Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, Nemesis כתב:

בין 30 ל 40 אחוז היא ירידת מחיר הגיונית לרכב בן 3. מתי זה לא היה כך?

תלוי ברכב ובעליית המחירים (תלוי תקופה בקיצור).
במשך תקופה (מאז הקורונה) היו עליות כמעט קבועות אצל כל המותגים המוכרים ולכן שוק המשומשת נהנה מ"שמירת ערך" טובה. כדוגמא (המספרים לצורך המחשה בלבד): רכב שנמכר למשל ב 150K ושנה אחרי ב 160K ושנה אחרי ב 170K - אז מי שקנה ב 150K נהנה משמירת ערך טובה ולא התרסקות של 30-40% ב 3 שנים.

מה שקורה עכשיו מחזיר אותנו לתקופות טרום קורונה (דבר שהוא טבעי וטוב לשוק המשומשות). תכל'ס ככה צריך להתנהג שוק בריא של מכוניות (זה לא דירה) וברגע שיורדים המחירים אז יש אטרקטיביות לקניה של משומשות.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 13 שעות, Nemesis כתב:

בין 30 ל 40 אחוז היא ירידת מחיר הגיונית לרכב בן 3. מתי זה לא היה כך?

בשנה האחרונה מכרתי יונדאי איוניק היברידית בת 6 ב-31% ירידת מחיר מהמחירון כחדש (25% ממחיר הקניה, כי קנינו בהנחה של מועדון שקר כלשהו) ופריוס בת 10 בכ-55% מהמחירון כחדש.

2 הרכבים נמכרו בכ-10 אלף ש"ח מעל המחירון בגלל הנתונים החריגים ומצב הרכבים. אם אתה בוחר בדגם הנכון אפשר להמנע מהמשוואה הזו.

• מעניין 1

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

בילתי אפשרי לנבא דברים כאלה. 

ה"מזל" שלכם היה שרכבים היברידים עלו במחירון בצורה מטורפת+ חרם מטורקיה והביקוש לרכבים היברידים נשמר כמו שהוא, מה שהקפיץ את המשומשות. 

יש לי חבר שב-2019 דצמבר  קנה יונדאי I10 אפס קילומטר ב-65 אלף. היום המחירון המשוקלל שלה זה 44. ירידת ערך של 32 אחוז ב-6 שנים. כי מי ידע בזמנו שבשנת 2026 לא יהיו כמעט רכבי מיני והמעט שיש נמכר כחדש ב-100+ אלף ומגיע עם גיר פח. אז הוא ידע לבחור את הדגם הנכון, או סתם פוקסיונר שהיה במקום הנכון בזמן הנכון? 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם
לפני 15 שעות, davemustaine87 כתב:

מי ההזוי שיקנה רכב בן 3 ב-25 אלף פחות ממחיר חדש, אז הציפיה שמישהו ישלם 25 אלף יותר על רכב זהה, זה הרבה מעבר להזיה. 

עמדתי בפני מצב דומה, מחירון משוקלל לרכב בן 3.5 שנים עמד על 140 בעוד שבגלל מבצע חיסול מלאי יבואן ניתנה הנחה של 19 אלף לדגם המקביל החדש (לא היברידי) מה שהעמיד את ההפרש בין המחיר המשוקלל לחדש מהיבואן על 30 אלף .

איש לא התעניין.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 22.1.2026 בשעה 19:03, נומד כתב:

לא ניסיתי את זה בעצמי אבל מה לדעתכם על הטקטיקה הנ"ל:

- מפרסם רכב עם נתונים טובים אבל במחיר גבוה ממש

- מקבל את כל הטלפונים מהסוחרים ומסרב להוריד

- אחרי שעה מעדכן את המודעה ומוריד את המחיר לסכום סביר

- אז כל הפרטיים מתחילים להתקשר

יעבוד או לא?

פשוט לא לענות בשעה-שעתיים הראשונות לטלפונים - הכי פשוט ופרקטי.

מבחינת מחיר - מקובל לחלוטין לכתוב מחיר גבוה (לעיתים בהרבה) מהמחירון, ואז לראות כמה מתקשרים.

במידה ולא מגיעות (מספיק) שיחות - מתחילים להוריד במחיר, וזו התקשורת הטובה ביותר שלך עם הקונים.

אם לחוצים בזמן - כמובן שמתחילים במחיר הגיוני יותר, והכי חשוב להגיד בטלפון: אני גמיש ליד הרכב,

כדאי לך לבוא לראות כי הרכב שווה את זה (תוך פירוט של ריג'קטים ידועים בשקיפות ראויה).

ואז:

• מי שמתקשר רק בשביל מחיר ולא טורח להגיע לראות את הרכב - מנערים אותו.
  • מי שכבר טורח ובא לראות - מועמד טוב למו"מ סופי.

ברור שזה לא תמיד תופש, אבל מנסיוני אני יודע להעריך מוכר שקוף, גלוי ושאינו סוגר מחיר בטלפון.

בתאריך 22.1.2026 בשעה 20:01, עדי-אל כתב:

מה המחיר שיד 2 גובים על השירות הזה?

אני לא רואה את האפשרות הזאת. יש אפשרות ליצירת התראה ב 79 שקל אבל אני לא רואה שירות אחר

מדובר בעלויות של עשרות אלפים לשנה לסוחר, בהתאם לכמות ההתראות המוקדמות שהוא רוצה.

אין שום "מסלול" שיכול להתאים לפרטיים. 

הרי זה כל העניין בלוח: כל הקודם (והמשקיע) - זוכה. ככה משחקים הוגן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

אני פחות מתחבר לבזאר הטורקי של המו"מ 
זאת הכלה, זה הרכב.
אם אין משהו מהותי לא יהיה שום מו"מ. לא לפני הבדיקה ולא אחרי הבדיקה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 8 שעות, redroze כתב:

בשנה האחרונה מכרתי יונדאי איוניק היברידית בת 6 ב-31% ירידת מחיר מהמחירון כחדש (25% ממחיר הקניה, כי קנינו בהנחה של מועדון שקר כלשהו) ופריוס בת 10 בכ-55% מהמחירון כחדש.

2 הרכבים נמכרו בכ-10 אלף ש"ח מעל המחירון בגלל הנתונים החריגים ומצב הרכבים. אם אתה בוחר בדגם הנכון אפשר להמנע מהמשוואה הזו.

הפריוס זו דוגמא יוצאת דופן בשוק אבל לא דוגמא יוצאת דופן לכל מה שנמצא תחת קטגוריה בשם "טויוטה" לכן לא הייתי מכליל אותה במשוואה שלך.

האיוניק הייבריד ששיווקה הופסק במהלך 2022 הכתירה את המחליפה (קונה הייבריד) למרות שהיא לא הוגדרה כיורשת רשמית. מערכת ההנעה היתה זהה וגם המחירים, וזה גרם לקונה להיכנס לנעליים של האיוניק הייבריד למרות שהקונה היתה מעט יותר קטנה (אבל יותר גבוהה, מה שצבר עם השנים תאוצה בביקושים) ושתיהן חלקו מחיר דומה אי שם באיזור 2020 (הפרשים זניחים של 1000-2000 לפה או לשם). המחיר שלה עלה במהלך השנים מ 140K למעל 162K (עד 177K, תלוי גרסת אבזור) וזה חלק ממה שעזר לה לשמור על המחיר כמשומשת (היורשת הלא רשמית סללה לה את הדרך).

כל זה מתחבר למה שכתבתי עליו כאן לאחרונה - קיה סטוניק שמכרנו (של אמא) זה עתה.

נקנתה ב 105K בשנת 2020 (שיא הקורונה, חודש אוגוסט).

מאז המחיר עלה ל 141K ש"ח. הדבר גרם לרכב לשמור על המחיר והוא נמכר ב 75K ש"ח שזה מחירון משוקלל יד+קמ נמוך (28% ירידת ערך ב 5.5 שנים).

ועדיין - בשוק היד2 (של החשמליות) מתחוללת מלחמת מחירים סמויה שעדיין לא הגיעה לפיצוץ. קשה לשים את האצבע אם היא באמצע או דיי בהתחלה, אבל היא שם.

מכוניות חשמליות עומדות המון זמן על הלוח גם בגלל שחלק מהבעלים מבקשים הרבה מאוד כסף מעל המחירון (שבחלק מהמקרים נשחק בצורה הגיונית לשוק *בריא*) וגם בגלל שהשוק השתנה !

מה שהיה בהתחלה (טסט זול, ביטוח זול) כבר לא קיים. הטסט הכפיל עצמו פי 4-5 במקרה הטוב. הביטוחים ? אללה יעזור.

טכנולוגיות השתנו: קצב טעינה שהיה מקובל ב 2020-2021 - היום (בחדשות) טוב בהרבה, בעיקר DC.

הטווחים ברוב המקרים רק השתפרו - ואנשים היום מתקשים לעכל רכב עם טווח של 300 ק"מ שהיה מקובל דאז.

הביקושים לחדשות ירדו. זה ניכר בחודשים האחרונים - וכפועל יוצא יש שוק חדש של רוכשי יד2 שעדיין לא יודעים איך לאכול את הדבר הזה - וכך נוצר גלגל תקוע (קוני חשמליות שקנו דאז חדשות ורוצים לשדרג - מתקשים לגלגל את הרכב הלאה לשוק היד-2 שמטבעו סופר חשדן. תשקלל פנימה את הטווחים הלא מחמיאים, התייקרות הטסט והביטוחים - וקיבלת שוק יד2 שהוא כרגע דיי קפוא). לוואקום הזה נכנסו ההיברידיות\פלאג-אין שמציעות טווח ללא דאגה וללא צורך בעמדת טעינה. מה שכן - אנשים שוכחים שמדובר במערכות יותר מורכבות ולכן פוטנציאל הבעיות גדול יותר.
מתי הגלגל הזה יתהפך שוב (אם בכלל) ? אין לדעת. הדיעה שלי בעניין הוא שאם כבר בנזין, אז בנזין עד הסוף. ואם חשמלי - אז רק חשמלי. יצורי הכלאיים האלו זה סבבה כשזה חדש ו"על הנייר" נראה טוב ונכנס למשבצת מס שמאפשרת לך לדפוק את המערכת...בפועל ? כשהבטריה נחלשת ואתה נשאר עם מנוע אטמוספרי צנוע אתה מקלל את האללה של האוטו.

איציק

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רק כדי לסגור פינה.

המפרסם רואה שהמודעה שלו פורסמה, בזמן שרק מי שמשלם בעצם רואה בשלב ראשון?

מה קורה שמשנים מחיר? אותו נוהל? האם כך זה גם בדירות וההשהייה דומה? 

פורסם
בתאריך 22.1.2026 בשעה 12:19, amosbmw כתב:

טעות. אתה עשית גילוי נאות על התאונה. אם המחיר שהציעו לך מתאים לך תמכור. לא אחריותך מה קורה לאחר מכן.

אם תמכור בגילוי נאות לפרטי, הוא ייסע כמה שנים ואז ימכור בלי לספר את ההיסטוריה, זאת גם אחריותך? אז מה ההבדל ומה הסוף? 

לפי ההגיון של האחריות שלך, לא תוכל למכור את הרכב לאף אחד.

הורדתי במחיר לא כדי שסוחר יקנה  ויטעה קונה תמים ,והחשד היה גבוה  בהתחשב שלא הציגו את עצמם כסוחרים.  והאיומים שקבלתי אחרי זה  גבלו בבריונות

• אהבתי 1
פורסם

טוב עשית שהתרחקת מעיסקה עם בריונים, אבל הנקודה שרציתי לחדד היא שאין לך שום שליטה במה קורה עם הרכב אחרי שהוא כבר לא שלך.

יכולים להשתמש בו גם לביצוע פשע יותר חמור מאי גילוי נאות - אפשר להשתמש ברכב, כשהוא כבר לא שלך, גם לשוד מזוין.

הדרך היחידה להישאר בשליטה היא לא למכור את הרכב.

גם אני מכרתי פעם רכב שפרסמתי אותו כמתוקן אחרי תאונה, לסוחר שלא הציג עצמו כסוחר. אבל זה באופן טבעי קהל היעד של המכוניות האלה. לא תוכל לתקן את העולם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

שני טיפים שחסכו לי כאב ראש:

1. סים שיחות נכנסות בלבד. קניתי אותו באיזה 20 שקלים לדעתי וזהו, זה הטלפון היחיד שפורסם. אם מישהו מאוד רציני ומבקש מסמכים אני מפנה אותו למודעת מכירה בפורום או פשוט מביא את האישי בוואצפ, אבל אם משהו טיפה לא יושב לי אז ממשיך להתנהל טלפונית עם הסים. 

2. לא גמיש. אומר להם בטלפון: אני לא גמיש מילימטר. זה המחיר, זה הרכב, אתה יכול לקחת או לא לקחת לבדיקה ולא משנה מה תגלה שם בבדיקה, זה המחיר הסופי. זה עבד בשתי מכירות בשנים האחרונות ובשתיהן הגיעו רק אנשים פרטיים לראות (למיטב ידיעתי). לא שמפריע לי שיגיע סוחר, רק שידע מראש שהמחיר לא זז בשקל אחד. להגנתי יאמר שאני תמיד מפרסם מראש במחיר הוגן, לא מנסה לדוג פראיירים ולא חושב שכל רכב שלי הוא תכשיט מלוקק יחיד בעולם רק כי אני מתחזק אותו טוב ושומר עליו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בתאריך 24.1.2026 בשעה 20:45, איציק נ. כתב:

הדיעה שלי בעניין הוא שאם כבר בנזין, אז בנזין עד הסוף. ואם חשמלי - אז רק חשמלי. יצורי הכלאיים האלו זה סבבה כשזה חדש ו"על הנייר" נראה טוב ונכנס למשבצת מס שמאפשרת לך לדפוק את המערכת...בפועל ? כשהבטריה נחלשת ואתה נשאר עם מנוע אטמוספרי צנוע אתה מקלל את האללה של האוטו.

איציק

אני חושב שהדור הבא של הפלאג אין שהוא בעצם רכב חשמלי עם גנרטור בנזין לטעינה - נותן יצור כלאיים פחות מורכב. ההנעה חשמלית טהורה ואין תיבת העברה ומפצלי כוח בין יחידות ההנעה השונות וכו'.
נשאר לטפל במנוע הבנזין ככל גנרטור (שמנים, נוזלי קירור), אבל הבלאי ופוטנציאל התקלות יהיה נמוך יותר בהשוואה להיברידית/פלאגאין עם תיבת הילוכים ומנוע חשמלי לעזר.

פורסם
לפני 6 שעות, דור-- כתב:

נשאר לטפל במנוע הבנזין ככל גנרטור (שמנים, נוזלי קירור), אבל הבלאי ופוטנציאל התקלות יהיה נמוך יותר בהשוואה להיברידית/פלאגאין עם תיבת הילוכים ומנוע חשמלי לעזר.

ועדיין- מנוע בנזין תמיד יהיה עם מערכת פליטה ויניקה, זיהום אויר, תושבות, פלאגים, נוזלים וכד'.

כל הקטע בחשמלי זה לא רק החיסכון בדלק אלא שזה  גם השקט הבלתי מוכר שיכול להתקיים ברכב בעודו נוסע וגם שהמערכת לא הופכת להיות יותר מורכבת (מנוע בנזין ומנוע חשמלי - וכל אחד עם המורכבות שלו והתחזוקה\תקלות שלו).

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 25.1.2026 בשעה 13:22, amosbmw כתב:

הדרך היחידה להישאר בשליטה היא לא למכור את הרכב.

גם אז אין לך שליטה.
מכיר מישהו שגנבו לו את הרכב כדי לנסות להוציא כספומט מהקיר.
הבחור ראה את הרכב שלו במצלמות אבטחה מחובר עם שרשראות לכספומט ונותן בגז.

לגבי יד 2 המגמה הזו מאוד מורגשת, לא הבנתי מה הסיבות עד עכשיו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...