Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנוע

קוביבוי
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי הדברים לא בדיוק מתאימים לפורום יעוץ לקניית רכב, אבל בגלל שבפורום "אופנועים" כמעט ואין גולשים (כנראה כי מדובר שם בעיקר יותר על מהות האופנוע, ופחות על מה שמסביב. ולאנשים יש פחות ידע בעניין) וכבר הרבה זמן שאין מענה רציף החלטתי לשאול פה. בבקשה לא להעביר את הנושא לפורום אחר.

הוצאתי רשיון A2 עד 125 סמ"ק. ואני מתלבט מאוד בקשר לרכישת קטנוע:

1) מבחינת תקציב לרכישת הקטנוע, אני מחפש משהו עד סכום של 6000-7000 מקסימום, כמובן שאני לא מחפש חדש. אשמח לדעת איזו חברות מומלצות מבחינת אמינות לאורך זמן, ובטיחות, שיתאימו לטווח המחיר הנ"ל.

2) חבר הציע לי לחפש קימקו-מובי, וגם פה באתר ראיתי שחלק מהחברים מפרגנים לאמינותו של הקטנוע הנ"ל. ראיתי את הקטנועים של "קימקו-מובי" די מקרוב (התחלתי לשים לב בכבישים). ואני די מסתפק, בגלל שהקטנועים שלהם נראים יחסית קצת מצועצעים וקלילים מדי ביחס לחברות אחרות שראיתי. האם אני צודק? ואם כן, האם זה לא פוגע בחוזק הקטנוע, ביציבותו, ובבטיחות הרוכב?

מצד שני ראיתי קטנועים של "סאן יאנג", והם נראים די מסיביים. האם גם ל"קימקו" יש קטנועים מסיביים יותור מ"מובי"? והאם גם "סאן יאנג" אמינים כמו "קימקו", והאם בגלל שהם נראים כבדים יותר הם נוסעים פחות מהר?

מה אומרים?

מצפה לתשובות (אשמח מבעלי ניסיון).

אשמח לתשובות ברורות מבעלי ידע וניסיון בעניין. תודה.

פורסם

לא מכיר את הדגם הספציפי של קימקו, אז לא יכול להעיד על האמינות של הדגם הספציפי

שני החברות מאוד מוכרות בשוק ומדובר בכלים אמינים כל עוד טופלו בצורה נכונה

כל הקטנועים 125 יהיו בעלי אותו כח לערך כי הרשיון הישראלי מגביל בכ"ס ולא נפח מנוע (נפח מנוע היה פעם כשאני עשיתי רשיון אופנוע)

בגלל זה לא מובן לי השאלה לגבי מהירות, קח בחשבון ש125 אלה כלים יחסית קטנים עם מנוע דיי מזערי והיעוד המקורי שלהם הוא לנסיעות עירוניות לרוב, אישית לא הייתי עולה עם הצעצוע הזה על כביש מהיר אבל אני רואה הרבה משוגעים שעושים את זה

אם אתה רוצה להתיעץ עם קהל שמכיר ויכול ליעץ יכול להמליץ על פורום פולגז

פורסם

כאחד שהיה על דו גלגלי 15 שנה, אם אתה יכול להמשיך לנסוע על ארבעה גלגלים עדיף. מזל שנולדו לי ילדים התחלתי לפחד...

אין כמעט יום שאין איזה הרוג בתאונת אופנוע. שלא לדבר על מחלקות שיקום בכל מיני בתי חולים שם לומדים אופנוענים לשעבר לנהל את חייהם בכיסא גלגלים. לא יעזור, הסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה.

אם אין לך בעיות פקקים וחניה - רד מזה, יפה שעה אחת קודם. אם לאו תעדיף קטנוע בעל שלושה גלגלים - אולי זה מה שיציל אותך בתאונה שכנראה תקרה.

צר לי להשבית שמחות - אבל זו המציאות.

פורסם

אני יודע שהיום מגבלת הרשיון היא ע"פ כ"ס ולא סמ"ק. אבל בכל אופן עדיין אני מאמין שיש הבדלים במהירות הכלים למרות שתפוקת הכח של המנועים זהה (בגלל גודל הכלי, חוזק המנוע וכו').

אגב באמת מעניין אותי לדעת: כיוון שהמגבלה לרשיון ע"פ כ"ס (14.6 כ"ס), ומן הסתם גם במנועי 125 סמ"ק ישנם כמה שיש להם יותר מ14.6 כ"ס, איך אוכל לדעת שהכלי שאני קונה הוא באמת לא חורג מכך. או שבאמת כל הכלים בעלי 125 סמ"ק לא חורגים מהכ"ס הנ"ל?

ולענייננו: אפשר לומר שהפחדתם אותי כהוגן, אבל אני לא יכול לוותר על הרעיון מחוסר ברירה.

אני כן חושב שזה הרבה תלוי בנהג עצמו, ולא רק במי שמסביב.

בכל אופן אני מתכנן לרכב עליו בכבישים עירוניים בלבד - כבישי ירושלים. הכבישים הראשיים אמנם די מהירים, אך בכל אופן הם לא אוטוסטרדות ולא מוגדרים ככביש מהיר.

דווקא בגלל שאני מתחבט בעניין הבטיחות, אני שואל לגבי גודל הכלי חוזקו ומהירותו, בכדי שאשתלב יפה בתנועה, ושלא אהיה מטרד שכולם מנסים לעקוף אותו.

בכל אופן אשמח לתשובות לשאלותיי.

תודה.

פורסם

כולם חושבים כך עובדה שהרבה חברי פורום עברו לרכב ולא בגלל חסכון הכלכלי.

בכללי קטנוע בשבע אלף זה קטנוע שזמנו קצוב המנועים בקטגוריה הזאת לא מחזיקים הרבה זמן בממוצע 40 אלף ק"מ.

לדעתי אפשר להשתמש בתקציב הנ"ל כמקדמה לקטנוע חדש יותר עם abs או שלושה גלגלים.

• תוכן חדש...