Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעולם לא חשבתי להתקין מחמם מים בגז, אבל רכשתי לפני שנה וחצי דירה שבה מותקן מחמם מים בגז של אלקטרא ואני מרוצה עד השמיים. 

אמנם אנחנו רק שתי נפשות בדירה וגם דוד היה מספק אותנו, אבל עם העובדה שאפשר לשטוף פנים בבוקר במים חמים מבלי לחמם דוד של מאות ליטרים, או לשטוף איזה כוס בכיור במטבח מבלי לחמם מאות ליטרים. וכמובן ניתן להתקלח בכל שעה בלי תכנון מראש. מבחינת עלויות גז אני לא מרגיש את זה במיוחד.

אני חוזר על דברים שכבר נאמרו בשביל להדגיש שלא צריך מים מלא במתבגרות בשביל שתהיה הצדקה למחמם מים. הנוחות בהחלט שווה את זה.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 8 שעות, garicho כתב:

אף פעם לא הבנתי למה בישראל בבנייני דירות לא בונים תשתית חימום מים לכל הבניין, אלא כל דירה צריכה לדאוג לעצמה.

כמו שכתבו מאמצע שנות השישים עד סוף שנות השבעים נבנו מערכות כאלה מבוססות סולר. זה יצר סכסוכי שכנים מתי מדליקים ומתי מכבים.

לקראת סוף שנות התשעים ברוב המקומות התנתקו מהמערכות האלה, ועברו למערכות דירתיות מבוססות גז או חשמל.

לפני 8 שעות, G. P. Magnus כתב:

ולדעתי גם לגז, במיוחד כי צריך לזכור שגז הוא מונופול בלי פיקוח על המחירים והחברות מעלות בגסות את המחירים (בדירה הקודמת שלי המחיר יותר מהכפיל את עצמו בתוך 6 שנים!). חשמל המחיר מפוקח ולא יכול לעלות בפראות.

כן, קרטל הגז... אפרופו "חברות החשמל הפרטי".

יש ספקי גז שלא בקרטל, וועד בית יכול להשיג מהם מחירים מצוינים עם הגבלות חוזיות על העלאות.

כתבתי למעלה כמה אני משלם על גז...

לפני 7 שעות, Igalz כתב:

כל זאת כאשר המערכת תקינה כמובן. הבעיה מתחילה כשהמערכת מתקלקלת והדיירים לא מעוניינים לתחזק אותה. ואז נשארים בלי אנרגיית שמש בכלל. 

חוקית אי אפשר שלא לתחזק מערכת כזו (בדיוק כמו השבתת מעלית) ואפשר לכפות תחזוקה של המערכת.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 10 דקות, borsood כתב:

חוקית אי אפשר שלא לתחזק מערכת כזו (בדיוק כמו השבתת מעלית) ואפשר לכפות תחזוקה של המערכת

גם אם רוב הדיירים רוצים להשבית אותה?

תקלות במערכות האלה מגיעות לעלויות שיותר זול להתקין בכל דירה דוד חשמלי.

וזו לא מערכת כמו מעלית אלא יותר כמו גינה. מעלית זו חובה חוקית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 40 דקות, borsood כתב:

חוקית אי אפשר שלא לתחזק מערכת כזו (בדיוק כמו השבתת מעלית) ואפשר לכפות תחזוקה של המערכת.

זה ההבדל הדק בין התיאוריה למציאות.. 

גם אם בתיאוריה אתה הכי צודק בארץ (לא יודע אם זה נכון), במציאות אתה לא תכריח את הדיירים לשלם על התחזוקה שלה. ולראייה אפשר למצוא מלא בניינים בארץ עם מערכת סולארית מושבתת

יום טוב גם לך

פורסם

אני התקנתי מחמם גז סיני (קומה גבוהה בלי דוד שמש) דרך חברת הגז, ב-2000 שח כולל עבודה (הייתה תשתית מוכנה). 3 שנים עובד פיקס.

זה בהחלט כיף ונוח מאד וגם העלות לא מורגשת כגבוהה יותר למרות שלא בדקתי בדקדקנות.

מה שבטוח שהמקלחות ארוכות יותר וצריכת המים עולה בהתאם.

חסרון אחד שמציק לי - בפתיחה ראשונה של ברז לוקח המון זמן למים חמים להגיע, 2-3 דקות, מעבר לחוסר הנוחות של ההמתנה זה גם בזבוז מים.

גם אם נאמר סוגרים את המים למשך זמן של אמבטיה - שוב צריך 2-3 דקות לייצב טמפרטורה חזרה.

המרחק מהמחמם לאמבטיה נאמר הוא 2-3 מטר, מותקן במסתור של המזגן שצמוד לחדר כביסה שצמוד לאמבטיה.

כמובן שבחורף זה יותר חמור כי המים קרים יותר מראש.

תופעה ידועה או שזה רק אצלי?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אצלי המחמם נמצא כ10 מט מהמקלחת. ומים חמים מגיעים אחרי 10-20 שניות. קיץ חורף אותו דבר.

אם סוגרים את המים אין כמעט הבדל. אולי יש טיפה ירידה בטמפרטורות.

מחמם רינאי.

.

פורסם
לפני כשעה, misterb כתב:

בפתיחה ראשונה של ברז לוקח המון זמן למים חמים להגיע, 2-3 דקות,

לפני 20 דקות, om2 כתב:

אצלי המחמם נמצא כ10 מט מהמקלחת. ומים חמים מגיעים אחרי 10-20 שניות.

כנראה בגלל צנרת שונה.

לצינור ברזל, גם אם הוא מבודד, לוקח הרבה זמן להתחמם.

לעומת SP שכמעט ולא מקרר את המים בדרך לברז.

פורסם

בניין בן 5 אז הצנרת SP.

בדקתי עם סטופר, קצת הגזמתי - לוקח דקה וחצי, עדיין הרבה מדי לטעמי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

נשמע כמו בעיה באיזה חיישן במערכת 

אצלי דוד שמחומם על גז ועלות מאוד נמוכה ותמיד יש מים חמים (תחשבו דוד שעובד 24/7)

עלות גז בבית כולל מנגל כיריים ותנור בערך 80 דולר בחודש

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 6 שעות, misterb כתב:

בניין בן 5 אז הצנרת SP.

אצלי יש תופעה דומה, אבל אצלי אני יודע בוודאות שזה לא בגלל המחמם מים, כי בתקופות השמשיות של השנה אני מכבה את המחמם מים ולוקח למים החמים אותו זמן להגיע מהדוד שנמצא בצמוד אליו. אני תולה את זה באורך הצנרת

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 8 שעות, misterb כתב:

בניין בן 5 אז הצנרת SP.

לא נשמע תקין, אצלי המערכת "רחוקה" - כ 10 מטרים. לוקח 15 שניות למים להגיע לטמפ' המבוקשת. 

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• אחראי פורום
פורסם

עזרתכם בעניין מסויים במערכת הגז -

בית פרטי, המערכת על גג הקומה השניה.

משם פוגשת מקלחת בקומה השניה,  אותו קו יורד לעוד שתי מקלחות בקומה הראשונה.

שתיהן באותו מרחק.

אחת עם ראש גשם, השניה עם טוש רגיל.

בשניה יש פעמים שהמים מתקררים פתאום.

אז או שמגבירים להכי חם ולוקח את ה-10 שניות הרגילות או שמעבירים לברז התחתון האגרסיבי יותר, מתחמם די מהר ומחזירים.

זה לא קורה במקלחות האחרות, כולל אם מתקלחים שניים במקביל.

איש הגז אמר פעם (בלי קשר לתקלה הזו) שאם המערכת מזהה לחץ נמוך, היא לא מחממת את המים.

יש לכם רעיון?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לדעתי זו פונקציה של ספיקה ולא לחץ.

למערכות האלה צריך להיות רגש זרימה שמזהה מתי המים זורמים וצריך לחמם. נסה להחליף את הטוש או להוציא את הרשת סינון בכניסה אליו ולראות אם זה נפתר. היום עם כל החסכמים הספיקות נמוכות יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• אחראי פורום
פורסם

הוצאתי את המסנן, אני גם משחק עם כיוונון הראש בין הזרמים, לא עובד.

להחליף זה כיוון אבל כמה שונה זה כבר יהיה?

בשביל להוציא את השוט מהמשווואה אני צריך לפרק אותו לגמרי ולראות אם התופעה חוזרת.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...