Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, vladclar כתב:

עם מישלין בעלי קוד עומס יותר גבוה לא תקבל יותר נוחות, תשלם יותר והם גם לא יחזיקו מעמד יותר זמן מאשר גודייר .

אחרי 60 אלף קילומטרים תצטרך להחליף מישלין  בגלל התייבשות.

אם ככה אשאר עם הגודייר וזהו. תודה רבה !

• רעיון טוב! 1
פורסם

טוב, אני מעדכן

לא מצאתי כ"כ גודייר, אחרי כמה טלפונים מצאתי מקום אחד שהיה לו עם מלאי מ 2023. הייתי יכול להמשיך לחפש אבל אז מצאתי את הפריימסי בקוד העומס שלי (91) והחלטתי לנסות. הארונה רכב די קשיח, אז זה באמת נחמד להרוויח קצת נוחות, גם במחיר צמיג יותר יקר (כאן המקום להמליץ על אוטו-טייר, היחיד שהתייחס ברצינות לזה שרציתי קוד עומס מסויים ולא זלזל ופסק שיותר גבוה זה יותר טוב, וגם היחיד שהיה לו את קוד העומס הזה, וסיפק צמיגים טריים מאוד)

אז העדכון הוא, שאמנם לאחר נסיעה אחת , לא מורגש שיפור בנוחות 😅

אני לא מתחרט כ"כ, למרות הפער במחיר, כי יש בעיה עם הגודייר במידה שלי (אפילו ליבואן אין ואפילו אין צפי), והייתי צריך להחליף צמיג בכל מקרה. אבל הייתי אומר, לצורך נהגים עתידיים שיחפשו צמיגים ויגיעו לשרשור הזה, שהגודייר הם הבחירה הכי מושכלת לדעתי.

הבינג סייד דאט, יכול להיות שבהחלפה הבאה, כן אנסה את הקונטיננטל הקשיחים יותר (אותם יש להשיג רק בקוד 95, מה שיחמיר עוד יותר את המצב), מתוך איזו מחשבה שאם כבר לא נוח, אז לעזעזל עם זה ועדיף כבר להשיג את האחיזה הטובה ביותר. אבל נראה לגבי זה, עוד חזון למועד

• מעניין 2
פורסם
לפני שעה, היו זמני בומבה כתב:

אז העדכון הוא, שאמנם לאחר נסיעה אחת , לא מורגש שיפור בנוחות

ודא שלחץ האוויר נכון. אלא אם הקפדת עם הצמיגאי, יש סיכוי טוב שהם מנופחים יתר על המידה.

פורסם
בתאריך 30.5.2024 בשעה 20:50, vladclar כתב:

צריך לבחור צמיגים בהתאם לפרופיל, כמות, סוג הנסיעות+ סגנון נהיגה +סוג הרכב

אשמח להסבר. אני נוסע 15K בשנה, נסיעה מעורבת - ברובה בין עירונית. חשובה לי האחיזה בעיקר, ואחריה צריכת הדלק והרעש של הצמיג. 

לדעתי צריך כדאי להוסיף שיקול של מחוץ לעיר בתוך העיר. 

אני נוסע כל יום מחוץ לעיר = כביש מהיר = אם אצטרך ברקס חירום חו"ח - שהצמיגים יאחזו כמו שצריך. 

אם הנסיעה היא עירונית - אז אפשר לשים צמיג נחות יותר. כי אם הנסיעות הן במהירות נמוכה יותר ומשמעותית פחות מרחק, ובלימות פתאומיות, אולי אפשר לקחת צמיג פחות heavy duty.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

לדעתי, ירדת יותר מדי לרזולוציה הזאת.

אני גם לא מסכים כל כך שלעיר אפשר צמיגים פחות טובים - עדיין הרוב יוצאים לפעמים גם מהעיר.

הכוונה שלי,  לדוגמה, כאשר מישהו קונה מישלין פרימסי 4+ היקרים, נוסע 10 אלפים קילומטרים בשנה, חונה רק בשמש.

בא לפורום ומתלונן שקנה צמיגים הכי טובים ויקרים, אותם צריך לזרוק לפח אחרי 3 שנים בגללי היובש . הגיע למסקנה שהצמיגים גרועים...

או הפוך - קנה PS4 לרכב משפחתי שנוסע 30 אלף בשנה בצורה רגועה, אחרי שנה- שנה וחצי הם נשחקים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 40 דקות, vladclar כתב:

אני גם לא מסכים כל כך שלעיר אפשר צמיגים פחות טובים - עדיין הרוב יוצאים לפעמים גם מהעיר.

במחשבה שניה, אולי אתה צודק. 

כנראה שבסוף זה איזה balance בין הכסף, לאיכות, לנהיגה, ועוד..

יכול להיות שאם הייתי לחוץ מאוד בכסף, הייתי קונה צמיגים בזול. לא יודע. אבל בסופו של דבר... לי חשוב אוטו מתוחזק היטב ובטיחותי. במצב תקין. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעה, saar5555 כתב:

אני נוסע כל יום מחוץ לעיר = כביש מהיר = אם אצטרך ברקס חירום חו"ח - שהצמיגים יאחזו כמו שצריך. 

אם הנסיעה היא עירונית - אז אפשר לשים צמיג נחות יותר. כי אם הנסיעות הן במהירות נמוכה יותר ומשמעותית פחות מרחק, ובלימות פתאומיות, אולי אפשר לקחת צמיג פחות heavy duty.

אפשר להסתכל על זה גם אחרת. 

בבינעירוני, אתה צריך צמיג שיעצור יותר טוב מהרכב שלפניך, ואם להניח שרוב הנהגים על צמיגים סינים/ישנים/ווטאבר, צמיג ממוצע אולי יספיק. 

בעירוני, שם עשויים להפתיע אותך הולכי רגל ושאר משתמשי כביש כך שאתה מחוייב לבלום כמו לפני קיר, שם אתה צריך צמיג מצטיין, ואפילו מטר אחד יכול לעשות את ההבדל. לא לשכוח שישנם כבישים עירוניים עם מבירות מותרת עד 70-80 קמ"ש אפילו (אם כי בדר"כ עם פחות גישה להולכי רגל).

במציאות, עם משתנים מורכבים, צמיג טוב עם נתוני בלימה טובים ביבש ורטוב (שם בדר"כ הפער המשמעותי) תמיד יהיה עדיף בראייתי. אבל גם תמיד יהיו פשרות מסוימות. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 5 דקות, Tom_22 כתב:

בבינעירוני, אתה צריך צמיג שיעצור יותר טוב מהרכב שלפניך,

ואם להמשיך את הרעיון, 

אתה צריך צמיג שיעצור פחות טוב מהרכב שמאחוריך.

• מצחיק 3

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 5 דקות, רוןS כתב:

אתה צריך צמיג שיעצור פחות טוב מהרכב שמאחוריך.

😅
אבל אני לא מסכים עם הרעיון המקורי. בבינעירוני תרחיש הקיצון היחיד הוא לא בלימת חירום של הרכב שלפניך.

לגבי נסיעה רק בעיר, אמנם המהירות נמוכה יותר (וכמו שנאמר, זה רק בממוצע, ובהרבה מהערים יש כבישים שנוסעים בהם 70 וזה ממש לא מהר לתנאי הדרך), אבל ההפתעות רבות יותר, וזו בהחלט לא סיבה שמייתרת צמיגים טובים.

פורסם
לפני 2 דקות, היו זמני בומבה כתב:

😅
אבל אני לא מסכים עם הרעיון המקורי. בבינעירוני תרחיש הקיצון היחיד הוא לא בלימת חירום של הרכב שלפניך.

לגבי נסיעה רק בעיר, אמנם המהירות נמוכה יותר (וכמו שנאמר, זה רק בממוצע, ובהרבה מהערים יש כבישים שנוסעים בהם 70 וזה ממש לא מהר לתנאי הדרך), אבל ההפתעות רבות יותר, וזו בהחלט לא סיבה שמייתרת צמיגים טובים.

ההוצאה על צמיגים היא אחת מהקטנות ברכב.

מצד שני, יש קשר ישיר בין איכות הצמיג לבטיחות.

מה יש פה לחשוב בכלל ?

• רעיון טוב! 2

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...