Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגב, רק כי ביקשת, בדקתי מחירי מאזדה 3 ספיריט שנת 2011. נסחרת באזור ה 70k. בהנחה שהיא נמכרה אז גם ב 140k חדשה, ובהנחה שאחרי שנתיים קרה לה מה שקרה לספיריט שנת 2014 כיום, אתה טועה ובגדול. היום 2014 נסחרת ב 100k פלוס מינוס. יותר מינוס. נגיד 100k. כלומר, בשנתיים היא איבדה 40k, ובשלוש שנים הבאות היא צפויה לאבד עוד 30k, בדיוק כמו שניחשתי.

ואם תשאל אותי, סביר שלא יקרה לה מה שקרה לקודמת שכן מדובר ברכב הרבה יותר רציני. אבל גם אם כן, זה 30k ולא 40k.

ואם ביטוח מקיף יעלה יותר מ 4500 ש״ח כמו שאתה אומר, אעשה צד ג׳ ב 2000 ש״ח.

אתה עדיין טוען שהחשבון שלי לא נכון? כי בזכותך עוד עשוי לצאת פחות ממה שחשבתי 8)

מאזדה 3 2014-

ירידת ערך 30 אלף

ביטוח- 6500 אלף

טסט- 4500 שקל

דלק - 28.8 אלף

מכירת 307 - 20000 ש״ח

טיפולים ותקלות- X

חודשי: 1380 ש״ח+X

ובתסריט גרוע יותר...

מאזדה 3 2014-

ירידת ערך 35 אלף

ביטוח- 15000 אלף

טסט- 4500 שקל

דלק - 28.8 אלף

מכירת 307 - 15000 ש״ח

טיפולים ותקלות- X

חודשי: 1900 ש״ח+X

זה עדיין 500 ש״ח מעל ה 307.

אתה ממשיך עם הטעויות המהותיות בחישוב שלך(ואני לא מדבר על ירידת הערך דווקא)

אבל בסדר, אין לי מה לשכנע את המשוכנע :)

שאגב, אפשר לקנות רכב שרוצים גם אם הוא לא אופציה שהכי משתלמת כלכלית :)

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המספרים שאתם מדברים עליהם לפעמים רחוקים מהמציאות.אולי נכונים לירידת ערך מחדש לבן 3 אבל תכף ההפתעה מגיעה...

את הרכב החביב שלי שבסמלון קניתי לפני 4.5 שנים כאשר היה בן 26 חודשים על הכביש.(ספטמבר 2009,עלייה לכביש)

מחירון אז: 93,800. רכב בן שנתיים וחודשיים

מחירון היום 46,500 רכב בן 6.75 שנים

חשבון פשוט - תוך 4.5 שנים ירידה של 50% וקצת יותר.

היה גם תרגיל של לוי יצחק,שלפתע החליט לבטל תוספת עלייה על הכביש במחירון שלו על שנתונים 2008-9 ולהחיל אותה לרכבים ממודל 2010.זה גרם לכך שערך הרכב ירד בקצב ממש מהיר.

לגבי מאזדה 3 ספיריט- אין הרבה מאלו בליסינג בניגוד ל 1600 שמציפות את השוק ולאילו עם מנוע 2,000 ללא הגרסה המאובזרת (יש גם אקטיב עם מנוע 2,000 בדגמים החדשים).

מחירון חדש היום 142000.

מחירון רכב בן 3 בסביבות 102,000 .

ירידת ערך 30% מחדש לרכב בן 3.כאשר יגיע לגיל 5 הוא יהיה שווה בסביבות 75-76 ולא יותר מכך וזה גם מה שבערך עולה רכב כזה בן 5 היום.

לסיכום: המספרים נכונים בערך מרכב חדש לרכב בן 3 אבל שנתיים נוספות מורידות דרסטית את הערך וזה דבר שלא נלקח בחשבון.

הפיג'ו עוד שנתיים-שלוש תהיה כמעט בלתי אפשרית למכירה ואם כן תימכר במחיר של מקסימום 6,000-7,000.

לגבי אחזקה- רכב ישן טומן בחובו בלת"מים וצריך לקחת זאת בחשבון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אתה טועה פעמיים.

מחירון זה נחמד , אבל המחיר בפועל שונה. חבר בזמנו הצליח למכור מאזדה ספיריט במחירון אבל רק בגלל שהיא הייתה מלוקקת ומושקעת במערכת ותוספות בלמעלה מ 15 אלף שקל.

וגם אז היא לא נחטפה, אלא לקח לו קצת זמן(ביחד עם ירידת מחירון). וזה היה ברכב ברכב במחיר של 45 בערך. במחירים גבוהים יותר, הירידות יותר קשות.

דבר שני, אבא שלי מכר לפני שנה פיזו 307 2003 שבורה מהתחת, עם 220 אלף קילומטר ב 5 אלף. אז למכור אחת כזאת צעירה הרבה יותר, עם קילומטראז נמוך ומצב חיצוני יפה ב 6-7? מעט פסימי, אפילו בשביל פיז'ו.

• תוכן חדש...