Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה תגובה כזאת ארוכה, הרגת אותי

טוב

• אני לא אמרתי שהוא יקבל את אותה האחריות, במקרה של סובארו זה 3 שנים לעומת 5, במקרה של קיה זה 3 לעומת 7. זהו בערך, כל שאר היבואנים נותנים את אותה האחריות בעסקאות יד1\0קמ
  • מה זה הבדל משמעותי באבזור? אימפרזה רמת גימור X ביד1 זה אותה רמת גימור X בסוכנות, אם היבואן מעל זה מוסיף איזה מולטימדיה או חיישנים במתנה זה משהו אחר, הבסיס זהה
  • מה שכן לרוב מדובר על רמות האבזור הכי נמוכות ביד1
  • יש פה מקרה מתועד בפורום של 208 שנמכרה יד1 ולא היה רשום ליסינג\החכר, הרכב הוא פרופר יד שנייה, במחירון לוי יצחק יש התייחסות של כמות ידיים פר שנה, הפחתה על יד שנייה ברכב בן 3 שנים בוודאי שלא שווה 30 אלף שקל. גם לא אלפיים.
  • ובכל מקרה לא תמכור אימפרזה במחירון, עדיף שהספתח שלך יהיה ששילמת על הרכב 100 אלף ולא 130, ככה בעוד 3 שנים תחטוף ירידת ערך של X ולא X+30,000
  • על חודש עליה לכביש צריך להתמקח והרבה כשאתה מוכר. בזמן טרייד אין בכלל לא משקללים את זה לשום כיוון. דין רכב דצמבר כדין רכב ינואר

נכון שיש עסקאות יד1 טובות יותר וטובות פחות, כאשר מדובר על הנחה של 30 אלף שקל אין שום הצדקה בעולם לקנות ישירות מהיבואן

סתם לצורך הדוגמה יש פה בפורום מישהו שמוכר טוסון כמעט חדש מסיבה כלשהי, הוא רוצה עליו 161 אלף, ספק אם יקבל

ביד1 אותו טוסון עולה 152, עם הניילונים ועם 2000 קילומטר פחות, ממי תקנה? (שאלה רטורית)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

• תראה, כתבת:

אתה מקבל בדיוק את אותו רכב, חדש, עם הניילונים אבל בהנחה של כמה אלפים עד כמה עשרות אלפים רק בגלל שברישיון רשום 01 ולא 00. זה הכל.

סלח לי, אבל בחלק מהמקרים זה פשוט חוטא לאמת (במילים עדינות).

• במקרה של האימפרזה אכן היה הפרש של כ 30 אלף ש"ח, אך ההבדלים באבזור היו מאוד משמעותיים וממש לא היו רק "מולטימדיה או חיישנים" - יותר בכיוון של רכב ערום מאבזור למול גרסה מאובזרת (ג'אנטים, הגה עור, ידית הילוכים מעור ולא מעט תוספות נוספות). לאחר שהתעניינתי באמת בקניית רכב זה מול היבואן, ההפרש הצטמצם לחצי.
  • כשאתה כותב שבד"כ רמות האבזור הן הנמוכות ביותר בעסקה זו אתה סותר את עצמך, זה לא "בדיוק אותו רכב רק בלי הניילונים".
  • לגבי סוג הרישום - אכן שמעתי שקיים דבר כזה, אך זה לא גורף.

המסקנה העיקרית הינה כי יש לבדוק כל מקרה לגופו ולבדוק היטב ולפרטי פרטים.

קביעות כמו שקבעת הן אולי נכונות במקרים מסוימים, אך בטח לא באופן גורף.

פורסם

אתה מבין אבל ששנינו אומרים את אותו הדבר ומתווכחים על זה?

אני אומר (שוב) שבין רמת גימור Style מהיבואן לרמת גימור Style דרך יד1 אין שום הבדל למעט התקנות מקומיות שמוסיף היבואן, בדרך כלל מולטימדיה וחיישנים או משהו כזה.

הגה עור וידית עור זה בוודאי לא התקנה מקומית, מה שאתה אומר זה שראית Style Plus אצל היבואן והשווית ל Style דרך יד1 וכאן נוצר לך פער משמעותי באבזור, זה אפילו מגובה במפרט הטכני שלהם

Capture.JPG

צריך להשוות תפוחים לתפוחים, לא לתפוחים מסוכרים..

כאמור, שוב, יש עסקאות יותר טובות ביד1 ויש עסקות פחות טובות ביד1 ויש לבדוק כל הצעה לגופה, לא לרוץ ולקנות כל רכב דרך יד1 באופן גורף (הגם שלא כל רכב קיים שם, מעט מאוד דגמים בכלל מוצעים בפורמט הזה ברמות הגימור הכי גבוהות)

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אנחנו אומרים כמעט אותו הדבר. לא מתווכחים, מנהלים דיון ;-) .

לא כתבתי שאתה טועה, כתבתי שלא ניתן לקבוע קביעה כמו שקבעת בהתחלה בצורה

כה חד משמעית, וצריך לבדוק טוב טוב כל מקרה לגופו.

במקרה של האימפרזה אכן מדובר בתת דגם שונה, כשביררתי היבואן הציע את הדגם

של הליסינג במחיר כמעט זהה לדגם המאובזר, כך שהוא בטח שלא משתלם.

בסה"כ יש להבין שלא מדובר בהכרח רק בהבדל של יד 01 במקום 00 וזה הכל, אלא

יש משתנים נוספים אליהם צריך לשים לב (כמו ה'פלוס' באימפרזה, תוקף האחריות,

מועד העלייה לכביש, מבצעים מקומיים של היבואן באותה עת בין אם בכסף ובין

אם בתוספות וכמו גם דברים נוספים).

אני חוזר - עיסקת ליסינג 0 ק"מ יכולה להיות מאוד משתלמת וטובה, אך איננה בהכרח כזאת

ולא בהכרח ההבדל היחיד הוא 00 בעלים קודמים למול 01 בעלים קודמים.

פורסם

עברתי על כל ההודעות שלי בשרשור הזה, באף אחת מהן לא רשמתי בצורה חד משמעית שמעכשיו יש לקנות דרך יד1 בלבד ולא לדרוך באולמות התצוגה.

מי שהולך להוציא עשרות\מאות אלפי שקלים בלי לבדוק טוב טוב את העסקה רק בגלל שמישהו מהאינטרנט אמר לו כנראה יש לו הרבה כסף מיותר ומעט מאוד אחריות לכסף הזה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ.

האם פותח השרשור לבסוף רכש את גרסת ה4/4 או רכב אחר?

אבא שלי נעול כרגע על הויטרה לאחר שמכר את הג'ימני שלו, ואני העליתי את הרעיון של הספורטאז' או קשקאי או טוסון כיד1 0 ק"מ.

אנחנו פחות מתחברים לעיצוב של הספורטאז', ונראה שלקשקאי יש צריכת דלק עדיפה ומומנט עדיף.

למישהו יש המלצות נוספות?

פורסם (נערך)

הצטרפה למשפחתנו הויטרה החדשה לפני שבועיים.

בהתחלה הזמנו את דגם ה-2X4 ואז הבנו את מה שהבינו פה כבר בשרשור- בתוספת של 8K אין בכלל מה להתלבט- שיננו את ההזמנה לדגם 4X4 המפואר.

כיוון שהרכב הזה הצטרף ללנד-קרוזר המשפחתי, לא הייתה מעולם דרישה ל 4X4 לרכב שני בבית, אך התוספות הרבות והאבזור הנוסף (חישוקים מרשימים לעומת דגם הזול, דיפון ותוספות פנים וכו') הרשימו אותנו ואנחנו שמחים שבחרנו את הדגם המפואר.

צריכת הדלק משתנה בין הדגמים באופן דיי אפסי (6.6 ליטר ל-100 ק"מ לעומת 6.7 בדגם ה 4X4) וע"פ סוזוקי, הבדלי המשקל זניחים עד כדי כלום באחוזים.

היתרון של 4X4 AWD יכול לבוא לידי ביטוי בכבישים רטובים (חורף) והוא ערך בטיחותי נוסף על המערכות שכבר קיימות.

אצלנו הוא מעולם כנראה לא יפגוש שטח.

לפני קניית הויטרה בדקנו את שאר האופציות:

הספורטאג' והטוסון גדולים ממנו בהרבה ופרקטיים ממנו הרבה פחות, עם זאת הספורטאג' זוכה למחמאות רבות- הרבה יותר מאחיו התאום.

הקשקאי, שהיה מוצלח מאוד בדגם הקודם , מאכזב מאוד (גם ע"פ מרב המבחנים) בדגם החדש והוא היה הראשון להיפסל.

סובארו XV מיושן מאוד, מאובזר מעט ובכללי לא אהבתי את סביבת הנהג שמרגישה ריקה וזולה.

עריכה אחרונה על ידי BMW
פורסם

ביצעתם נסיעת מבחן גם בדגם ה 4X4 טרם שינוי ההזמנה?

כפי שאתה בטח יודע, פעמים רבות נתוני יצרן הם לחוד מהמצב והתחושה בעת הנסיעה ברכב.

מסכים לגבי ה XV - האוטו מרגיש מיושן מבפנים, בטח בהשוואה למתחרים באותה קבוצת מחיר והאבזור שהם מציעים.

פורסם (נערך)

לא ביצענו נסיעת מבחן טרם שינוי ההזמנה.

הרכב משמש אצלנו כרכב שני בבית וסביר להניח שיעשה הרבה פחות מ-10000 ק"מ בשנה ככה שצריכת הדלק לא תשנה לנו ולגבי המשקל- אני בטוח שכמה ק"ג נוספים הם תשלום הוגן על תוספת קבועה באחיזת הרכב לכביש.

עריכה אחרונה על ידי BMW
פורסם

ניתן לרכוש בתוספת תשלום מע' מולטימדיה אנדרואיד עם מסך עצום.

אבל העלות לא נמוכה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
לא.

הוא מגיע עם מערכת מקורית מובנית בסגנון שנות ה-90. מאוד מאכזב האמת.

בחו"ל הרכב מגיע עם מסך "8 כולל ניווט.

פורסם (נערך)
ניתן לרכוש בתוספת תשלום מע' מולטימדיה אנדרואיד עם מסך עצום.

אבל העלות לא נמוכה.

נכון- מערכת סינית טיפוסית שלוקחים עליה בארץ 3000 ש"ח הזויים. אני העדפתי לוותר מראש (גם על ההתקנה המקומית שיעשו בארץ) ואם כבר ארכוש מערכת מולטימדיה בעתיד אעשה את זה בפחות כסף ובבחירת המוצר בעצמי.

d300,

בחו"ל מגיע ככה. לצערנו אנחנו חיים בארץ.

כמעט כל רכב שנמכר בארץ מגיע מאובזר יותר בחו"ל!

עריכה אחרונה על ידי BMW

• תוכן חדש...