Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב הכי גרוע שהיה לי - קיה ריו 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, `Infinity כתב:

(מפתחות/כפתור פתיחת תא מטען/בוכנות תא מטען)

אלה בעיות שאישית לא הייתי מגדיר כבעיות אמינות. זה יכול לקרות לכל רכב ככל שעובר הזמן - זה בלאי סביר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 47 דקות, chrono כתב:

אלה בעיות שאישית לא הייתי מגדיר כבעיות אמינות. זה יכול לקרות לכל רכב ככל שעובר הזמן - זה בלאי סביר

כפתור פתיחת תא המטען  הולך לכולם כמעט בדגם הזה.

הזמנתי מעליאקספרס ב 20 ש"ח והחלפתי. זה רבע שעה עבודה.

העלתי אז מדריך לפורום, למי שמעוניין. 

פלסטיק חיצוני למפתח אפשר להזמין באיזה 2-3 דולר.

בוכנות גז בכל המכוניות מחזיקות בממוצע 7-8 שנים. לפעמים יותר, לפעמים פחות. תלוי כמה משתמשים בתא המטען. 

גם את הבוכנות אפשר לרכוש ב Ebay בכ 70 ש"ח, החלפה קלה מאוד לוקחת 5 דקות. 

לכל זה אני בכלל לא מתייחס כתקלות, אלו דברים רגילים שנובעים משימוש רגיל באוטו, קלים וזולים מאוד לתיקון. 

• רעיון טוב! 2

פורסם

מכרתי ממש לאחרונה רכב מודל 2012 עם 262,000 ק"מ שאצלי מק"מ 90,000. הרכב היה אצלי 7 שנים. לפני לא היו לו כלל חיים קלים - 4 שנים ראשונות רכב השכרה מרובה נהגים. ארץ המוצא והמותג ישר מעוררים קונוטציה של רכב לא במיוחד אמין בלשון המעטה. 

מדובר בלנצ'יה איפסילון 1242 סמ"ק ידנית. נמכרה במצב מעולה שהכל עובד ותקין ומקורי כמעט לגמרי ללא כל החלפה למעט מה שנדרש בשגרת טיפולים. (לדוגמא, מזגן מקרר מעולה ללא כל נגיעה  מעל עשור.)

לא היה לי רבע מהתקלות והבלאי שפות"ש ציין.  

עדיין, כנראה כל אחד שבוי במידה כזאת או אחרת בתדמית / סטיגמה. אם מה שתיאר פות"ש היה ברכב איטלקי או צרפתי כולם היו אומרים מה הפלא בניגוד להלך הרוח של התגובות - "זה בטח לימון חריג" / "זה טבעי ולא ממש חמור". 

משום מה למרות דיווחים מרובים למדי על שלל בעיות ותקלות לא זניחות ברכבים יפאניים וקוריאנים הרב המכריע מחזיק בדעה שאלו אמינות משמעותית ממותגים אירופאיים שתפסו תדמית גרועה. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, chrono כתב:

אלה בעיות שאישית לא הייתי מגדיר כבעיות אמינות. זה יכול לקרות לכל רכב ככל שעובר הזמן - זה בלאי סביר.

מקבל טענות כאלה כשמדובר ברכב ייחודי/כשיש תמורה שמצדיקה לסבול את "הבלאי הסביר" הזה.

בשורה התחתונה מדובר ברכב שלא מספק את הסחורה בשום פרמטר, לא מבחינת נהיגה/נסיעה (נוחות לקויה, מנוע חלשלוש, זולל דלק) ולא מבחינת אמינות. אם זה היה מסתכם רק בבעיות שציטטת הייתי ממשיך להחזיק ברכב עוד כמה שנים - אבל עם ההתקלפות המאסיבית זה כבר נהיה לי מוגזם מדי.

אגב, עובדתית גם בפאביה לא היה בלאי כזה, גם לא במאזדה 2 2009 שיש לנו במשפחה שעוברת חיים הרבה יותר קשים מהקיה הזו.

גם לא באבראט 2010 שעשיתי עליה 40,000 ק"מ בשנה (וזה לא רכב שמצטיין באיכות פנים/חומרים).

• רעיון טוב! 1

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני כשעה, orankohn כתב:

זה טבעי ולא ממש חמור

לא, אף אחד פה לא אמר שצבע שממש מתקלף ולא רק דוהה בשמש, מחשב מנוע שנשרף, ודליפות גז מהמזגן זה טבעי ולא ממש חמור. 

זה חמור וזה לא צריך לקרות.

אבל בולמים לדלת תא מטען, פנסים שמצהיבים בשמש, שחיקה של  כפתורי גומי במפתח זה כן בלאי טבעי ואין רכב שזה לא קורה בו. 

צריך להפריד בין הדברים.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 5 שעות, orankohn כתב:

משום מה למרות דיווחים מרובים למדי על שלל בעיות ותקלות לא זניחות ברכבים יפאניים וקוריאנים הרב המכריע מחזיק בדעה שאלו אמינות משמעותית ממותגים אירופאיים שתפסו תדמית גרועה. 

מסכים אבל הייתי מחריג את היפאניות (ובפרט מאזדה טויוטה וסוזוקי).

לפני 3 שעות, Buki כתב:

לא, אף אחד פה לא אמר שצבע שממש מתקלף ולא רק דוהה בשמש, מחשב מנוע שנשרף, ודליפות גז מהמזגן זה טבעי ולא ממש חמור. 

זה חמור וזה לא צריך לקרות.

אבל בולמים לדלת תא מטען, פנסים שמצהיבים בשמש, שחיקה של  כפתורי גומי במפתח זה כן בלאי טבעי ואין רכב שזה לא קורה בו. 

צריך להפריד בין הדברים.

א. שכחת ממיר קטליטי, שהתיקון שלו (למשופץ) עלה בערך 20% משווי הרכב.

ב. לדעתי לא צריך להפריד, בדובר ברכבי שני בבית, לא הסיע ילדים/משפחה, חנה בבית בחניה חצי מקורה, מטופל בזמן, הוחזק המון שנים ע"י אותו בעלים, כל הנסיעות היה בינעירוניות ללא פקקים, לא רואה שום סיבה בעולם שיהפוך מרכב לעיסת גומי על 4 גלגלים.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

הוא עבר אצלך 7 שנים ו-120 אלף קילומטר. מה זה מעניין את הבוכנות בתא מטען אם הרכב מסיע ילדים או כמה בעלים יש לו? זה עניין של בלאי. אבל פשוט תקרא לפוסט "פוסט פריקה" ואם אחד לא יגיד כלום :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לשכנה שלי יש קיה ריו כזו, בצבע הכחול הזה. הרכב אצלה לפחות מ- 2016, כי זו השנה שהיא עברה לגור בבניין. גם הרכב שלה דהוי ודי מקולף, באיזור תא המטען כמו בתמונה הנוספת שהעלית, באיזור הגג ומכסה המנוע.

הפנסים במצב רע, לגבי הגומיות אני לא יודע. אבל הרכב נראה הרבה יותר ישן משהוא באמת. היא ממש הופתעה כששמעה שהאלפות שלי ישנות כל כך לעומת הקיה שלה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)

הנה עוד אחת שראיתי היום בכביש באותו הצבע - שמתקלף.

WhatsAppImage2024-04-10at11_31_45.thumb.jpeg.9a4ee20541ec4db7c713f58f95922741.jpeg

WhatsAppImage2024-04-10at10_51_11.thumb.jpeg.fd960a0f2873aa39529783b77aa6e8eb.jpeg

והנה פוסט מהטכני של בחור עם I25 עם בעיות דומות (כנראה ממיר קטליטי או מחשב מנוע).

עריכה אחרונה על ידי `Infinity

VW Golf GTI 2006 Manual

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הנה הקיה שכתבתי עליה. 

גם הגג במצב כזה, מקולף ודהוי.

20240405_141950.jpg

20240405_142013.jpg

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• תוכן חדש...