Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל, כפי שהציעו לך קודמי - בדוק את התשובות מנוע, בוקסות שלהם, כנל גיר , ובעיקר- תוריד את הטורים חזרה למקומם, היצרן שם אותם ככה בגלל סיבה מסוימת, הדבר מתבטא במספר חסרנות (מניסיון)

רעש של טרקטור בכל מקום

צריכת דלק גבוהה יותר

טורים גבוהים יותר בבוקר , ישר עם התנעת מנוע

אל תנסה להעלים את הבעיה, אצלי במוסך עשו לי את אותו הדבר, כל שבוע היו מרימים ב 200 סלד, עד שהגעתי במצב של IDLE ל 1400 , וזה דיזל וזה לא נעים. תוריד אותם ל 850-900 וגש למוסך ע"מ לפתור את התקלה.

תגובה נבונה של בעל ניסיון, אין כמו בעלי אותו סוג רכב כדי להעיד.:-P

איך הקנגו שלך סוחבת? אתה רוצה שיפור משמעותי. צור איתי קשר בה"פ

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
שמי הרן

נוהג על רנו-קנגו כבר 3 שנים ומרוצה ממנה.

ולסיכום הנה השתלשלות העניינים לאחר התגובות:

לאחר ההתיעצות, התופעה החמירה ולא היה מנוס מללכת למוסך.

המוסך שלי, "הילוך שישי באר יעקוב", בו אני מטפל "כמו שעון".

החליפו לי תושבת גיר + מחזיר שמן בעלות של כ-700 ש"ח.

יום לאחר מכן, בדרך לעבודה, חזרה אותה תופעה בצורה יותר חמורה.

גררתי אותו חזרה, רק בכדי לשמוע מהם שהם לא מוצאים כל בעייה. לאחר סיבוב ביקורת עם הבוחן, הוא שם לב לכך שהמצמד (קלטצ') ישן והוחלט להחליפו.

כמובן שעם החלפת המצמד החליפו תושבת מנוע, שלפי הגדרתם "היתה יבשה".

כמו כן הם החזירו את הטורים למקומם, וביטלו פעולה שאין לי מושג מה שמה, אך היא מחזירה חלק מן הגזים הנפלטים אל המנוע על מנת להפחית את זיהום האויר.

כל זה בעלות של 3000 ש"ח (בערך).

ולשאלת השאלות:

1. האם לדעתכם המקצועית הם היו אמינים?

2. האם כדאי עדיין להחזיק ברכב או שהגיע הזמן להחליפו?

תשובות ותגובות יתקבלו בברכה.

בתודה.

הרן.

המשך הסאגה.

פורסם

האם התופעה נעלמה לאחר הטיפול ?

לגבי ה"מקצועיות ואמינות" , יש לי לא מעט ספקות בעניין ,אבל בוא נשמע קודם את תוצאות הטיפול.

פורסם

הרעידות נפסקו, האוטו נוסע חלק.

ההבדל היחיד הוא שקשה להתניע בבוקר אבל אני חושב שזה לא קשור לטיפול הנוכחי.

תודה.

הרן

פורסם

בתור איש חימוש ששלח הרבה קנגואים ומגאנים למוסך "הילוך שישי - באר יעקב" יש לי משפט אחד להגיד:

"שומר רכבו ירחק"!

המוסך הזה לא מקצועי בעליל וחלק מהטיפולים שהוא "ביצע" הם בגדר רשלנות גרידא!

גם היחס ללקוחות "לא משהו..."

לראיה - המוסך ביטל לך את מערכת ה-EGR (מחזור חלק מגזי הפליטה). היצרן לא שם את המערכת הזו במנוע סתם בגלל שמשעמם לו. למערכת זו עוד תפקידים מלבד הורדה מסויימת ברמת זיהום האויר, והיא חשובה לתפקודו התקין של המנוע.

בנוסף, כבעל רנו פרטית (סניק II מודל 2004), יש לי רק מילים טובות להגיד על המוסך המרכזי החדש של קרסו בראשון לציון.

פורסם
הרעידות נפסקו, האוטו נוסע חלק.

ההבדל היחיד הוא שקשה להתניע בבוקר אבל אני חושב שזה לא קשור לטיפול הנוכחי.

תודה.

הרן

אני סבור כי יש קשר בין ההתנעה הקשה לטיפול. הרי ביטלו לך רכיב נשם אשר הטריד את יציבות הסרק, אך לפי הבנתי , לא תיקנו זאת. הייתי נותן לבדיקה במוסך אחר.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

אני לא מבין מה הקשר בין הבעיה שהתלוננת עליה לקלאטצ' שלך. בטח שלא למערכת שממחזרת את גזי הפליטה. המנוע תוכנן לעבוד יחד איתה, וסתם לנתק אותה לא עושה לו טוב.

הייתי הולך להתייעץ במקום נוסף.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לפי מה שהבנתי מדברי המכונאי:

1. ייתכן שהתושבת תיבת הילוכים נפגעה כתוצאה מהרעידות.

2. כאשר מפרקים את תיבת ההילוכים בודקים את מחזיר השמן באותה הזדמנות.

3. לאחר 270,000 ק"מ, סביר שהקלאטצ' יילך. כאשר הרכב בירידה וישנה בלימת מנוע, הכוח המופעל על הקלאטצ' הוא גבוה ובכיוון הנגדי לזה המופעל בהאצה. הרעידות ככל הנראה נבעו מהחלקה של הקלאטצ', כאשר כל החלקה כזו גרמה לשינוי במהירות הסיבוב של המנוע.

4. EGR נועד למחזר חלק מגזי הפליטה ואין לו השפעה על תפקוד המנוע. בדיקה תיקון או החלפה שלו יכול לעלות אלפי שקלים. בארץ, להבדיל מאירופה, אין חובה לשימוש ברכיב זה.

בנוסף הוא היה ממש ישר והמליץ לי לגשת חזרה להילוך שישי לסדר את עניין ההתנעה הקשה, הוא אמר שזה לא בהכרח קשור ל-EGR.

חשוב לציין גם שתופעת הרעידות נעלמה, זאת אומרת שגם אם הגורם היה התושבת מנוע ולא הקלאטצ', רוב הסיכויים שהיה צורך בהחלפה שלו בזמן הקרוב.

המון תודה לכם חבר'ה על העזרה.

הרן.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מסתבר שהרעידות נגרמו ממיסב שחוק בתיבת ההילוכים.

הציר שמסתובב על אותו אותו מיסב, משמש גם למחזיר השמן, מכיוון שהציר נפגע, הוא גם פגע במחזיר השמן ולכן היה צורך להחליפו. דבר זה היה צריך להדליק "נורה אדומה" לגבי מצב הציר, כבר בטיפול הראשון.

עקב הבעייה בציר, נוצר חיכוך בין גלגלי השיניים בגוף תיבת ההילוכים דבר שיצר בה חור, ממנו נזל השמן.

תקלה כזו היא פנימית בתוך תיבה סגור ולכן לא גילו אותה לפני כן. חשוב לשים לב לכך שתופעת הרעידות היתה קוראת לאחר נסיעה ארוכה (והתחממות תיבת ההילוכים) ובפעמים שהגעתי למוסך - עם על ידי גרירה או על למחרת בבוקר, המערכות כבר התקררו והתופעה נעלמה.

לבסוף, המוסך לקח אחריות לתיקון, גרר את הרכב מרמת-חובב לבאר יעקוב והחליף לי את תיבת ההילוכים על חשבונו. לדעתי האישית, דבר זה מצביע על מקצועיות מעל ומעבר. גם המומחה הכי גדול אינו חף מטעויות אולם מה שעושה אותו גדול זה הנכונות שלו לקחת אחריות ולתקן אותן.

אני יכול לומר שאני מרוצה מאד ממוסך הילוך שישי באר יעקוב, מהשירות שלהם ומהמקצועיות, ואמליץ עליו בחום.

בכדי להיות בטוח שאכן התקלה נפתרה נסעתי בסוף שבוע שעבר לאילת וחזרה עם האוטו. אחלה אוטו רנו קנגו.

• תוכן חדש...