Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

לחלק מהסוחרים יש גישה אגרסיבית ולא נעימה.

מי שנתקל בזה פעם לא ירצה לחזור על ה"חוויה".

אז תהיה גם פחות נחמד ותגיד זה מחיר ולא יורד יותר.

כשמכרתי דברים ביד 2, גם הוסכם על מחיר, מגיעים לפגישה והמוכר מנסה להוריד אותו.

נו אז מה? זה טבעי והגיוני. אתה רוצה למכור כמה שיותר יקר, הוא רוצה לקנות כמה שיותר בזול. צריך לעמוד על שלך וזהו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתמול השלמתי מכירה של רכב עם נתונים נדירים, לסוחר. 

אנשים פרטיים באופן טבעי באים עם יותר חוסר בטחון, רוצים לקחת לבדיקה, מתייעצים עם 'חבר שמבין' שאומר להם שאף אחד לא משלם מחירון משוקלל. 

ואז מגיע בערב מכונאי מטעמו של הסוחר, בודק את הרכב במקום, עושה סיבוב קצר, ומשלם 1000 ש"ח מעל מחירון משוקלל.

באותו הרגע מבוצעת העברה מיידית שתיכף אתייחס אליה, הכסף בחשבון, עושים העברת בעלות ב GOV.IL ונפרדים כידידים.

פי 1000 יותר נעים וקל מאשר מול אדם פרטי שאוכל לך את הראש. 

גם כשמכרתי רכב של אחי שהיה בעיניים שלי די גמור, הגיע סוחר, עשה סיבוב, ובאותו רגע החלפנו כסף מול בעלות. 

נכון שלפעמים המו"מ הוא קשוח. אפשר לחשוב שאתם עשויים מפתיתי שלג מסוכרים שנמסים בשניה שהחום טיפה עולה.

לגבי העברה,

אתמול למדתי כי בבנק דיסקונט ובמרכנתיל דיסקונט יש העברה מיידית לבנק אחר, שהיא לא העברת זה"ב עד 150,000 ש"ח. הכסף נכנס מיד לחשבון הבנק המזוכה, שהוא לא בנק דיסקונט. מכיוון שאני מכיר מעט את המערכות הבנקאיות, הייתי מאוד חשדן. אבל שיחה עם מנהלת בדיסקונט, שיחה עם בנקאית בלאומי, שיחה עם המוקד הטלפוני של לאומי, ובדיקה באתר של דיסקונט בו כתוב שההעברה לא ניתנת לביטול, שכנעו אותי שמדובר בהעברה אמיתית, והכל מהאפליקציה של דיסקונט.

הסוחר אמר לי שפתח חשבון בדיסקונט רק בגלל היכולת לבצע את ההעברות האלה, שזה מסייע לו בעסקאות במקום לחכות לבנקאים בהעברות זה"ב.

העברה מיידית דיסקונט 1.jpg

העברה מיידית דיסקונט 2.jpg

• אהבתי 4
  • מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ככל שהרכב זול יותר, וככל שהמוכר נשמע מהוסס וחסר ביטחון,

כך רבים הסיכויים להיתקל בסוחרים מהזן הגרוע יותר.

אלה שמבססים את המוניטין הגרוע שיש לסוחרי רכב בכללם.

אם אתה או יוליאן נתקלים באחד כזה שמתחיל לספר לכם כמה הרכב שלכם זבל

ואיך המחיר המבוקש לא קשור למציאות - אתם תנפנפו אותו בגיחוך.

הוא כבר יבין אחרי כמה מילים ש"ח'יר" ממכם לא יצא לו...

הבעייה היא שרוב המוכרים הם לא כאלה, ועלולים ליפול בפח של מניפולציות שסוחר נוכל עושה עליהם.

הרבה אנשים "פרטיים" נפלו בפח של סוחרים כאלה, ונמנעים מהם כמו מאש.

איך אני יודע?

כמה קרובי משפחה וחברים ביקשו ממני בעבר לעזור להם במכירת רכב. שמנו במודעה את המספר שלי.

אז את הסוחרים הקשקשנים ניפנפתי בלי בעייה, 

אבל בכמה מקרים, קונים פרטיים ניתקו קשר מיד כשהבינו שאני לא בעל הרכב,

למרות שהבטחתי להם שבמפגש ליד הרכב גם הבעלים הרשום יהיה נוכח ואני רק מסייע.

"מי שנכווה מתפוח אדמה לוהט, עושה פווו גם על אבטיח..."

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

@discoTD5

אתה שוחה את תחום הרכב כמו כריש,

בעל ניסיון רב בבנקאות,

יודע להתנהל תקשורתית,

ואני מנחש שהערך של רכב כמו יונדאי כזו הוא לא משנה חיים עבורך.

והחזקת דיסקברי. מה שמעיד על אומץ לב מעל הממוצע.

רוב האנשים שמקבלים טלפון מסוחר, אם הוא לא הגון, ובטח אם הם לחוצים על כסף, הוא עושה מהם קרקס. 

לגבי ההעברה הבנקאית, יפה. חידשת לי. 

לי כמעט ביטלו העברת בעלות...

אחרי שניסיתי לבצע העברת זה"ב לחשבון המוכר שנמצא באותו הבנק, האתר כתב שלא מבצעים כזו אלא העברה מיידית רגילה.

אחרי שהעברתי את ההעברה (שאינה ניתנת לביטול כמובן) בתוך אותו בנק, הנציגה של המוכר (שהוא עסק מאוד מאוד גדול ומוכר בתחום הרכב בארץ, לא איזה חסר ידע) התעקשה רק על העברת זה"ב. 

גם אחרי שדיברתי עם בנקאי, וצירפתי אותה לשיחה, והוא הסביר לה שהכסף בחשבון שלהם והיא יכולה לראות אותו, ויש אסמכתא, ואללה ודוניא, הבנתי בין השורות ש

א. יש אפשרות לבצע העברת זה"ב בתוך אותו בנק. 

ב. בירוקרטים זה עם...

בסוף היא דיברה עם האיש כספים שאמר לה הכל טוב, תשחררי, הכסף נכנס.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

מניסיון כל העברה ניתנת לביטול, עם האנשים הנכונים, גם העברת זהב.
הטריק הוא לעשות העברת זהב באותו הזמן שיש פעילות בבנק ורק למחרת זה יופיע בחשבון.

למשל יש מקרים שאנשים עושים העברת זהב בשעה 7, אך הבנק לא עובד, למחרת מוקדם בבוקר האדם מבטל את העברת הזהב דרך הבנקאי, זה עוקץ שכבר כמה שנים רץ.

• מבאס 1

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

תמול למדתי כי בבנק דיסקונט ובמרכנתיל דיסקונט יש העברה מיידית לבנק אחר

גם בלאומי.
אצלנו דיירים מעבירים מלאומי לחשבון הועד במזרחי
ומייד רואים את זה במזרחי וזה לא ניתן לביטול.

פורסם
לפני 39 דקות, Ron Poh כתב:

איפה ראית שניתן לבטל העברת זהב?

אתה יכול לבדוק בגימני.
כחלק מהכתבה הזו: https://www.mako.co.il/news-money/2023_q3/Article-bd6a1604187ba81026.htm
היה דיון בנושא עם בנקאים על העברת זהב.

אולי היום שינו את הנוהל אך אני בספק, הפיתרון הוא לחכות יום עסקים אחד אם זה אדם שאתה לא סומך עליו.

פורסם
לפני 3 שעות, discoTD5 כתב:

לגבי העברה,

אתמול למדתי כי בבנק דיסקונט ובמרכנתיל דיסקונט יש העברה מיידית לבנק אחר, שהיא לא העברת זה"ב עד 150,000 ש"ח. הכסף נכנס מיד לחשבון הבנק המזוכה, שהוא לא בנק דיסקונט. מכיוון שאני מכיר מעט את המערכות הבנקאיות, הייתי מאוד חשדן. אבל שיחה עם מנהלת בדיסקונט, שיחה עם בנקאית בלאומי, שיחה עם המוקד הטלפוני של לאומי, ובדיקה באתר של דיסקונט בו כתוב שההעברה לא ניתנת לביטול, שכנעו אותי שמדובר בהעברה אמיתית, והכל מהאפליקציה של דיסקונט.

הסוחר אמר לי שפתח חשבון בדיסקונט רק בגלל היכולת לבצע את ההעברות האלה, שזה מסייע לו בעסקאות במקום לחכות לבנקאים בהעברות זה"ב.

קודם כל למיטב ידעתי זה לא רק בבנק דיסקונט - גם בבנק מזרחי טפחות יש העברה מיידית, השתמשתי בזה כבר כמה פעמים. 

לפני כמה שנים כשקניתי את הוולוו V40, המוכר היה יקה מבוגר קפדן, ולמרות שהוא שכן שלי, וניגשנו ביחד לבנק פיזית לביצוע ההעברה (לא רצה מקוון), וביקשנו העברת זה"ב,

אולם מסתבר שגם החשבון שלי וגם החשבון שלו היו בבנק דיסקונט, ואחרי שהפקידה עשתה את ההעברה והוציאה לנו אסמכתא המוכר שם לב שלא כתוב שם העברת זה"ב כמו שהוא ביקש.

לאחר שהוא עשה קצת בלגן שם, הגענו למנהלת הסניף, שהסבירה לו שזו העברה מיידית כי זה אותו חשבון בנק, והודתה שאכן אפשר לבטל אותה.

הוא הכריח את המנהלת לבטל את ההעברה, חיכינו שהכסף יחזור לחשבון שלי ואז עשינו העברה זה"ב לחשבון אחר שלו בבנק אחר.

שורה תחתונה - גם העברה מיידית ניתנת לביטול.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 20 דקות, `Infinity כתב:

הוא הכריח את המנהלת לבטל את ההעברה, חיכינו שהכסף יחזור לחשבון שלי ואז עשינו העברה זה"ב לחשבון אחר שלו בבנק אחר

ולמה ההתעקשות הזו, ולא פשוט לחכות יום?

פורסם
לפני 41 דקות, `Infinity כתב:

הוא הכריח את המנהלת לבטל את ההעברה, חיכינו שהכסף יחזור לחשבון שלי ואז עשינו העברה זה"ב לחשבון אחר שלו בבנק אחר.

טכנית. 

אבל צריך במעמד שני הצדדים ובאישור מנהלת הסניף...

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, aka77 כתב:

אתה יכול לבדוק בגימני.
כחלק מהכתבה הזו: https://www.mako.co.il/news-money/2023_q3/Article-bd6a1604187ba81026.htm
היה דיון בנושא עם בנקאים על העברת זהב.

אולי היום שינו את הנוהל אך אני בספק, הפיתרון הוא לחכות יום עסקים אחד אם זה אדם שאתה לא סומך עליו.

זאת הייתה העברה רגילה

פורסם
לפני כשעה, `Infinity כתב:

מהרגע שכסף נכנס לחשבון, גם בטעות, אסור להוציא אותו משם ללא אישור בעל החשבון.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שאלתי את גימני האם ניתן לבטל העברת זה״ב.
הוא ענה בדיוק כפי שכתבתי.

כשאני חושב על זה אולי הכי טוב פשוט לשבת עם בנקאי על קפה ופשוט לשאול אותו בדיוק על התרחיש שכתבתי מקודם.
העברת זה״ב אחרי שעות הפעילות של הבנק, ביטול העברת זה״ב מוקדם בבוקר בטענה שטעית במספר חשבון הבנק ולכן יש לבטל או כל טענה אחרת שהבנק יקבל.

במילים אחרות צק בנקאי הכי טוב.

לפני 4 שעות, Ron Poh כתב:

זאת הייתה העברה רגילה

image.thumb.png.06d4c2105f0a2d2bbc260375431c2069.png

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...