Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אריק,

במקרה גם אני נוהג על אחת. אני מתפלא ממה שאתה כותב, כי אף אחד אחר חוץ ממך לא כותב דברים כאלה על אוקטביה.

במקרה גם נהגתי על רכבים אמריקאיים בין היתר, כולל ביואיק פארק אבניו (עם מתלים הידראוליים), קאדיאק אלדורדו (עם מתלים הידראוליים מאחור) - הרכבים האלו בהחלט מתנהגים כמו רכבים אמריקאיים כי הם בדיוק כאלה.

אוקטביה? זה רכב הכי אנטי אמריקאי שנהגתי בו מעולם (חוץ מפסאט B6 שהייתה לי גם). המתלים קשיחים בהגזמה, הרכב מאוד מוצק (את זה מציין גם כל מי שנוהג בו החוץ ממך).

תבדוק לחץ אויר בצמיגים באוקטביה שלך ותבצע כיוון פרונט.

הגה לא מתקשר? שמע, אין לי מה להגיד על הביקורת שלך, חוץ מזה שיש לך חוות דעת מוזרה. אולי יש לך בעיה ספציפית ברכב.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוקטביה אפשרות טובה ב 1.4 אבל גם ה 1.2 מגיב טוב מכל 1600 סטנדרטי וכמובן מרווח עם בגאז ענק. שלמה דוחפים את האסטרה - הם היבואנים וכל אופל מקבל הצעות אטרקטיביות. הדגם הקודם, הברלינה, היה פחות מוצלח מבחינת צריכת דלק (שזה משהו שקציני רכב מאוד לא אוהבים).

פורסם

שום בעיה ברכב, הרכב בן חצי שנה,ליסינג.

לחץ אוויר תקין.

או שיש לי דרישות מוגזמות(הרכב הקודם היה פוקוס) או שפשוט הרכב הזה גרוע מבחינת התנהגות, תחושה שלי שזה שילוב של השניים.

שום רכב לא אמור לקפץ פעמים שלוש אחרי שעברת באמפר במהירות סבירה בהחלט, פשוט כל הגחון של הרכב מתנדנד, זה מציק ולא הגיוני לרכב מהעשור האחרון, אם יצא לי אצלם את זה.

חוץ מזה אתה נוהג על הגרסה הבכירה יותר אני על ה1.2,וכן יש רעשי רוח מציקים מאוד סביבות ה100 קמ"ש.

אפילו ברכבים הרבה יותר זולים לא נתקלתי ברעשי רוח במהירות הזו.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

שום רכב לא אמור לקפץ פעמים שלוש אחרי שעברת באמפר במהירות סבירה בהחלט, פשוט כל הגחון של הרכב מתנדנד, זה מציק ולא הגיוני לרכב מהעשור האחרון, אם יצא לי אצלם את זה.

אצלי הרכב לא מתנדנד, אלא הוא מוצק (אפילו יותר מידי), מצד השני הרכב אצלי לא ליסינג (לא יודע גם לנהוג בסגנון ליסינג, לכן אין לי אפשרות לנסות את הרכב במצבים כאלה) אז אני לא מנסה לתקוף במפרים במהירות כמה שיותר גבוהה (עם כל רכב שהיה לי, תמיד עברתי לאט מאוד את הבמפרים, גם כאשר זה היה מזדה ליסינג). וכן נהגתי בפוקוס, זה היה 2.0 אטמוספרי - הרכב היה טוב ונעים, אבל לדעתי אוקטביה יותר טובה. נסעתי גם על 1.6 רובוטי (לפי ההתרשמות שלי הגיר בהתנהגות שלו אגב לא היה כל כך רע כמו שאומרים), לא יכול להגיד שהרכב חריג לטובה במשהו (אז היה לי גולף), גם מבחינת בידוד רעשים. מבחינת מרווח - אין בכלל מה לדבר, הרכב צפוף.

אפילו ברכבים הרבה יותר זולים לא נתקלתי ברעשי רוח במהירות הזו.

גם אצלי לא נתקלתי ברעשי רוח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין ספק שבהשוואה לדור הקודם של הפוקוס האוקטביה הייתה טובה יותר מבחינת מנוע וגיר, על הפוקוס החדשה לא נהגתי.

אבל בכל מה שקשור בהתנהגות, הפוקוס לטעמי טובה בהרבה.

שוב כל אחד ומה שיותר חשוב לו ברכב,רוב הזמן נמצא אדם או שניים ברכב,מרווח זה לא פרמטר חשוב לי.

אצלנו רכבים לא מחזיקים הרבה, האוקטביה כבר עם 50k בחרתי בה בגלל המנוע והגיר ובגלל שזה ליסינג אז לא מעניינת אותי האמינות.

בנתיים לא היו דברים חריגים מאוד.

אבל באמת שהתאכזבתי קשות מההתנהגות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

לאוקטביה הבסיסית מתלה פרימיטיבי מאחור, רק בדגמים חזקים יש רב חיבורי. לכן בסיבובים על כביש משובש יש לכך השפעה לרעה על התנהגות (אני לא חושב שזה בעיה בהתנהלות יומיומית גם לחובבי תקיפת סיבובים עד כמה שאפשר במשפחתית קטנה לא ספורטיבית). לפורד מתלה רב חיבורי מאחור ויש לה כמובן יתרון מבחינה הזאת.

האם יש באמת דור חדש לפוקוס (מעבר למתיחות פנים אינסופיות, ושינויים במנוע/גיר) ב7 שנים האחרונות?

זה שאוקטביה מתנדנדת על במפרים, יכולה להיות הסיבה לכך - בולמים שחוקים. בולמים נשחקים מהר יותר כאשר עוברים מהר על במפרים והרכב שלך כבר עשה 50K. ייתכן שזאת הבעיה ברכב הספציפי שלך. אני מנסה לחסוך ברכב שלי ככל הניתן, עוקף בורות, מאיט על במפרים, לכן הוא מתנהג כמו חדש. אני לא פוסל אפשרות שבפוקוס בולמים מחזיקים יותר זמן (אצלי גם 50K על השעון).

התופעות שאתה מתאר, אני קורא לזה הרכב מתנהג כמו סמרטוט, בדרך כלל הסיבה היא בולמים. כל רכב עם בולמים גמורים יתנהג בצורה כזאת, גם מרצדס. ניראה לי שעלינו על משהו :wink:

פורסם (נערך)

עוד לא נתקלתי ברכב שהבולמים הולכים אחרי 50 אלף ק"מ ועוד ש99 אחוז מהם נעשים בשיוט על כביש 6.

סתם נתתי דוגמא של באמפר כי שם זה הכי מתבטא, הרכב בקושי נכנס לעיר.

בנוגע לפוקוס זו רק מתיחת פנים, המנוע לא חדש הגיר כן למיטב זיכרוני, בארץ אין את המבחר שיש בחו"ל.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אצלי ברכב המנוע יותר כבד, זה מנוע דיזל CLOSED DECK שעשוי מברזל. זה בערך תוספת של 100 ק"ג בחרטום + 25ק"ג נוספים גיר DSG6. ועדיין אין לי את הבעיה הזאת של רכב מתנדנד ואני נוסע בכבישים הרבה פחות טובים מכביש 6. החרטום כל כך יותר כבד, שממש רואים שהצמיגים שוכבים לאומת הדגם בנזין, גם כאשר לחץ אויר טיפה מעל המומלץ.

אם הבולמים לא שחוקים אצלך, ייתכן שהם פגומים. אולי נפלת על רכב לימון.

פורסם

יש לנו בצי את כולן - למעט הסונטה (השקולה ל-I35), והאוקטביה עולה על כולן כמעט בכל היבט:

קודם כל ביצועים: שילוב של מנוע מודגש וגיר כפול מצמדים מספק הרבה כיף וישאיר לאחרות עשן..

בהיבט הפרקטי - השילוב של דלת 5 ותא מטען עצום הינו ללא תחרות..

נסיעת מבחן קצרה שווה עשרות שרבוטי מקלדת ולדעתי לא תשאיר לך התלבטות..

פורסם
יש לנו בצי את כולן - למעט הסונטה (השקולה ל-I35), והאוקטביה עולה על כולן.

הi35 היא אלנטרה, לא סונטה.

פורסם

בקשר להשוואה בין אוקטביה לפוקוס, יש לי נקודת מבט די טובה בעניין.

נהגתי על פוקוס 2.0 ליטר 2012 במשך שנתיים ואוקטביה 1.4 במשך שנה, שתיהן בליסינג, ועכשיו שוב חזרתי לפוקוס 2012, פרטית (אקובוסט).

האוקטביה ממש לא הייתה נחותה משמעותית מבחינת התנהגות לעומת הפוקוס, מאד נהניתי איתה, למעט המתלה האחורי שאכן קצת הורס ברגע שנתקלים בשיבושים רוחביים בעיקר. האוקטביה הייתה מאד מאוזנת, המתלים אכן קצת קשיחים בשיכוך מהמורות אבל מתפקדים היטב תחת עומס בפניות. המנוע של האוקטביה בשילוב עם הDSG היה פשוט תענוג, וביחד הם ייצרו תנועה הרבה יותר מהירה מהשילוב שהיה בפוקוס 2.0 עם הגיר הרובוטי (למעט במהירויות כלא). לא מבין על מה מדבר אריק כשהשווה אותה לאוניה אמריקאית, לא חוויתי תופעות כאלה של נדנוד מוגזם וכו'. רעשי רוח בהחלט מוגזמים מעל 100 קמ"ש, אבל איכשהו מתרגלים..

ההתנהגות של הפוקוס בהחלט יותר טובה אבל זה ממש לא הבדל שמהווה משקל קריטי בהחלטה לטעמיץ

לא נהגתי על הפוקוס החדשה עם הגיר הפלנטרי ומנוע 1.5 טורבו אבל ממבחנים שקראתי לא מאד התלהבתי מהחבילה כולה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

נהגתי בפוקוס החדשה והייתי בוחר בה מבין המשפחתית שצינת. היא הכי זריזה והכי מהנה לנהיגה. אבל באותו מחיר כבר הייתי משדרג לסונטה. אם יש הפרש מחיר, אז כבר צריך לבדוק את כדאיות השדרוג.

פורסם
נהגתי בפוקוס החדשה והייתי בוחר בה מבין המשפחתית שצינת. היא הכי זריזה והכי מהנה לנהיגה. אבל באותו מחיר כבר הייתי משדרג לסונטה. אם יש הפרש מחיר, אז כבר צריך לבדוק את כדאיות השדרוג.

תודה על העצות והתגובות.

אחרי נסיעת מבחן על הסונטה זה האוטו שמרגיש לי הכי שלם(אני לא מאמין שאני אומר את זה על אוטו קוריאני)

אז למרות שהרכב איננו ספורטיבי ,ומהנה לנהיגה כמו הפוקוס אני מוכן להתפשר וכנראה מחר אזמין את הסונטה.

• תוכן חדש...