Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב הכי גרוע שהיה לי - קיה ריו 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עושה רושם שנפלת על רכב לימוני, קילוף כזה לא זכור לי באף ריו שנעה על הכבישים, מצד שני רובם לבנות/כסופות.

לגבי המנוע ונוחות אכן, לא הצד החזק של הריו ואחותה i20. גם צריכת הדלק לא טובה.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתה לנו כזאת ידנית 2014 מנוע 1.2, מכרתי אותה לפני שנה עם 150 וקצת אלף ק"מ.

הייתה יד ראשונה אצלנו.

בכל התקופה הוחלפו:

כפתור פתיחת תא מטען.

בולמי גז לתא מטען.

מנעול דלת נהג. 

השלטים היו בלויים אבל לא נקרעו, פנסים הצהיבו כמובן כמו בכל רכב בארץ אחרי 10 שנים. ההגה היה במצב טוב ולא התפורר בכלל.  גומיות הדלתות התחילו קצת להתפורר, לא כמו אצלך אבל אולי עוד שנתיים היו מגיעות למצב הזה. 

הרכב היה בצבע חום, שום דבר לא התקלף. 

חוץ מזה כלום, רק טיפולים. נסעה ביום המכירה ב 2023 אותו דבר כמו ביום הקניה ב 2014.

צריכת דלק בידנית סבירה לגמרי, 1 ל 14 ממוצע. 

פורסם (נערך)

הזכרת לי את הריו 2012 ידנית שהיתה לי. האמת שהיא גם הפגינה אמינות לאורך כל התקופה שהיתה אצלי, למעט כבל ידית הילוכים שנקרע תו"כ דאונשיפט משלישי לשני (שעלה יחסית לא מעט לתקן), ומנוע שהוחלף🥴, למזלי באחריות. חיפשתי ואפילו מצאתי את הודעת המכירה שפרסמתי. יצא לי לנהוג גם על אחת אוטומטית מתישהו, אכן עגלה. הידנית הרבה יותר נמרצת (עד כמה שריו יכולה להיות נמרצת, הכל יחסי).

בכללי די אהבתי אותה, אולי סתם סנטימנט כי זה היה הרכב הראשון שקניתי (אחרי הרבה רכבי עבודה/ליסינג) אבל היתה יחסית מאובזרת ונסעה אחלה. זוכר שהתלבטתי בינה ובין פאביה גם בהתחלה. הפאביה עלתה פחות אבל ביטוח יותר יקר.

עריכה אחרונה על ידי yoni162
פורסם (נערך)

יש לי 2017 אוטומטי (יוצאת ליסינג) כבר 4 שנים. כעת על 140K. החלפתי רק מנגנון של תא מטען. מטפל שוטף לבד בזכות הפורום המדהים הזה.

לגבי סחיבה/נוחות...  יש מה לדבר הרבה :)

עריכה- מבפנים נראה 99% כמו שלך.

עריכה אחרונה על ידי FROGIE
  • אהבתי 1
פורסם

אני חושב שזה עונש, כלומר איך בחור שנסע על אבארט מסוגל בכלל לנסוע על שיקוץ משעמם כמו הריו??? :-)  זה רכב כל כך חד ממדי, יש על הנייר את כל מה שצריך ומצד שני אין כלום, סתם 4 גלגלים והגה. 

• אהבתי 2
פורסם

בזמנו התלבטתי אם לקנות ריו אוטומטית כמו שלך או פיג'ו 308 עם מנוע פיורטק.

בסוף קניתי את הפיג'ו ואץ הרמת קצתתפסתי את עצמי במחשבה "למה לא קנית קיה" עם כל השרשור של הפיורטק.

אבל בפועל הרכב כבר בן 10 עם 160 אלף קילומטר ושום דבר לא התקלקל המזגן פשוט מפלצת ואפילו הפנסים לא הצהיבו, החלפתי רק טיימינג אבל באיזה רכב לא צריך לעשות טיימינג?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 46 דקות, Gavrik כתב:

החלפתי רק טיימינג אבל באיזה רכב לא צריך לעשות טיימינג?

בריו 🤣

ולפות"ש - רוב הבעיות שמנית בסעיף האמינות הן בגדר בלאי סביר, לא הייתי מגדיר רכב כלא אמין בגללן. אולי השילוב שלהן (וכן עלות יקרה לתיקון של חלקן, כמו המיזוג) יצאו תחושה מאכזבת.

פורסם

לדעתי באמת כנראה נפלת על רכב לימון,
שכן מכר לפני שנתיים ריו ידנית (לדעתי עם המנוע בנפח 1.2) נקנתה מהיבואן ונמכרה עם יותר מ240K ק"מ על השעון,
לא מעט נהגים חדשים נהגו עליה (כל הילדים) והיא הפגינה אמינות מופתית, למעט כבל קלאצ' רק טיפולים שוטפים (למיטב ידעתי).

פורסם

מחשב מנוע וממיר בק"מ לא גבוה?

או שזה חרא על גלגלים או שזה לימון לימוני.

המאזדה 2 לא רכב מעניין במיוחד אבל ודאי יותר זריז מהריו, וכנראה גם יותר אמין.

• אהבתי 1

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

מוזר מה שחלק מהגולשים מתארים פה לגבי המצב הפנימי והחיצוני. 

ככה נראתה הריו שלנו 2014, אלו תמונות שצילמתי למודעת מכירה ב 2023. 

לא נעשה אף פעם שום ציפוי שומר צבע ולא בוצע אף פעם ניקיון פלסטיקה פנומית עם חומרים כלשהם. ניגוב עם מטלית לחה ושטיפה רגילה עם מים וזהו. מה שכן חלק מהזמן בעשות היום חנה בחניה מקורה בעבודה. 

IMG_20240402_094158.thumb.jpg.3b70ec43758cfbc5cea7f5500b3daf0f.jpg

IMG_20240402_094309.thumb.jpg.f72cbe5c54bff9813bb20a5c968321c9.jpg

IMG_20240402_094224.thumb.jpg.dbc2198844894c2c1dac65ac76a804fd.jpg

פורסם

מעניין,

אבל כנראה שהמקרה של פות"ש אינו מעיד על הכלל.

בזמנו עשיתי נסיעת מבחן (לפני רכישה) על ריו אוטומטית. זכורה כעגלה לשמה (לא נרכשה).

• אהבתי 1

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, yulianx כתב:

עושה רושם שנפלת על רכב לימוני, קילוף כזה לא זכור לי באף ריו שנעה על הכבישים, מצד שני רובם לבנות/כסופות.

לגבי המנוע ונוחות אכן, לא הצד החזק של הריו ואחותה i20. גם צריכת הדלק לא טובה.

יצא לי לראות עוד כמה כחולות שמתקלפות, הנה תמונה שצילמתי לא ממזמן (זה רכב אחר, לא קשור אלי)

WhatsAppImage2024-04-02at10_18_54.thumb.jpeg.ebc84557f5e84000ddf8fa7a5ff0d7e9.jpeg

לפני 6 שעות, Supertigre כתב:

אני חושב שזה עונש, כלומר איך בחור שנסע על אבארט מסוגל בכלל לנסוע על שיקוץ משעמם כמו הריו??? :-)  זה רכב כל כך חד ממדי, יש על הנייר את כל מה שצריך ומצד שני אין כלום, סתם 4 גלגלים והגה. 

שמע בהתחלה כשאתה עובר מהאבארט (לכל רכב) זה נחשב שדרוג, עד ש... מגיעים לכיכר/פניה ושום דבר לא קורה.

לפני 53 דקות, Buki כתב:

מוזר מה שחלק מהגולשים מתארים פה לגבי המצב הפנימי והחיצוני. 

יכול להיות שיש הבדלים בחומרים/ציפויים בין רמות הגימור.

לפני שעתיים, אליה כתב:

המאזדה 2 לא רכב מעניין במיוחד אבל ודאי יותר זריז מהריו, וכנראה גם יותר אמין.

המאזדה אכין מרגישה הרבההההה יותר זריזה, באופן כללי היא נבחרה בגלל פנסי לד מלא והתראת שטח מת.

אמנם, היא לא חפה מחסרונות - מרגישה יותר כמו מיני מאשר סופר מיני (מרחב פנים ובגאז), אין תמיכה צדדית בכיסאות, אין משענת יד.

לפני שעתיים, llaavvii כתב:

לדעתי באמת כנראה נפלת על רכב לימון,
שכן מכר לפני שנתיים ריו ידנית (לדעתי עם המנוע בנפח 1.2) נקנתה מהיבואן ונמכרה עם יותר מ240K ק"מ על השעון,
לא מעט נהגים חדשים נהגו עליה (כל הילדים) והיא הפגינה אמינות מופתית, למעט כבל קלאצ' רק טיפולים שוטפים (למיטב ידעתי).

לא ציינת איזה שנתון, אבל בכל מקרה לא אותו מנוע ותיבת הילוכים אז לא ברור לי מה ההשוואה.

לכל מי אומר שכנראה מדובר בלימון, רוב התקלות מצוינות גם בכתבה הזו של אוטו, כך שנראה מדובר במשהו טיפה יותר נפוץ ורוחבי מלימון בודד.

ציטוט

תקלות נפוצות:

...כדאי לשים לב לשני מכלולים עיקריים – מערכת המיזוג והממיר הקטליטי. בעניין מערכת המיזוג יש לבדוק האם המזגן מקרר; אם אין קירור, הניסיון מלמד כי במקרה של ריו מדובר ביחידה פנימית (מאדה) תקולה, ככל הנראה כתוצאה מחלודה שהצטברה על המאדה וגורמת לדליפת נוזל הקירור. חשוב לבצע בדיקת לחץ למערכת בטרם מחליטים על החלפת היחידה, מאחר ומדובר בפעולה ממושכת ומורכבת המחייבת פירוק של סיפון המחוונים ('דשבורד'). 

מכלול נוסף שיש לבדוק זהו הממיר הקטליטי, שנוטה להיסתם עקב כשל בחיישן החמצן הקדמי. ניתן לזהות את הבעיה באמצעות צריכת דלק גבוהה מהרגיל. במסגרת תהליך אבחון ולפני החלפת הממיר, יש להחליף את חיישן החמצן באחד מקורי, ולא בתחליפי.

בקיצור ממיר קטליטי ומזגן זה בעיות מוכרות.

איכות הפנים כבר כמה משתמשים ציינו שחוו דברים דומים (מפתחות/כפתור פתיחת תא מטען/בוכנות תא מטען).

גם הצבע המתקלף כאמור לא בעיה נקודתית (אולי רק בצבע הספציפי הזה).

עריכה אחרונה על ידי `Infinity
  • אהבתי 1

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...