Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה סופרב מנוע 1.5 שנת 2019~

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, שנים שלא ביקרתי פה,

הנסיעות שלי גברו ואני מחפש אופציה חסכונית יותר לנסיעה מהקריות לקיסריה (125 ק"מ ליום, רובם בכביש מהיר) מהספורטאז' מנוע 2000 שנת 2016 שלי (שעושה 1:13.3 לפי המחשב).

חשבתי על הסופרב עם המנגנון של כיבוי 2 צילינדרים או קארוק דיזל 1.6 (אך חושש שהיא קצת עגלה וקצת קטנה מדי).
מה דעתכם?

תקציב של 70-80, אנחנו משפחה של 2+2.

פורסם

אני בעלים של סופרב 1.5 מודל 2021.

הרכב מאוד חסכוני, אני עושה משולב של כמעט 13 ק"מ לליטר בחיים האמיתיים ובנסיעה שאפשר להגדיר אותה עם רוב במהירויות עירוניות. מחוץ לעיר אני יכול לראות 17 ק"מ לליטר ובטיול לדרום האחרון שעשיתי גירדתי 1000 ק"מ ותדלקתי 59 ליטר.

בשיוט בכביש במהירויות מתחת ל120 הרכב מכבה 2 צילינדרים, בשיפועים וירידות קלות בתנאים מסוימים שהוא מרגיש שאינו צריך את בלימת המנוע וחושב שאתה מעוניין בשמירה על המהירות הקיימת ואז הורדה של הרגל מהגז מכניסה אותו למצב costing שבו הוא נשאר בהילוך שביעי אבל מפריד את הקלאז ואז הוא ממשיך להתדרדר במדרון על 900 סל"ד ומתעורר רק כאשר אתה לוחץ על הגז.

המזגן מקפיא, הטוב שהיה לי אי פעם במכונית ועברתי הרבה מכוניות.

במקביל אתה נוסע על מכונית רחבה, מרווחת, שקטה ובטוחה עם בגאז ענקי שמכיל את כל מה שתצטרך ועם מקום ספייר.

גרסת אבמישן מרגישה כאילו יוקרתית מבחוץ אבל בפנים לא שונה משום משפחתית אחרת, גם כאלו זולות בהרבה ומלבד מושב נהג חשמלי היא לא נותנת לך הרבה מלבד השם סופרב בתא המטען, לצורך העניין אוקטביה 2020 בצורה החדשה במחיר זהה עם אותו מנוע תהיה מפנקת יותר ברמת גימור גבוהה יותר.

בכל מקרה אני עם 96000 ק"מ ומאוד מרוצה מהרכב, אחת הטובות שהיו לי.

• רעיון טוב! 2
פורסם

סופרב רכב מצויין לייעוד הזה.

אבל אתה התמקדת רק בצריכת דלק. בהיבט הזה אני לא בטוח שכדאי לך להחליף. נכון, תהיה חסכונית יותר אבל ההבדל לא יהיה דרמטי.

אם הרכב הנוכחי מפגין אמינות אני לא בטוח שתחסוך הרבה כסף בשורה התחתונה, על אף הק"מ הדשן (אני מניח שמדובר ב 30,000 בשנה).

אם היית ללא רכב אז בודאי שלא הייתי מציע לך לרכוש ספורטאז' אלא משהו חסכוני יותר. אבל רכב טוב ואמין ביד זה משהו שיש לו ערך. רכב ישן ואמין זה מוצר כלכלי.

פורסם

הייתי בשבוע שעבר עם הסקודה הידנית המזדקנת שיש לי בבית במוסך מומחה ואגיות (לא מורשה צ׳מפיון מומלץ פה בפורום), ובזמן שהמתנתי מול החדר של המזכירה - שמעתי יותר מדי פעמים את צירוף המילים ״מוח גיר״.
״פה יש אישור למוח גיר״, 
״פה צריך לבקש אישור למוח גיר״ וכו׳ וכו׳, בכמה רכבים שונים.
כמה עולה החלפת מוח גיר שאלתי את המזכירה? 7500 ש״ח למשופץ ענתה לי.
אני לא יודע איזה שנתון ייכנס בתקציב של 70-80, אבל החלפה אחת של מוח גיר (שאין בספורטאז׳ שלך) תמחק תקופה ארוכה מאוד של חסכון בדלק.

פורסם

זו בדיוק כוונתי.

אחדד עוד משהו. הסופרב זה לא הרכב הכי אמין שיש וגם לא הכי חסכוני. לזה עדיף דיזל או היברידי או חשמלי.

להחליף בשביל הסופרב זו לא החלטה אופטימלית

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני לא מכיר את הרכב. באופן כללי דיזל ייתן חסכון לא זניח.

אבל אתה המתמקד רק בצריכת הדלק. החלפה של הרכב הנוכחי תחסוך דלק אבל לא בהכרח כסף.

אם זו הסיבה היחידה להחליף את הספורטאז' אז עדיף לך להשאר איתה. יותר דלק אבל תחסוך בהוצאות אחרות. בעיקר עלות רכישה, אבדן ערך, אבל גם ביטוח ובעיקר הרכב הנוכחי מוכר לך ואני מניח שאמין (כי לא ציינת אחרת). 

רכב ישן ואמין זו תחבורה זולה, גם אם רכיב הדלק יהיה יקר יחסית.

נראה לי שבמקרה שלך כל לשנה עם הספורטאז', כל עוד הוא אמין, זה עדיף 

במקום 1:13 תקבל ברכב אחר, נניח, 1:18-1:19. תעשה את החישוב ולהערכתי תגלה שזה פער פחות מ 500-600 ש"ח לחודש. זה לא סכום זניח, אבל בשורה התחתונה פחות מהתוספת שתידרש אליה, הביטוח, יישור קו וכו. יש לך רכב לא ישן וכן אמין. שווה לשקול.

לא הייתי מעלה זאת אלמלא העובדה שאתה מתמקד רק בצריכת הדלק. אם היית אומר שרוצה להתחדש גם משיקולים אחרים זה עניין אחר.

פורסם
בתאריך 23.10.2025 בשעה 15:48, razi_pazi כתב:

בעיקר עלות רכישה, אבדן ערך, אבל גם ביטוח ובעיקר הרכב הנוכחי מוכר לך ואני מניח שאמין (כי לא ציינת אחרת). 

עלות הרכישה היא +- ראש בראש. לא חושב שרכב אחר מאבד ערך מהר יותר וכנ"ל לגבי הביטוח.

לגבי אמינות, מן הסתם לא אקנה רכב נבלה אלא אחד שאהיה בטוח בו.

ולכן, הפרש של כמה מאות שקלים בחודש על דלק + 2-3 שנים למעלה בשנתון זה כן מהותי מבחינתי.

פורסם (נערך)

מה הכוונה ראש בראש?

אם אתה מחליף רכב יש עלות רכישה. אם אתה לא מחליף ונשאר עם שלך אז אין.

אם אתה מתכוון לכך שאת הפער בעלות הרכישה אתה תקזז בחסכון בדלק אז אני חושב שזה אופטימי.

אתה קצת מתעלם מכך שיש לך רכב אמין שאתה מכיר. זה שווה כסף. 

כמו שכתבתי בשרשור אחר: אם בא לך להתחדש ואתה מנסה למכור לאישה איזה קשקוש על חסכון בדלק אז אנחנו איתך מלא על מלא.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
בתאריך 26.10.2025 בשעה 17:16, razi_pazi כתב:

מה הכוונה ראש בראש?

מחיר מכירה הוא דומה למחיר רכישה.

לא רוצה לפתוח שרשור חדש, אז אשמח לקבל חוות דעת ממחזיקי קארוק דיזל 1.6 אם יש כאן.

פורסם
לפני 1 דקה, Fitch של פעם כתב:

מחיר מכירה הוא דומה למחיר רכישה.

אני לא חושב שבסכום שתקבל עבור הספורטאז' 2016 תוכל לקנות סופרב 2019 או קארוק דיזל.

או שפספסתי איזה פרט כאן.... 

פורסם

ב70/80 אש״ח אתה מכניס אחלה 3008 עם מנוע 1.6 דיזל פרימיום שתהיה חסכונית ואמינה.
במקרה הכי גרוע תצטרך לבטל אוריאה אבל אתה תקבל צריכה של 1-17 די בקלות בתוואי בינעירוני.

• אהבתי 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...