Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבלי להיכנס לוויכוחים אין סוף לגבי EBC (בשביל זה יש Reddit) מסתבר שיש יבואן למוצרי הבלימה של EBC, אני התחדשתי בסט צלחות ורפידות מהסדרה הכחולה. עדיין לא הותקן כי בתכלס יש לי עוד בשר ברפידות אבל מכיוון שאני אף פעם לא מתקין רפידות סטנדרט, אז אני תמיד מכין מראש ומכיוון שמעולם לא התקנתי EBC (שחידשו לפני מספר שנים את כל ההיצע שלהם) אז ניצלתי את ההזדמנות. כמו מרבית מוצרי הבלימה מעל לסטנדרט, זה יותר הזמנה מראש והמתנה למשלוח, אבל לפחות יש מישהו מסודר שגם ייקח אחריות על המוצר. סאלי זה האיש ואפשר לפנות אליו דרך פייסבוק או אינסטגרם תחת P1Spec. תכלס בחור מאוד נחמד שגם שוחה היטב בתחום. כן, ברור לי שאני יכול להוזיל עלויות עם יבוא אישי, וזה מה שאני עושה לרוב, אבל הפעם בחרתי במסלול הזה. 

PD13K_1500x1500px_22260297-074c-41a0-b908-b246d3a08afb_large.webp

• אהבתי 4
פורסם

נכון, גם אני הספקתי לעשות בירורים מולו בנוגע לסוגי רפידות וצלחות לרכב שלי,

קיבלתי מענה מהיר, עם מחירים מפורטים לדגמים הספציפיים לרכב שלי,

עדיין לא ביצעתי דרכם רכישה, אבל הם עושים רושם ממש טוב, ואני מאחל להם בהצלחה בכל מקרה :)

• אהבתי 1

פורד פוקוס ST האצ'בק 2014. (ידנית 250 כ"ס)

הונדה סיוויק ספורט פלוס 1.5 טורבו 2018. (אוטומט 182 כ"ס)

פורד פוקוס האצ'בק 1.6 2007, 2010, 2012. (אוטומט 105-125 כ"ס)

פורסם

סאלי אחלה גבר, בעצמו נוהג ומחזיק ברכבים מעניינים, 
רכשתי בעזרתו סט ג'אנטים יפני לרכב שהצטרף לחנייה, לפני מספר חודשים סייע לי שביררתי לגבי רפידות וצלחות בלימה חדשים לM2.
הוא מקצועי, נעים וגם הוגן מאוד.
ממליץ בחום!

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מאוד אוהב EBC, בשנת 2019 הזמנתי סט צלחות-רפידות מלא (Yellowstuff) לאלפא 147 מאחד האתרים באנגליה, לקח בערך חודש עד שהגיעו לארץ.

בהמשך רציתי לקנות בלמים כאלה גם ל- 159 ולא מצאתי מישהו ששלח לארץ. קניתי ברמבו אקסטרה ואני לא אוהב אותם, מתישהו אחליף לפחות את הרפידות.

• אהבתי 2

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 6 שעות, Pavlik כתב:

קניתי ברמבו אקסטרה ואני לא אוהב אותם

גם אני לא אהבתי. בנהיגה רגילה הן מיצרות תחושה שהן סוג של שדרוג לעומת רפידות OE סטנדרטיות, אבל ברגע שמכניסים בהן קצת חום ועומס, הן פשוט מרימות ידיים ודי מהר, אפילו לעומת רפידת OE טובה. חוץ מזה שהן מסריחות למדי בכל תקופת ההתחלה :-) 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם רעש. שלי התחילו לחרוק בבלימה. אולי אגרז אותם, או שאחליף כבר ל- EBC שרציתי.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אגב חברים רבים מהתחום וגם אני בדקתי איתו על רפידות נוספות ממותגים שונים.
בזמנו דיברנו על פרוג'קט מיו, אנדלס, רד אטטאק.
הוא סיפק מחירים מצויינים

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Pavlik כתב:

גם רעש

אצלי היה חרישי לחלוטין. אני מגרז קצת מעבר למה שמקובל במוסכים (תכלס לפי הספר של BMW) שזה תכלס ניקוי טוב ושכבה דקה של גריז סיליקון בכל נקודות המגע כולל לדוגמה על קצה הבוכנה (Permatex הכתום למרות שלפעמים הוא נראה לי בכלל ורוד).

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@Supertigre

רציתי לשאול אותך האם יש לך רעשים/חריקות מהרפידות בזחילה? (מתייחס לרפידות הצהובות בלבד).

יש לי צלחות מחורצות של ברמבו ובשילוב עם הרפידות הצהובות הרעש היה נורא מעצבן בזחילה ונסיעה איטית עד שנאלצתי להתפשר ולרכוש את הירוקות , אבל לפחות כרגע אין לי רעש. בעבר הצהובות עבדו לי נהדר עם צלחות חלקות (מקוריות) ללא חריצים.. כנראה שהן מקור הבעיה.

אין ספק שהצהובות הן ליגה אחרת ואני בהחלט שוקל להעיף את הצלחות המחורצות של ברמבו ולקנות חלקות לטובת הרפידות הצהובות'

השאלה אם זה יפתור את הבעיה של הרעש..

פורסם

לי היה ניסיון רע עם הירוקות , ודווקא אחלה עם הכחולות (אבל על רכב קל)

לגבי רעש מהצהובות - יש כמה סוגי רעש. עם צלחות לא חלקות זה בעיקר כמו ״רעש לבן״.

חריקות ושריקות לא באות מהשילוב של צלחות + רפידות - אלא לרוב מהרפידות עצמן מול צלחות מסוימות לפעמים (תלוי יותר בחומר של הצלחת והרפידה)

בתאריך 24.5.2026 בשעה 14:05, GTI33 כתב:

בזמנו דיברנו על פרוג'קט מיו, אנדלס, רד אטטאק.

3 חברות לא רעות בכלל.

Project Mu היו הGo to שלי בזמנו כשהייתי הרבה על המסלול עם הXC800+ לזכרוני.

מה שחשוב זה להתאים את הרפידות לשימוש בעיקר. זה + נוזל בלימה נכון (לרוב איזה dot4 טוב + החלפות תכופות) הן הפקטור העיקרי.

אחרת - 

בתאריך 24.5.2026 בשעה 13:01, Supertigre כתב:

בנהיגה רגילה הן מיצרות תחושה שהן סוג של שדרוג לעומת רפידות OE סטנדרטיות, אבל ברגע שמכניסים בהן קצת חום ועומס, הן פשוט מרימות ידיים ודי מהר, אפילו לעומת רפידת OE טובה.

זה מדויק. וברמבו בהרבה מקרים לא מפרסמים פרטים מלאים (טמפ׳ וגרף Mu שלם לרפידה) + ביצועים בינוניים להחריד עד שאתה מגיע לסדרות הממש גבוהות שלהם.

הם כן מייצרים אבל אחלה קליפרים

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 43 דקות, Liviur כתב:

עד שאתה מגיע לסדרות הממש גבוהות שלהם

אף פעם לא יצא לי להשתמש בסדרות הגבוהות שלהם, אבל היה לי ניסיון לא רע עם HP2000, רפידה כביש טובה בסך הכל.

לפני 50 דקות, Liviur כתב:

מה שחשוב זה להתאים את הרפידות לשימוש בעיקר

זה כל כך נכון. לא מזמן הייתה לי הזדמנות לנהוג קצת (ממש קצת) על רכב עם מערכת בלימה קרמית למסלול, עם צמיגים תואמים זה פשוט פסיכי ההבדל של זה לעומת מערכת בלימה לכביש, אך מצד שני ממש לא הייתי רוצה את זה על רכב יום יומי, שגם כך לא יצליח לנצל את זה בשל הצמיגים. וכל זה כמובן לפני שאנחנו מדברים על המחירים האסטרונומיים של מערכות בלימה כאלו, גדול עלי :-) 

פורסם (נערך)

אתה מציין בעצמך - עוצמת בלימה שלא תואמת צמיגי כביש ומחירי תחזוקה אסטרונומים…. זה קיצוני :) קיים אבל 

ובא נחדד משהו חשוב מאוד (כדי שאנשים לא יעופו ויחשבו שפרידות קרמיות מתאימות פתאום למסלול)

רפידות ceramic carbon ודיסקים מתאימים נותנים תמורת עלות מאוד גבוהה שילוב של כח עצירה מעולה , עמידות מעולה ושקט.

רפידות קרמיות רגילות נותנות אורך חיים ארוך , מעט אבק בלימה ושקט - אבל בהחלט לא מתאימות לשום שימוש אגרסיבי באמת.

ברוב המקרים - במיוחד כשמתחשבים בעלות סבירה -> לרוב האנשים עדיף רפידות מטאליות (לפחות בחלקן) ולשלם על זה ברעש ובהחלפות יותר דחופות. (ולפעמים - בטמפ׳ פעולה עם הבדל משמעותי בין בלימה קרה ראשונה לאחרי כמה בלימות טובות)

כמו כל שיפור - זה משחק של איזונים -> בין הסרנים , ברמת הרעש והלכלוך שאתה מוכן לסבול , ברמת המחיר ותלוי בשימוש ובסטאפ (בעיקר צמיגים ושאר המערכת בלימה)

התגובה שלך מראה ב ד י ו ק את זה - סטאפ בלימה סופר יקר שיכול לעקוף את היכולת של הצמיגים בהרבה מקרים.

אתה פשוט מחליף את החסרונות בתג מחיר היסטרי שלא תמיד משתלם.

לצערינו בשיפורים זה תמיד משחק של איזונים.

עריכה אחרונה על ידי Liviur
  • אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 24.5.2026 בשעה 10:31, GTI33 כתב:

סאלי אחלה גבר, בעצמו נוהג ומחזיק ברכבים מעניינים

מצטרף לפירגונים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...