Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
??? :shock: :shock: עכשיו עשיתי חיפוש והתוצאות נשפכו לי מהחלון של הקומה השניה עד למטה לדשא, הנה הם שם למטה.

כנס לאי מיול, קח מילון או כנס לאתר מורפיקס http://milon.morfix.co.il/MorDictFirstPage.htm

והכל יהיה בסדר, יש באי מיול הכל.

אם תמצא משהו שקשור לספרות טכנית (חוץ מה-EPC, תקבל מה שאתה רוצה).

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

**נא לא לצטט את ההודעה שמעליך, זה מיותר וסתם מכביד על השרשור**

חבר'ה חבר'ה.... אני לא מבין אתכם..

ארז מה לחפש (יהיה טוב אם תרשום לי ביטוי מדויק) כדי למצוא את ההסברים שחיפשתי (על מכונאות כללית). מישהו לא מזמן פירסם כאן לינק לספר רכב באנגלית של לנטיס 98 אבל לא ראיתי שם הסברים אלא נתונים טכניים שלא יעזרו למתחיל...

פורסם

פתח אי מיול

בשורת החיפוש תרשום בדיוק ככה: MAZDA 323

(לא לאנטיס, זה המצאה ישראלית)

בשורת הזמינות תרשום 10, ותעשה חיפוש בקדמיליה, או באנגלית, KADMILIA

בדיוק מה שכתבתי ותמצא מה שאתה מחפש

ספר של HAYNES

אתה כבר תראה, 160 מגה PDF.

פורסם
המסנן שכן מסנן ללא שום סימן של מותג עליו, וקצר בכס"מ אחד מהאורך הנכון, מה שאומר שהמנוע של הרכב הזה, שחי לא מעט בשטח מאובק, שאב אוויר מהצד של המסנן, במקום דרכו.

אני זוכר את המשפט הזה נאמר, יותר ממה שיש לי ובת זוגתי יש אצבעות, על ידי......מוסכניקים שעובדים במוסכים, על רכבים שטופלו לבד או אצל 'מכונאי מדופלם' מתחת לעץ בחצר הבית או המדרכה.

ויש כמובן עוד כל מיני פרעות ומכות מצרים שנמצאו ברכבים שטופלו לבד.

אז מה???.. איפה לטפל:

לבד....או במוסך.....מילכוד 22 אמיתי!

פורסם

אחד מזקני הפורום (לא אנקוב בשם כי אני לא זוכר כרגע) ממליץ תמיד על פיתוח קשר טוב

עם המוסכניק - כמובן שהקושי העיקרי הוא למצוא מראש מי מלכתחילה יעשה עבודה טובה,

אבל מרגע שמצאת אחד כזה, גם אם הוא יהיה מהיקרים בשוק, זה פשוט כדאי.

אצלי האוטו מטופל 10 שנים בדיוק באותו מוסך (שהיה מורשה, הסתכסך ועבר לפעילות עצמאית).

עלות העבודה ועלות חלק מהחלפים תגרום לכמה מחברי הפורום התקף לב, אבל השורה התחתונה

היא שחזרתי בדיוק פעמיים למוסך ב-10 שנים בעקבות טיפול לקוי. 0.2 פעמים בשנה.

אולי קצת קשה לכמת את זה בכסף, אבל כשאני רואה חלק מהסיפורים כאן, שחוזרים למוסך

פעם אחרי פעם אחרי פעם, או לחלופין מעקמים משהו בעבודה עצמאית, מסתבכים ושוברים

עוד רכיב ועוד רכיב עד שלבסוף האוטו מוכנס למוסך - בחיי, מי שחסך כאן כסף זה דווקא אני.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם ההיתי צריך לטפל אצל המורשה ועוד עם הפאשלות שגרמו לי עדיף לצבוע בכחול את האוטו לזרוק לים...

אין סיבה שכולם יעבדו מהראש ולא עם ספר צמוד, ואו לפחות עם CHECK LIST!!

אין סיבה שחלקי חילוף יעלו בארץ פי 4..., דיי כבר נמאס.......

לכותב האחרון:

האם אתה יכל לדעת מתי עבדו עליך? האם עשו הכל לפי הספר? האם בורג שיש הנחייה עבורו

"לאחר 5 פתיחות יש להחליף הבורג" באמת הוחלף?

האם שוב פעם מילאו לך קילו שמן מעל המקסימום במדיד?

באם הפילטר שמן והפילטר אוויר באמת OEM או איזה יצרן חקיין ליצן מסין או טורקיה?

האם באמת ריעננו את הנוזל בלם או רק רוקנו את המיכל במשאבה ומילאו חדש?

האם באמת המשאבת סולר יצאה מאיפוס וחייבים לשפץ ב7000 שקל או שאפשר לפתוח ספר ולראות שאפשר ללכוון מהמחשב ניהול מנוע את ההזרקה בסרק ולפתור את הבעיה?

האם המחשב ABS נשרף בגלל ששיחקו באספקת המתח שלו כאשר המנוע פעל - מה זה משנה שכתוב בספר DISCONNECT BATTARY!!! או זה צירוף מקרים?

האם כאשר החליפו לך את המאדה מזגן פנימי בעולות של 3300 שקל וגם פירקו את כל האוטו מבפנים האם גם לא "שכחו" להחליף את המייבש או שנדפוק את הלקוח כי עוד שנתיים זה ידלוף שוב כי המייבש מלא לחות... והאחריות היא רק ל 3 חודשים ומאדה חדש לא ידלוף אחרי 3 חודשים אלא רק לאחר תום האחריות?

האם אתה יודע הכל על הרכב שלך כדי שתוכל לדעת אם באמת עשו הכל טיפ טופ...?

פורסם

אין פה שום מלכוד, והנושא נדון כבר אלף פעם, מוסכניקים לעולם ימשיכו להגיד לך למוסך דחוף כי זה האינטרס שלהם, וכאלה שיודעים מה עושים במוסך באמת, יגידו לא ללכת למוסך. !!

פורסם

לא יודע מה איתכם, אבל הפורום הזה הוא פשוט נכס. הארכיון של קארס פורום הוא פשוט DATABASE

ענק שמתעדכן תדיר, ואני לא זוכר שחיפשתי משהו, ולא מצאתי (מלבד אולי משאבת שמן שהייתי רוצה לדעת יותר על אופן פעולתה). יש פה מאות רבות של שרשורים מלאי ידע עצום לרוב דגמי המכוניות, מטיפולים פשוטים ועד בעיות סבוכות. לא מצאת ? פתח שרשור. עוד יתרון הוא השפה- עברית! יתרון עצום.

אני מבצע בעצמי טיפולים שונים, בעיקר הפשוטים יותר- ונהנה, לומד, והכי חשוב, מרגיש סיפוק.

לגביי מקצועיותם של מוסכים בארץ- אכן טעונה שיפור. אני מכיר הרבה מוסכים ועברתי הרבה,

אבל מה שהכי מרגיז זה הזלזול - גם אחרי שנים של הכרות, המוסכניק שלך תמיד ינסה לדפוק אותך.

פורסם

חנן-ג'יפולוג כתב:

המסנן שכן מסנן ללא שום סימן של מותג עליו, וקצר בכס"מ אחד מהאורך הנכון, מה שאומר שהמנוע של הרכב הזה, שחי לא מעט בשטח מאובק, שאב אוויר מהצד של המסנן, במקום דרכו.

אני זוכר את המשפט הזה נאמר, יותר ממה שיש לי ובת זוגתי יש אצבעות, על ידי......מוסכניקים שעובדים במוסכים, על רכבים שטופלו לבד או אצל 'מכונאי מדופלם' מתחת לעץ בחצר הבית או המדרכה.

ויש כמובן עוד כל מיני פרעות ומכות מצרים שנמצאו ברכבים שטופלו לבד.

אז מה???.. איפה לטפל:

לבד....או במוסך.....מילכוד 22 אמיתי!

אתה מזכיר לי חבר שאמר לי לאחר שנואש ממוסכי לנד-רובר ועבר לטפל בעצמו:

"אחרי שדפקו לי את הרכב בכל כך הרבה הזדמנויות פתאום קלטתי שלטעות אני יודע בעצמי, אז למה לי לשלם למישהו אחר שיטעה? " .

פורסם

שלום.

ישבתי וקראתי את כול מה שניכתב.

מענין ויש הרבה אמת בדברים.

איפה הבעיה האמתית מתחילה אתם יכולים לראות פו בפורום.

לדוגמא: "תגובה של בחור בפורום שמיתסתבר שהוא ביכלל לא מכונאי כתב הנה הציתות" אני בכנות חושב שיש מוסכניקים שלפני שלושים או 40 שנה היו מוסכניקים מספר 1 בארץ, אבל לא לכולם היתה את היכולת ללמוד ולהתקדם עם הטכנולוגיה, אז הרבה נשארו עם הידע והעצות של שנת 68. וזה בסדר, זה מובן. אבל עוד לא הבנתי מה שטויות במה שכתבתי. ככה תמיד בדקתי ועבד מצויין, זה שאתה רוצה שהוא יבוא למוסך שלך זה כבר סיפור אחר, פשוט בקש ממנו. זה יותר קל, לא?

הרבה בחורים צעירים ששירתו כמכונאי רכב בצבא ניקלטים במוסכים והם סובלים מחוסר ידע משוע

כי בצבא לא לומדים מכונאות הנסיון שווה לתח---- כי בצבא מחליפים מיכלולים.

כמו כן במוסך "אין זמן ללמוד" צריך לעבוד. לצערי הדור המבוגר שלמד בבתי ספר בצורה מסודרת הולך ונעלם אין מה לעשות וחבל. הטכונולגיה של המכוניות היתקדמה בצורה מדהימה ומי שלא לומד נישאר מאחור. כמו כן חייבים להבין שהעקרונות במכונאות רכב לא הישתנו רק סיבכו את המערכות הנילוות.

רק היום במוסך שאני מנהל שאלתי את העובדים שאלה אחת עקרונית ויסודית ולא ידעו לענות נישארתי המום וישבתי חצי שעה ולימדתי אותם . פשוט מדהים וחבל. אני יכול לקחת בחור צעיר ונימרץ שעובד מצוין כלומר המר וטוב כול עוד אני אומר לו מה לעשות ואם תנסה ללמוד ממנו תאוריה של המיקצוע אז התשובה היא יוק, כלום, נדה,

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
מה זה השטויות האלה!!!!!!

אני עובד במוסך מרכזי של אחת החברות הגדולות בארץ!

דבר כזה לא מקובל לחלוטין אני מאמין שאם תדווחו לרשת המוסכים על מוסך מורשה שעשה רק

רבע מהחרא שהוא עשה ותאיימו לגלות את זה לציבור וללכת לכלי התקשורת יתקפלו מולכם

ואתם תקבלו כמו-כן טיפול ראוי למכוניתכם והמוסך לא יחזור פעמיים על אותה הטעות

חוץ מזה זכותכם המלאה להסתכל על הטיפול שמקבלת מכוניתכם (מבלי להציק לאיש מקצוע!)

עזבו את זה שאומרים שללקוח אסור להיכנס לשטח העבודה אלו שטויות ואם תבהירו שאתם

רוצים לעקוב אחרי הטיפול אני מאמין שיבינו אתכם ויביאו לכם.

אשרי המאמין.כשתהיה בטוח עדכן.

אם אתה מתכוון למוסך שבו עובד מיקו, תכינו כובעי פלדה.גם אני לא אזכיר שמות.

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
רק היום במוסך שאני מנהל שאלתי את העובדים שאלה אחת עקרונית ויסודית ולא ידעו לענות נישארתי המום וישבתי חצי שעה ולימדתי אותם
אתה מתכוון להשאיר אותי במתח?

No worries 8)

• תוכן חדש...