Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מיצובישי 1999 ל-2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

אני צריך ייעוץ לגבי רעיון שיש לי לגבי החלפת הרכב.

ברשותי מיצובישי כריזמה 1999 אוט', נמצאת אצלי כבר 6 שנים ובכללי הייתה די אמינה עד השנה-שנתיים האחרונות, שצצו יותר ויותר תקלות. עכשיו נקרע צינור מים, החלפתי כבר שני קויילים, מאשבת דלק, פעמיים הזמנתי בגללה גרר (פעם אחת בגלל חלק שהוחלף והיה תקול). עברה מעל ל-303K וצורכת דלק ברמה סבירה (בדרך כלל 1:11.5/12)

נוצרה הזדמנות לרכוש לאנסר 2007 במצב טוב, שמורה מחבר של בן משפחה. הוא ראה את הרכב מספר פעמים והבעלים שמר עליו ולא חסך ממנו. החיסרון זה ק"מ יחסית גבוה (עדיין אין לי את המס' המדוייק). המחיר הוא אטרקטיבי ביחס למה שמפורסם בלוחות.

המצב שלי הוא כזה - אני סטודנט עד לסוף השנה ואז מתחיל התמחות בשכר של סביבות ה-5,000+ ובנוסף לאחר מספר חודשי עבודה אעבור לדירה משלי, שתיקח חלק נכבד ממשכורתי הצנועה.

המטרה שלי זה שקט מהרכב ואמינות וכבר נמאס לי להיכנס ולצאת ממוסכים בתקופה האחרונה. הכריזמה כבר וותיקה ואני חושש שהתקלות ימשיכו לצוץ... היא כבר יותר מ-17 שנה על הכביש. נמאס לי להשקיע ברכב כל פעם עשרות אחוזים משוויו בשוק (הריאלי כמובן).

יש גם את האופצייה לדוגמא לקנות רכב בן 3-4 שנים ותק, בליסינג עם מקדמה, פריסת תשלומים ל-36 ויתרה אבל אני לא מעוניין להיות כבול אליהם, במיוחד לא בסכומים הנמוכים שארוויח בשנים הקרובות. זה שלב שאני לא מוכן לקחת בשלב הזה של החיים ושל מצבי הכספי.

אשמח לשמוע את דעותיכם, תודה ושבת שלום!

עריכה אחרונה על ידי L_B
פורסם

סתם שאלה למה רוצה להחליף בגלל הבעיות או סתם להתחדש..מה אתה חושב ב2007 לא נדפקים הקויילים ומשאבות ? אם כבר אז תקנה רכב חדש לגמרי או צעיר יותר במידה והתקציב מאפשר.

פורסם (נערך)

אני רוצה להתחדש אבל גם בגלל הבעיות שצצות יותר ויותר לאחרונה. ציינתי שהתקציב שלי מוגבל ואני לא יכול למתוח אותו לכיוון רכב חדש או צעיר יותר. אם ההכנסות היו מאפשרות לי לשלם מקדמה (רק היא תעלה לי יותר מרכישה של הרכב לעיל) ואז לפרוס את התשלומים לא הייתי פותח את השרשור כלל. ברור שהייתי הולך על רכב חדש לגמרי.

ברור לי שרכב שכמעט עשור על הכביש יכול להתקלקל, בדיוק כמו רכב שכפול ממנו על הכביש. נוצרה עבורי הזדמנות לרכוש רכב מהסוג שתיארתי במחיר נוח שנכנס בתקציב. עם ק"מ נמוך כמעט פי 2 מהק"מ שיש לשלי (170,000) ושמור יותר מהרכב שיש לי כעת.

אני מסתכל יותר על הטווח הארוך. אני רוצה לשמור על הרכב ומעוניין בשקט בגזרה הזו. יש לי סדר עדיפויות אחר בחיים האישיים שלי. כרגע לא מתאפשר לי להתפנק בנושא (ממש בא לי אבל אני ריאלי).

כבר ב-2018 אני אצטרך לעשות טסט כפול לכריזמה, ללא כל קשר לתקלות שעלולות לצוץ. רמת השכר שלי בתקופה הזו לא תעלה משמעותית, אולי בשנה השלישית וגם זה בסכום לא גבוה במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי L_B
פורסם

את המיצובישי כדאי להחליף, זו לא שאלה.

לגבי הלאנסר מהחבר של המשפחה... היא לא שלו, אם אני מבין נכון, הוא רק "ראה אותה"?

ו- "מצב טוב" זה לא אומר כלום.

היום אפשר לקנות מכוניות במצב טוב מאוד מכל הבחינות, בכל תקציב. השוק מוצף במכוניות וממש לא כדאי לקחת שום דבר בליסינג.

תגיד מה התקציב שלך, ותקבל כאן המלצות מכל מיני סוגים, תוכל לבחור מתוכן מה שמתאים לך.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

קודם כל, תודה למגיבים :)

דב - לגבי הלאנסר, מדובר על מחיר אטרקטיבי שיירד מ-15,000 ש"ח. היא כמובן תעבור בדיקה מקיפה בקומפיוטסט לפני הרכישה לכשתתבצע. המחיר לעיל הוא בעיקרון התקציב. לא מעוניין לעלות מעליו.

אשמח להמלצות שיכנסו בתקציב ודגמים אמינים שישרתו אותי למשך השנים הקרובות.

פורסם

אני הייתי בודק איזו פיאט פנדה/פונטו שמורות, אלו (קצת פחות הפונטו גרנדה הרובוטית) מכוניות די אמינות, חסכוניות ולא מרגישות כמו פח אשפה ממונע.

פורסם

אבדוק את הכיוון של הפיאט, למרות שאני מעדיף להתרחק מהמותג הזה מניסיון לא טוב.

מה הכוונה לפח אשפה ממונע? לאיזה דגמים התכוונת?

פורסם

תודה על ההפנייה, הצצתי שם וגם שם יש כמה שהמליצו על הלאנסר. אני אבדוק את הכיוון הזה.

• תוכן חדש...