Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יכול גם לבדוק ספיקות.

שים דלי ותבדוק במקלחת הבעייתית כמה זמן לקוח למלא אותו מול אותו דלי במקלחת השנייה. אחר כך נסה לחקות את הספיקה והטמפ' שיוצרת בעיות במקלחת השנייה ותראה אם התופעה מתקיימת.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 1.1.2025 בשעה 21:26, פינדר כתב:

בגלל זה עדיף להתקין מחמם חיצוני במרפסת שירות.

דיברתי היום עם מתקין מומלץ שהתקין לחבר טוב.

תיארתי לו את המצב אצלי בדירה. אמר שאם רוצים להתקין במרפסת שירות, צריך למשוך לשם קו חדש, יותר רחב מזה של הכיריים ואז למשוך חזרה לכיריים ולהוסיף וסתים בכל צד. סדר גודל של 7 אלף שקל לפני מע''מ.

מתלבט אם כדאי לוותר על הגז בכירים ולעבור לאינדוקציה, שזה גם הרבה זמן בתוכניות שלי. מצד שני זה דורש העברה של תלת פאזי..

יש גם אינדוקציה חד פאזי.

אמא שלי משתמשת בכזה (אצלה בדירה יחסית ישנה ולכן אין תלת פאזי) וזה עובד מעולה.

היא מבשלת המון אגב...

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 3 שעות, BoazB11 כתב:

יכול להיות גם עניין של ספיקה.

זרם חזק יותר יקצר את זמן ההגעה של מים חמים לנקודת הקצה.

הזרם בסדר גמור, לא מטורף אבל בהחלט סבבה, לא חושב שזו הבעיה.

גם בדקתי וראיתי שמיד עם פתיחת ברז החמים המכשיר נדלק (לפחות זה מה שהוא מראה בצג), יכול להיות שיש בעיה שגורמת להצתה של החימום להתעכב?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

עשיתי בדיקה - פתחתי את הברז הכי קרוב לחמם - 2-3 מטר, ובדקתי מה קורה בצג שלו - הוא נדלק מיד עם הברז, ותוך 10-15 שניות הטמפ בצג מגיעה ל-50 מעלות, ואז עוברת עוד דקה שלמה עד שבברז מרגישים שינוי בטמפ, מה קורה פה? כאילו הצנרת הרבה יותר ארוכה ממה שנראה, אין לי מושג איך זה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

עשיתי בשבילך בדיקה ספיישל עכשיו.

שעות ערב. שניה לפני מקלחות של הילדות. אף אחד לא נגע במים החמים בשעות האחונות. מים קרים בברז. מישור החוף. מעריך שסביב 18-20 מעלות.

כ10-12 מטר צנרת sp רגילה (כתומה)

מרגע פתיחת ברז ישר נדלקת במחמם מנורה שהוא נכנס לפעולה. ואחרי כ18 שניות מרגישים שמגיעים מים חמימים. אחרי 5-7 שניות נוספות המים מגיעים לשיא החום שלהם.

בסגירה לכמה דקות משהו דומה. רק שיש קצת מים בצנרת אז הם חמים ואחרי 13-15 שניות יש פיק קטן של מים קרירים 2 שניות (כנראה המים שהגיעו מהמחמם איך שהוא נדלק)  ואז זה חוזר למים חמימים ואחרי כמה שניות שוב למים בשיא חומם.

• אהבתי 1

.

פורסם
לפני 56 דקות, misterb כתב:

עשיתי בדיקה - פתחתי את הברז הכי קרוב לחמם - 2-3 מטר, ובדקתי מה קורה בצג שלו - הוא נדלק מיד עם הברז, ותוך 10-15 שניות הטמפ בצג מגיעה ל-50 מעלות, ואז עוברת עוד דקה שלמה עד שבברז מרגישים שינוי בטמפ, מה קורה פה? כאילו הצנרת הרבה יותר ארוכה ממה שנראה, אין לי מושג איך זה.

בעדינות - שים יד על הצינור יציאת מים מהמכשיר ותגיד כמה זמן לוקח מהרגע שאתה רואה על הצג 50 מעלות ועד שאתה מרגיש שהצינור חם.

או שהמכשיר שלך חי בדיליי עצבני או שיש לך צנרת מאוד לא מבודדת + ארוכה.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הצנרת משפיעה המון (סוג ואורך)

בדיוק יותר מוקדם השנה החלפנו קטע עתיק שהיה בנוי עקום לגמרי לגמישה מודרנית ומועברת נכון בבית - והזמן של החימום מים למקלחת שמחוברת אליה ירד לדעתי ב10-20 שניות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נתקלתי בשרשור ואמרתי למה לא להצטרף למירמור, אחרי שגם לי נמאס שגומרים את המים ומהדלקת דוד בלי הפסקה , קורה יותר בחורף האמת,  אצלנו בבניין קיימת מערכת סולארית שעושה עבודה לא רעה.

בערך כל שנה שנה וחצי אני מחליף גוף חימום למרות שלא תמיד הוא יוצא מלוכלך ממש, אני מעדיף שרוב הזמן הוא יהיה במיטבו.

אני חושב על הוספה של המערכת בנוסף לדוד , אני מבין שנצטרך 17 ליטר 

איך בוחרים מכשיר ?

ללכת עם העדר על ריניי ? או פשוט לעשות סקר שוק בחברות הגז שקיימות ?

אגב יש מסתור כביסה , נקודת גז קיימת, צריך להעביר נקודת חשמל או כבל מאריך של מטר מטר וחצי רק שיגיע למכשיר.

פורסם

מניסיוני חברות הגז לא מוכנות להתקין אם אין נקודת חשמל מוכנה. הטכנאים שלהם "מפונקים". מציע לעשות השוואה בין חברות הגז לבין מתקין גז מומלץ. לשים לב שלא כל טכנאי הגז מתעסקים במכשירי החימום ויש לוודא זאת מלכתחילה.

פורסם

אתמול, תוך כדי מקלחת חשבתי על השירשור הזה,

ועלה לי רעיון...*

שבנקודת הקצה - טוש, ברז, אינטרפוץ, ווטאבר, תהיה חוגה עם שנתות של טמפרטורה.

בין הדוד לברז יהיו 2 צינורות, ומשאבה שתריץ מים ביניהם גם כשהברז סגור. מעגל סגור.

הברז יהבהב עם נורה אדומה קטנה כמה זמן שלוקח עד שכל הצנרת חמה

וכשהמים החמים מגיעים לטמפ' המבוקשת בנקודת הקצה,

הנורה מפסיקה להבהב, ואפשר לפתוח את הברז.

בדוד יהיו חישנים שידווחו לאפליקציה נתונים שיתורגמו לכמה מקלחות יספיקו המים,

ואפשר יהיה לתזמן ככה שבעוד X זמן יהיו מים חמים מוכנים בברז לשימוש מיידי בטמפ' מדוייקת.

כמעט כל החיים שלנו כבר ממוחשבים ומבוקרים, ודווקא דבר כ"כ אלמנטרי ושימושי כמו מקלחת טובה

נשאר פרימיטיבי כמו לפני 50 שנה. עדיין רועדים מקור עד שמגיעים המים החמים,

ואחרי זה עוד צריכים יד של כירורג כדי לווסת עם קרים ולא  להיכוות,

וברקע הצרחות האלה "תשאיר מים!" שפתחו את השירשור הזה...🙃

*אם עוד לא חשבו על זה קודם אז אני רוצה אחוזים...

ואפילו שם כבר יש לי למערכת הזו - "מים חכמים"Ⓒ או smartwater בעברית...

• מצחיק 1
פורסם

למה לא להדליק את הדוש ולהכנס פנימה אחרי דקה-שתיים? בדירות שלי בידיוק בגלל זה הזזתי את הברזים לקיר אחר מראש הדוש, כדי שאפשר יהיה להפעיל את המים בלי להיות בתוך המקלחת…

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

אתמול, תוך כדי מקלחת חשבתי על השירשור הזה,

בקשר למשאבה יש דבר כזה בלי המנורה וכל זה אבל במערכות גדולות יש משאבת סירקולציה שעובדת כל הזמן. 

בקשר לכיוונון הכירורגי אם תתקין מערבל ביציאה מהדוד יחסוך לך חצי מהבעיה כי הדיוק נדרש ככל שהבדלי הטמפרטורה בין החמים לקרים עולה. 

בקשר לאפליקציה אני משקיע.. האמת גם לא חייב חיישנים בתוך הדוד מה שאתה צריך זה חיישן שמודד את הטמפרטורה של המים הקרים עושה חשבון כמה זמן צריך בשביל כל מקלחת ומדליק לפי זה את הבוילר.  בגדול זה לחשבן את האנרגיה הדרושה לחימום יש לזה נוסחה מאוד ברורה אולי קצת צריכה דיוק כי יש גם אנרגיה שמתבזבזת אבל בגדול זה רעיון טוב. 

פורסם

ברזים תרמוסטטיים יש בכל בית מלון, אני מניח שבמחיר המתאים תוכל להתקין בבית. מעגל משוב מתוחכם? כנראה שאם תפתח כזה יהיו קונים. השאלה היא כמה, מן הסתם רוב הקהל יעדיף להמתין עוד כמה שניות למים החמים ולא להתעסק עם עוד משהו יקר שעלול להתקלקל. אבל חישן שנותן אינדיקציה לטמפרטורת המים לא צריך להיות בעיה, עלי הזריז מוכר ראשי מקלחת מוארים, אז הוספת חישן טמפרטורה צריך להיות עניין פשוט.

אגב, להמתנה של כמה שניות כאשר אני מעביר את הזרם ממקלחת היד לראש הגשם יש לי פתרון אישי: המקלחת מספיק גדולה כדי לזוז לכמה שניות מהזרם הקר עד שמתחמם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 38 דקות, sperial כתב:

להמתנה של כמה שניות כאשר אני מעביר את הזרם ממקלחת היד לראש הגשם יש לי פתרון אישי: המקלחת מספיק גדולה כדי לזוז לכמה שניות מהזרם הקר עד שמתחמם

במקום לפתח זריזות של חתול שנופל לידו משהו פשוט ממקמים את האינטרפוצים לא מתחת לראש הגשם אלא בקיר הצדדי. כשאמרתי למעצבת שזה מה שהולך להיות היא עיקמה פרצוף, אשתי רצתה לזרום איתה אבל אני התעקשתי והיום אשתי מברכת על ההתעקשות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במקרה שלי זה לא קשור למיקום האינטרפוץ - הוא במרחק זרוע מכל נקודה במקלחת - אלא מיקום ראש הגשם, שמאפשר לצאת מתחתיו בלי לצאת מהמקלחון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...