Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 31 דקות, garicho כתב:

image.jpeg.5c73c5330e9f207016f9780f117493ce.jpeg

שימו לה להיררכיה.

השלט הזה מראה מי מסבן למי את הגב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, אורי מ. כתב:

נשמע לי שזה חום גבוה מידי.

אצלנו, במחמם גז, הגדרתי 42 מעלות וזה בבית שבו הרוב אוהבים מקלחת רותחת שיוצאים ממנה שלוקים כמו לובסטר.

בחורף, כשהמים הנכנסים קרים למדיי הלובסטרים פשוט מתקלחים עם הידית עד הקצה של המים החמים.

הכל תלוי איזה לובסטר...

אישתי עמידה לחום.

אצלנו 46 מעלות והיא מצליחה לעמוד בזה.

לי גם 42 חם מדי

בכל מקרה. 50 מעלות זה גבוה מדי.

.

פורסם

סתם כי זה עניין אותי בגלל הדיבור על המעלות.

המכשיר גז שלי מכוון על 46

בפועל הוציא בברז 2 מטר ממנו 44 מעלות. אולי לשניה עלה ל45

(נבדק עם מד חום של בשר)

דיוק יפה לדעתי.

טמפ' מים קרים 18 מעלות.

אולי המים בדוד שמש קצת יותר חמים מזה. כי היה קצת שמש היום. מצד שני כבר כמה התקלחו כאן היום.

.

פורסם
לפני 8 שעות, pasat04 כתב:

המכשיר, כולל התקנה עלה בינואר לפני שנה 4k.

20250103_090218.thumb.jpg.0a31c7e42b4160dad33b4a1870edb4d0.jpg

רק בעיני ההתקנה נראית, איך לומר.... קצת מחופפת?

מבחינה אסתטית הכוונה, אבל בכל זאת,

מבעל מקצוע אני מצפה שגם התוצאה תיראה מקצועית, ולא כמו עבודה של ילד בן 6.

סליחה אם ביאסתי, אבל לי זה ממש מציק בעין, אפילו כשמדובר במרפסת שירות וכדו'.

פורסם
בתאריך 1.1.2025 בשעה 16:07, Derish כתב:

סתם מתוך סקרנות, כמה עולה סט-אפ 'טיפש' כמו שמתקינים ברוב העולם, עם מיכל צבירה ומכשיר חימום בעל ספיקה מינימלית? טמפ' המים בישראל כנראה לא יורדת מ-15 מעלות רוב הזמן כך שאני מבין את ההגיון במכשיר שאתם מתארים (סוג של אטמור על גז), אבל זה עדיין נשמע כמו המצאת הגלגל מחדש והרבה פחות יעיל אנרגטית מהמודל הנפוץ יותר במדינות קרות.

מפתיע שאתה מופתע; מכשירים בדיוק מהסוג הזה (יעני ,'אטמור על גז') לפי מה שראיתי מאוד נפוצים בספרד, בד"כ מתת-המין שמשמש גם להסקה וגם למים חמים בברז. אני מסכים שבגדול זה אכן קקה של דבר יחסית למערכת עם אגירת מים חמים.

חזיר דיזל

פורסם

אני גר בקטלוניה ובינתיים לא פגשתי פה כאלה בלי מיכל אגירה/צבירה שמותקן בסמוך. מצד שני, אני גם לא ממש טורח לחפש אותו כל פעם שאני רואה גזיה אצל מישהו בבית, כך שאולי אתה צודק ובעצם חייתי בשקר מאז 2008.

הערת שוליים - המכשיר הזה נקרא בספרדית caldera, שזו לדעתי מילה הרבה יותר נעימה מ'בויילר' או כל מונח אחר שנתקלתי בו לתיאור הטכנולוגיה.

פורסם

גז עם צובר (״דוד על גז״) סופר נפוץ בארה״ב - זה בערך הדה פאקטו מכשיר שכולם משתמשים בו.

הדוד והחימום במרתף (לא חשוף לטמפ מבחוץ) והוא יעיל מבחינת חימום משמעותית מהחשמל (שוב עניין של גוף חימום)

המים הקרים אצלינו משמעותית קרים יותר (צפון מזרח ארה״ב) ואין מצב שאין מים practically ללא הגבלה למשפחה של חמישה.

יחד עם זאת - גז זול יותר מחשמל פה והוא מגיע מתשתית תת קרקעית סופר אמינה (בניגוד לחשמל שעובר מעל הקרקע בפרבר עם הרבה עצים).

נראה לי ההבדלים המשמעותיים זה דוד לא על הגג וגוף חימום משמעותית יותר חזק מרוב הדודים (פי2-3 יותר מהישראלי שהיה לי לזכרוני)

לעניין הבטיחות - הוא מחובר לארובה - אבל יש לי חיישן co ועשן מעליו (יש לנו בכל הבית) + מפסקי גז בקומת כניסה ולמטה שמכבים את כל הגז בבית במכה.

That said  - בישראל ההורים שלי עברו לגז לפני מעל עשור וdidn’t look back.

עובד קבוע , זמין קבוע כשצריך ואני לא זוכר תלונות על אמינות (לא זוכר אם המערכת היא היפנית או הפולנית שהוזכרו פה אבל אחת מהן)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

@Liviur אתה לא יכול להשוות את מקום מושבך לישראל - אקלים שונה, תשתיות שונות. בישראל מרבית תשתיות בחשמל תת קרקעיות והאקלים הרבה יותר מתון, כך שאספקת החשמל אמינה מאוד.

הוסף לכך את תפוצת דודי השמש וחימום המים החינמי על ידם.

אישית, גם כשגרנו 5 בבית (ולפעמים יותר, כשהבנים הביאו את בנות הזוג), היה נדיר שחסרו מים. ובכל מקרה, מקלחת אינה מצב חירום, במקרה הגרוע המתנו כמה דקות עד שמישהו יסיים את המקלחת או 15-20 דקות עד שהמים בדוד יהיו בטמפרטורה סבירה. לפחות במישור החוף אני לא רואה הצדקה להשקעה של אלפי שקלים במחמם מים מהיר. בירושלים או בגולן כנראה שהייתי מתייחס אחרת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל לא מדובר על צורך אלא על נוחות ועלויות.

שנית מדובר על מערכות שונות לחלוטין וען ייעוד אחר.

ליביו מדבר על דוד רגיל רק שעובד על גז במקום על חשמל (לא תפס בארץ בגלל יחס עלות תועלת. בדומה לדוסי הסולר המשותפים שהותקנו בתחילת שנות השבעים בחלק מהבתים המשותפים) ופה מדובר על מכשיר חימום מיידי שמחמם לפי דרישה רק את מה שמשתמשים. הוא לא מחליף את הדוד אלא משורשר לו.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה מובן. אני רק מטיל ספק בהצדקה להתקנה בתנאי האקלים ברוב מדינת ישראל, במיוחד אם צריך לשבור קירות כדי להניח גם תשתיות חשמל וגז יקרות. הניסיון האישי הוא שהמתקנים הסטנדרטיים מכסים היטב את הצרכים 98% מהזמן, ושאי הנוחות בזמן הנותר קטנה. מה הסיפור להמתין עם המקלחת 10 דקות עד שאחיך יוצא? ממילא, בכמה בתים יש יותר משתי מקלחות? 

אם אתה מכין את התשתיות בזמן הבניה/שיפוץ כללי זה סיפור שונה, אם כי אני הייתי שם את הכסף במקומות אחרים (אם מדובר בתקציב מוגבל).

פורסם
לפני 15 שעות, BoazB11 כתב:

רק בעיני ההתקנה נראית, איך לומר.... קצת מחופפת?

מבחינה אסתטית הכוונה, אבל בכל זאת,

מבעל מקצוע אני מצפה שגם התוצאה תיראה מקצועית, ולא כמו עבודה של ילד בן 6.

סליחה אם ביאסתי, אבל לי זה ממש מציק בעין, אפילו כשמדובר במרפסת שירות וכדו'.

לכאורה, המתקין ניסה לעמוד בחוקים המקובלים (חשמל - קו ישר עד לגובה 1.80 ומשם תנועה אופקית) אפילו שזה לא נראה הכי אסטטי ואין "קו ישר" יכול להיות שאתה צודק והיה אפשר להשתמש בתעלות PVC עם קווים ישרים.
מבחינת הצנרת מים - אפשר לקנות תעלת PVC רחבה של צנרת מיזוג ולהשחיל מתחת לצינורות השחורים, לא משהו שמפריע מי יודע מה.

מבחינת חימום מים - יש לאטמור (כרומגן) וגם לחברות אחרות מחו"ל פתרונות לחימום מים מיידי, הדבר היחידי שמבאס אותי בכל הסיפור זה שכולם עם גופי חימום.

ב 2025 הייתי מצפה לראות מחממי מים בשיטת אינדוקציה. לכאורה, אם אני יכול לבשל על כיריים באינדוקציה שעוברת את ה 100-200 מעלות, אין סיבה שלא יוכלו לתכנן משהו חזק אמין וחסכוני גם לחימום מים למקלחת עד 45-50 מעלות.
אגב, בחיפושים במרשתת אפשר לראות שכבר יש מכשירים סיניים לחימום מים בשימוש ביתי באמצעות אינדוקציה.

בישראל חוץ מחימום ישיר בחשמל וגז יש שיטה שפחות נפוצה והיא - משאבת חום (כמו heat pump של מייבש כביסה).

בגלל שזה פתרון יקר שלעיתים מצריך גם מקום, הוא פחות נפוץ.

תדיראן הם החלוצים בתחום הזה כבר לא מעט שנים - בעבר זה היה מעבה עם יציאה לדוד (מחליף חום) למטרת חימום מים, היום זה כבר מכשירים שהם ברמת ה STAND ALONE עם משאבת סיחרור (לא ברור אם צריך דוד מחליף חום או מיכל אגירה).

בכלל שבחימום על מדחס אתה משיג COP של 3 לפחות, אתה מוזיל את עלויות החשמל ב 2/3 בקירוב.

בעיה נוספת עם מחממי מים על חשמל זו התשתית שמצריכה ברוב המקרים מינימום חתך של 4 מ"מ לכל גיד, וזה בעייתי כי ברוב המקרים צינור מריכף 20 מ"מ מכיל בקלות 5X2.5 אבל 4ממ"ר זה כבר סרט אחר להשחלה ולכן נדרש צינור בקוטר גדול יותר (או הרבה מזל בהשחלה) או כבל XLPE בחתך 5X4ממ"ר מהלוח למסתור כביסה.

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 52 דקות, איציק נ. כתב:

ב 2025 הייתי מצפה לראות מחממי מים בשיטת אינדוקציה. לכאורה, אם אני יכול לבשל על כיריים באינדוקציה שעוברת את ה 100-200 מעלות, אין סיבה שלא יוכלו לתכנן משהו חזק אמין וחסכוני גם לחימום מים למקלחת עד 45-50 מעלות.
אגב, בחיפושים במרשתת אפשר לראות שכבר יש מכשירים סיניים לחימום מים בשימוש ביתי באמצעות אינדוקציה

תוכל להסביר איך עובד חימום מים בעזרת אינדוקציה?

הרי אינדוקציה היא סך הכל שיטה להעברת אנרגיה בין מתכות, במקרה של כיריים למטבח פשוט העבירו את גוף החימום מהכיריים אל תוך הסיר, ומעבירים אליו אנרגיה באינדוקציה. 

איך זה עובד במחמם מים? הרי אי אפשר להעביר את האנרגיה ישירות למים באינדוקציה, ולשים גוף חימום אינדוקטיבי במקום גוף חימום שמוזן ישירות זה לא יעיל אנרגטית במקרה הזה. 

אני לא מצליח לדמיין לעצמי איך אינדוקציה עוזרת במחמם מים..

יום טוב גם לך

פורסם

אף פעם לא הבנתי למה בישראל בבנייני דירות לא בונים תשתית חימום מים לכל הבניין, אלא כל דירה צריכה לדאוג לעצמה. זה אחד הדברים הנוחים שיש. יש פשוט שני צינורות מים שנכנסים לדירה. אחד חמים ואחד קרים. על כל צינור יש מונה. זה הרבה יותר יעיל לחמם מים לכל הבניין מאשר שכל דירה תעשה את זה לעצמה.

פשוט פותחים ברז ויש מים חמים. תמיד. זה כל כך נח שמהר מאוד שוכחים שיכול להיות אחרת…

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...