Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי פיג׳ו 307 עם 120k שנת 2008. שמורה היטב. מטופלת בזמן. לאחרונה יצא לי להחליף בה משאבת מים, רדיאטור מים וגם רדיאטור חימום פנימי. הגיר נותן סימנים לא ברורים שאולי מעידים על החלפת גיר בקרוב (או לפחות שיפוץ).

אני מחפש לחסוך עד כמה שאפשר בכסף בזמן הקרוב, ותהיתי האם הרעיון של להישאר עם ה 307 עד המוות שלה הוא רעיון כלכלי טוב, לאור הטיפולים שהיא כבר עברה. להחליף רכב, אם אחליף, זה לרכב באזור ה 35-45k ש״ח. לא פחות ולא יותר. נניח ואני מתעלם מהטרחה שבהחזקת רכב מזדקן ומסתכל רק על הפן הכלכלי. האם זה ישתלם יותר, לדעתכם, מהחלפת רכב כל שנתיים, שלוש, כמו שעשיתי עד כה?

בפעם האחרונה שהחלפתי, למשל, הוספתי 20k ש״ח, ואני מניח שכל שנתיים-שלוש זו תהיה הוצאת השדרוג.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ה-307 לא נחשבת "לחמניה חמה" בשוק המשומשות וזאת בלשון המעטה. אם יש בגיר תקלה מהותית ממילא הסיכוי שלך למכור את הרכב במחיר נורמלי קטן מאד (אם בכלל) לכן - אם יש בעיה בגיר - תקן אותה.

לגבי מכירת הרכב - אני הייתי נשאר עם הרכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
החלפת את רוב החלקים היקרים ברכב חוץ מהגיר.

אתה בטוח שזה לא רק החלפת שסתומים בגיר?

לאיזה רכב חשבת להחליף?

עוד נתון זה שיש לי מוסכניק אלוף בפיג׳ו. מאלו שמאתרים תקלות במכה הראשונה בלי לגרום עוד נזק בזמן כל טיפול.

מכיוון שאנחנו גרים בתל אביב, ונוסעים מעט עם הרכב, חשבתי להחליף לסיטיגו. חדשה דרך ״חבר״ עולה 51k ושנת 2013 עולה בערך 35k. זה עדיין כסף שיצא ממני, ולכן חשבתי האם משתלם כבר להשאיר את ה 307 עד הסוף המר.

בנוגע לגיר, העליתי את הרכב כבר פעמיים למחשב ואין שום התראה על תקלה שם. יודע שאפשר להחליף שסתומים בפחות מ 2000 ש״ח, אך לא יודע אם כדאי להחליף סתם אם אין שום תקלת מחשב. הגיר לא עושה סימנים קשים או משהו, אבל מרגישים לפעמים את המעברים בין ההילוכים, במיוחד אחרי נסיעה ארוכה (שעה ומעלה). ופעמיים באותו היום הגיר לא רצה לעבור הילוך מראשון. לא חזר על עצמו.

פורסם

מעניין - "שמורה היטב ומטופלת בזמן" כולל נוזל קירור טוב? כי כל החלקים שהחלפת... נו, שורדים בד"כ יותר זמן. אצל לקוחה שלי, ב 307 2002 היא החליפה רדיאטור רק עכשיו, כל השאר מחזיק יפה...

לא נכון להחזיק רכב עד גריטה. יותר נכון "להשתמש" במה שתיקנת ולמכור לפני שמתחילות צרות אחרות.

לפי התיאור שלך, הבעיות בגיר נובעות מחוסר קירור, לאו דווקא מהגיר עצמו... השאלה אם הן ממשיכות גם אחרי התיקונים במערכת הקירור?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

שמורה ומטופלת בזמן. הייתה לי 307 שנת 2002, ומשום מה שם באמת הכול החזיר אפילו עד 160k. איכשהו בזאתי הבלגן התחיל מוקדם מהרגיל. נוזל קירור מקורי של פיג׳ו.

התופעות בגיר התחילו כמה חודשים אחרי תיקון מערכת הקירור. מאז התיקון חום המנוע תמיד מתחת ל 90 מעלות (גג 92 ביום חם), ככה שאין חימום יוצא דופן שיכול להוות סיבה לבעיית הגיר.

פורסם

הבנתי. מבאס, שמשתמשים בנוזל קירור מקורי ובכ"ז יש תקלות במערכת הקירור.

אני לא מכיר מספיק את המערכת בפיג'ו, אבל אולי יש שם מחליף חום של הגיר, שלא עושה את עבודתו כראוי?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אני לא יודע אם זה גם ב-307 אבל לי ב-206 היתה בעיה בקולר שמן גיר שגרם לגיר לזייף ולרכב להתחמם בגלל שהוא היה סתום.

אחרי שהוא נוקה הבעיה נעלמה לגמרי

יכול להיות שאולי זה קשור

פורסם

לנו יש יונדאי I20 שנת 2009 שמתקרבת ל 180000 ק"מ. אנחנו נוסעים לא מעט ברכב.

המצב של המנוע והגיר מעולה אבל יש כל מיני דברים קטנים שמתקלקלים וזה מעצבן.

אני מאוד רוצה להחליף את הרכב אבל מבחינה כספית זה לא מתאפשר לי כרגע, אז החלטנו להישאר איתו עד שהוא לא יהיה שווה אגורה כי בכללי הוא עושה עבודה טובה ואני משתמש רק בחלקים מקוריים מאז שהרכב אצלנו (בשבוע שעבר לקחתי אותו לטיפול קטן, המוסכניק בדק אותו בלי קשר וחיבר לו כל מיני מכשירים כמו למשל בדיקה של גזים) ביצע בדיקה מקיפה ונסיעת מבחן ואמר לי שהמצב המכאני מעולה.

אז אמרתי לעצמי מה רע בו? שיש תקלות קטנות ומעצבנות? אז נשרוד...אם אני אמכור אותו כמה אני אקבל עליו? במקרה הטוב אולי 25000 ש"ח, ואז אני אצטרך להוסיף עוד 20000 ש"ח (שאין לי) כדי לקנות משהו חדש יותר שגם תהיה לו שוב ירידת ערך בגלל הק"מ הגבוה שאנחנו נוסעים וגם בגלל שהוא יקר יותר, אז מה יצא לי מזה?.

בקיצור - החלטנו להישאר איתו לפחות עוד שנתיים-שלוש וזה גם מה שהייתי עושה במקומך.

פורסם

האם זמן בשבילך שווה כסף?

אני אסביר,

הרכב ישן יחסית - הסיכויים שלו להתקלקל ביחס לרכב חדש משמעותית עם פחות קילומטרז גבוהים יותר(לא אומר כל יום).

עכשיו,

אם זה רכב סופש(ליסוע לאמא בשבת או לטיול וחזרה) ואם הוא בוקר אחד לא יניע או יתקע זה לא נורא, הייתי נשאר בלי לחשוב עם הישן.

אם הרכב משמש אותך להגיע לעבודה ואם הוא יתחיל להיתקע יותר הוא ישבית אותך(יגזול ממך גם זמן - לא רק כסף) יהיה בעיה?

לא אומר 100% שהרכב הישן יתקע יותר מרכב בן שנתיים עם פחות קילומטרז - הסתברותית הסיכוי גבוהה יותר משמעותית.

שיקול חשוב! הייתה לי קורולה מצויינת מודל 2007 עם קרוב ל200K שהתחילה לעשות בעיות ומכרתי אותו והחלפתי לרכב חדש כי אני עובד במקצוע מסביב לשעון והניידות והכלי רכב הוא משהו שאני חייב תמיד זמין ללא כל בעיה(ושילמתי על זה - כי הזמן שלי שווה כסף),

כיום אפילו עברתי לרכב חברה מרכב פרטי מאותה סיבה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב, למרות שהגענו כאן להסכמה בעבר, הרצתי קצת מספרים ודיי הופתעתי מהתוצאות. האם אתם רואים משהו מוגזם או לא מדויק באופן רציני במספרים שלי? כי אם אני צודק, עדיף לקנות מאזדה 3 בת 3 מאשר להחזיק את ה 307 עד המוות שלה. המספרים מדברים על 3 שנים.

Screenshot 2016-05-31 23.03.30.png

פורסם

307 היום תימכר באיזור ה-14 אלף שקל גג - 20 אלף זה מאוד אופטימי,

הביטוח הוא מקיף במחיר? על רכב כזה לא שווה לעשות מקיף אלא רק צד ג'.

הטסט ב307 עולה באמת 1500? נראה לי גבוהה קצת לרכב כזה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

2700 מקיף? הצחקת. זה צד ג׳. וכן זה מחיר הטסט. גם אם אני מוריד מ 20 ל 14, הנתונים נשארים דיי דומים.

• תוכן חדש...