Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, cabrio כתב:

אני נוהג על nc2 גג קשיח, עם אוהלינס. הם במצב הכי רך שלהם ועדיין קשים יחסית. מה שכן, הם סופגים בצורה טובה מאוד. אבל קשים. 

מסכים איתך שכל אחד מתרגם נוחות למשהו אחר.

עד לא מזמן חיפשתי למכור אותם ולהחליף לסט מקורי, כדי שאיכות הנסיעה תהיה טובה יותר, אבל ירדתי מזה בסוף. 

וזה עוד אחד הסטים היקרים והאיכותיים. היו לי באחת המיאטות הקודמת, קוילאוברים של kw, ביחד עם צמיגים R888. 

שברו לי את העצמות. הייתי ממש סובל בכל נסיעה, ברמה שלא רציתי להניע את האוטו בכלל. אחרי שהחלפתי צמיגים, קפיצים ובולמים למקורי - האוטו נהיה אחר לגמרי. פתאום נהיה כיף לנסוע. 

תמיד אפשר לבצע שסתום מחדש לבולמים (עם קפיצים שונים אם צריך), זה סט סופר איכותי וממש חבל להחליף. אמנם פעולת שסתום מחדש זה לא זול, אבל אתה נשאר עם אותו מוצר איכותי שגם כך, צריך פעם בכמה זמן תחזוקה. מניח שאתה בטח מכיר את אביתר מנתניה (EVCO)

פורסם

הבעיה זה לא שיסתום. הם סופגים מעולה. אני הבעיה. או הגב שלי יותר נכון. אני מעדיף שהאוטו יהיה עם זוית גלגול, מאשר שיהיה קשה. מזדקנים 😅

הפעולה של הסט עצמו היא מעולה. בטח ובטח מבחינת פשרה בין התנהגות ונוחות יחסית. 

פשוט הריכוז הזה כל הזמן לברוח מהבורות  פסי האטה, שקעים וכאלה, קצת מבאס לי את הנסיעה עצמה. 

כשאני קצת משתולל, אז כמובן זה מחזיר את ההשקעה.

• אהבתי 1
פורסם

הבעיה בקיט הנמכה, שהוא גם קשה בדרך כלל. הקפיצים האלה קשים כמו אבן, וגם בולם טוב עדיין לא עושה את העבודה.

לפחות מהנסיון שלי עם הסטים האלה. אני חושב שאם כבר נוגעים במקורי, אז רק אוהלינס. זה השילוב הכי מוצלח גם לדיילי וגם למסלול. 

הבעיה שהוא יקר מאוד.

פורסם

אצלי, אם אני שם את האוהלינס על יותר מ-12-13 קליקים מהמצב הקשה ביותר, ההתנהגות מתרסקת לחלוטין - הם לא מצליחים להשתלט על הקפיצים, הרכב מתחיל לקפץ על מהמורות, למשוך לכל הכיוונים בכבישים משובשים... נוראי. וגם לא באמת מגיע לרמות הרכות שאני רגיל אליהן מהבולמים המקוריים.

פורסם
לפני 13 דקות, chrono כתב:

אצלי, אם אני שם את האוהלינס על יותר מ-12-13 קליקים מהמצב הקשה ביותר, ההתנהגות מתרסקת לחלוטין - הם לא מצליחים להשתלט על הקפיצים, הרכב מתחיל לקפץ על מהמורות, למשוך לכל הכיוונים בכבישים משובשים... נוראי. וגם לא באמת מגיע לרמות הרכות שאני רגיל אליהן מהבולמים המקוריים.

באוהלינס יש אפשרות לרכך את הקפיץ בהתאם?

פורסם

אני אסכם את זה ככה: לכל הפוסיז שרוצים שיהיה להם נוח ולא ייכאב הגב - קנו רכב נוח.

זה לא אומר שכמה שיותר קשה זה יותר טוב או ספורטיבי, יש כזה דבר יותר מדי קשיח, אבל גם הרכב הספורטיבי הכי נוח שהיה לי לא היה קרוב בנוחות לרכב הכי נוח שהיה לי.

צריך לבחור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לברז כיול מתלים ספורטיבי מצויין - מרוסן מאד, אך לא קשיח מדי. בשום תרחיש המכונית לא "מתרסקת", תמיד יש שיכוך, אך הוא מאד מרוסן. מאד סביר להתנהלות דיילי והמושבים מעולים. 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני שעה, nadavd4 כתב:

באוהלינס יש אפשרות לרכך את הקפיץ בהתאם?

לא. אולי זו הבעיה - זה מה שהמתקין טוען. הוא הציע לי לשים קפיצים רכים יותר, אבל אני חושש שבסוף התוצאה תהיה לא לפה ולא לשם, ושוקל בכלל לחזור לבולמים המקוריים ולאכול את העלויות של האוהלינס ושתי החלפות בולמים כשיעור מאוד יקר של "עובד, אל תיגע".

לפני 45 דקות, falou כתב:

אני אסכם את זה ככה: לכל הפוסיז שרוצים שיהיה להם נוח ולא ייכאב הגב - קנו רכב נוח.

זה לא אומר שכמה שיותר קשה זה יותר טוב או ספורטיבי, יש כזה דבר יותר מדי קשיח, אבל גם הרכב הספורטיבי הכי הנוח שהיה לי לא היה קרוב בנוחות לרכב הכי נוח שהיה לי.

צריך לבחור.

לא מסכים איתך. כל אחד והדרישות שלו הן בהתנהגות, והן בנוחות. אתה יכול לקרוא לי נהג גרוע ולא מחובר לרכב עד מחר (אולי אתה צודק, למרות שזמנים במסלול אומרים שאני ממש לא בתחתית הסקאלה), וממש לא הפריעו לי זוויות הגלגול של הבולמים המקוריים, ואני ממש לא מרגיש את ההבדל של שמיים וארץ בהתנהגות עם האוהלינס (בנוחות - לגמרי הבדל תהומי). אז הנה לך, נהג שמעוניין ברכב ספורטיבי ונוח, ומיאטה עם בולמים מקוריים עונה לשתי הדרישות.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, chrono כתב:

לא. אולי זו הבעיה - זה מה שהמתקין טוען. הוא הציע לי לשים קפיצים רכים יותר, אבל אני חושש שבסוף התוצאה תהיה לא לפה ולא לשם, ושוקל בכלל לחזור לבולמים המקוריים ולאכול את העלויות של האוהלינס ושתי החלפות בולמים כשיעור מאוד יקר של "עובד, אל תיגע".

..

..

וממש לא הפריעו לי זוויות הגלגול של הבולמים המקוריים

..

אולי שווה לנסות, זוויות גלגול מושפעות מאנטירולים ומקשיחות הקפיצים, לא מהתנהגות הבולמים.
אני נוטה להאמין שאוהלינס יתרמו להתנהגות דינאמית יותר טובה מסטוק גם בסטאפ רך יחסית - רק צריך להתאים את קשיחות הקפיץ לקשיחות הבולם וכשאין התאמה טובה גם ההתנהגות וגם הנוחות נפגעים יותר ממה שצריך.
לצורך העניין, הנוחות אצל חבר קבוצה שהיה עם קפיצים מקוריים ב208 וסט B6 השתפרה אחרי שהוא התקין גם קפיצים של אייבך - הקפיצים המקוריים פשוט היו רכים מידי, במיוחד מאחורה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

הבעיה העיקרית של מכוניות היום, מבחינת נוחות, היא משקל. משקל וגודל/חתך צמיגים. 

לפני 15 שעות, chrono כתב:

לא מסכים איתך. כל אחד והדרישות שלו הן בהתנהגות, והן בנוחות

אפשר לדרוש שמישהו יהיה גם מרים משקלות וגם מטפס קירות, אבל אלו דרישות סותרות.

לפני 15 שעות, chrono כתב:

אתה יכול לקרוא לי נהג גרוע ולא מחובר לרכב עד מחר (אולי אתה צודק, למרות שזמנים במסלול אומרים שאני ממש לא בתחתית הסקאלה), וממש לא הפריעו לי זוויות הגלגול של הבולמים המקוריים, ואני ממש לא מרגיש את ההבדל של שמיים וארץ בהתנהגות עם האוהלינס (בנוחות - לגמרי הבדל תהומי).

לא התייחסתי בכלל לזוויות גלגול או אליך אישית.

רכב למסלול ורכב לכביש, ננהגים בתנאים שונים. רכב מסלול רצוי שיהיה כמה שיותר קשיח, כי מסלול לרב סלול מצויין. בתנאים יותר מגוונים, רכב קשיח מדי עלול דווקא לאבד אחיזה במקרים בהם הכביש לא אחיד.

גם לא כל זוויות הגלגול שוות. כלומר, זה לא משנה רק כמה רכב רוכן, לא פחות משנה זה אופן הפעולה של המתלה. גם המשקל של הרכב מאוד משנה. רכב יותר קל וקטן, זווית גלגול פחות מפריעה לשינוי הכיוון. קקטוס, למשל (אם לקחת לדוגמא רכב לא ספורטיבי בעליל, שממחיש את העיקרון), המתלים שלו אינם מבריקים דינמית, הם רכים, אבל ברכב קל זה פחות פוגם במהירות שינוי הכיוון. ברכב כבד, חייבים להקשיח יותר.

בגלל זה גם רכבי הספורט של הניינטיז הצליחו להיות יחסית רכים וגם מתנהגים. לפיג׳ואים של התקופה הייתה התנהגות כביש מעולה, מתלים עם תחושה לינארית ונוחות סבירה. הם גם שקלו הרבה פחות על צמיגים יותר דקים ובחתך יותר גבוה.

העולם הזה מת עם השיפור בבטיחות ובגימור והעלייה במשקל ומידות הצמיגים.

אני בטוח שבאפטר מארקט אפשר לשפר המון, בייחוד היום שיידע זמין מכל העולם. בזמנו בארץ, היית סומך על איזה גורו נידח במוסך מאולתר... ואנשים יצאו עם מוציאי סתימות שגם התנהגו מחורבן.

ועדיין.

מי שרוצה רכב ספורטיבי כדיילי צריך להבין שהוא ינהג ברכב לא נוח, יחסית.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני חושב שאנחנו מגדירים ספורטיבי בצורה שונה אחד מהשני. מבחינתי, מיאטה היא רכב ספורטיבי מהמפעל, ללא שום שינוי. האם הביצועים טעוני שיפור? כן, בוודאי. אם אתה רוצה להתחרות אם הרכב, ומעוניין להפיק ממנו כל עשירית שנייה, וודאי תחליף לו את המתלים, תשפר גם את המנוע, אולי תיבת הילוכים, ומה לא. אבל זו מבחינתי הגדרה צרה מדי לצמד המילים "רכב ספורטיבי". מבחינתי, רכב ספורטיבי צריך להיות מתקשר, עם נכונות להגיב לקלט מהנהג בצורה טובה, והמיאטה עושה את אלה מצוין גם עם בולמים מקוריים (שוב, לתחושתי. אולי ורסטפן לא ישים לב להבדל בין מיאטה לפריוס מרוב ששתיהן רחוקות ממה שהוא דורש, כל אחד והרגישות שלו).

פורסם (נערך)

מבחינת נוחות נסיעה - כמו שרשמתי באחת ההודעות הקודמות, יותר נוח מכל מיני וסופר מיני (חוץ מאולי סיטרואן C3), ולגמרי ברמה של רכבים משפחתיים רגילים כמו i30 ומאזדה3. אם כבר הזכרת ספורטיביות של שנות ה-90 - אז יותר נוח גם מ-306 XSi שהייתה לי בעבר (אם כי לא המושבים, המושבים בפג'ו היו לא מהעולם הזה).

כלומר, מבחינתי - כשקניתי אותה, לגמרי הרגשתי שאני מקבל את מנת הספורטיביות שאני מחפש, ולא הרגשתי שאני מתפשר ולו במעט מבחינת נוחות נסיעה (חשוב להדגיש, אני מתייחס לנוחות נסיעה מבחינת מתלים. המושבים לא נוחים במיוחד, וזה שהרכב נמוך לא מאוד מפריע לי, אבל כל מי שנוסע איתי דואג להבהיר לי שזה לא נוח).

עריכה אחרונה על ידי chrono

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...