Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הייתי הולך על המריבה - הנוחות חשובה מאבזור, וחלק גדול ממנו ניתן להשלים בעלות לא גבוהה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

האם העלות הנמוכה יחסית של המריבה לא מהווה מכשול ? (כמו הג'אז שמתאימה לי כמו כפפה ליד )

בזמנו הסברת שהמחיר הנמוך מהווה מכשול ברכישת הרכב הבא ,ז"א ברכישה הבאה יהיה עלי להשלים הפרשי עלויות .

הפרש העלויות לצרכן בין הג'אז למריבה עומד על כ10 אש"ח והאופל לא ידועה כמותג ששומר על ערכו - האם המריבה היא דווקא דגם ספציפי מתוך שלל דגמי אופל שערכם נשמר ?

האוונסיס נמצאת בשיא מבחינת העלות -ירידת הערך אמורה להיות די גדולה (ככל שהרכב יקר יותר, הוא יאבד יותר ממחירו) ,אבל, מדובר בטויוטה שהיא מותג ששותר מצוין על ערכו .

לצורך העניין -האסטרה עולה לי כמעט כמו האוונסיס, הסיד והאוריס (נשמע פרדוקסלי אבל זה המצב )

האוונסיס קצת יותר יקרה מהנ"ל ובינתיים הכי התאימה מבחינת הנוחות.

פורסם

אז למה כבודו מחכה? ששער הין היפני ירד?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

מחר נסיעת המבחן באוונסיס , נחיה ונראה .

מהרושם הראשוני -היא די דומה לאוקטביה ,גם מבחינת הנוחות.

אמנם מדובר בסגמנטים שונים, אם הבחירה היתה בין הhrv לאוונסיס , מה לדעתכם עדיף ?

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם (נערך)

רשמים ראשונים לאחר נסיעת מבחן של חצי שעה באוונסיס -

פנים הרכב מאוד איכותי ופרקטי , לטובה אפשר לציין ריפוד דמוי עור בצידי הדלתות, נוח להניח את המרפק, הריפוד עור מבטיח שהמשטח לא יתלכלך מהר.

ריפוד דומה קיים על משענת היד בין המושבים הקדמיים (משום מה המשענת לא זזה קדימה ואולי אורכה לא יתאים לכל אחד ).

ההגה בגודל ובמשקל המתאים עבורי.

מד המהירות האלקטרוני קריא בשמש .

בלם היד (האלקטרוני ) עבר קדימה ואינו ממוקם בצמוד למשענת (לי הקרבה של המשענת ובלם היד באוקטביה ,מאוד מפריעים ).

בידוד הרעשים מצויין,פעם ראשונה שהרגשתי שאני כאילו במטוס ,תחושת רוגע כזו שמעודדת נהיגה רגועה -מאוד אהבתי .

המתלים מרוסנים ,הרכב עבר פסי האטה ומעין בורות קטנים ללא מאמץ .

הגיר תפקד מצויין-לאחר נהיגה באוקטביה הרובוטית , פתאום נהגתי ברכב שלא רעד-לא בתחילת הנסיעה ולא בזמן חניה.

המנוע לא הרגיש חלש , בהחלט יספיק לנהיגה מנהלתית. הרכב לא מיועד לנהיגה ספורטיבית .

המושב היה סופר נוח והאבזור שתורם לכך-כרית מתנפחת לתמיכה בגב התחתון .

ישנם רכבים בהם הכרית בגודל קבוע ואיננה ניתנת לכיווץ או ניפוח ושם הכרית תורמת לחוסר נוחות רב .

באוונסיס הכרית מתנפחת ואפשר להגדיל או להקטין את הזווית בין הגב התחתון לבין גב המושב.

המזגן המפוצל שקירר מאוד חזק ,הרעיש רק בשיא האוורור , במצב הסטנדרטי (מהירות 1,2) המזגן שקט לחלוטין .

בצידי החלון הקדמי (לפני קורות A) שמו חלוניותקטנות מה שתורם להפחית שטח "מת" .

לרעה אציין העדר מערכות בטיחות מתקדמות , העדר חיישני שניה ואת המובילאי המעצבן .

כמו כן ,תופעה מוזרה שקשורי כנראה למבנה הרכב -כאשר פותחים את החלונות האחוריים ,מתעוררת מעין שריקה מעצבנת .

הנציג הסביר שבכדי למנוע את השריקה -צריך לפתוח את שני החלונות האחוריים ובכך לשחחר לחץ .

ההסבר שלו אולי הגיוני בתיאוריה ,בפרקטיקה פתיחת החלונות לא עזרה .

באוקטביה יש את אותה התופעה-אם פותחים חלון אחורי ,מרגישים כמו במנחת מטוסים, צריך לצעוק בכדי לשמוע את יושבי הרכב .

במחיר בו האוונסיס נמכרת -המהנדסים היו חייבים לתכנן טוב יותר את מבנה הרכב על מנת למנוע את הרעש המדובר .

כמו כן, לא ברור לי כיצד רכב מנהלים\משפחתי גדול נמכר ללא מערכות בטיחות מתקדמות , כולל חיישני חניה היקפיים .

ביולי מגיעה הקורולה ובתחילת אוגוסט היא תהיה זמינה ללקוח .

לסיכום-אוונסיס =אוקטביה נטולת חיישני חניה ונטולת גיר מעצבן .

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
  • תוכן חדש...