Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, discoTD5 כתב:

בזכות משטרת ישראל (ואיתוראן) האיוניק 5 שלי חזרה לבעלותי. הרבה מאוד בזכות תושיה של שוטר שזה אפילו לא היה תפקידו.

בכובע מקצועי אחר עבדתי בצמוד ליחידות מבצעיות של המשטרה, אנשים נפלאים שעובדים 24/7/365 למעננו.

משיחות שאני מקיים היום עם משטרת התנועה אני שומע אותם ואת האילוצים והלב יוצא אליהם.

יש לי כמה שוטרים לשעבר במעגל החברתי, בדרגות שונות, רובם ככולם התחילו מתוך אידאולוגיה ועם הזמן המערכת המושחתת והלא יעילה פשוט הקיאה אותם. להגיד שהמשטרה בארץ עובדת היטב על סמך המקרים שתיארת זה כמו להגיד שצה"ל יעיל וחכם בעקבות אינטראקציה עם סיירת מטכ"ל וטייסת קרב בחיל האוויר... לא מייצג את החווייה היומיומית.

לפני 34 דקות, פיני חד כתב:

יש הרבה מה לשפר במדינה הזו וגם לי יש ביקורת על המשטרה ועוד רשויות, אבל בסה"כ אפשר להגדיר אותנו כמדינה מתוקנת.

דמוקרטית עדיין כן, מתוקנת לצערי כבר מזמן לא. זו שיחה שצריך לנהל אחרי שתגור כמה שנים במדינה מפותחת ותרגיש את ההבדלים במקום רק לקרוא עליהם.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 13 שעות, Derish כתב:

שמעתי את האגדה האורבנית הזאת בעבר, אבל בעשרים שנה האחרונות לרוב ניידות המשטרה בעולם יש תאורת לד שאפשר להדליק באופן קבוע או בעוצמה נמוכה, כך שתראה נוכחות מבלי להסיח את הדעת או לסנוור נהגים אחרים. התופעה שאני מדבר עליה היא 'נראות' בערך כמו אמבולנס בנסיעה מנהלתית שמפעיל סירנה ברחוב ריק באחת עשרה בלילה.

אין שום הצדקה להפעיל אורות מהבהבים בעוצמה מלאה בנסיעה עירונית שגרתית שלא למטרת עקיפה או פינוי הדרך. קל וחומר בשעות החושך, כשההתנהגות הזאת גורמת לסיכון בטיחותי ולא מקדמת שום מטרה אמיתית מלבד לגרום לשוטר להרגיש גבר.

באמבולנס אי אפשר להנמיך את עוצמת התאורה ולא את הווליום של הסירנה אבל איפה שאני גר אין סירנות גם לא בשעות היום כדי לא למשוך סקרנים...

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Derish כתב:

שמעתי את האגדה האורבנית הזאת בעבר, אבל בעשרים שנה האחרונות לרוב ניידות המשטרה בעולם יש תאורת לד שאפשר להדליק באופן קבוע או בעוצמה נמוכה,

זאת לא אגדה אורבנית אלא הנחייה (עונה בתור מתנדב לשעבר).

לגבי תאורת לד עם עוצמה משתנה - למיטב ידיעתי, לא מוכרים את זה בארץ (בגדר ניחוש חוסר ביקוש ?  עלות גבוהה ?)

לפני 13 שעות, Derish כתב:

רק מי שטרם נאלץ להיעזר במשטרה או ברשויות יכול לחיות בסרט שהם שווים משהו או משרתים חלילה את הציבור.

בגדול, אתה צודק. המערכת הציבורית עובדת בצורה עקומה. כל אחד עסוק בהישרדות שלו, ופחות מעניין אותו השירות לציבור.

פה ושם, יש חריגים שלא הושפעו לרעה מהמערכת.

לפני שעתיים, borsood כתב:

היה נכון גם בארץ בעבר אבל שינו את זה כי זה משפיע לרעה על המפונה אם הוא בהכרה.

אינני מכיר כל השפעה של סירנה על מטופל (בהכרה או לא).

השיקול היחיד הוא דחיפות הנסיעה. אם המטופל לא במצב קריטי, אז אפשר לנסוע רגיל, מבלי להסתכן.

אם המטופל במצב המצריך הגעה דחופה לבי"ח, אז יפעילו סירנה.

אל תשכח כי מעבר אור אדום וכו', למרות שנעשה בצורה חוקית עם סירנה, יש בכך סיכון מוגבר לתאונה (נהג שלא שם לב/ לא הבחין באמבולנס).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

יצא לי להתקל בשוטרים לא פעם, בתור נהג, לא תמיד החוויה היתה נחמדה.

יצא לי לקרוא לשוטרים בתור מתנדב ב'ידידים' לא תמיד החוויה היתה נחמדה.

אני יכול להעיד על כביש 4 נראה לי, בין הירידה מיבנה לעלייה לראשון, לכביש בקושי יש שול והרבה רכבים נתקעים שם.

פעם אחת ביקשתי עזרה משוטר או שיחסום את התנועה או שיתן ליווי, כי זה פחד איימים שם.

השוטר היה חסר רצון, עצבני, לא נחמד ובעיקר רצה לעוף כמה שיותר מהר, הוא סיפק ליווי מהיר לשול יותר רחב ונסע.

מצד שני יצא לי להתקל ב-2 שוטרים, אחד ליווה אותי ואת הלקוח, ממחלף חולון ועד החניון של המטרואולוגיה, אחלה שוטר, נחמד ביותר.

היכן שאני נמצא כיום, אירופה, אני יכול להעיד בתוך העיר אין שוטרים או לפחות לא יצא לי להתקל בהם.

יש נת"צים, אין עליהם אכיפה של מצלמות\משטרה ומצד שני, יש כאלה שנוסעים אבל הרוב, לא נכנס לנתיב הזה.

אם אתה עוצר ברמזור מהבהב, מומלץ לבדוק את הראי בכדי שאף אחד לא יתקע בך כי רמזור מהבהב ושנייה ראשונה של אדום, זו המלצה.

באוטוסטרדה אני בקושי רואה אכיפה משטרתית אבל יש מצלמות.

לפני 20 שנה היית נוסע 200 קמ"ש ולא הפריע כלום, אבל היום, יש מיותר מצלמות ואכיפה אלקטרונית.

ואפרופו סירנה, הרעש של הסירנה מעבר ללב שנופל לתחתונים כי אני חושב שזו אזעקה בהתחלה, הוא פשוט מחריש אוזניים ברמה מטורפת.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
לפני 12 דקות, guya72 כתב:

לגבי תאורת לד עם עוצמה משתנה - למיטב ידיעתי, לא מוכרים את זה בארץ.

בחייאת נו, אז גם להדליק אור כחול קבוע אי אפשר? רק אור מהבהב שמפיץ אימה ופניקה? קשה לי להאמין... וגם במקרה הלא סביר שאתה צודק - אם אין אופציה כזאת בניידות זה בסה"כ אומר שהקניין המשטרתי לא הוסיף אותה למפרט כאשר סגר את החוזה מול היבואן.

הרי זה לא שהם קונים את המתקנים האלה בעליאקספרס וכל אחד לחוד. יש ספקים שרוכשים את גופי התאורה הרלוונטיים בהתאם לדרישות ואז מוסרים או מתקינים אותם ללקוח הסופי. גוף ממשלתי בטחוני שאנשיו יודעים את העבודה צריך גם לדעת מה לדרוש ואיך להגדיר נכון את הציוד.

פורסם
לפני שעה, ariel000 כתב:

יצא לי להתקל בשוטרים לא פעם, בתור נהג, לא תמיד החוויה היתה נחמדה.

יצא לי לקרוא לשוטרים בתור מתנדב ב'ידידים' לא תמיד החוויה היתה נחמדה.

ואפרופו סירנה, הרעש של הסירנה מעבר ללב שנופל לתחתונים כי אני חושב שזו אזעקה בהתחלה, הוא פשוט מחריש אוזניים ברמה מטורפת.

לפני איזה 20 שנה נחתתי בסכיפהול, כשהייתי בדרך למגרש ההשכרה שמעתי איזו סירנה. היחידים שסובבו ראש היו הישראלים.

ואגב סירנות של רכבי ביטחון - באירופה מקובל צליל דומה שמה שקרוי בסירנות בארץ hi-lo, ובלשון נהגי האמבולנס ״אוטו גלידה״. למרות שהצליל מובחן מאוד הנהגים הישראליים לא אוהבים אותו, מעדיפים לשחק (יד ימין על הכפתור) בצלילים האחרים. ומעניין שהצופרים של רכבי כב״ה מפיקים צליל יותר חלש. לא יודע למה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, Derish כתב:

ספר לחקלאים בדרום

במ.א. אשכול אין תחנת משטרה (עוטף עזה גובל במצרים והרצועה). אז אין לי מושג על מה אתה מדבר.

למרות כמות הפשיעה שיש במועצה אין לנו תחנת משטרה. אולי יקימו בעקבות השביעי למרות שאני בספק גדול.

לפני 13 שעות, discoTD5 כתב:

ולא נשכח את השוטר שנרצח בפיגוע לפני שבוע כשניגש בעקבות קריאה של אזרחים. 

הוא נרצח לפני שבועיים בפיגוע בכביש 4 קרוב ליבנה.

שמו רס"מ אדיר קדוש ז"ל. 

נרצח בתאריך 15/10/2024

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני אספר לכם סיפור על משטרה בגיאורגיה.
טיילתי ליד גודאורי, על כביש ראשי יחסית (הדרך הצבאית למי שמכיר). הייתי בדרך לתקן פנצ'ר והמשפחה בינתיים ישבה במסעדה לאכול צהריים.

בעודי מאותת שמאלה (הפנצ'ריה משמאל לכביש, אין על הכביש סימונים בכלל וקל וחומר לא קווי הפרדה) ומתחיל לפנות, עוקף אותי בפראות וואן, מתנגש בפינה השמאלית הקדמית של הרכב שלי, ממשיך בפישטייל לרוחב הכביש, יורד ממנו ונכנס באיזה קיר.

פחות מ 5 דקות אחרי שעצרנו שנינו בצד הגיעה משטרה. קודם כל בדקו אותי והנהג השני לשכרות, אחר כך בדקו את נוסעי הוואן שאין פציעות, הזיזו את הרכבים למקום בטוח ווידאו שלא נשארו חלקים על הכביש. היו סופר מקצועיים ומנומסים. בסופו של דבר אחת מנוסעות הוואן "נפצעה" (עיקמה את פרק היד) בתאונה ולכן אני והנהג השני הוסענו בניידות משטרה בשיטת מירוץ שליחים עד טביליסי, יותר מ 100 ק"מ משם, תוך כדי זה שדואגים לנו לשתיה ואוכל כל הדרך. נתנו את העדות ואז הסיעו אותנו חזרה, ואותי ספציפית למגרש של חברת ההשכרה ממנו לקחתי רכב חליפי.
אמנם זה לקח כמה וכמה שעות אבל השוטרים כל הזמן נתנו תחושה שהם פה כדי לעזור ולסייע. אולי עוזר זה שאני דובר רוסית והיה לי קל לתקשר איתם, אבל הרגשתי המון איכפתיות ורצון באמת לפתור את המצב (נוסעי הוואן היו סעודים עם אנגלית חלשה, והשוטרים עוד יותר חלשה)

• אהבתי 3

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

החוויה האחרונה שלי עם המשטרה היה כשישבתי וחיכיתי לדיבייט בין ביידן לטראמפ. אמצע הלילה בערך 2 וחצי - 3 בלילה או בוקר מוקדם. יושב לי ברכב, בכיף שלי, שומע מוזיקה שלא מרעישה ואני מספיק רחוק מבתים שלא ישמעו כלום. לא ברמה של קריוקי מחריש אוזניים.. אין לי שום דבר לא חוקי לא ברכב ולא עליי וגם לא צרכתי משהו שיכול לעשות בעיות (אלכוהול או סמים).סתם יושב ונהנה לי בעיר אבל גם לא קרוב לאף אחד שיכול להטריד מישהו..אני עסוק בענייני, מגיחה לה פתאום ניידת משטרה - הייתה צקאלאקה פועלת אבל בלי סירנה.חונה הרחק ממני , חששתי אבל לא משהו שיכול לגרום לי לזוז מהרכב. הם כבר ידעו מי אני ואיזה עבר יש לי. הגיע אליי טען איזה טענה שיש איזה מישהו שהם מחפשים והם יודעים על העבר התעברותי שלי. מבקש ממני לבדוק את הרכב כי הוא קצין רכב או שקר כלשהוא. לא הציג תעודה ולא שום דבר. נתתי לו לבדוק. עשה את עצמו מחפש ובודק. די ברור לי שהוא לא מבין מה הוא צריך לבדוק ברכב ואיך בדיוק אפשר היה להפיל אותי על דברים מינוריים. שוטר דמיקולו. טען שאני שתיתי ורוצה לבדוק אותי ושהוא יביא ינשוף. צעקתי לו תביא, בוא נעשה בדיקה. נכנס לאוטו ולא עשה כלום. המשיך הלאה לחפש מה לעשות בהמשך הרחוב. עשה סיבוב הדליק את הפנס ועשה עצמו מחפש משהו. הוא המשיך הלאה אבל לי היה נמאס מהשטויות שלו אז חתכתי מהר אחרי שהוא נסע רחוק מספיק.

לא ישבתי במקום שומם ומרוחק שיכול להיות איזו עילה לחיפוש או שיכול להוות בעיה כלשהיא. סה"כ נהנה מהחיים שלי.

סתם חיפשו לעשות V על הבדיקה של רכב. אנערף. 

עם שוטרים בארץ צריך להיות אסרטיבי ולא לתת להם להחליט או לעשות משהו שהוא לא במסגרת החוק.

להפעיל כוח מיותר זה אחד מהם. אם אתם לא בורחים להם או עושים שטויות אז אל תתנו להם להפעיל סתם כוח עליכם.

מספיק לציין שאתם משתפים פעולה, לא בורחים להם, נותנים את הת.ז או מה שהם מבקשים, שאתם לא צועקים, שאתם לא עושים בעיות, שאין לכם כוונה לפגוע בהם. 

אחרי שאמרתם מספיק את המשפטים הללו (צריך למלא לפחות איזה דקה שתיים של דיבור) שאתם בשורה התחתונה - לא עושים בעיות ולא מתכוונים לעשות בעיות. הם די מנוטרלים. כי מה כבר הם יכולים לעשות?

יפעילו עליכם עוד כוח. בבית משפט, הכוח שלהם יהיה שימוש לרעה בת'כלס.

ועוד יותר חשוב, אם לא צריך לערב משטרה או להתקרב למשטרה. עדיף לשמור מרחק מהם וכמה שיותר רחוק מהם..

היה לי קטע עם שכן שעשה קריוקי שלא היה מבייש מופע של אריאנה גראנדה עם הרמקולים שלו. להתקשר למשטרה? אני לא עשיתי את זה כי למה לי להיכנס לכאב ראש כזה?

וגם כשהם לפני שומר חומות היו מפעילים זיקוקים כל שבת שנייה, די הבלגתי על זה כי למה לי להתערב ולהגיד שזה מפריע..

עדיף לא להתערבב עם האוכלוסיה המקומית והמשטרה פה..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 16 שעות, discoTD5 כתב:

משיחות שאני מקיים היום עם משטרת התנועה אני שומע אותם ואת האילוצים והלב יוצא אליהם.

משטרת התנועה בישראל הייתה גרועה ונותרה גרועה. מה שכן, אין קשר לשוטרי התנועה עצמם שהם בסך הכל אדיבים וכל מפגש שלי איתם הסתיים בלחיצת יד ואיחולי משמרת נעימה, גם אם התלווה לזה קנס משמעותי, הם בסופו של דבר ממלאים הוראות ופקודות ואת מדיניות מפקד משטרת התנועה שאליו הטענות שלי. 

פורסם
לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

החוויה האחרונה שלי עם המשטרה היה כשישבתי וחיכיתי לדיבייט בין ביידן לטראמפ. אמצע הלילה בערך 2 וחצי - 3 בלילה או בוקר מוקדם. יושב לי ברכב, בכיף שלי, שומע מוזיקה שלא מרעישה ואני מספיק רחוק מבתים שלא ישמעו כלום. לא ברמה של קריוקי מחריש אוזניים.. אין לי שום דבר לא חוקי לא ברכב ולא עליי וגם לא צרכתי משהו שיכול לעשות בעיות (אלכוהול או סמים).סתם יושב ונהנה לי בעיר אבל גם לא קרוב לאף אחד שיכול להטריד מישהו..אני עסוק בענייני, מגיחה לה פתאום ניידת משטרה - הייתה צקאלאקה פועלת אבל בלי סירנה.חונה הרחק ממני , חששתי אבל לא משהו שיכול לגרום לי לזוז מהרכב. הם כבר ידעו מי אני ואיזה עבר יש לי. הגיע אליי טען איזה טענה שיש איזה מישהו שהם מחפשים והם יודעים על העבר התעברותי שלי. מבקש ממני לבדוק את הרכב כי הוא קצין רכב או שקר כלשהוא. לא הציג תעודה ולא שום דבר. נתתי לו לבדוק. עשה את עצמו מחפש ובודק. די ברור לי שהוא לא מבין מה הוא צריך לבדוק ברכב ואיך בדיוק אפשר היה להפיל אותי על דברים מינוריים. שוטר דמיקולו. טען שאני שתיתי ורוצה לבדוק אותי ושהוא יביא ינשוף. צעקתי לו תביא, בוא נעשה בדיקה. נכנס לאוטו ולא עשה כלום. המשיך הלאה לחפש מה לעשות בהמשך הרחוב. עשה סיבוב הדליק את הפנס ועשה עצמו מחפש משהו. הוא המשיך הלאה אבל לי היה נמאס מהשטויות שלו אז חתכתי מהר אחרי שהוא נסע רחוק מספיק.

לא ישבתי במקום שומם ומרוחק שיכול להיות איזו עילה לחיפוש או שיכול להוות בעיה כלשהיא. סה"כ נהנה מהחיים שלי.

סתם חיפשו לעשות V על הבדיקה של רכב. אנערף. 

עם שוטרים בארץ צריך להיות אסרטיבי ולא לתת להם להחליט או לעשות משהו שהוא לא במסגרת החוק.

להפעיל כוח מיותר זה אחד מהם. אם אתם לא בורחים להם או עושים שטויות אז אל תתנו להם להפעיל סתם כוח עליכם.

מספיק לציין שאתם משתפים פעולה, לא בורחים להם, נותנים את הת.ז או מה שהם מבקשים, שאתם לא צועקים, שאתם לא עושים בעיות, שאין לכם כוונה לפגוע בהם. 

אחרי שאמרתם מספיק את המשפטים הללו (צריך למלא לפחות איזה דקה שתיים של דיבור) שאתם בשורה התחתונה - לא עושים בעיות ולא מתכוונים לעשות בעיות. הם די מנוטרלים. כי מה כבר הם יכולים לעשות?

יפעילו עליכם עוד כוח. בבית משפט, הכוח שלהם יהיה שימוש לרעה בת'כלס.

ועוד יותר חשוב, אם לא צריך לערב משטרה או להתקרב למשטרה. עדיף לשמור מרחק מהם וכמה שיותר רחוק מהם..

היה לי קטע עם שכן שעשה קריוקי שלא היה מבייש מופע של אריאנה גראנדה עם הרמקולים שלו. להתקשר למשטרה? אני לא עשיתי את זה כי למה לי להיכנס לכאב ראש כזה?

וגם כשהם לפני שומר חומות היו מפעילים זיקוקים כל שבת שנייה, די הבלגתי על זה כי למה לי להתערב ולהגיד שזה מפריע..

עדיף לא להתערבב עם האוכלוסיה המקומית והמשטרה פה..

בדיוק ראיתי, שבוע שעבר, בתןכנית של ג'ון אוליבר.

משטרת תנועה עוצרת סתם נהגים, בעיקר שחורים, ממציאים דברים והעיקר מנסים לתפוס מישהו על משהו.

https://jalopnik.com/john-oliver-explains-why-traffic-stops-are-more-dangero-1851670775

פרנקופיל מושבע!

פורסם

גם לי אין דברים טובים על משטרת ישראל. באיחוד על משטרת התנועה. והיו שוטרים שזלזלו. זרקו תת.ז על הריצפה.

היו שחיפשו לתת סתם קנס. ועוד דברים.

שאני רואה משטרה מתרחק מהם. אולי אפשר לספור על יד אחת. שוטרים שהיו נחמדים והחפתים.

אין לי ניסיון בחול.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)
בתאריך 31.10.2024 בשעה 15:33, Derish כתב:

יש ספקים שרוכשים את גופי התאורה הרלוונטיים בהתאם לדרישות ואז מוסרים או מתקינים אותם ללקוח הסופי. גוף ממשלתי בטחוני שאנשיו יודעים את העבודה צריך גם לדעת מה לדרוש ואיך להגדיר נכון את הציוד.

אני אזכיר לך כי בתחילת שנות ה-2000, ניידות משטרת תנועה היו מצויידות בגשרי תאורה מבזיקים, והועלו טענות (נכונות בחלקן) כי עלול לגרום להפעלה של פרכוסים אצל חולי אפילפסיה.

אינני יודע אם הפאשלה הזאת היא רק בגלל שזה מה שהיבואן הציע (וזכה במכרז), אך בל נשכח כי זה גשר התאורה שעמד  בדרישות המכרז של המשטרה (אינני יודע פרטים לגבי דרישות המכרז).

מה שאני רוצה לומר לפעמים מגדירים דרישות מציוד, אך לא תמיד חושבים על השפעות נילוות לדרישה זאת או לא מבינים עד שמשתמשים בציוד בפועל.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)
בתאריך 30.10.2024 בשעה 09:40, ariel000 כתב:

האם יש אכיפה?

כן

האם יש הרבה מצלמות?

כן.

לשם השוואה נקח את צפיפות המצלמות לקמ"ר.

אולי לא הכי מוצלח, כי ההשוואה לגרמניה תלויה בהרבה דברים - מדינה פדרלית, מחוז וכו...

כדי לפשט את הדברים:

• לקחתי את גרמניה ככלל והשתמשתי במידע של חברת סטטיסטה, כי לא היה לי כוח לחפש  פרטנית בכל מדינה פדרלית את המידע.
  • התמקדתי רק במצלמות מהירות ולא כללתי את המצלמות הניידות (נגררים).

בישראל לפי מאגר המידע הממשלתי מצלמות אכיפה (א-3) ישנן 60 מצלמות מהירות על שטח של 22,072 קמ"ר - מה שמייצג צפיפות של 0.0027 מצלמות לקמ"ר.

בגרמניה לפי הסקר של חברת סטטיסטה לעומת זאת יש 4682 מצלמות מהירות על שטח של 357,595 קמ"ר - כלומר 0.0131 מצלמות לקמ"ר.

הצפיפות של מצלמות המהירות בגרמניה גבוהה בערך פי 4.85 מזו שבישראל, אז אפשר להגיד שהאכיפה יותר מוגברת?

האם יש הרתעה בכביש?

אני לא בדיוק יודע איך לפרש את זה... באיזה מובן?

הקנסות בגרמניה למשל נמוכים מאשר בהולנד ושוויץ.. אני מניח שהרתעה גבוהה יותר? 

למשל, אני יודע כי בהולנד אם עברת את המהירות בקמ"ש אחד, זה קבלת דו"ח ע"י מצלמת מהירות.

בשוויץ זה ככה, בהולנד זה 4 קמ"ש.

עריכה אחרונה על ידי f31

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

לא פעם באים אצלנו בתלונות לגבי המשטרה, בכך שהיא מחפשת  את הדברים הקלים, לתפוס אדם במהירות בירידה, שנאמר, לחפש את המטבע מתחת לפנס.

מסקרן אותי לדעת, איך המשטרה בחו"ל, היכן שאתם גרים?

המשך לתגובה ממקודם:

בגרמניה יש ויש תלוי את מי שואלים על מי נופלים, תלוי ברכב שנוהגים בו וכו כו.

יש הרבה מצלמות ניידות - מותקנות בתוך רכב סטייל ברלינגו\קאדי, על חצובה ואו נגרר ממוגן נגד ונדליזם.

בעיר, בכביש המהיר.

לי אישית אין משהו בעד או נגד להגיד על המשטרה, עצרו אותי לבדיקה עם הרכב רק פעם אחת*, וזה היה אחרי חזרה מבילוי ב4 לפנות בוקר, קיצרתי את הדרך דרך אזור תעשיה, עצרו שאלו שאלות, ביקשו לבדוק ווסט, משולש, ערכת עזרה ראשונה - זה נותן להם הצצה לתא המטען וזהו בערך.

לעומתי, דוגמא של שני מכרים:

- מכר עם רכב צעירים זול - נעצר לעיתים תכופות לבדיקות וצריך גם לתת שתן (בדיקת סמים), הבחור סרגל..

בסצנת השיפורים השוטרים מחפשים, נטפלים, מורידים רכבים מהכביש עד לבדיקת בוחן למרות שהשיפורים ברישיון, וגם אם יוצא בבדיקה שהכל תקין, את עלויות הגרירה של הרכב למכון ואת האחסנה משלם בעל הרכב.

- מכר שהיה לו רכב משופר בו הכל היה גם ברישיון היה נעצר כל הזמן לבדיקות והרכב הורד מספר פעמים מהכביש עכב "חשד" של השוטר והוחזר ע"י הבוחן שבדק את הרכב.

קנה לאחר מכן WRX STI סטוק ואמר שגם אי אפשר לנסוע ברכב כי כל הזמן נעצר לבדיקות ולכן מכר והיום נוסע ברכב מן המניין.

* לא כולל את הפעם שנעצרתי לבדיקה ע"י המכס הגרמני אחרי מעבר עם רכב מהולנד לגרמניה.

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...