Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ימני/XV/קשקאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חשוב לי לשמוע מה דעתכם ובעיקר מאלו שמחזיקים באחד מהרכבים שבכותרת.

קצת על המצב הנוכחי - בקרוב אחליף מקום עבודה ואעבוד קרוב מאוד לבית, אולי 3-4 ק"מ לכיוון.

הייתי מוותר לגמרי על רכב, אבל יש ילדים וצריך לפזר/לאסוף אותם מהגנים/בית ספר בדרך.

היום יש לי קיה סראטו מ 2009, באמת אחלה רכב, אמין מאוד ומרווח. אולי בסופו של יום גם אשאר איתו.

אני בכל זאת בודק את האופציה לשנות ואולי גם להיכנס קצת יותר לשטח, ולכן חשובה לי דעתכם.

דרך אגב, בכל האופציות אני מכוון לידני.

ג'ימני - ברור שזאת האופציה העדיפה לשטח. האם להעמיס כל בוקר אחה"צ 2 ילדים ולפעמים גם 3 היא מעשית?

יש מקום לעגלה בחלל הקטן שבין הדלת האחורית למושבים?

מה שמציק לי כאן זה העובדה שיש רק 4 מושבים. אנחנו +3 ואמנם יש רכב רשאי בבית, אבל בכל זאת.

אם בסוף תתתקבל החלטה על ג'ימני כנראה שאקנה חדשה.

XV - הבעיה העיקרית כאן היא שידנית חדשה עולה 120,000 ש"ח, וממש לא בא לי להוציא סכום כזה על רכב שיסע 4000 ק"מ בשנה. לגבי משומשות, יש כרגע 1 ביד שתיים.

קשקאי - חשבתי על אחת ידנית מ 2012-13. המחירון עומד סביב ה 65,000. יש גם לא מעט במגרשים השונים.

כאן אין 4X4 (לא חובה מבחינתי) אבל חשוב לי לדעת עד כמה יש בה מעבר למשפחתית רגילה.

תודה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

לדעתי xv ידנית תהיה האופציה העדיפה. ממליץ למצוא אחת לאחר מאי 2015, שכוללת את העדכון לפני האחרון, ואשר משמעותי יותר לעומת העדכון שהיה השנה - מולטימדיה מקורית, הגה עור, גימורים נוספים, בידוד וכו'.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

ג'ימני- לא הייתי לוקח. חיית שטח, נכון, אבל יכולות כביש נמוכות, לא חסכוני, 3 דלתות, חלש... אם אתה לא צריך הנעה כפולה אז זה ממש לא האוטו בשבילך.

XV- אוטו חביב, אבל כמה בעיות- מנוע די חלש (אבל בהחלט מספק), גיר לא להיט (אבל לא משהו גרוע/רע, סתם לא פאר היצירה או קרוב לזה).

במקומך הייתי בודק דאצ'יה דאסטר יד שנייה- חלק מירידת הערך תהייה מאחורייך (ובמילא אתה עושה נסועה נמוכה מאוד בשנה), מאובזר לא רע, מכלולים אמינים ומוכחים, חסכוני יחסית. יש גם את סנדרו סטפווי, אבל אם ידך משגת על הדאסטר אין טעם בה. קיים כמובן כחדש.

עוד אופציה- מיצובישי אאוטלנדר ידני.

פורסם

בג'ימני בחלל שבין הדלת האחורית לגב המושבים יש מקום לשתי שקיות ביסלי, אולי עוד שקית אפרופו.

איזה עגלה.. הצחקת

אם יש לך כסף לג'ימני חדש אז גם דאסטר טורבו בנזין 4x4 ידני ייכנס בתקציב, אותו מחיר בדיוק והרבה יותר מתאים למשפחות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הבנתי, הג'ימני ירד מהפרק.

יש לי בעיה עם הדאסטר כי א' - אני לא אוהב את היבואן, ב' - בניגוד לג'ימני שהוא מניה בטוחה מבחינת אמינות וסחירות, בדאסטר אין לדעת.

בסוף הרכב יסע 4000 קמ בשנה, אני לא באמת צריך רכב חדש.

פורסם

אז מה עם אאוטלנדר ידני? מנוע 2.0 אמין, חזק וחסכוני יחסית לסגמנט, 5 מקומות מרווחים יחסית+בגאז׳ עצום, אבזור חביב פלוס.

המודעה היחידה שמצאתי ביד2:

8733a758e9ba3069d7f3c7ca1cfdaea6.jpgfd53c27dedcba223b709707fb0941e44.jpg

פורסם

שלום מדאצ'יה,

הדאסטר עונה על כל הצרכים שלך: מרווח, אמין, עם 3 שנות אחריות ובמחיר הכי משתלם. קרא ביקורות ותיווכח!

נשמח לארח אותך לנסיעת התנסות

פורסם

היי חברים, תודה על התגובות.

כנראה לא הייתי מספיק ברור בהתחלה, אבל התקציב בסביבות 60,000 ש"ח. במקרה של הג'ימני הייתי מוכן לחרוג כי מבחינת סחירות באמת מדובר בעוף נדיר בארצנו.

אחרת, אני לא מתכוון להוציא 100,000 ש"ח על רכב שבקושי יספיק להתחמם ואני כבר אחנה אותו בעבודה.

פורסם

קפצתי לראות היום את הג'ימני בסוכנות, כי היתה לי חצי שעה להעביר והייתי סקרן.

עם המרחב מאחור עוד אפשר איכשהוא לחיות, אבל הרכב פשוט מעליב את הנהג.

הפלסטיקה על דלת שמאל כל כך דקה, פשוט אין איפה להניח את היד! ברך שמאל סובלת גם כמובן. בתא האחסון שבדלת הנהג בקושי יש מקום לארנק.

בקיצור נמשיך הלאה.

היטי הידנית אופציה טובה, לא בטוח בכמה היא נסחרת. מנוע הטורבו מעורר אצלי חשש, ביחוד שמדובר בנסיעות קצרות.

כנראה שהתחנה הבאה היא ללכת לראות קשקאי.

פורסם

לפי דעתי, אם אתה מחפש רכב ידני איכותי , ואין לך דרישה להנעה כפולה, סקודה יטי תהיה בחירה מעולה! נמכרת היום במבצע ב - 107,900. רכב איכותי יותר מכל מה שצוין לעיל, יציב, זריז, 6 הילוכים ושפע אבזור. לגבי מנוע הטורבו 1.2 לא ידוע לי על תקלות ומניסיון אישי, הוא מצוין.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

ג'מיני ועוד חדש לצרכים האלו?! זה בדיוק מה שאתה לא צריך.

ג'מיני בעיקר מיועד למי שרוצה לנסוע בשטח טכני וקשה ונהנה ממשחקי עבירות או סתם מטייל הרבה בשטח, הגבול כנראה יהיה זוג בטח לא משפחה עם ילדים.

הרכב מעניש בכביש, מיושן מאוד (תוכנן בשנות ה-90 ומאז לא השתנה הרבה) מה שמתבטא בציוני בטיחות גרועים וסביבת נהג ספרטנית.צריכת הדלק גבוהה יחסית למצופה מרכב בגודל כזה עם מנוע 1.3 חלש.

לדעתי אם התקציב הוא באזור ה-60 אלף ואתה רוצה לשלב משהו שגם תוכל לנסוע איתו קצת בשטח + לקחת את המשפחה הוא פורסטר, אפשר למצוא כאלו ידניות ב-60 אלף ש"ח, היתרון שם שבידני הרכב מגיע עם הילוך כח ומערכת AWD יעילה ולכן הרכב לא רע בכלל בשטח. יחד עם מנוע 2.0 הביצועים לא רעים.

פורסם

כבעלים של קשקאי 1.6 ידנית של סוף 2012:

משפחה של 2 מבוגרים + 2 ילדים (8,12) + תינוק, הרכב בבעלותי חצי שנה ו 11000 ק"מ, צריכת דלק של 1 ל- 13 בממוצע (נוהג לא כל כך רגוע), מבחינת מקום ישיבה יש מספיק לכולם + בגאג' סביר (410 ליטר), הרכב גבוה ומאפשר עבירות יפה בשביליי קק"ל, קצת חלש אבל מתרגלים בקלות, נסיעות ארוכות מהמרכז לחרמון עם רכב עמוס שכולל עליות, המנוע סחב במידה מספקת, ואף אחד מהנוסעים לא התלונן על נוחות.

הגיר מתפקד יפה, העברות חלקות וקצרות.

בשורה תחתונה, ממליץ מאוד, תמורה יפה לכסף בתור רכב בן 2/3/4 שנים בלבד, כי במחיר של חדש (2015) יש אלטרנטיבות יותר טובות.

בהצלחה.

• תוכן חדש...