Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפורמאט מהיר מתבצעת מחיקה בלבד למחיצה.

בפורמט רגיל מתבצעת מחיקה וסריקה לסקטורים פגומים. כאשר בפורמאט מהיר מיפוי סקטורים פגומים מתבצע לפי מפת הסקטורים מפורמט רגיל שהיה. במידה ולא היה אז כל הדיסק קשיח תקין.

מומלץ לHD חדשים בלבד.

התקלה

מי יודע מה מטרת LOW LEVEL FORMAT?

פורסם

כן יש בזה משהו נכון.

כי בפורמט מלא אתה מוחק את 2 הצדדים בדיסק הקשיח וכל מה שהיה לך הלך ובמהיר אתה מוחר רק צד אחד ואתה יכול לשחזר את כל הקבצים שהיו לך ככה ושגם הוירוסים יכולים לחזור.

SPL-1 kicker solo-baric L7 12'-142.9db

פורסם

פורמט רגיל - הראש עובר סקטור סקטור ומוחק אותו ובודק אותו, ויוצר מערכת FAT חדשה או NTFS.

פורמט רגיל - המחשב רק יוצר מערכת FAT חדשה או NTFS.

LOW LEVEL FORMAT - יוצר את מבנה הכונן הקשיח מחדש כאשר סימני הזיהוי על גבי הדיסקים המגנטיים דוהה עם הזמן. (מחלק אותו לסקטורים מסלולים וכו'. עושים אותו היום במפעל ובד"כ לא בבית.).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

LOW LEVEL מוחק לך גם את הסקטורים (את כל מפת הסקטורים) ובונה מחדש. אם יש לך סקטורים פגומים הוא לא יאחסן אותם כלל. במידה ומנתקים את החשמל של דיסק הקשיח בזמן הפירמוט הנמוך (הפסקת חשמל לדוגמא) לרוב הולך הדיסק הקשיח.

כלומר LOW LEVEL יוצר את מפת הסקטורים שהזכרתי למעלה.

לא רק FAT NTFS.

UNIX משתמש במע' קבצים שונה ממה שמיקרוסופט משתמשת.

פורסם

אגב, אפשר להחזיר לחיים הרדיסק שקרס לו החשמל באמצע LOW LEVEL, באמצעות תוכנית קטנה באסמבלר שמריצים לפני שהמחשב עולה.

אם מישהו מעוניין אני יכול להעלות אותה באוב.

פורסם

יפה לא שמעתי על זה, תאמת לא התעניינתי. כי LOW LEVEL היינו עושים בHD קטנים עד 4GB לפני 8 שנים.

קיום אין אופציה לעשות LOW LEVEL מתוך הBIOS ואין צורך, נפל יש אחריות או קונים חדש.

איך עובדת התוכנה? מה היא עושה?

פורסם

השיטה שהמחשב עובד היא שיש אינדקס של כל הדיסק(או כרטיס או כל דבר אחר) בתחילת הדיסק.

שהמחשב מחפש משהו הוא בודק באינדקס ולא ממש על הדיסק.

פירמוט מהיר מוחק רק את הסימון באינדקס.

יש המון תוכנות שמשחזרות דיסקים.הם פשוט לא בודקות מה יש באינדקס אלה ישר בודקות בדיסק.

לא מזמן קרובה שלי חזרה מטיול בדרום אמריקה.צילמה בדיגיטלי ונישרט לה כרטיס הזיכרון.

WINDOWS לא ראה כלום על הדיסק,תוכנת שיחזור הוציאה את כל התמונות בלי בעיה.

אייל

פורסם

התוכנה רושמת מספר בתים (אני חושב ששמונה או 16 - אני כבר לא זוכר) על תחילת הדיסק (מקום שאין גישה אליו דרך דוס / ווינדוס או לינוקס) ואז כשמאתחלים את המחשב שוב, הביוס מזהה אותו כקיים (ואז אפשר לעשות LOW LEVEL שוב)כמובן שהדיסק הקשיח חייב להיות מחובר בתור C (מאסטר על הכניסה הראשונה), והכונן חייב להיות A, ואסור שיהיו עוד כוננים מחוברים למחשב.

פורסם

אם כבר העלתם את הנושא -

בעבר בכל BIOS היתה אופציה לעשות Low Level Format. בBIOSים החדשים פשוט אין כזאת אופציה.

בקיצור - למישהו יש תוכנה טובה שעושה פירמוט כזה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...