Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש פתרון להקפצה

או לשלם 60 ש"ח ליד 2 לא סכום גבוה

או להקפיא את המודעה ולשחרר שוב אחרי שעה, זה קופץ גבוה יותר לעניות דעתי

משתדל לעזור

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברכב האחרון שפירסמתי אז שילמתי איזה מסלול בסיסי כזה של הקפצה פעם ביום או משהו כזה...

אני גם חושב שמי שמשלם על המודעה הרבה פעמים יותר רציני לגבי למכור מאשר כל מיני משועממים שאומרים "יאלללה נפרסם, מקסימום יבוא מישהו" וכן יש לא מעט כאלה.

פורסם

כמו דירות שוות, גם רכבים שווים נמכרים תוך מספר שעות, נכון שיד 2 שינו טקטיקה וכעת המודעה מתפרסמת לסוחרים, אבל לפעמים יש רכבים משתלמים שהסוחרים מדלגים עליהם מסיבות כאלו ואחרות.

חוץ מזה בפייסבוק אין את הסינון הזה ואפשר למצוא בהרבה יותר קלות מציאות.

באופן זהה לשוק הדירות, על מנת למצוא רכב טוב במחיר משתלם צריך לעבוד בלחפש, ולא לשבת על פייסבוק פעם ביום יומיים, לא לכולם יש את הזמן לזה, אבל זאת הדרך היחידה. אי אפשר להאשים בזה את יד2 שמעוניינת להיות רווחית, ובכל מקרה גם לפני שהתחילו עם זה יד2 הפסידו לפייסבוק מבחינת כמות מודעות.

וכן, גם "שמרנים" מפרסמים בפייסבוק, גם רכבי יוקרה מתפרסמים שם, בקיצור יד2 איבדה כל יתרון.

Miata ND2

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 18.1.2026 בשעה 21:28, David32 כתב:

לא הבנתי משהו. למה בלי אפשרות? הרי המודעה עולה בסופו של דבר לאתר.

אם כך יוצא שהסוחרים/מי שמשלם פשוט מקבלים זכות לבוא ראשונים, זה הכול.

המצב בפועל הוא, שהעיסקאות על רכבים טובים כבר נסגרות עד שהמודעה עלתה - כלומר אותה שעה של יתרון שיש לסוחרים מנוצלת על ידם להעביר מקדמה ולסגור את העיסקה. יצא לי כבר לא מעט פעמים להתקשר דקות ספורות לאחר עליית המודעה - ולקבל בתגובה "לא רלוונטי".

קרא היטב את מה שכתבתי לגבי הטקטיקה של הסוחרים, ותבין שלא מדובר כאן בזכות ראשונים בלבד, שלפחות היתה מאפשרת למוכרים לקבל מחיר טוב ומיד, אלא בזכות של הסוחרים להוריד מחיר באמצעות מו"מ לא הכי הוגן מול מוכרים פרטיים שלא ממש בנויים להתמודד עם טקטיקות קניה אגרסיביות.

בתאריך 14.1.2026 בשעה 16:17, הלוחש למכוניות כתב:
  • הסוחר מתקשר למוכר, לרוב מבלי לגלות שהוא סוחר, ועושה עצמו מקבל את המחיר שנדרש במודעה מבלי להתמקח.
  • השלב הבא: הוא מציע מקדמה כדי לתפוש את הרכב ולבוא לקחת "בלי בדיקה".
  • ליד הרכב - האוירה החביבה משתנה, ואז הסוחר מתחיל לנצל כל תירוץ וטריק כדי לגרום למוכר להוריד כמה אלפים מהמחיר שסוכם.
  • הרבה אנשים לא יודעים להתמודד עם טקטיקה אגרסיבית כזו, ובוחרים לסיים מכירה מהירה במחיר נמוך יותר ממה שציפו, כי "המקדמה כבר בחשבון, הקונה כבר כאן, ולא נעים לי לפוצץ עסקה"....

• רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

נתקלתי   באדם מבוגר שפרסם  פיריוס   עם נתונים טובים. 

לא חיפש להרויח   אדם שרגיל לסמוך על מה שכתוב  ,   היתסכל בלוי יצחק  ופרסם לפי מחירון  

תוך שעה מעל 200 טלפונים  עם הצעות שריון ומקדמה בלי לראות את הרכב .

הקומבינה של יד 2 הרסה את השוק וצריך להציף את זה  

אולי דרך כתבי רכב . 

בנוסף כנראה שהנוסחת  חישוב  של לוי יצחק לא נכונה עובדה שרכבים  עם נתונים טובים נמכרים מעל המחירון  ורכבים עם סטיגמה שלילית נמכרים הרבה מתחת

עריכה אחרונה על ידי avri6
  • מעניין 1
פורסם
לפני 37 דקות, avri6 כתב:

הרסה את השוק לקונה הפרטי. למי שמוכר רכב מבוקש זה אחלה...

אוקי... הצפת.

ו...?

• רעיון גרוע 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 51 דקות, avri6 כתב:

תוך שעה מעל 200 טלפונים  עם הצעות שריון ומקדמה בלי לראות את הרכב .

הבעיה הגדולה בקומבינה של יד 2, זה לא שרכב מבוקש עם נתונים טובים ומחיר טוב נמכר בשניה, רכבים כאלו היו נמכרים מאוד מהר גם בלי זה. 

מה שכן מאוד גרוע, זה שבהכרח, מי שקונה אותו הוא סוחר שמגלגל אותו הלאה במחיר גבוה. 

זה בערך כמו שלהופעות/משחקי ספורט מבוקשים השעה הראשונה תהיה שמורה לקניה רק ע"י ספסרים. ומכאן והלאה, ברור מה הולך לקרות. 

יד 2 מנצלים לגמרי את הבלעדיות שלהם בשוק הרכבים יד 2 בישראל. אני כולי תקווה שאיפהשהו באמצע הם עושים משהו לא לגמרי חוקי, וישקבלו תביעה יצוגית מכול הלב. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כאשר מישהו מבקש לשריין ללא בדיקה, ומציע מקדמה.

מה קורה עם המקדמה, אם המציע מגיע ופתאום מחרטט משהו, רוצה להוריד במחיר.

האם אפשר להגיד לו שזה מה שקבענו, המקדמה נשארת אצלי ושיילך לו לדרכו.

פורסם
לפני 24 דקות, falou כתב:

הרסה את השוק לקונה הפרטי. למי שמוכר רכב מבוקש זה אחלה...

אוקי... הצפת.

ו...?

כפי ש @הלוחש למכוניות כתב

לפני תקופה עזרתי לקרובת משפחה למכור מאזדה 2 ישנה עם קמ מאוד נמוך - סה"כ מדובר ברכב משומש עם נתונים נדירים במחיר יחסית זול (כ 20 אש"ח).

קצת אחרי שפרסמתי ביד2 התקשר אלי מישהו שטען שמאוד רוצה את הרכב והוא עכשיו לוקח מונית מהמרכז לצפון כדי לבוא לקנות - הוא אפילו מוכן לשלם לי מקדמה והתחנן שאוריד את המודעה כדי שלא יסע סתם.

הגיע ראה את הרכב, עשה סיבוב החליט לקנות, הפעיל כל מניפולציה אפשרית בצורה מאוד כוחנית כדי שארד במחיר, סירבתי בקור רוח ולבסוף הורדתי איזה 1000 או 2000 ש"ח רק כדי שישחרר אותי. כל זה בזמן שאנחנו אצלי בבית.

כמובן שכדי להפגש איתו יצאתי כבר מהעבודה ופניתי זמן למכירה אז היה כבר עדיף לי למכור לו ולא לחכות לקונה אחר.

רק במעמד העברת הבעלות הבנתי שהוא סוחר, והוא בכלל מהאזור שלי (אותה עיר) ולא מהמרכז כפי שטען.

יום לאחר מכן פרסם את האוטו למכירה ב 10K-15K יותר ממה שאני פרסמתי.

• מבאס 3

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני כשעה, Ron Poh כתב:

כאשר מישהו מבקש לשריין ללא בדיקה, ומציע מקדמה.

מה קורה עם המקדמה, אם המציע מגיע ופתאום מחרטט משהו, רוצה להוריד במחיר.

האם אפשר להגיד לו שזה מה שקבענו, המקדמה נשארת אצלי ושיילך לו לדרכו.

Possesion is 90% of the law

הכסף כבר אצל המוכר...

זה חלק מהסיכון שסוחר לוקח על עצמו בביצוע עסקה.

אני מכיר מקרים שלא רק שנתנו מקדמה, אלא אפשרו גם למוכר להחזיק ברכב עד שיגיע הרכב החדש שהזמין...

שוב, למוכר זה יכול להשתלם מאוד. 

לפני כשעה, `Infinity כתב:

כפי ש @הלוחש למכוניות כתב

לפני תקופה עזרתי לקרובת משפחה למכור מאזדה 2 ישנה עם קמ מאוד נמוך - סה"כ מדובר ברכב משומש עם נתונים נדירים במחיר יחסית זול (כ 20 אש"ח).

קצת אחרי שפרסמתי ביד2 התקשר אלי מישהו שטען שמאוד רוצה את הרכב והוא עכשיו לוקח מונית מהמרכז לצפון כדי לבוא לקנות - הוא אפילו מוכן לשלם לי מקדמה והתחנן שאוריד את המודעה כדי שלא יסע סתם.

הגיע ראה את הרכב, עשה סיבוב החליט לקנות, הפעיל כל מניפולציה אפשרית בצורה מאוד כוחנית כדי שארד במחיר, סירבתי בקור רוח ולבסוף הורדתי איזה 1000 או 2000 ש"ח רק כדי שישחרר אותי. כל זה בזמן שאנחנו אצלי בבית.

כמובן שכדי להפגש איתו יצאתי כבר מהעבודה ופניתי זמן למכירה אז היה כבר עדיף לי למכור לו ולא לחכות לקונה אחר.

רק במעמד העברת הבעלות הבנתי שהוא סוחר, והוא בכלל מהאזור שלי (אותה עיר) ולא מהמרכז כפי שטען.

יום לאחר מכן פרסם את האוטו למכירה ב 10K-15K יותר ממה שאני פרסמתי.

אוקי.

עשית עסקה גרועה.

חבל

אז?!

יכלת לא למכור במחיר שהוא רצה.

כל השאר זה זיוני מוח שלו שצריך להתעלם מהם.

היה לי מקרה דומה עם האוטו של חמותי.

פשוט שלחתי את הסוחר לדרכו, אחרי שניסה לעשות מניפולציה עליה.

לפניו בא מישהו שעשה בדיקה ונבהל מתיקון שהיה, למרות שהוצגה לו כל הניירת.

החליט שאני המעטתי בערך התיקון.

זכותו

לא פחות בלבול מוח.

בסוף הרכב נמכר לחבר פורום, שהכיר את העניין ועשה עסקה טובה.

אבל אם היה בא סוחר ולוקח בלי בלבולי מוח במחיר שרציתי, מה איכפת לי מה הוא עושה עם זה אח"כ?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כדאי אבל יש שלא עושים   או מטעמי ביטחון עצמי או חוסר ידע או שאין להם כח להתעסק עם  זה . אין ספק שאותה פריוס שסיפרתי עליה אם קצת סבלנות הייתה נמכרת בעוד 10K לפחות .

הקומבינה של יד 2 עוזרת למניפולציות של הסוחרים ומעלה את מחירי הרכבים 

פורסם
לפני 19 שעות, falou כתב:

בא סוחר ולוקח בלי בלבולי מוח במחיר שרציתי, מה אכפת לי מה הוא עושה עם זה אח"כ?

זו בדיוק הנקודה. 

מוכר מבקש מחיר ומקבל מה שביקש בערך/בתחום הסביר. התעסקות במה שאחר יעשה/ישיג חסרת כל תועלת.

כמו בדיחה הישנה על מוכר פרסי (יסלחו לי על הסטריאוטיפ אבל כך היה המקור) שביקש מחיר וקיבל מיד ללא ויכוח, אחר כך לא ישן לילות כי לא ביקש יותר.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

זו בדיוק הנקודה. 

מוכר מבקש מחיר ומקבל מה שביקש בערך/בתחום הסביר. התעסקות במה שאחר יעשה/ישיג חסרת כל תועלת.

כמו בדיחה הישנה על מוכר פרסי (יסלחו לי על הסטריאוטיפ אבל כך היה המקור) שביקש מחיר וקיבל מיד ללא ויכוח, אחר כך לא ישן לילות כי לא ביקש יותר.

במקרה הזה אין בעיה. אם כי פעם מכרתי רכב אחרי תאונה ומראש פרסמתי הרבה מתחת למחירון  . הגיעו אלי 3 שהציגו את עצמם כעובדים ב ICQ . עשיתי זכרון דברים עם התניה שמסוכם רק על המחיר אבל כל אחד יכול להתחרט  ללא נימוק  ( בעצם זכרון דברים שלא שווה כלום אבל הם לחצו) אחרי זה הבנתי שהם סוחרים וסירבתי לעסקה כי לא רציתי שיסתירו את התאונה מאחרים,  תוך שעה התקשר  מישהוא שהציג את עצמו כעורך דין ואיים בתביעה  רצינית( זה די הלחיץ)  , אבל אמרתי לו בבקשה שייתבע .  מה שאני   טוען שמניח שיש סוחרים ישרים אבל יש הרבה שמפעילים מניפולציות  על הקונה  ( בעבר שמעתי על סוחרים שמפעילים טלפנים שמציעים מחירים זולים  ומתישים את המוכר בעיקר על מכוניות יחודיות )  וזה שוק פרוע  , ועצוב שיד 2 נותן יד לזה יד  מעודד את השוק הפרוע הזה וגם   מעלה את מחירי המכוניות

• אהבתי 2
  • מבאס 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...