Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר טוב שמבוגר ממני בשנתיים, אובחנה אצלו המחלה במרץ 2023.
עד כמה שאני יודע, משמועות כמובן ולא ממידע מוצק, מגיע לו פטור ממס הכנסה או משהו בסגנון.
בקיצור - מגיע לו כסף.
הבחור אומר שלא, שהוא בדק בעמותה של CML בארץ מול חולה שהוא גם עו"ד, שאמר לו שזה רלוונטי רק למי שמרוויח מתחת לסכום מסוים בלה בלה ושחבל לו על הזמן.
אני הינחתי לזה כי חשבתי שבזה זה נגמר.
היום דיברתי עם מישהו בטלפון והגענו לשיחה על החבר. המישהו הזה אמר שקשה לו להאמין שזה אכן המצב ושגם הוא חושב שמגיע לו פטור. כזה או אחר.
ובכן פורום מכובד וכל יכול, מה דעתכם?

פורסם

לתוכן

logo6-2.png
תו איתנות עסקית 2025
logo6-2.png
תו איתנות עסקית 2025

עמוד הבית » פטור ממס » פטור ממס הכנסה לחולי סרטן

פטור ממס הכנסה לחולי סרטן

אנשים אשר חולים במחלת הסרטן נאלצים לעבור טיפולים מורכבים וקשים שמשפיעים על תפקוד היומיומי והבסיסי והם אף לא תמיד מודעים לזכויות שלהם בכל הנוגע למס הכנסה.

חולים בסרטן שעברו ניתוח כתוצאה מגידול או גרורות ומטופלים על ידי טיפולים כימיים או הקרנות זכאים לפטור ממס הכנסה לחולי סרטן על פי סעיף 9 (5) לפקודת מס הכנסה.

כל חולה סרטן שעובר טיפולים יקבל הכרה ב100% נכות מהמוסד לביטוח לאומי וכמו כן, יקבל פטור מלא ממס הכנסה.
אדם אשר קיבל אישור מהוועדה לביטוח לאומי – יהיה זכאי לקבל החזר ממס עד שש שנים אחורה

פורסם

הפטור הינו על הכנסה מעבודה או מהכנסות שאינם מעבודה  עד לסכום של 615 אלף ₪

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, ירחמיאל כתב:

מול חולה שהוא גם עו"ד, שאמר לו שזה רלוונטי רק למי שמרוויח מתחת לסכום מסוים בלה בלה ושחבל לו על הזמן.

חברה לצוות שלי בעבודה חלתה בסרטן וקיבלה נכות זמנית.

אחד הדברים היחידים שניחמו אותה במהלך הטיפולים זה הפטור ממס והיא מרוויחה יופי טופי בהייטקס. ניצלה את ההזדמנות גם למכור מניות ברווח נאה, ללא מס.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

למרבה הצער, זה רק מצטרף לירושה במשך הזמן אם לא מוציאים הכל על טיפולים.🥺

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 5 דקות, zaf כתב:

למרבה הצער, זה רק מצטרף לירושה במשך הזמן אם לא מוציאים הכל על טיפולים.🥺

יש גם לא מעט אנשים שמחלימים מסרטן וממשיכים לחיות שנים רבות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

סרטן זה מוגדר כנכות.

יש הליך מסודר של פניה לרשות המיסים לקבלת הפטור. 

מאחל לו חיים ארוכים.

https://www.gov.il/he/service/itc1516

פורסם

בימינו cml זו מחלה שחיים איתה שנים ארוכות ויש כאלו שכמעט כמו אנשים ללא שום מחלה, וזה מה שאני מאחל לחבר שלך. ובכל זאת, בהחלט מומלץ לנצל את הזכאות ולקבל מה שמגיע לו. הקישור ששמו םה יעשה את העבודה. יש לצרף מסמכים רלוונטיים ואפשר לבקש מכתב מההמטואונקולוג המטפל אשר יפרט את האבחנה ומהלך מחלה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 8 שעות, ירחמיאל כתב:

צריך לציין שהוא בסדר גמור, לוקח כדור ביום וחי את החיים.
לא כימוטרפיה, לא הקרנות ואין לו שום נכות.

לפני 10 שעות, Camaro 92 כתב:

כל חולה סרטן שעובר טיפולים יקבל הכרה ב100% נכות מהמוסד לביטוח לאומי

הופס, כאן קבור הכלב.

לוקמיה כיום לרוב לא מטופלים. לוקחים כדורים ובאים לביקורת.

חבר עם לוקמיה נדחה בביטוח לאומי בדיוק בגלל העובדה הזו.

רפואה שלמה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

קודם צריך הכרה כנכה ע"י ביטוח לאומי.

אם מקבל את ההכרה כנכה (כתלות במצבו, אך לפי התיאור עושה רושם שלא זכאי לנכות), אז זכאי לפטור ממס הכנסה רק אם קיבל נכות של 90% לפחות (את הקישור להגשת בקשה לרשות המיסים צירפו לפני כן).

פורסם

הוא יוכל לקבל, אולי, נכות רפואית, אך קצבת נכות כללית משולמת כפונקציה של כושר עבודה, וכאן אין זכאות כי הוא יכול לעבוד.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 4 שעות, tinoki כתב:

הוא יוכל לקבל, אולי, נכות רפואית, אך קצבת נכות כללית משולמת כפונקציה של כושר עבודה, וכאן אין זכאות כי הוא יכול לעבוד.

צודק. טעות שלי... :-( 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חולה סרטן, בעל נכות רפואית, זכאי לקבל פטור חלקי/מלא ממס הכנסה (בהתאם לאחוז הנכות הרפואית שנקבעה לו, או תמיד מלא.  כבר לא זוכר).  גם נכות קצובה בזמן מזכה בפטור ממס הכנסה בתקופה הזו.

לצורך קביעת אחוז הנכות - יש פנות לבטוח לאומי :-(

ניתן להגיש את המסמכים ולחכות להחלטת הוועדה.  ניתן לגשת עם המסמכים לוועדה.  ניתן הלעזר בעו'ד (ממליץ רק כשלב אחרון).  הקביעות של הוועדה יכולות להיות גם רטרואקטיביות (נכות רפואית החל מתאריך שכבר היה) ולקבל החזר מס הכנסה על מה שכבר שולם.

לזכרוני מ 50% נכות רפואית כבר זכאים לפטור ממס הכנסה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...