הרכב לא חסכוני בכלל בעיר. אבל כל מנוע 2000 אטמוספרי שנוסע כל הזמן נסיעות קצרות, יציג צריכת דלק גבוהה.

לפות"ש, אני בספק אם הטוסון או ה CX5 יצליחו לעשות משהו בשטח מעבר לגבעות קטנות בשיפוע קל.

גם עם מערכת 4X4. אני הייתי חוסך את הכסף או מאבזר את הרכב בסכום הזה.

*גילוי נאות, אין לי ניסיון בשטח עם אף אחד מהדגמים האלה. אני ניזון מביקורות וסרטונים מיוטיוב).

פורסם

השאלה היא כזו.

ה174k של ה4 על 4 זה קצת מעל תקציב.

כמה הנחה-אם בכלל. אפשר לבקש/להוציא בדגם כזה ?

אם הנחה משכנעת לא תתאפשר נראלי שאוותר על הגימיק של 4 על 4 ואלך על גרסת ה 2.0 הרגילה

פורסם

ההבדל בגרסת 4x4 יורגש בשבילי חרסית רטובים עם בוץ . הוא ימנע החלקה ופרפורים שדגם הבסיס יתקל בהן. כמובן אני מדבר פה על מישור רחב. לא הייתי מסתכן לרדת איתם לערוץ נחל או משהו דומה. מקסימום לעלות על המדרכה .

פורסם

לגבי מערכת העצור- סע, מסכים שהיא מעצבנת, אבל זה לא דבר ייחודי לסובארו. היא מעצבנת באופן כללי.

הקפיצה שאתה מתאר, קשורה לסגנון הנהיגה שלך. בהאצה מתונה לאחר עמידה, אין קפיצה בכלל. [כי האוטו מספיק להידלק כשהוא עומד].

לעניין החיסכון בדלק עם או בלי המערכת, הוא מועט מאוד. ממש לא בסד"ג שאתה מתאר.

אני מסכים, הרכב לא חסכוני בכלל בעיר. אבל כל מנוע 2000 אטמוספרי שנוסע כל הזמן נסיעות קצרות, יציג צריכת דלק גבוהה.

זה כלל לא קשור לסגנון הנהיגה (אגב, אני נהג מאד רגוע ולא עושה רייסינג רמזורים :-)). הקפיצה (או, אולי יותר מדויק, הרעדה) מורגשת ב- XV בעת הפעלת המנוע כשמורידים את הרגל מדוושת הבלם - דבר שלא קיים ב- CX5, בה המערכת כלל לא מעצבנת. לעניין החיסכון בדלק - בת"א הוא קיצוני. כשרכשתי את CX5 (אמנם 2.5L), בשבוע הראשון נהגתי בת"א עם מערכת i-stop כבויה - הצריכה הייתה כ- 17 ליטר ל-100 ק"מ (לפי מחשב הרכב) כי במסלולים שלי אני יותר עומד מאשר נוסע. אחרי הפעלת i-stop, הצריכה ירדה ל-12.6 17 ליטר ל-100 ק"מ...

פורסם
זה כלל לא קשור לסגנון הנהיגה (אגב, אני נהג מאד רגוע ולא עושה רייסינג רמזורים :-)). הקפיצה (או, אולי יותר מדויק, הרעדה) מורגשת ב- XV בעת הפעלת המנוע כשמורידים את הרגל מדוושת הבלם - דבר שלא קיים ב- CX5, בה המערכת כלל לא מעצבנת. לעניין החיסכון בדלק - בת"א הוא קיצוני. כשרכשתי את CX5 (אמנם 2.5L), בשבוע הראשון נהגתי בת"א עם מערכת i-stop כבויה - הצריכה הייתה כ- 17 ליטר ל-100 ק"מ (לפי מחשב הרכב) כי במסלולים שלי אני יותר עומד מאשר נוסע. אחרי הפעלת i-stop, הצריכה ירדה ל-12.6 17 ליטר ל-100 ק"מ...

לא קשור רק ל-I STOP או לא, קשור לזה שרכב חדש לוגם הרבה יותר דלק בהתחלה.

פורסם
לא קשור רק ל-I STOP או לא, קשור לזה שרכב חדש לוגם הרבה יותר דלק בהתחלה.

נכון, זה ידוע, אבל השינוי בהפעלת i-stop היה חד וברור. חוץ מזה, ברכב הקודם שלי (2.0L), ללא מערכת "עצור - סע", צריכת הדלק באותם המסלולים גם הייתה בסביבות 15- 16 ליטר ל-100 ק"מ. כאמור, זה רלוונטי לצירים הפקוקים בתל אביב.

פורסם

זה רלוונטי רק אם לא צריך מזגן וזמן עמידה בפקקים גבוה. צירוף שקורה אצלנו אולי בחודשי החורף . גם זה בספק. מערכת S&S חוסכת בממוצע 10% .

פורסם

save

מתי לאחרונה נהגתה בת"א? מהסיבה הלא ברורה, תזמון הרמזורים שונה בתקופה האחרונה; יש רמזורים עם זמן המחזור של 2 דקות ואפילו יותר (!). בשעות העומס נוצרים לפניהם פקקים גדולים, ועמידה בפקק זה יכולה להגיע ל-8-10 דקות. במסלולים שלי יש כמה רמזורים כאלה, לכן החיסכון בדלק ממש לא 10%. לגבי המזגן - צודק, אפשר לחסוך רק עם נוסעים עם מאוורר.

• תוכן חדש...