Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

B4 או LANCER עד 30 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין 2 דגמים: B4 (2007-2008 או מיצובישי לנסר (2010) מנוע 1.5 או 1.8.

הבנתי שמבחינת אמינות שתיהם ממש אמינים וטובים , מה שנשאר לי להבין זה עלויות אחזקה ודלק.

חשוב לי לציין שאני לא אחד שעם הרגל על פול גז, נוסע מחוץ לעיר על 100-120, ובעיר לא ממהר להיות ה-1 ברמזור.

אשמח לקבל ממכם חוות דעת ותשובות בעניין הזה עבור 2 הדגמים (ועבור הלנסר גם חוות דעת על 1.5 וגם על 1.8 . מה צריכת הדלק ? ומה עלויות האחזקה?

פורסם

ב-30K לא תמצא לנסר 2010 מנוע 1.8 , מנוע 1.5 יכול להיות שתמצא אבל מבדיקה שעשיתי ביד 2 בתקציב הזה כל מה שתמצא יהיה עם קילומטראז' גבוה מאוד והרבה מאוד מוזנחים יוצאי ליסינג. המנוע 1.5 חלש מאוד ומוצע עם תיבת הילוכים מיושנת של 4 הילוכים, המנוע הגדול יותר כבר הרבה יותר טוב ומוצע עם תיבה רציפה. צריכת דלק 1.5: עירוני-9 ק"מ לליטר, בינעירוני- 12 ק"מ לליטר. לגבי צריכת הדלק במנוע הגדול יותר אני פחות יודע במדויק אבל מניח שהיא קצת יותר טובה.

פורסם

לדעתי רד מה B4 עקב עלויות אחזקה גבוהות. מעבר לצריכת הדלק, גם היא מתיישנת לא בכבוד והחלפים לא זולים ( וכשיש לך 4 גלגלים להניע צריך יותר חלפים )

פורסם

בבי4 למעט הטיימינג שיקר לעשות הרכב לא יקר לאחזקה.

לא נתקלתי בבעיות במערכת ההנעה שהאיש מעלי הזכיר ועל צורך להחליף בה חלקים.

אצלנו הרכב עשה 150אלף ק"מ והדבר היחיד שהתקלקל זה המנוע בחלון נהג.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

הוא התכוון על החלפת צמיגים/בולמים/בלמים וכדומה..

ממליץ גם לרדת קצת בשנתון ל08/09 ולחפש לנסר 1.8 שמורה.

8)
פורסם

ה B4 שלך היא מהדור החדש יותר. הדור שלפני ( שבלי שום קשר נראה מעולה ) מתאפיין באיכות דיפון נמוכה, ויצא לי להיתקל לא מעט פעמים במערכות הנעה שדרשו החלפות יקרות, תקלות בתיבת ההילוכים ונורות check engine נדלקות כמו אורות חג המולד. זה רכב שאם לא מתחזקים כמו שצריך ( והרוב לא תחזקו ) - יחזיר לך הרבה לקרדה.

פורסם
לדעתי רד מה B4 עקב עלויות אחזקה גבוהות. מעבר לצריכת הדלק, גם היא מתיישנת לא בכבוד והחלפים לא זולים ( וכשיש לך 4 גלגלים להניע צריך יותר חלפים )

אשמח אם תחדש לי משהו לגבי העניין..

אני לא מכיר רכב מוזנח שמתיישן בכבוד!!

הרכב אצלי 3 שנים ובחיים לא היו לי אורות חג מולד ברכב.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אציין לרעה במיוחד את הפלסטיקים ה"רכים" שנוטים להתקלף ולהיראות כמו פרצוף של ילד בין 16 מלא בחטטים ( וזה קורה גם ברכבים מאוד שמורים ). בנוסף הריפוד במושבים נוטה לדהות, והפלסטיקים האפורים מאבדים את צבעם. בקיצור - לא מוצלח במיוחד.

לגבי הנורות - נהגתי ב3 כאלו. ובכולן היו בעיות שונות ומשונות הנפוצה בהן - נורת check engine נדלקת לסירוגין.

פורסם
אציין לרעה במיוחד את הפלסטיקים ה"רכים" שנוטים להתקלף ולהיראות כמו פרצוף של ילד בין 16 מלא בחטטים ( וזה קורה גם ברכבים מאוד שמורים ). הרכב שלי שמור והפלסטיקים הרכים, הקשיחים, והכסופים נראים כמו חדשים! אני מודע לזה שהחומר הרך שנראה ומרגיש מצויין רגיש לתרסיסים למניהם. הדבר קורה בכל רכב שבנוי מחומרים זהים.

בנוסף הריפוד במושבים נוטה לדהות, והפלסטיקים האפורים מאבדים את צבעם. בקיצור - לא מוצלח במיוחד. כנ"ל, חוץ מידיות האחיזה של הדלתות הפנמיות העשויות מגומי דק ונוטות להתקלף אל-לה פולקסווגן, הכל נראה כמו חדש.. כולל הריפוד!!

לגבי הנורות - נהגתי ב3 כאלו. ובכולן היו בעיות שונות ומשונות הנפוצה בהן - נורת check engine נדלקת לסירוגין.

בסובארו של השנים הללו יש שתי מחלות ידועות - חיישן חמצן קידמי - גם אצלי זה קרה לפני שנתיים, וממיר קטליטי (תקין נכון לדימום מנוע אחרון...).

מצטער לאכזב אותך, אבל 3 רכבים שמצב תחזוקתם לא ידוע לי לא מספיקים ע"מ להסיק מסקנות - אפילו לא השערות..

מדובר ברכב איכותי מאוד, מאוד סביר לאחזקה (מלבד נושא הדלק שקשור נטו ברגל הנהג), גם החלפת 4 צמיגים ביחד פעם ב' זה ממש לא סיפור - ומתקזז עם האמינות המצויינת של הרכב.

אתה מוזמן לצפון לסיבוב התרשמות מהרכב!

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

זהרכבמאוד מוצלח ואמין.

הבעיה היחידה בו היא צריכת הדלק.

תשמור על הרכב והוא ייראה חדש-לא משנה אם זה סובארו או מרצדס.

נסעת ברכבים מאוד מוזנחים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

די לקשקש על עלויות האחזקה המטורפות של הB4, זה פשוט לא נכון.

אם מדובר ברכב מטופל - סיכוי אפסי שהרכב יציג בעיות רבות, ואתם יודעים מה? גם אם לא טופל מי יודע מה - זה רכב שגם "שורד" התעללות.

אני מכיר עשרות בעלים של רכבים כאלה באופן אישי ומטפל לחלקם ברכבים ככה שאני מודע לתקלות שלהם.

מבחינת הטיפולים - כל החלפים במחירים זולים ומדובר בעבודה רגילה כמו בכל שאר הרכבים:

כל 15K ק"מ (אני ממליץ לעשות כל 10K): שמן מנוע איכותי 90 ש"ח, פילטר שמן מקורי 50 ש"ח,

כל 45K ק"מ: פילטר אוויר תחליפי 25 ש"ח ומקורי 160 ש"ח, רביעיית פלאגים 50 ש"ח,

כל 60K ק"מ: ריענון שמן גיר (גלון מקסלייף ב 170 ש"ח), שמן דיפרנציאל קדמי ואחורי (60 ש"ח).

כל 100K ק"מ: רצועת טיימינג (בין 500 ל1000 ש"ח, תלוי בקיט).

כל 200K ק"מ: נוזל קירור ב70 ש"ח.

מלבד זה, יש בלאי רגיל שיש לכל רכב: מיסבים שהולכים כל 120-150K (מקורי עולה 300-450 ש"ח), חיישן חמצן קדמי (470 ש"ח) כל 100K בערך.

בעניין הצמיגים - מומלץ להחליף רביעיה כל פעם, אבל אם אתה גם ככה מחליף כל 3-5 שנים, זה לא משנה.

צריכת דלק: יש סטיגמה לא נכונה שהצריכה בשמיים והוא זולל דלק כמו טנק זה מגיע בעיקר מאנשים שלא מבינים.

זה תלוי בנהיגה שלך, אם אתה לוחץ ממש ונוסע מהר, ובעיר - צפה ל1:8.

אם אתה נוסע רגוע או בינעירוני - אפשר גם 1:13 אבל בגדול זה 1:11-1:12 בדיוק כמו במשפחתיות הרגילות (ואפילו טוב יותר).

עריכה אחרונה על ידי shlomi_e11

שלומי

פורסם

שלא תבינו לא נכון. הרכבים שציינתי בתחילת הפוסט הם רכבים שלא תכננתי עליהם מלכתכילה.

אני חיפשתי מהיום הראשון הונדה סיויק 2005-2008 (גם צורה ישנה וגם חדשה יותר מתאימות), עם קמ נמוך של עד 140K, ויד גג 2 (ב-2 המקרים עדיפות לפחות).

בגלל שחיפשתי חודש ולא מצאתי, החלטתי "להתפשר".

• תוכן חדש...