Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לםי מה שראיתי מבנה תריסי המזגן לא השתנה, ולכן אין ולא היה אפילו תריס מיזוג אחד שאפשר לכוון ישר אחורה, מבלי להקפיא את הנהג או הנוסע. אני לא ממש מבין מאיפה אתה מביא את זה - אם נסעת באאטלנדר חדש עם שורה 2 ושלישית באוגוסט - אז יש מה להבין, אך החדש למיטב הבנתי הוצג בחורף.

מבינת סורנטו דיזל,יש גם עם 20 אלף ק"מ, בדיוק מחיר המבוקש

אפשר לראות ביד 2

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אאוטלנדר 2016 טוב מאאוטלנדר 2013.

המזגן חזק מספיק לצנן גם את שורה 2, פחות את שורה 3.

היות והשואל ישתמש בשורה 3 רק במקרים בודדים, הייתי בוחר באאוטלנדר חדש ללא ספק.

סורנטו דיזל אומנם טוב יותר אבל יהיה קרוב ל 100000 קילומטר.

רכב חדש עם אחריות מקיפה יתן שקט נפשי לקונה.

אני לא מתכוון לקנות רכב בן 3 עם 100000 ק"מ. גג 60000.

זה בדוק העניין עם המזגן של האאוטלנדר החדש? לא שמעתי על זה...

אולי עוד אופציה זה סורנטו 2014 בנזין - חסכון בביטוח ובזבוז דלק...

פורסם

לא טענתי שבעיית המזגן שופרה, כתבתי שהרכב בכללי טוב יותר (נוחות, עידון, בידוד, אבזור).

מה כל כך משנה לך המזגן בשורה 3 אם היא לא תהיה בכלל בשימוש?

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אני חוזר. המיזוג בשורה 2 גרוע, ובשלישית לא קיים. רכב בינוני יישאר בינוני גם אם תלפף את כולו בכרום ומולטימדיות.

פורסם

אם רק 3 ילדים אמורים לשבת מאחור, תחסוך כ-30K ש"ח ותרכוש את הסיטרואן C4 פיקאסו בגרסה המקוצרת שלה. להבדיל מהאוטלאנדר (הבינוני בכל היבט), היא מציעה 3 מושבים נפרדים מאחור + פתחי מיזוג (שלא קיימים באוטלנדר) ותא מטען גדול ושימושי. כמו כן, היא מצויידת במנוע וגיר עדיפים מהותית ובפער מחיר של כ-30K ש"ח.

ממליץ לבדוק.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אכן הפיקאסו איכותי מאוד!

אתמול עשיתי נסיעת מבחן על הפיקאסו. לילדים זה גן עדן, בתור הנהג לא התרשמתי במיוחד. אפילו היתה פעם אחת שההילוך לא עבר משום מה... לצערי זה לא היה ברמה שתגרום לי להתעלם מהסטיגמה של סיטרואן ולקחת סיכון גדול שאני אאבד המון על הרכב כשאנסה למכור אותו.

פורסם (נערך)

הבחור מחפש לוק של ג'יפ ואתם מוכרים לו פיקאסו ...

דרך אגב: הגיר בפיקאסו הוא גיר לומד ומתנהג עפ ההיסטוריה הנהג שלו. ניתן לאפס אותו.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

כבעליו הגאה משהו של אאוטלנדר חדשה מהניילונים שחזר רק עתה מחופשה משפחתית באילת, פלוס כמה אירועי שרב משמעותיים בחודש האחרון אני יכול לבשר שלא היו בכלל תלונות לגבי המיזוג בשורה השניה, להיפך בהרבה פעמיים בתי המתבגרת התלוננה שקר לה.. אשתי שישבה לידי בכלל סגרה את פתחי המיזוג ובצד שלה הטמפרטורה ווסתה ל 23 מעלות. אצלי סביב ה 18-19. בחוץ היה חום של כ 30 מעלות. מבחינת המיזוג היה סבבה. ביום השרב האחרון שהיינו באילת, 40 מעלות פלוס, המזגן קירר את האוטו בתוך 2-3 דקות גג (כך היה גם בשרבים הקודמים). אז אולי זה עדין לא חום יולי-אוגוסט בתל אביב עם 90 אחוזי לחות אבל עדיין זה רחוק מאוד מאוד מאוד מ-א-ו-ד מהתיאורים של קודמי. אני יכול לסכם את מזגן האוטלנדר כסבבה בהחלט. נכון שתמוה בעיני העניין של חוסר פתחים בשורה שנייה, אבל המזגן עושה העבודה ביעילות ובמהירות.

אם כבר הגבתי והארכתי.. אז אוסיף ואומר שהנהיגה ברכב נעימה עד מאוד. הכסאות, הישיבה הגבוהה, תחושת המרווח בקבינה, הבאגז הענק המפנק והשטוח, 2 הכסאות הנוספים, המולטימדיה שהיא לגמרי סבבה (למרות שמשמיצים את גיל קאר ואת המערכת הסינית שכלומביל משתמשת..), השיוט הניחוח בתוך העיר (כדברי outlander...), התאוצה בפתיחת נסיעה, השיכוך, השקט היחסי בקבינה כל אלה עושים את הרכב הזה למוצלח למדי. תוסיף על זה: תצרוכת דלק, רמת זיהום, אמינות וסחירות ויש לך סוג של קלף מנצח (או לפחות מתקרב לשם..)

מה מפריע לי? דבר אחד בלבד (את המובילאיי ואת ה stop & go למדי לחבב. המראה החיצוני של הרכב לא מזיז לי. להיפך כמה שיותר מרובע ופשוט ככה יותר טוב לי. רכב עם כל מיני בליטות, זווויות וכאלה לא בא לי טוב בעין. להיפך מלחיץ אותי. אני בחור מרובע בסה"כ.. )

ומה הדבר הזה שמפריע לי??? - זה הגיר הרציף!!! היתי שמח אם היה בקרביים של האוטלנדר גיר אחר...

כל עוד אתה "משייט בניינוחות" הגיר בסדר, במהירויות נמוכות הכל באמת סבבה. אבל ברגע שאתה רוצה לצאת לעקיפה בכביש מהיר (אחת כמה וכמה בכביש חד מסלולי) או אפילו בכיבש פתוח בעיר ואתה נדרש לתת גז - פה הרכב מעניש אותך.. הוא יאיץ, תצליח לצאת לעקיפה, אך כמו שקודמי אמר, המנוע יזעק והרגל שלך שמודבקת לרצפה, תרגיש אי נוחות מהלחיצה החזקה על דוושת הגז.. לי יש רגל קלה על הגז, אני נוהג בטווח העליון (פלוס) של המהירות המותרת. אני מתנחם בכך שאולי הגיר הרציף הזה (לא היה לי ניסיון קודם עם גיר רציף - הבנתי שעשו שיפורים והוא נחשב לאמין וטוב..) אולי מרסן אותי ומציל אותי מדוחות, נקודות, שלילה וכו (וגם לאשתי חלק גדול בזה..). שלא תבין לא נכון, לא פעם מצאתי עצמי משייט (שוב בנינוחות ב 140 - בקלות - כל עוד צבירת המהירות מדורגת, איטית ובטופוגרפיה מישורית...)

אין ספק שהיתי שמח לגיר אחר שאינו רציף אבל להגיד שזה בל יעבור? אני לא בטוח בכלל. בסהכ - התמורה לדעתי היא טובה אולי אפילו טובה מאוד. אין רכב מושלם - לא הסורנטו, בטח ובטח לא הספורטז (עם כל מע הבטיחות המפוארת שלה). כל אחד מתפשר על משהו - אלא אם כן התקציב שלך לא מוגבל..

אני מקווה שעזרתי למישהו..

כל הכתוב על סמך ניסיוני האישי

עריכה אחרונה על ידי doronli
פורסם

תתחדש. אצלי היו 3 מושבי ילדים ש"עוטפים" את הילדים במושב, וללא משב רוח ישיר זה לא עוזר כי הם התבשלו בתוך הכסאות. דוקא באילת אין לחות ולמזגן הכי קל לעבוד, אנו גרים באיזור עם 90 אחוזי לחות מיוני עד נובמבר. לא מתווכח על המרחב הפנימי והשאר ועד שלא תנהג בסורנטו כמה ימים, לא באמת תבין את ההבדל המהותי בין 2 הרכבים. גם אם תשים בצד את עניין המזגן, תראה שהמיצי עם מקסימום ציון 7 כשהסורנטו נושק ל 9 כמעט בהכל למעט צריכת הדלק בבנזין. עם מחיר סולר של 5.40 ש"ח לליטר, אין בכלל וויכוח.

פורסם
הנה מה שכתבתי שם (ולא אני לא מנסה להתחרות ב outlander...):

אבל ברגע שאתה רוצה לצאת לעקיפה בכביש מהיר (אחת כמה וכמה בכביש חד מסלולי) או אפילו בכיבש פתוח בעיר ואתה נדרש לתת גז - פה הרכב מעניש אותך.. הוא יאיץ, תצליח לצאת לעקיפה, אך כמו שקודמי אמר, המנוע יזעק והרגל שלך שמודבקת לרצפה, תרגיש אי נוחות מהלחיצה החזקה על דוושת הגז.. לי יש רגל קלה (כבדה*) על הגז, אני נוהג בטווח העליון (פלוס) של המהירות המותרת. אני מתנחם בכך שאולי הגיר הרציף הזה (לא היה לי ניסיון קודם עם גיר רציף - הבנתי שעשו שיפורים והוא נחשב לאמין וטוב..) אולי מרסן אותי ומציל אותי מדוחות, נקודות, שלילה וכו (וגם לאשתי חלק גדול בזה..). שלא תבין לא נכון, לא פעם מצאתי עצמי משייט (שוב בנינוחות ב 140 - בקלות - כל עוד צבירת המהירות מדורגת, איטית ובטופוגרפיה מישורית...)

אין ספק שהיתי שמח לגיר אחר שאינו רציף אבל להגיד שזה בל יעבור? אני לא בטוח בכלל. בסהכ - התמורה לדעתי היא טובה אולי אפילו טובה מאוד

היי לך, שמח שסוף סוף יש לי מתחרה. רואים 10,000 אאוטלנדרים על הכביש אבל בפורום בקושי שומעים אותם...

אתה הגדרת את הכל נכון וטוב יותר ממני.

בקשר למה שכתבת על הגיר, יצא לי לנסות את זה פעם אחת. בדרך כלל כשאני יוצא לעקיפה, זה לא "מצב חירום" אלא רק כשאני רואה את הכביש פנוי לגמרי ואני יכול לבצע עקיפה בכיף. אני שונא לנסוע לאט, אבל עוד יותר שונא להמר על החיים שלי. בקיצור, פעם אחת יצא לי לעקוף במהירות גבוהה, לחצתי על הגז ועקפתי. הרגשתי מאמץ רגיל של רכב שמתאמץ להאיץ בפתאומיות, אבל לא מה שאתה מתאר....

אולי החברים כאן רגילים לרכבי ספורט, שכל ליטוף של דוושת הגז מעיף אותם לשמים, ואז יש להם אמות מידה אחרות לגמרי.

לא מתווכח על המרחב הפנימי והשאר ועד שלא תנהג בסורנטו כמה ימים, לא באמת תבין את ההבדל המהותי בין 2 הרכבים. גם אם תשים בצד את עניין המזגן, תראה שהמיצי עם מקסימום ציון 7 כשהסורנטו נושק ל 9 כמעט בהכל למעט צריכת הדלק בבנזין. עם מחיר סולר של 5.40 ש"ח לליטר, אין בכלל וויכוח.

העיצוב החיצוני של קיה סורנטו מאוד משעמם ואפור, במיוחד מול התעוזה והיחודיות של מיצובישי אאוטלנדר. יש לה גם עיצוב פנימי מאוד מכוער ופלסטיקי (עכשיו הצצתי בתמונות באתר הרשמי). אני מתכוון לאיזור הדש בורד, ההגה, לוח השעונים וכל מה שמסביב (איזור הכסאות, הגג, נראה נחמד מאוד).

והדובדבן שבקצפת, סורנטו 2.4 בנזין אוטומטי פרימיום עולה 260,000 ש"ח (!!) לעומת חבירו היפני האמין והמאובזר פי כמה, אאוטלנדר 7 מושבים PREMIUM 4X2 שעולה 80,000 ש"ח פחות. אני לא רואה סיבה להוסיף כל כך הרבה כסף עבור קיה סורנטו.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אני לא מכיר את הסורנטו. אבל זה מה שמצאתי בביקורות ביד2

1.jpg

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

האם הסתכלת על שנות הדגם לפני שצירפת את הביקורות?

אין קשר בין סורנטו 2003 או 2007 לבין הדגם החדש בו מתעניין פותח השרשור.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...