Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום.

לצערי הדור המבוגר שלמד בבתי ספר בצורה מסודרת הולך ונעלם אין מה לעשות וחבל.

בברכה בני ל.

כצפוי, תשובה שאומרת המון. ואם יורשה לי להרחיב עוד קצת בכיוון, הרי שבעצם כל תחום

ההכשרה המקצועית בארץ סובל מהזנחה פושעת - מתי ראיתם לאחרונה מישהו שעשה

בית ספר לאינסטלציה? איזה שהוא תחום שקשור לשיפוצים?

כמה דוגמאות מהעולם הגדול (שוויץ, ליתר דיוק):

* בשוויץ אחוז בעלי התואר האקדמי הוא הרבה-הרבה-הרבה יותר נמוך מאשר בארץ.

* לכל תחום מקצועי שהוא יש בית ספר מתאים, עם יותר (!) משנת לימוד בודדת,

ונכללים בו לימודים עיוניים ומעשיים.

* דוגמה מהחיים - מכר של המשפחה למד (תחזיקו חזק) שנתיים את מקצוע הרפד.

בזמנו הוא היה בחור בן 17 רגיל לחלוטין שפשוט לא התאים לו לסיים בגרות. איזו בגרות צריך

כשהמדינה עוזרת לך להכשיר אותך באופן מופתי למקצוע מסוים?

* כנ"ל בלימודי מזכירות (כן, כן, לומדים את זה, ובשוויץ אלו אפילו לא לימודים פשוטים במיוחד)

ובתחומים נוספים.

כמובן שהמצב יותר מסובך בארץ, ובין השאר לעם בציון מעולם לא הייתה נטייה לעבודת כפיים,

אלא אם כן ממש כופפו לו את היד בכוח. החלוצים הראשונים ושות'? אתם מוזמנים לבדוק קצת

את ההיסטוריה, זה קצת מביך לפעמים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה מתכוון להשאיר אותי במתח?

הנה דוגמא לשאלה יסודית וחשובה.

ברכב יש לנו את מערכת הקרור "קרור מים" ידוע

מה עוד משמש את האינטרס לקרור המנוע למעט מערכת המים בכללותה (ראדיאטור, מאוורר, משאבת מים,וכו') זו היתה השאלה.

ברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אחד מתפקידי שמן המנוע הוא גם לקרר את פנים המנוע.

כמו כן ברכב שלי חלק מקירור המנוע מבוצע באמצעות קירור השמן מנוע, יש צינורות מים שמתחברים למכלול בית פילטר השמן. המים מקררים את השמן.

פורסם
מה עוד משמש את האינטרס לקרור המנוע למעט מערכת המים בכללותה (ראדיאטור, מאוורר, משאבת מים,וכו') זו היתה השאלה.
לדעתי (בלי קללות היום), ובהמשך לדעת mozman1,

האוויר הקר בנסיעה נמצא במגע עם האגן שמן וגורם לקירור השמן, ומכאן לקירור המנוע.

לעם בציון מעולם לא הייתה נטייה לעבודת כפיים, אלא אם כן ממש כופפו לו את היד בכוח.
והנה דוגמא קלאסית,

לפני חודש עמדתי להיכנס לקורס אוטוטרוניקה (מכשיר לסוג-1 בחשמל ומכונאות רכב) במסגרת הכשרה מקצועית.

עשיתי מבחן ברמה של כיתה ח, ולאחריו ניגשתי כמו כל מועמד לראיון עם הראש מגמה של הקורס.

ראש מגמה - יש לך בגרות מלאה? 12 שנות לימוד?

צחי - חיובי 2X.

ראש מגמה - מה למדת בבי"ס?

צחי - פיזיקה ומדעי המחשב.

ראש מגמה - מה? אתה בן אדם עם שכל! מה אתה צריך את הקורס הזה?

לך תמצא מקצוע נורמאלי, תהיה רואה חשבון, תלמד מנהל עסקים.

צחי - למה לי ללמוד ולעסוק במקצוע שאני לא אוהב ואני יצטרך להכריח את עצמי לעבוד בו?

ראש מגמה - אתה בטוח שאתה בריא נפשית?

צחי - ככה אמא שלי מספרת.

ראש מגמה - קח את המספר שלי, תישן טוב טוב על ההחלטה שלך, ותגיד לי מחר מה החלטת.

אז מסתבר שהצבא כן שינה בי משהו, ואני החלטתי לוותר על הקורס.

No worries 8)

פורסם

לגבי הקירור - שני דברים, האחד הוא זרימת אוויר שבמנועים ש היום נראה לי שכבר לא כל כך רלונטי, והשני זה השמן - למשל במנוע של המונדיאו 2000 סמ"ק יש שפריצים של שמן שמקררים את הבוכנות מלמטה.

ואולי אולי גם למערכת הפליטה יש איכשהו קשר לזה, שאם היא מסלקת את הגזים החמים מהר... נו, רק רעיון...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

קבל ח"ח, בני ל. על התגובה המתונה (אתה מרגיש טוב? :wink: ) . בכל מקרה, אתה מדבר על רמה אחת שבה המכונאים בעלי מוטיבציה לתקן את הרכב והם ישרים, ורק הגורם המקצועי הוא שמפריע להם לעשות עבודה טובה.

ובכן, אין ספק שגם המצב הזה קיים, וחבל שהוא קיים, אבל לי מפריע הרבה יותר הרמות שבהן לא מדובר בחוסר ידע אלא ברשלנות או בשרלטנות, כמו:

חבר מוסכניק (לא זה מהדוגמא הקודמת) שאמר לי שאם מגיעה אליהם בחורה לטיפול קטן, אז הם משאירים את הרכב לכמה שעות בצד בלי לנגוע בו עד שהיא מגיעה ומקבלת את החשבונית.

חבר מוסכניק אחר שסיפר לי שלחלק מהלקוחות הם מספרים שמכלול זה או אחר נדפק, מרססים אותו בספריי שחור, שמים עליו מדבקה "שופץ" וגובים את החשבון.

מוסך-סוכנות של אחד היבואנים (ודווקא מוסך שמומלץ כאן מדי פעם), שכשהגעתי אליהם עם רכב שטח, דיזל, עם מצבר גמור, הם טענו שהמנוע נתפס, וחובה להחליף מנוע בעלות של 15000 ש"ח . כשניסיתי להביא מצבר חדש הם טענו שאני אגרום לנזק נוסף למנוע בנסיון ההתנעה. משעשע, הרי הם התכוונו להחליף את המנוע אז מה זה מעניין אותי אם אגרום לו נזק נוסף? ... הסיפור נגמר בהחלפת מצבר.

פורסם
הנה דוגמא לשאלה יסודית וחשובה.

ברכב יש לנו את מערכת הקרור "קרור מים" ידוע

ברכה בני ל.

1. שמן מנוע

2. תערובת הדלק

(3. מצתים - עוזרים לקירור תא הבעירה)

לפני חודש עמדתי להיכנס לקורס אוטוטרוניקה (מכשיר לסוג-1 בחשמל ומכונאות רכב) במסגרת הכשרה מקצועית.

עשיתי מבחן ברמה של כיתה ח, ולאחריו ניגשתי כמו כל מועמד לראיון עם הראש מגמה של הקורס.

היית אמור לעשות את הקורס בחולון ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצטער על ההקפצה אני מרגיש חובה לשתף את כולכם בדבר זוועתי שגיליתי היום!!!

אז ככה הסיפור הוא כזה: נפגשתי הערב עם בני (המלך) כדי להחליף שמן ופילטר גיר למאזדה שלי!

הכל הלך טוב ויפה ולמדתי המון דברים מבני היום בזמן העבודה מתהליך העבודה, אופן העבודה, המקצועיות ומה לא!

אבל בנוסף לשתבוחות שבאמת מגיעות לבני שלנו אני ארצה לספר לכם כזה דבר... האוטו כאמור על 119K

בספר רכב כתוב שצריך להחליף כל 60K. מתי לדעתכם הוחלף בפעם האחרונה השמן והפילטר? וובכן תשבו טוב... (לעולם לא!!!) למרות שבחשבונית רשום שכן הוחלף בטיפול 60K

השמן של הגיר יצא שרוף ומסריח ברמה מגעילה וצורמת

ממש כאב לי הלב לראות מה יוצא לי מהגיר

למזלי הרב אין שום נזק לגיר שכן הפילטר לא היה סתום ולא היו חלקיקי מתכת שאומרים לי להתכונן לשיפוץ

הגיר דווקא במצב מצויין למרות שלא החליפו לו 120K שמן!

אני יודע שלא הוחלף בגלל הקרטר. רואים שלעולם לא נגעו בקרטר ופתחו אותו!

או קיי

זה היה הדבר הראשון

יש עוד

תמשיכו לשבת

יש לי חשבונית שכאמור הוחלף טיימינג ב 90K

בחשבונית רשום

שעתיים עבודה

שמן מנוע

פילטר שמן

2 באנדים

ו2 חגורות שמניעות רכיבים למיניהם

המכסה של הארש מנוע כאמור חדש

רואים שלא נגעו ולא פתחו=לא עשו לאוטו טיימינג והאוטו כבר 120K ללא החלפה

סתם שתבינו

עד 90K האוטו עשה טיפולים במאזדה מורשה הרצליה

ובטיפול 90K עשה בחולון במוסך המרכזי!!!

פורסם

שלום.

עדין אף אחד לא ענה תשובה מלאה לשאלה שלי אבל יש לי סבלנות.

"עובדי הפורום ומישפחות וגם השכנים חייבים לענות"

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שלום

ידידי היקר תקשיב טוב למה שאני עושה לפני שאני נכנס למוסך.

1. במידה וצריכים לעשות ברקסים לרכב , אני מסמן עם טיפקס פס לבן על הבורג והג'אנט במקום מוסתר.

2.לפני החלפת רצועת טיימינג פירקתי את כיסוי הרצועה וסימנתי על הרצועה במקום מוסתר איקס עם טיפקס ואני תמיד מבקש שיניחו את החלקים בתא המטען.

בסוף אני בודק.

שכחתי לציין שהטיפול נעשה במוסך צ'מפיון בבני-ברק.

כמו כן עליי לציין שחלקים שצויין שהוחלפו הם באמת הוחלפו כך שבעניין הזה הם בסדר גמור.

איכות העבודה גרועה לפי דעתי.

איזה כייף לי :)

פורסם
מצטער על ההקפצה אני מרגיש חובה לשתף את כולכם בדבר זוועתי שגיליתי היום!!!

אז ככה הסיפור הוא כזה: נפגשתי הערב עם בני (המלך) כדי להחליף שמן ופילטר גיר למאזדה שלי!

הכל הלך טוב ויפה ולמדתי המון דברים מבני היום בזמן העבודה מתהליך העבודה, אופן העבודה, המקצועיות ומה לא!

אבל בנוסף לשתבוחות שבאמת מגיעות לבני שלנו אני ארצה לספר לכם כזה דבר... האוטו כאמור על 119K

בספר רכב כתוב שצריך להחליף כל 60K. מתי לדעתכם הוחלף בפעם האחרונה השמן והפילטר? וובכן תשבו טוב... (לעולם לא!!!) למרות שבחשבונית רשום שכן הוחלף בטיפול 60K

השמן של הגיר יצא שרוף ומסריח ברמה מגעילה וצורמת

ממש כאב לי הלב לראות מה יוצא לי מהגיר

למזלי הרב אין שום נזק לגיר שכן הפילטר לא היה סתום ולא היו חלקיקי מתכת שאומרים לי להתכונן לשיפוץ (לפי הוראות היבואן, מומלץ להחליף שמן גיר במכונה שמבצעת סירקולציה. שמן גיר הוא לא כמו שמן מנוע, הוא לא נהיה שחור תוך 1000 ק"מ, ומס. ק"מ שהיצרן קבע, כל 60K הוא מספיק בהחלט)

הגיר דווקא במצב מצויין למרות שלא החליפו לו 120K שמן! לא מאמין שלא החליפו.

אני יודע שלא הוחלף בגלל הקרטר. רואים שלעולם לא נגעו בקרטר ופתחו אותו!

או קיי

זה היה הדבר הראשון

יש עוד

תמשיכו לשבת

יש לי חשבונית שכאמור הוחלף טיימינג ב 90K

בחשבונית רשום

שעתיים עבודה

שמן מנוע

פילטר שמן

2 באנדים

ו2 חגורות שמניעות רכיבים למיניהם רצועות מזגן ואלטרנטור

המכסה של הארש מנוע כאמור חדש -

מחליפים אטם מכסה שסתומים. לא מכסה שסתומים.

רואים שלא נגעו ולא פתחו=לא עשו לאוטו טיימינג והאוטו כבר 120K ללא החלפה - מאיפה אתה יודע ?

סתם שתבינו

עד 90K האוטו עשה טיפולים במאזדה מורשה הרצליה

ובטיפול 90K עשה בחולון במוסך המרכזי!!!

אותי מרגיזים כל הקומבינות. למשל, רכב שמגיע למוסך אחרי תאונה. אתם יודעים כמה קומבינות יש עליו ? אותי מרגיז במיוחד המחירים הלא שפויים שדופקים על תיקונים של רכבים אחרי תאונה, מה ? בגלל שיש תביעה על חברת הביטוח ?

מרגיז אותי שהרמת ההשכלה והחינוך בתחום זה כה נמוכים עד שמגיע אליי מכונאי חדש בן 26 ושואל שאלה כללית ביותר על תפקידי השמן במנוע (הוא לא שאל על דרגות צמיגות ובכלל, כי הוא לא יודע מה זה).

הרמה בארץ על הפנים. במוסך שלי, יש רק בן מיעוטים אחד (שהוא המומחה בעל שם חזק בארץ) ועוד פועל ניקיון בן 17 שאחיו עובד במוסך ליד. אנחנו רק 6 עובדים על מס. מצומצם של ליפטים, בעל הבית שלנו, משקיע בנו המון אם זה בתנאים (יש לי ביטוח מנהלים אחרי חצי שנה, משכורות גבוהות, ואני מדבר על גבוהות, ואפילו לפני שהתקבלתי לעבודה הזו, בעל הבית סיבסד ארוחות), שיחות לגבי העתיד, אירועים מיוחדים ועוד..

כמו שהוא משקיע בנו, אנו משקיעים בעבודה (כי זה מה שהוא מבקש), ואין רכב שיוצא עם בעייה מסויימת שלא נפתרה, וגם אם צריך להתעכב, אז מתעכבים 5-10 דקות ויותר.

ככה זה כשיש בעל בית פולני (הכל לפי הספר). לי אישית יהיה קשה מאוד לעזוב בשלב כלשהו.

אני עובד במקום שמס. המוסכים בו הוא עצום. המון רמאויות, קומבינות, וגועל מסתובבים שם. וחבל.

שמוליק, בדרך להרכבת מנוע חדש על 323 סדאן.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
שלום

ידידי היקר תקשיב טוב למה שאני עושה לפני שאני נכנס למוסך.

1. במידה וצריכים לעשות ברקסים לרכב , אני מסמן עם טיפקס פס לבן על הבורג והג'אנט במקום מוסתר.

2.לפני החלפת רצועת טיימינג פירקתי את כיסוי הרצועה וסימנתי על הרצועה במקום מוסתר איקס עם טיפקס ואני תמיד מבקש שיניחו את החלקים בתא המטען.

בסוף אני בודק.

שכחתי לציין שהטיפול נעשה במוסך צ'מפיון בבני-ברק.

כמו כן עליי לציין שחלקים שצויין שהוחלפו הם באמת הוחלפו כך שבעניין הזה הם בסדר גמור.

איכות העבודה גרועה לפי דעתי.

יפה מרק! רעיון יפה, לא חשבתי על זה.

בני איפה המוסך שלך? ושמוליק איפה המוסך שלך?

פורסם

אני נמנע מלהגיב מסיבות מסויימות.

אני מבקש בכל לשון של בקשה, מי שיודע, מי שהיה אצלי במוסך, אנא אל תפרסמו את הכתובת, ואת שם המוסך.

שוב, מסיבות שלא אוכל לפרט.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...