Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, גולדן191 כתב:

הייתה לי כבר בעיה שכל פעם שהתנעתי את הרכב, המסך מולטימדיה הציג לי low battery remote control ואחרי החלפת המצבר זה הסתדר

אין לי שום תקלה שאני יכול לחשוב עלייה, המראות מתקפלות, שקע ה12V תקין, ה OBD הציג מתח של בערך 12V גם כן, 

השאלה בעצם... האם מומלץ לי להשאיר את המצב בלי לטפל בכלל ולחכות למצב שבו תהיה תקלה חשמלית באמת? 

כי בעצם הפתרון אם שללתי מצבר וחיבורים אליו זה להביא רב מודד ולבדוק כל פיוז בנפרד? לא עשיתי את זה אף פעם, יכול לנסות...

אני מבין שיש לי פיוזים גם מתחת להגה וגם קדימה ליד המנוע, צריך ללמוד קצת את התחום ולראות אם אבדוק פיוז פיוז.

אתה יכול לנסות לבדוק מתח המצבר באמצעות הOBD בלי רב מודד.

לא בטוח שקצב הרענון שלו מספק,אבל אפשר לנסות.

קווים מנחים למתח תקין(ומצבר בריא):

רכב עם סוויץ' כבוי (מצבר חדש לגמרי)  - סביב   12.6-13 וולט ,   12.0 זה נמוך( סוויץ' פתוח 12+ זה תקין)

רכב מונע -    סביב 14.5 בזמן טעינה מקסימלית ( יכול לרדת לכיוון ה13 ברכבים מסויימים עם טעינה חכמה כשהמצבר טעון לגמרי - ברכבים "טפשים" לא אמור לרדת הרבה מתחת ל14 ).
רכב מונע מתחת ל 13 - לא תקין( בעיית טעינה ).

בזמן הנעה אם המתח נופל מתחת ל10.0  המצבר חלש/ לא תקין.

הבדיקה הראשונית הבסיסית  לפיוזים וחיבורים היא ויזואלית - שברים, חוטים חשופים , סימני קורוזיה.
ומגע - חיבורים, קונקטורים ופיוזים רופפים.

אם יש חשד או קצה חוט ספציפי לתקלה אפשר לעבור לבדיקת רציפות,מתחים והתנגדויות עם רב מודד, אבל זה לא הכרחי בשלב הראשון.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 דקות, נירו72 כתב:

בוש והכלם. אתה עם הידע שלך ומה שלמדת לא מחזיק רב מודד שעולה גרוש וחצי?

עזוב את זה, אני לא יודע לפתוח את תיבת הפיוזים ליד המנוע. ניסיתי פעם ולא הצלחתי, אנסה שוב מתישהו. יש קליפסים אני מניח, לא איתרתי את כולם, הכל צפוף שם 😅

• מצחיק 1
פורסם

ממליץ לסרוק עם סורק לקסיה. בכל הנוגע לקודים ספציפיים של היצרן הסורקים הג'נריים לא תמיד מדייקים. 

• מעניין 1

פורסם
לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

עזוב את זה, אני לא יודע לפתוח את תיבת הפיוזים ליד המנוע. ניסיתי פעם ולא הצלחתי, אנסה שוב מתישהו. יש קליפסים אני מניח, לא איתרתי את כולם, הכל צפוף שם 😅

ככה מתקבלים להיות מהנדס רכב בפיג'ו. התקבלת!

• מצחיק 1
פורסם
לפני 9 דקות, IsraCar כתב:

לא צריך ישר להכנס בפיוזים.

פשוט למדוד מתח על קוטבי המצבר מינוס / פלוס . (מתחים, כמו ש Gauss רשם).

תודה, אקנה בדקות הקרובות, אכוון על 20 וולט, אדום לפלוס שחור למינוס ואעדכן

לפני 21 דקות, Buki כתב:

ממליץ לסרוק עם סורק לקסיה. בכל הנוגע לקודים ספציפיים של היצרן הסורקים הג'נריים לא תמיד מדייקים. 

יקר לא? אפילו ממש יקר למשתמש ביתי?

פורסם
לפני 24 דקות, נירו72 כתב:

לדעתי מחזק את ההשערה שהבעיה שלך מהחיווט או החיישן באזור הגלגל.

יש סיכוי שלנקות חיישני ABS עם ספריי ניקוי מגעים יעזור במקרה הזה? לכל ארבעת החיישנים, בעדינות?

פורסם

אתה סתם עסוק בניחושים, חבל על הזמן שלך. סורקים גנריים לא עוזרים במקרים כאלה - אתה צריך סורק ספציפי.

אתן לך דוגמה ממש מלפני כמה שבועות: חבר עם VW פולו סיפר שהייתה לו נסיעה נוראית, ולא הבין למה. הסורק הגנרי שלו הראה תקלה בתקשורת עם הגיר (ישר חשב שהלך "מוח גיר"), אך סורק ייעודי ל-VW שיש ברשותי מטיפוס VCDS הציג שמדובר בפספוס הצתה. לאחר בדיקה, גילינו קורוזיה בחוטי ההצתה ובסלילי ההצתה שהוחלפו והבעיה הסתדרה.

אני לא מבין בפיג'ו (תודה לאל) אך בטוח שיש סורק גנרי במחיר סביר ששווה להשקיע בו, או להשאיל מאחד החברים (כנופיה? אולי @EliC25 יידע).

• רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אלי, הפתרון האידיאלי מבחינתי הוא ככל הנראה לקנות PSACOM ב-44$ ולבדוק איתו. להבנתי הוא עובד כמו ה Lexia 3, וגם כולל BT. אבל לא בטוח שיעבוד מהאנדרואיד. ככל הנראה חובה WIN10 אבדוק איך לעשות את זה.

אבל אני עוד חוקר את זה, אני לא בטוח ב 100% שהוא מחליף Lexia 3 במאה אחוז.

אזמין גם מולטימטר מחר כשיהיו מבצעים.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

וצריך להבין איך להתקין VM במחשב

יש גרסה ארוזה עם VM ביחד שרצה ללא שום התקנה על Win11. 

משתמש בזה וזה עובד מצויין.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...