Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליסינג מהעבודה כולל דלקן אז הצריכת דלק לא חשובה לי

כן חשוב נוחות ואיבזורהרשימה שצימצמתי

פריוס 1.6

subaru XV 1.6

KIA SPORTAGE

hyundai tucson

OPEL INSIGNIA 1.6T

כולם שנתון 2016 על מה אתם ממליצים?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פריוס זה מנוע 1.8.

מבחינת אבזור הספורטג' מוביל באבזור בטיחותי .

הפריוס דיי מאובזרת בכללי כולל בקרת שיוט שלא קיימת בספורטאז'.

האינסינייה באמצע והטוסון והXV מאחור מבחינת אבזור.

פורסם
פריוס זה מנוע 1.8.

ואיך חווית הנהיגה בהם?

ומה עם הCX-5?

שמעתי שהדגם של 2016 השתפר מאוד משנים קודמות

תודה רבה

פורסם (נערך)

אם אתה מחפש קרוסאובר ממליץ לך לקרוא את המבחן המקיף הזה שכולל כמעט את כל המתחרים בקטגוריה.

המאזדה , הפיג'ו והפורד מוזכרים כאופציות למחפשי חווית נהיגה בסגמנט הזה, אבל אם זה חשוב לך עדיף לחפש מכונית ולא קרוסאובר.

*אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
פריוס זה מנוע 1.8.

חשוב לו נוחות ואיבזור. מה אתה דוחף לו את "האיבזור הבטיחותי" שלך, באיזה איבזור בדיוק הוא מוביל?

הוא אולי הכי נחות מכולם מבחינת האיבזור, והבטיחות זה סיפור אחר לגמרי, עבור רוב האנשים זה בולשיט.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)

סליחה באמת שפיספסתי את הכתרתך לדובר רוב האנשים , פשוט לא קיבלתי הזמנה לטקס.

שלי ? יש לי ספורטג' או מניות בקיה ולא ידעתי?

זה אבזור שקיים בספורטג ולא בשאר האופציות שהוא ציין ,יש לי סיבה להתעלם מהאבזור הזה? בחירה שלך לא להאמין בו אבל ממתי אתה קובע לאנשים אחרים במה להאמין?

מה לעשות שיש אנשים שלא חולקים את דעותיך בנוגע למותג קיה ככלל והספורטג בפרט אבל אני מאמין שיש מגוון דעות וחס ושלום גם אנשים שאוהבים קיה.

נחות? במה ? כי אין לו בקרת שיוט שבטוסון יש?

ואיפה דחפתי לספורטאג בדיוק? ציינתי יתרון באבזור.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

פורסם
חשוב לו נוחות ואיבזור. מה אתה דוחף לו את "האיבזור הבטיחותי" שלך, באיזה איבזור בדיוק הוא מוביל?

הוא אולי הכי נחות מכולם מבחינת האיבזור, והבטיחות זה סיפור אחר לגמרי, עבור רוב האנשים זה בולשיט.

מר אאוטלנדר היקר, אני ביטלתי את ההזמנה של האאוטלנדר והזמנתי את הספורטאג רק בגלל הבטיחות אז כנראה שיש כאלה שהבטיחות כן חשובה להם.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם (נערך)

בוודאי שיש כאלה שהבטיחות חשובה להם. רוב האנשים לא שמים דגש על בטיחות, וכשיש לך מובילאיי באאוטלנדר שמתריע על סטיה מנתיב ושמירת מרחק והולך רגל וכל מה שצריך, וההבדל הוא רק במערכת של קיה שמתערבת ובולמת (דבר שאני אישית שונא מאוד), אז התוספת בטיחות הזאת לא מעניינת 99 אחוז מהאנשים. אגב, בדגם היותר יקר של אאוטלנדר, יש את המערכת הזו.

וגם אם זה כן מעניין, הרי פות"ש כתב במפורש שמעניין אותו איבזור ונוחות, אז ההוא פתאום קופץ ודוחף לו "איבזור בטיחותי" וטוען שהספורטאז' מוביל...... זה פשוט מגוחך. ברכב שאין לו אפילו בקרת שיוט. פות"ש לא התעניין בבטיחות. הגירסה הזולה של קיה ספורטאז' מגיעה עם איבזור דל ומנוע חלש.

תצטרך להוסיף עוד 40,000 בשביל לקבל בקרת אקלים מפוצלת, בקרת שיוט, חיישן גשם, חלון שמש פנוראמי, מפשיר אדים, מנופי העברת הילוכים מאחרי ההגה, התנעה בלחיצת כפתור, תאורה אחורית לד, ידיות בגימור כסף, חיישני רוורס. כל זה אין לך בגירסה הזולה!

עריכה אחרונה על ידי outlander

פורסם (נערך)

שואל שוב, רק כי אתה לא אוהב את זה , זה אומר שזה לא רלוונטי ל99 אחוז מהאנשים? איך זה עובד? אתה צריך לאשר לעם איזה אבזור כן נחשב ואיזה לא? מבחני יורוNקאפ מתייעצים איתך בנוגע לבטיחות? טוב צריך לסגור להם את הבסטה הם לא מבינים בבטיחות, סתם נותנים ציונים והורסים מכוניות לשווא.

ושוב, מערכות שקיימות בספורטאז' ולא בשאר האופציות , אז אני פשוט צריך להתעלם מהן ולהגיד זה לא אבזור, כי המשתמש אאוטלנדר קבע וכל הפורום בעצם מיותר.

ושוב אתה לא ממש קורא אלא מספיק שראית מישהו שמציין יתרון של ספורטז' וקפץ לך הפיוז כי הבהרת (שוב ושוב בצורה מוגזמת )שמבחינתך הוא רכב נחות בכל פרמטר מתחת למיצובישי האגדי(שבאופן מפתיע , או שלא, עד שלא הגעת לא הוזכר כלל).

פות"ש נתן מספר אופציות והתייחסתי אליהן מבחינת אבזור, מציע לך לקרוא שוב.

עדיין מחכה לראות איפה אמרתי תיקח דווקא ספורטז' מכל האופציות כי אני לא זוכר שאמרתי מפורשות קח ספורטז'.

פורסם (נערך)

מה? לא הבנתי.

זה שהוא לא רשם ״בטיחות״ לא אומר שאין לו בעייה לנהוג בליאונה DL.

האבזור בטיחות בקיה ספורטאז חשוב מאוד, ואני יכול להעיד שמערכות דומות במכוניות אחרות הצילו אותי מתאונה (לא קשה, סתם מעצבנת לארנק) פעמיים לפחות. אין להפריז בחשיבותן בשום אופן.

״רוב האנשים לא שמים דגש על בטיחות״- תעשה בדיקת בית ותראה כמה אנשים פה הזכירו את השורש ב.ט.ח בשרשורי עבר. וגם אם לא, רוב המכוניות בישראל 2016 משווקות עם הרבה אביזרי בטיחות שהחוק מחייב- אלקטרוניקה, כריות אוויר, וגם כאלו שהיצרנים מתכננים כמו איזורי קריסה וכו׳. אז גם אם צרכן ירצה לקנות רכב חדש ולא יהיה לו איכפת בטיחותי/לא בטיחותי, הכי גרוע שהוא יכול להיות איתו זה איזו סלריו/Z4/אפסילון, וגם בהם יש מערכות בטיחות שהיו בגדר תוספת יקרה לפני עשור וקצת. לא איזו מלכודת מוות או נטולת בטיחות כמעט כמו רכבים קטנים ישנים או אפילו חדשים יחסית כמו גטס GLF.

הספורטאז בהחלט מוביל במערכות בטיחות בקטגוריה ובטח במחיר שלו (ולא- איזה אאוטלנדר מזופט עם מובילאיי מחריד לא עובר אותו), ויש בהחלט לייחס לכך חשיבות רבה.

המנוע בספורטאז חלש יחסית, נכון, אבל זה לא שהאאוטלנדר שלך מטוס מטורף והקיה יפתח פער של ק״מ בהאצה מהמקום- בסופו של דבר שתיהם מגיעים במהירות סבירה ל-100 ומשייטים בלי הרבה יותר מידי דרמה במהירויות על חוקיות. חוץ מזה, אם חלק נכבד מהמדינה מסתפק ב-1.6 של קיה/יונדאי על שלל צורותיו (i35, פורטה, טוסון, ספורטאז׳, i20, i30, סיד ובטח שכחתי עוד איזה דגם או שתיים) אז כנראה שהרכב לא עגלה מוחלטת כפי שתיארת.

עריכה אחרונה על ידי bencl100
פורסם

סליחה, אתם פשוט מצחיקים. "איבזור" (במיוחד כשהוא בא יחד עם נוחות) זה איבזור, ובטיחות זה בטיחות. בלי קשר לרוב האנשים, או מיעוט האנשים.

לכן כשפות"ש שואל על איבזור ודוחפים לו בטיחות, זה נראה מוזר.

וכן, הספורטאז' בגירסה הזולה חלש באיבזור.

כל זה בלי להיכנס לויכוח בכלל, אם היתרון הבטיחותי של הספורטאז' הוא משמעותי בכלל או רק תוספת כלשהי.

פורסם

תודה. שמחתי לשמוע.

מתנצל שאני מייעץ לו על רכב בטיחותי ומאובזר יחסית (מולטימדיה, בלותות', שליטה מההגה, חישוקים קלים, שמשות כהות, מיזוג לאחור וכל אלו בנוסף לאבזור הבטיחות), ואפילו עם נוחות לא רעה (אבל לא מצטיינת).

באותה מידה, הוא לא ציין "כוח מנוע" ברשימת הדרישות- אז מה כפת לו שבגרסת ה-1.6 הספורטאז' מרגיש קצת עצל?

פורסם

לי הייתה אינסיגניה 1.6 קוסמו, מאוד נהניתי .

התקבלה עם וו- גרירה במקרה...

מאוד נהניתי מהרכב, מנוע סביר- זינוק עצל, אבל נסיעה מאוד נעימה בכביש 6 .

שווה להשקיע ברמת גימור "קוסמו", מושבי עור חשמליים עם חימום, מצלמת רוורס, מולטימדיה מקומית של היצרן ולא איזה צעצוע סיני .

צריכת דלק בתנאי נסיעה שלי, היתה גבוה מאוד 1-6 .

רכב מאוד נעים לנסיעה, הגה טוב יחסית לשאר המכוניות בקבוצה שלה .

בלמים לא טובים! או שהתרגלתי לבימר... פשוט מרגישים ספוגיים מדי .

סך הכל- הייתה ברשותי כ 15,000 ק"מ ומאוד נהניתי ממנה.

• תוכן חדש...