Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, garicho כתב:

למה לא להדליק את הדוש ולהכנס פנימה אחרי דקה-שתיים? בדירות שלי בידיוק בגלל זה הזזתי את הברזים לקיר אחר מראש הדוש, כדי שאפשר יהיה להפעיל את המים בלי להיות בתוך המקלחת…

אני פשוט מכוון את הדוש הצידה, פותח את המים החמים ורק אז מתארגן למקלחת (דקה וקצת). המים סבבה כשאני נכנס.

מה שנקרא FIRST WORLD PROBLEMS.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 8 שעות, BoazB11 כתב:

אתמול, תוך כדי מקלחת חשבתי על השירשור הזה,

ועלה לי רעיון...*

שבנקודת הקצה - טוש, ברז, אינטרפוץ, ווטאבר, תהיה חוגה עם שנתות של טמפרטורה.

בין הדוד לברז יהיו 2 צינורות, ומשאבה שתריץ מים ביניהם גם כשהברז סגור. מעגל סגור

עבר אצלי יזם עם הרעיון הזה לפני כמה שנים ונתקע אי שם בהתחלה.

אולי בגללו, אולי בגלל הרעיון עצמו, מי יודע.

דעתי כבר אז היתה שזה ניסיון לטפל בבעיה לא כזאת עקרונית.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

יש עשרות יזמים בנושא כולל כאלה שניסו לחייב את זה דרך קביעת תקנים מחייבים.

הבעיה שעלות מערכת כזו שווה לכמה עשרות שנים של בזבוז מים בהמתנה למים החמים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

במקום לפתח זריזות של חתול שנופל לידו משהו פשוט ממקמים את האינטרפוצים לא מתחת לראש הגשם אלא בקיר הצדדי. כשאמרתי למעצבת שזה מה שהולך להיות היא עיקמה פרצוף, אשתי רצתה לזרום איתה אבל אני התעקשתי והיום אשתי מברכת על ההתעקשות.

בידיוק מה שגם אני עשיתי. ראיתי את זה לראשונה באיזה מלון ביפן וממש אהבתי את הפתרון. כמובן, שלקח 5 פעמים לפועל בדירה בארץ להבין מה רוצים ממנו, למרות שהיה לו תרשים מוכן….

פורסם

כנראה שבמלון ביפאן ראית גם מושבי אסלה שנמכרים בארץ ב-12,000 ש"ח.

מיקום הידית וראש הגשם חשוב. במקרה שלי ראש הגשם יושב על צינור אופקי ארוך מהרגיל. מה שמאפשר לעמוד,בקצה המקלחת מחוץ לזרם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני באמת תוהה למה ברזים תרמוסטטיים (מכניים רגילים), שקיימים כבר עשרות שנים לא תפסו בארץ.

חוץ מזה, ראיתי באמאזון שיש כבר ברזים תרמוסטטיים אלקטרוניים, מעניין אם מעבר לכל הפירוטכניקה יש להם פונקציונליות נוספת כלשהי שמתקרבת לברז החלומות של @BoazB11.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני 42 דקות, קורן בן אשר כתב:

למה ברזים תרמוסטטיים (מכניים רגילים), שקיימים כבר עשרות שנים לא תפסו בארץ.

מעניין באמת. לא הכרתי את הדבר הזה...

גיגלתי קצת ובאמת מצאתי את החוגה הזו שהזיתי עליה,

אבל מה שלא ברור לי (וראיתי את זה בכמה אתרים) - איך זה שלא צריך לחכות שיגיעו המים החמים?

הרי הצנרת אותה צנרת, ובפתיחה ראשונה לוקח זמן לצנרת להתחמם,

ובזמן הזה לא מגיעים מים חמים לברז, תרמוסטטי או לא.

ציטוט

רק לכוון את המעלות הרצויות, לפתוח את הברז ולהנות מהמקלחת.

לא צריך לחכות שהמים יזרמו כדי להגיע לטמפרטורה המושלמת עד הטיפה האחרונה.

http://www.hamefales.co.il/grohetermostat.htm

Un587titled.jpg

פורסם

אני חושב שהכוונה לא להמתנה עד שיגיעו המים החמים אלא מאז שהגיעו עד שיתחממו למקסימום, לדוגמא בפתיחה אתה מקבל רק מים קרים אחרי חצי דקה מגיעים המים החמים אבל לא הכי חמים כי הצינורות עדיין קרים אז בא נאמר שהם 40 מעלות אפשר כבר להתחיל להתקלח אבל אחרי עוד דקה שתיים הצינורות יתחממו יותר והמים יגיעו ל50 מעלות ובנתיים תצטרך להיות עם היד של הכירורג... את השתי ד' האלו זה חוסך כי הוא עושה את זה. 

פורסם

אתה בעיקר נהנה מערבוב אחיד, מן הסתם במלונות מחמם המים פועל 24/7 באותה טמפרטורה כך שאתה לא צריך לכוון את הברז כל פעם מחדש. 

חוץ מזה יש אלמנט של בטיחות, בברז תרמוסטטי יש מעצור ב-40 מעלות, כדי להעביר לטמפרטורה יותר גבוהה צריך ללחוץ על כפתור כדי שהחוגה תעבור לטמפרטורה יותר גבוהה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מצטרף לקהל הממליצים על רינאי 17 ליטר (אחלה יפנים,טובים לא רק ברכבים)

שלנו בדיוק חוגג 3וחצי שנים,ועלה 4000 עגול כולל תשתית,גז יש לנו בלונים מפאי גז (חברה טבריינית,מומלצים) ב350שח לבלון (48קג שמן וגבוה) (בית קרקע)

גם אצלנו 44 מעלות במכשיר,די והותר (אוהב מקלחות רותחות),גם אצלנו יש קצת דיליי במים,אבל לא וואו,סביב דקה גם בברז בכיור וגם במקלחת,התרגלנו

במאמר המילים האלמותיות - "זה כדאי!!!11"

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עדכון:

חבר המליץ על טכנאי גז שעבד אצלו והתקין לו מחמם.

הטכנאי נתן לי הצעת מחיר ואמר שהוא עושה את כל העבודה אבל צריך לתאם עם חברת הגז שתבצע ״דירוג וסתים״ (אין לי מושג מה זה) ותתקין וסת 100 ושאני אדבר איתם.

ספק הגז שלנו היא סונול-גז, שועד הבית העביר אותנו אליהם לא מזמן בגלל מחיר זול. למעלה משבוע אני מנסה לקבל תשובה דרך שירות הלקוחות ולא מצליח. בסוף דרך חברת הניהול של הבניין הגעתי לבן אדם, שאמר שיבדוק אם הם בכלל עושים התקנה כזו, אם לא מזמינים מחמם דרכם.

מחכה כבר יומיים לתשובה ממנו.

שאלה:

מותר להם לחייב אותי להתקין מחמם רק דרכם? הם מתקינים מחמם סיני כלשהו, שאני פחות מעוניין בו.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 10.3.2025 בשעה 13:07, פינדר כתב:

עדכון:

חבר המליץ על טכנאי גז שעבד אצלו והתקין לו מחמם.

הטכנאי נתן לי הצעת מחיר ואמר שהוא עושה את כל העבודה אבל צריך לתאם עם חברת הגז שתבצע ״דירוג וסתים״ (אין לי מושג מה זה) ותתקין וסת 100 ושאני אדבר איתם.

ספק הגז שלנו היא סונול-גז, שועד הבית העביר אותנו אליהם לא מזמן בגלל מחיר זול. למעלה משבוע אני מנסה לקבל תשובה דרך שירות הלקוחות ולא מצליח. בסוף דרך חברת הניהול של הבניין הגעתי לבן אדם, שאמר שיבדוק אם הם בכלל עושים התקנה כזו, אם לא מזמינים מחמם דרכם.

מחכה כבר יומיים לתשובה ממנו.

שאלה:

מותר להם לחייב אותי להתקין מחמם רק דרכם? הם מתקינים מחמם סיני כלשהו, שאני פחות מעוניין בו.

דירוג ווסתים מתבצע כאשר יש לך צינור בקוטר נמוך ממה שהמחמם צריך, ועל מנת להזין את המחמם בכמות הגז שהוא צריך, צריך להגדיל את הלחץ.

במצב תקין (אם היה לך צינור 1/2" ולא 3/8") היו יכולים להמשיך עם 30 מיליבאר.

בהמשך לכותרת השרשור;

החלטתי בצעד יחסית ספונטני לעבור לחימום מים בגז.
הספק אצלנו הוא סופר-גז (אלקטרה פאוורר גז).

חברת הגז מספקת את המכשיר שלהם (דגם חדש של Macro תוצרת סין בגרסה האחרונה עם חיבור ל WIFI) עם אחריות לשנה + אופציה להארכת אחריות מהשנה השניה ב 12 ש"ח לחודש.
עלות המכשיר; 1 ש"ח + מעמ ליום, למשך 5 שנים (כ 2160 שח כולל מע"מ).

עלות התקנה חד פעמית - 555 ש"ח.

זרמתי עם זה בידיעה גמורה שלמכשירים האלו יש תוחלת חיים מסויימת, הספק מכיר את המכשיר, מציע הרחבת אחריות בתשלום - וכמו שאמר לי הטכנאי (שהוא באמת מקצוען אמיתי; הסטטיסטיקה אומרת שאם המכשיר שורד את השנה הראשונה בלי תקלות ועניינים, הוא ימשיך כך עד שהוא ימות תוך 5-7 שנים כי זה תוחלת החיים שלהם. הוא אומר שלמכשירים האלו אפשר לעשות טיפול תקופתי רק הבעיה היא שהוא מוצע במחיר יקר ולא משתלם [ניקוי אבן, ניקוי תא בעירה וכו']. בסופו של יום 5-7 שנים זו תוחלת החיים של המכשיר - ולמחיר שהוא מוצע, זה ממש חינם).

במסתור כביסה היתה הכנה למחמם מים על גז, כך שהיה צינור נחושת  1/2" מהמונה-גז עד למסתור כביסה והטכנאי האריך אותו כמובן.

החיבור ל WIFI לא צלח כי המרחק מקצה המסתור כביסה לראוטר בתוך הביתה הוא גדול - לכן אילתרתי איזה ראוטר ענתיקה שהפכתי אותו בהגדרות ל AP אלחוטי בלבד, ושמתי אותו במסתור כביסה והבעיה נפתרה תוך דקות.

בצד העצוב של הסיפור:

כל המטרה של החיבור לגז היתה לנקודה במרפסת.

ניהלתי איתם מו"מ קשוח עד שהגעתי למחיר התקנה סביר ("ההסכם של הבניין" מדבר על סכום הזוי של 1250 שח לחיבור מונה גז + נקודת גז). אחרי שהבאתי להם הצעה נגדית מסונול-גז, הצלחתי לחתוך מהמחיר 45% !
הטכנאי הגיע וסירב בתוקף להתקין לי את הנקודה בטענה שזה לא תיקני שיהיה גז במרפסת שנסגרה בזיגוג נאסף.

איפה זה כתוב ? זה לא כתוב, זה פשוט אסור במקומות סגורים.

אין היגיון בעניין מאחר ו; גם אם היו לי כיריים גז בבית, התקן לא מחייב אותי בחלון צמוד ולא בשום פתרון איוורור מאולץ.

כל הסיפורים על דליפות אם חלילה הילד נוגע במנגל - לא רלוונטיות. החוק מחייב את הצרכן לנתק את ברז המכשיר בסיום העבודה איתו (לרבות כיריים גז - אבל מעטים אם בכלל עושים את זה) ודווקא במרפסת יש ברז חיבור מהיר שפותר את הבעיה של סגירת ברז...ברגע שניתקת את המחבר, זה סגור.

כמובן שכל ההסברים והנימוקים לא ממש הואילו - ופניתי בחזרה לחברה שיבדקו את האופציות עם טכנאים אחרים.

לסיכום:

אין שמחה בלי עצב :-P 

איציק

WhatsApp Image 2025-03-28 at 13.11.37_8518e2b2.jpg

WhatsApp Image 2025-03-28 at 13.11.38_5ae1862a.jpg

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אז גם אני אעדכן.

בתאריך 10.3.2025 בשעה 13:07, פינדר כתב:

אחרי שביררתי עוד קצת הבנתי שה״טכנאי״ הזה לא מדייק. כל מתקין עם רשיון של טכנאי גז יכול לבצע את העבודה בעצמו ואין צורך לערב את חברת הגז. אני מניח שלבחור אין רשיון.

פניתי למתקין ממדרג. קיבלתי הצעה למחמם יפני של רינאיי, שמראש ידעתי שזה מה שאני רוצה, ע״ס המלצות מהרשת.

העלות של המכשיר, 17 ליטר חיצוני, מתחילה בסביבות ה3.5 אלף ש״ח.

לזה צריך להוסיף וסתים, צנרת, עבודה, מע״מ והחלק הכי יקר מס אשכנזים.

מה שכן, זו היתה עבודה של יום שלם, כי לא היתה אצלי שום הכנה והיה צריך לקדוח דרך קיר בטון. הבחור עבד לבד חצי יום על ההתקנה בתוך הבית (העברת הצינור מאחורי ארונות המטבח, לחדר שירות ומשם למסתור כביסה). בחצי היום השני הגיע עוד בחור לסייע בחיבור בארון המונים בחדר המדרגות.

עלה לי סך הכל כולל הכל כ8.3 אלף ש״ח.

יקר, אבל לפחות נגמרו הצעקות מכותרת השרשור.

בינתיים המכשיר מחובר לחשמל מחוט מאריך ומפצל, עד שיהיה לי כח להביא חשמלאי שיכין נקודה רשמית.

WhatsApp Image 2025-03-28 at 14.40.18.jpeg

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

למרות שכבר הותקן. מציע וודא שוב אם אתה לא צריך מכשיר מאולץ. בכל המרפסות שראיתי היה מכשיר מאולץ. מכשיר כמו שלך מיועד לעבודה בחוץ ממש באוויר הפתוח. 

כך לפחות אני מכיר. 

והחלק היקר עוד לפניך 🤣

מעכשיו כל מקלחת תארך פי 2-3 יותר זמן

.

• תוכן חדש...