Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נוסעת מדי יום מירושלים לתל אביב ופעם בשבוע גם מירושלים לנתניה.  כרגע נוסעת על קיה פיקנטו והבנתי שאם אמשיך ככה המנוע לא יחזיק מעמד הרבה זמן.

אשמח לדעת איזה רכב מומלץ לקנייה לנסיעות בין עירוניות ארוכות ונסיעה חלקה ללא תקלות עתידיות, שהרכב יהיה מספיק חזק להחזיק מעמד אורך זמן ושמותאם לנסיעות ארוכות כאלה.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

שלום,

אם הפיקנטו מספקת אותך אז לדעתי אין לך מה להחליף. רכב מתוכנן לנסוע ונסיעה בין ירושלים לתל אביב/נתניה לא נחשבת לנסיעה ארוכה כלל.

זה דיילי שרבים עושים ללא כל בעיה.

בכללי מרחק הנסיעה לא ממש מהווה פקטור משמעותי כמו אופי הנהיגה ותחזוקה.

שמרי על נהיגה מתונה, אל תוותרי על טיפולים שוטפים והרכב יוכל לשמש אותך עוד שנים...

פורסם (נערך)

נכון שהפיקנטו לא מיועדת לנסיעות האלו ונוטה יותר לעיר. אבל זה הרכב שיש לך כעת ואת מציינת רק את תוחלת החיים של המנוע כסיבה להחליף.

אני מסכים עם הדג, זה מנוע שיכול לסחוב ק"מ רבים ואין לך מה לחשוש בהיבט הזה.

אם היית מחפשת רכב לרכישה בהחלט לא הייתי ממליץ על פיקנטו (או כל מיני אחר) אלא על סופר מיני לפחות. אבל יש הבדל בין מה לחפש לבין האם להחליף. הפיקנטו רכב מוצלח ואמין סך הכל. לא צינת בו שום חסרון אחר למעט החשש, שכאמור, לדעתי אינו במקום.

אם יש סיבות אחרות אז זה כבר עניין אחר.

לגבי צריכת דלק. אני מבין שהפיקנטו לא מהחסכוניות יחסית למיני. אבל זה בודאי לא רכב שתיין ואם זה שיקול אז כדאי לבדוק טוב עד כמה משתלם להחליף רכב מהסיבה הזו. בודאי אם מדובר בהחלפה שדורשת שדרוג.

באופן כלל, ככל שהרכב ישן יותר מוטב להסס מלהחליף אותו כל עוד מפגין אמינות. ישן ואמין זה בד"כ הרכב הכי זול שיש.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

אני בהחלט מבין לליבך. את נוסעת מרחקים לא קצרים על בסיס יומיומי. אז יש לך סיבות טובות להחליף את הרכב - בטיחות, נוחות וכו׳. אורך חיי מנוע צפויים - פחות.

אז יש כמה נתונים שכדאי לדעת כדי לייעץ:

בת כמה הפיקנטו, וכמה קילומטרים צברה על הספידומטר?

האם היא מפגינה אמינות, או שהחלה לדרוש תיקונים לא שגרתיים ומבלה יותר מידי במוסך?

מה תקציבך לצורך החלפת הרכב, בלי להשען על הלוואות יקרות ובלי לפגוע בצרכים אחרים?

ועוד שאלה מתבקשת: האם הרכבת לא יכולה להוות תחליף ראוי? כחיפאי אני מכיר הרבה אנשים, כולל 3 בני משפחה קרובים, שנוסעים בין הבית בחיפה לעבודה בגוש דן ברכבת 3-4 פעמים בשבוע. אז נכון שבחיפה יש חניה נוחה ליד תחנת הרכבת כך שקל להגיע אליה בבוקר, מה שחסר בירושלים. מצד שני , יש תחב״צ עירוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אני בהחלט מבין לליבך. את נוסעת מרחקים לא קצרים על בסיס יומיומי. אז יש לך סיבות טובות להחליף את הרכב - בטיחות, נוחות וכו׳. אורך חיי מנוע צפויים - פחות.

אז יש כמה נתונים שכדאי לדעת כדי לייעץ:

בת כמה הפיקנטו, וכמה קילומטרים צברה על הספידומטר?

האם היא מפגינה אמינות, או שהחלה לדרוש תיקונים לא שגרתיים ומבלה יותר מידי במוסך?

מה תקציבך לצורך החלפת הרכב, בלי להשען על הלוואות יקרות ובלי לפגוע בצרכים אחרים?

ועוד שאלה מתבקשת: האם הרכבת לא יכולה להוות תחליף ראוי? כחיפאי אני מכיר הרבה אנשים, כולל 3 בני משפחה קרובים, שנוסעים בין הבית בחיפה לעבודה בגוש דן ברכבת 3-4 פעמים בשבוע. אז נכון שבחיפה יש חניה נוחה ליד תחנת הרכבת כך שקל להגיע אליה בבוקר, מה שחסר בירושלים. מצד שני , יש תחב״צ עירוני.

תודה רבה על ההסברים. 

הפיקנטו יחסית חדשה, בת 3 שנים וסהכ עשיתי 38,000 קילומטר (התחלתי רק בשנה האחרונה לעשות הרבה נסיעות).

העניין הוא שהרכב נמצא בליסינג פרטי ועוד כחודשיים אני אמורה להחליט האם להחזיר את הרכב לחברה ולרכוש רכב אחר או אולי לעשות ליסינג פעם נוספת. 

אני יודעת שמבחינה כלכלית ליסינג פחות משתלם, אבל בתור נהגת חדשה שלא יודעת כלום על העולם הזה ואין לי מישהו שמספיק מבין ויכול לסייע, זה נתן לי ראש שקט וזה היה משתלם עבורי יותר. 

כעת אני מרגישה יותר ביטחון וכן מתלבטת האם לרכוש כבר את הרכב מהחברה במחיר מחירון יצחק לוי בהנחה של 10% או לחפש רכב אחר ולהחזיר את הנוכחי לחברה (אבל כנראה שרכב חדש כי ברכישת רכב יד 1 או 2 אין לי מספיק ידע או ניסיון ופוחדת ליפול בזה).

הפיקנטו סך הכל לא עשתה בעיות מיוחדות, כן נאלצתי לעשות לה טיפול לפני הזמן אבל אני משערת שזה בגלל הנסיעות המרובות (שמן מים ובלמים) וכנראה שאצטרך לעשת פעמיים בשנה אם אמשיך לנסוע כך ובהמשך גם טסט וכו'.

התקציב שלי הוא בסביבות 80-100 אלף לרכישת רכב. בהנחה שבאמת כדאי לי להשקיע את הסכום ולרכוש רכב חדש או לרכוש כבר את הפיקנטו.

בנוגע לשאלה על התחבורה הציבורית זה אכן משתלם לתל אביב בעיקר אם גרים קרוב לתחנת הרכבת אבל אני גרה בצד השני של העיר וצריכה גם רכבת קלה ואז זה יוצא מבחינת זמנים אותו דבר. לנתניה אין רכבת ישירה וזה הרבה יותר זמן מאשר רכב. ככה שרכב זה פתרון מאוד נוח, אבל מתיש בגלל הנהיגה.

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי peni
פורסם

אם יש לך רכבת קלה ורכבת לת״א וזמן הנסיעה איו ארוך משמעותית לעומת נהיגה, אין לי ספק שזה עדיף על נהיגה - יותר נוח, פחות מעייף וגם הרבה יותר זול מנסיעה ברכב. בשימוש באפליקציית תשלום בתחב״צ את מגדרת את הוצאות הנסיעה בקטע זה ל-430 ש״ח בחודש, מן הסתם הרבה פחות מעלות הדלק, שלא לדבר על שאר הוצאות הרכב המשתנות כמו טיפולים. אז אם תסעי ברכב רק פעם בשבוע לנתניה, וגם את נסיעות הפנאי, תחסכי לא מעט כסף, תחסכי שחיקה שלך ושל הרכב ועדיין תהני מהגמישות שנגזרת מבעלות על רכב.

לגבי טיפולים, את לא נוסעת הרבה (סביב 13,000 ק״מ בשנה). בנהיגה נכונה (לא להרבות שימוש בבלמים בירידה אלא בלימת מנוע) תוכלי להאריך את חיי החלקים הנשחקים, וגם לתרום לבטיחותך.

לגבי רכישת הרכב בסוף חוזה הליסינג - תביאי בחשבון הפסד מסויים כיון שהרכב ירשם על שמך כיד שניה עם רישום מקורי ליסינג. מצד שני, את מכירה את הרכב ויודעת שטופל בזמן ולפי הספר (אני מקווה) גם זה שווה לא מעט, במיוחד אם בכוונתך להחזיק בו לזמן ארוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם מבחינת הנהיגה אין בעיה עם הרכב (כך זה נראה) אז בודאי כלכלי יותר לרכוש אותו מאשר רכב אחר בליסינג. ובפער משמעותי.

ליסינג יקר יותר מרכישת רכב פרטי חדש והחחלפתו פעם ב 3 שנים. לזה מתכוונים שליסינג זה יקר ושירות. זה נכון

הפער גדל דרמטית אם משווים בין ליסינג להחזקת רכב ישן יותר או רכישת הרכב שלך ולהמשיך כבעלים.

בקיצור להמשיך עם הפיקנטו יחסוך לך הרבה כסף

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...