Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במידה והכוונה למקם 3 ילדים עם כיסאות בטיחות בשורה 2 וילד נוסף בשורה צריך לקחת בחשבון את הכניסה לשורה 3.

יהיה בלתי אפשרי לקפל את הכיסאות בשורה 2 כאשר הם עם כיסא, ז"א שיהיה צורך לפרק ולהרכיב את אחד הכיסאות על בסיס קבוע או להיכנס דרך תא המטען.

אנחנו בחרנו למקם זוג ילדים בכל שורה בכדי שאף אחד לא ירגיש לבד בנסיעות

ואצלנו אף פעם אף אחד מהמבוגרים לא ישב מאחור

זה סידור הישיבה המועדף גם עלינו (שני ההורים מקדימה, שני ילדים בשורה שנייה, שני ילדים בשורה שלישית)מאבל לא בטוח שזה אפשרי בכל רכב וייתכן שנאלץ להושיב שלושה בשורה שנייה כדי לפנות מקום למטען/עגלה

הלכנו היום לבדוק את האופציות בסיטרואן וקיה:

גרנד פיקאסו- נוח להפליא ומרווח. הבעיה- לא בטוח שעגלת תאומים תוכל להכנס גם כשיש רק מושב אחד בשורה השלישית

קיה קארנס- צפוף מאוד ומייצר תחושה קלסטרופובית

קיה קרניבל- אין מה להגיד- אמריקה... (כן אני יודע שהוא מקוריאה...). מרווח מאוד ועם המון מקום למטען. מצד שני מפלצת ענקית שהסיכוי למצוא עבורה חנייה בעיר הוא לא גבוה...

בשורה התחתונה- ממשיכים להתלבט ולבדוק אופציות

פורסם

אאוטלנדר עם כסא אחד סגור מאחורה, בדקת?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)
אם כך זה בכלל מחזק את הקביעה שלי. בוסטר במושב האמצעי באמצע דורש כ 44 סמ ולכן יחסום את תפס החגורות באוטלנדר.

בכלל אין עוגני איזו פיקס במושב זה באוטלנדר : דבר שמגביל את הכסא גם אם מצאת בוסטר+גב עם חגורה פנימית .

הייתי כבר בסיפור הזה.

נקודה נוספת שלא ברור אם היא יתרון או חסרון היא שבדגמי מיקרוואן שהוזכרו למעלה אין כריות אויר לנוסעי שורה 3 . שוב מעלה את שאלת הבטיחות . בילדים לא הייתי מסתכן עם זה למרות שהגולגולת רכה.

לא רוצה להשמע כמו המוכרנית בשילב (במערכון ארץ נהדרת) שמציגה את הסחורה לזוג בהריון מתקדם אבל תחשבו על זה...

אני מסכים.

אתמול הייתי במיצובישי וראיתי את האאוטלנדר. אני לא הצלחתי לשבת באמצע כי אבזמי החגורות היו קרובים מדי אחד לשני. המרחק בין ידית לידית היה 129 ס"מ, כמו הרכב הנוכחי שלי שבו הילד שיושב באמצע בין שני בוסטרים מתלונן כל הזמן (לי יש כרגע שלושה ילדים, הגדול בן 10). אני כנראה מפספס משהו, כי כולם קונים אותו... למישהו יש תשובה לזה? זה נראה שהכיסא השישי יהיה פתוח קבוע שזה חבל...

עוד לא ראיתי מקרוב את הגרנד פיקאסו אבל ממה שאני קורא בכל מיני מקומות הוא ממש מומלץ. החשש הכי גדול (אחרי שאנסה אותו כמובן) יהיה באמת מהרגע שבו ארצה למכור אותו.

עריכה אחרונה על ידי Nir Zamir
פורסם
אני מסכים.

אתמול הייתי במיצובישי וראיתי את האאוטלנדר. אני לא הצלחתי לשבת באמצע כי אבזמי החגורות היו קרובים מדי אחד לשני. המרחק בין ידית לידית היה 129 ס"מ, כמו הרכב הנוכחי שלי שבו הילד שיושב באמצע בין שני בוסטרים מתלונן כל הזמן (לי יש כרגע שלושה ילדים, הגדול בן 10). אני כנראה מפספס משהו, כי כולם קונים אותו... למישהו יש תשובה לזה? זה נראה שהכיסא השישי יהיה פתוח קבוע שזה חבל...

עוד לא ראיתי מקרוב את הגרנד פיקאסו אבל ממה שאני קורא בכל מיני מקומות הוא ממש מומלץ. החשש הכי גדול (אחרי שאנסה אותו כמובן) יהיה באמת מהרגע שבו ארצה למכור אותו.

אז בוא נסכם:

אתה מחפש אותו שיהיה קטן מבחוץ וגדול מבפנים.

אתה מחפש רכב שיהיה זול לרכישה אבל ישמור על ערכו.

אתה מחפש רכב שיהיה חסכוני אבל זה לא מסתדר עם הדרישה של הגדול ומרווח (ככל שהרכב גדול יותר הוא כבד יותר ודורש מנוע חזק יותר שיצרוך יותר דלק).

רק לי מצטיירת בראש התמונה של הישראלי המצוי?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נו - וזה בסדר. בסוף מוותרים על אחת מהדרישות או ממשיכים לנסוע ברכב הקודם.

לדעתי, דיזל ( פיקאסו וגרנד סניק) ייתן מקסימום מכל העולמות. ואם לא נוסעים הרבה, גם יימכר בקלות -רכב דיזל כזה עם קילומטראג' ממוצע מבוקש ביותר בתור משומש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אז בוא נסכם:

אתה מחפש אותו שיהיה קטן מבחוץ וגדול מבפנים.

אתה מחפש רכב שיהיה זול לרכישה אבל ישמור על ערכו.

אתה מחפש רכב שיהיה חסכוני אבל זה לא מסתדר עם הדרישה של הגדול ומרווח (ככל שהרכב גדול יותר הוא כבד יותר ודורש מנוע חזק יותר שיצרוך יותר דלק).

רק לי מצטיירת בראש התמונה של הישראלי המצוי?

זו ההודעה הראשונה שלי אז אני לא ממש יודע איך הבנת שאלה הדרישות שלי...

אני באופן אישי מחפש רכב מרווח, נוח לילדים, לא ממש יקר וישמור על ערכו פחות או יותר (סחיר ברמה סבירה).

פחות חשוב לי חסכוני, פחות חשוב לי פוזת רכב שטח אבל עדיף ישיבה גבוהה.

לכן, למעט הסחירות אני נוטה לפיקאסו - לא יודע אם דיזל או לא.

אני מנסה להבין אם הטיפול בו הוא ממש יקר, אבל מכיוון שבשנים הראשונות זה פחות רלוונטי, זה ישפיע בעיקר על הסחירות.

פורסם (נערך)

גילוי נאות : אני בעליו של פיקאסו דיזל . עם ניסיון רב בסידור מושבי ילדים בשעות לילה מאוחרות . התמחות בניהול ריבים לכל הגילאים. לענייננו :טיפול גדול ₪1000 . קטן בערך חצי. ויש את הנוזל אוריאה שניתן למלא בתחנות דור אלון . ממלאים עפ דרישת המחשב . פיקאסו דיזל שבלוח בנסועה סבירה (לא מונית) נחטפות .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
גילוי נאות : אני בעליו של פיקאסו דיזל . עם ניסיון רב בסידור מושבי ילדים בשעות לילה מאוחרות . התמחות בניהול ריבים לכל הגילאים. לענייננו :טיפול גדול ₪1000 . קטן בערך חצי. ויש את הנוזל אוריאה שניתן למלא בתחנות דור אלון . ממלאים עפ דרישת המחשב . פיקאסו דיזל שבלוח בנסועה סבירה (לא מונית) נחטפות .

לא הבנתי אם הגילוי נאות אמור להמחיש את הקלות או את הקושי שבסידור הילדים בפיקאסו :-)

לגבי הטיפולים: נשמע מעולה.

לגבי הדיזל: אני לא ממש מבין גדול - עדיף להשקיע 10 אלף בדיזל או בחבילת אבזור? מכיוון שהרכב די חסכוני גם ככה, מדוע זה כל כך משמעותי בעינייך ובעיני הקונים העתידיים?

תודה!

פורסם

אם אתה הולך על פיקאסו, תחכה לדגם החדש שיצא עכשיו ועוד לא הגיע לארץ, נראה נחמד יחסית למה שיש עכשיו.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)

לגבי פיקאסו דיזל : אני לא ממליץ לפות"ש . כל אחד יש את הצרכים שלו ולדעתי הוא צריך משהו גדול יותר לעגלת תאומים. פיקאסו דגם הבנזין לא ממש חסכוני .הוא ממוצע. משהו כמו 1:10 בנסיעה מנהלתית . לא יכול להמליץ מסיבה שונה והיא אמינות המנוע הבאווארי שלו ( שמוטלת בספק ). בכללי :טיפולים ,ביטוחים וחלפים הם בסדר גודל של יונדאי משפחתית 1600 סמק ,לא יותר. המחירים שנתתי הם של מוסך יבואן.

לגבי איבזור על פני חסכון בדלק : לא יודע מה להמליץ. כל אחד והגישה שלו.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לא יכול להמליץ מסיבה שונה והיא אמינות המנוע הבאווארי שלו ( שמוטלת בספק ).

לא הבנתי את המשפט, תוכל להסביר? האם מנוע הדיזל יותר אמין?

דווקא לא ממש נשמע לי הבדלים מהותיים של הפיקאסו החדש.. נשמע יותר כמו דרך להוזיל את הדגם הקיים..

פורסם (נערך)

מסוכן להכליל אבל האירופאים, בדרך כלל, יודעים לבנות מנועי דיזל אמינים מאד. לגבי הבנזין זה כבר עניין של מזל והיו נפילות לא פשוטות . רוב הצרפתים קונים וחיים דיזל עם גיר ידני . מנוע 1.9hdi ידוע כאחד המוצלחים ביבשת כבר שנים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

תשובה אחת ויחידה - קיה קרנבל. בתקציב שלך אפשר לרכוש שנת 2014-2015. הרכב עם מנוע דיזל ,אוטומט. 7 כסאות אמיתיים. שורה אחרונה נוחה לגישה, ע"י קיפול אחת הכסאות האחוריים (ניתן לגשת גם מתוך הרכב, כמובן). צרכת דלק ממוצעת סבירה יותר. מום אחסון סביר גם כאשר כל המושבים בפעולה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תוכן חדש...