Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לקסוס כבה לחלוטין באמצע נסיעה. ללא שום חיווי חשמלי בלוח השעונים. הגה, ברקסים, איתות וכו׳ - כל אלו קרסו אף הם.

הוזמן גרר. האיש שהגיע שיחק בחיווט למצבר וטען שאחד החיבורים היו רופפים ובשל כך נכבה הרכב. הוא חיזק את הברגים של המצבר -  והרכב חזר לעבוד כרגיל. אלטרנטור מספק זרם כרגיל.

אני תוהה האם באמת זו הסיבה. לכאורה רכב יכול לעבוד לאחר התנעה גם ללא מצבר. מאחר ומדובר בסכנה של ממש, אני שואל מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה.

פורסם
לפני 6 דקות, Itzik A כתב:

אני תוהה האם באמת זו הסיבה

כן, חיבור מצבר רופף במיוחד ברכב מודרני בהחלט יכול לגרום בדיוק לתופעה שתיארת כולל כיבוי מוחלט של הרכב באמצע נסיעה ואיבוד כל מערכות החשמל.

פורסם
לפני 25 דקות, Itzik A כתב:

לכאורה רכב יכול לעבוד לאחר התנעה גם ללא מצבר. 

ככל הידוע לי זה לא נכון. 

המצבר הוא חלק ממערכת שלמה, שתלויה בו לפעולה תקינה. כשהמצבר מתנתק או מתפגר סופית, הרכב לא יעבוד. זו מערכת סגורה שאי אפשר לנתק בה רכיב קריטי ולצפות שהיא תמשיך לעבוד גם בלעדיו.

הרכב הראשון שלי (פיאט מריאה) התחיל "להתחרפן" לי תוך כדי נסיעה- כל החשמל השתגע לי. הצלחתי למצוא מקום להחנות בצד הדרך, כיביתי אותו, ולא הסכים להניע שוב. הסיבה, המצבר מת. אם הייתי ממשיך לנסוע עוד קצת כנראה הרכב היה נכבה לי תוך כדי נסיעה. 

הרכב הנוכחי שלי, התחיל להראות לי שלל הודעות שגיאה מוזרות אחרי שלא הסכים להניע, השתמשתי בבוסטר. אותה סיבה, מצבר בסוף חייו. כשהצטרכתי שוב בוסטר בבוקר, נסעתי ישירות למוסך לבדיקה כדי לוודא, הוחלף המצבר הגמור והכל עובד תקין. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, ברווז כתב:

ככל הידוע לי זה לא נכון. 

תערוך,

אתה יכול לקבל מזה כניסה לאלקטרז מהפורום ל 48 שעות (קרה לי, אבל אולי [בטוח] הגבתי יותר בהחלטיות ממך)

רכב יכול לסוע בלי מצבר אבל המצבר עוזר מאד לייצב את המתחים במערכת. לכן יש מצב שיש רכב שלא ירצה להמשיך כי אין גיבוי של מייצב.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

לא קרה רק לך. 

ואם אני טועה אשמח ללמוד משהו חדש.

אני מבדיל פה בין "מצבר מת", "מצבר מת לחלוטין" לבין "מצבר לא מחובר".

מת=מתח נמוך מאד. 11.8 ומטה. עדיין מתפקד.

מת לחלוטין- מתח נמוך מ-10, מסרב לשמור על מטען, לא יודע להגדיר את זה יותר טוב.

לא מחובר- לא חלק מהמעגל החשמלי.

מגע רופף יכול ליצור גם "פיקים" שיכולים לגרום לכיבוי המנוע, אפרופו ייצוב המתח שציינת.

פורסם (נערך)

https://caamagazine.com/on/answers/the-main-functions-of-a-car-battery

3. The battery helps stabilize voltage spikes caused by turning on/off accessories that pull a lot of energy.

There is a small but ever-present chance that a car’s electrical system will result in high voltage power spikes, especially when activating or powering off accessories which are a heavy electrical draw. These voltage spikes and instabilities can be partially absorbed by the battery. This protects solid-state components like computers and ignition systems from damage.

Advances are constantly being made in battery tech, with some automakers deploying lithium-ion batteries instead of lead-acid units. The rise of fuel-saving start/stop systems are also forcing battery upgrades to occur thanks to the extra demands being placed on the electrical systems of vehicles equipped with this feature.

ותודה לפורום

לא בטוח שהייתי יודע את זה בלי הפורום בתכל'ס

• מעניין 1
פורסם

הרכב הראשון שלי ספארק 2012, נכבה לי ברמזור ברמת גן באמצע נסיעה.. פתחתי מכסה והקוטב של הפלוס או המינוס פשוט היה בחוץ לגמרי!! ברגע שסידרתי את זה חזר כל החשמל  [התקלה הראשונה שהיתה לי בעולם הרכב..😉]

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

גם לי היה סיפור לא נעים בכלל.

לא סגרתי טוב את הפלוס לפני נסיעה, סתם לשחק עם זה להרגיש איך זה למקרה הצורך, עליתי על כביש 6, אחרי איזה 40 ק"מ בערך, עלה לי SERVICE STOP THE CAR NOW עצרתי בצד וחיברתי את זה חזק יותר, לפני כמה שנים.

בתקופה שלא הבנתי כמעט כלום ברכבים.

כמו אצלך, התקלה הראשונה שהייתה לי בעצם, על רכב על שמי. לא של ההורים.

• מעניין 1
פורסם
לפני 56 דקות, גולדן191 כתב:

https://caamagazine.com/on/answers/the-main-functions-of-a-car-battery

ותודה לפורום

לא בטוח שהייתי יודע את זה בלי הפורום בתכל'ס

הלינק שלך הוא ל"כתבה ממומנת". קפץ לי הסקפטי. 

בדקתי קצת. 

הקונסנזוס הוא שזה אכן אפשרי במקרים מסויימים, אך מאד לא מומלץ. 

פורסם

https://bobistheoilguy.com/forums/threads/can-vehicle-run-without-battery.137411/

In theory, yes. In reality, no. Without a battery to keep things in check, the alternator may do strange things. A buddy of mine told me of the day he disconnected the battery on his motorcycle and the voltage went crazy high, making several lights get very bright and burned out. My MG has a big warning under the hood saying never to disconnect the battery while the engine is running. In short, the battery is there to stabilize the alternator's output, and without it you might get big fluctuations in voltage. In addition, if very few loads are turned on, the alternator might put out too much voltage because even though the regulator may be trying to reduce the alternator's output, the residual magnetism in the rotor might be more than enough to generate enough output, which the battery would be able to absorb.

נראה שזה יכול לעבוד, אבל מסוכן. לכן מערכות הרכב שונאות את זה ממש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...