Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מסעדות שמתבכיינות על ביקורות ברשת, כאילו נפל העולם (המחבוא של אדי וניב גלבוע)


DareDevil
שימו לב! השרשור הזה בן 539 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

כשאתה מבקש המלצה אתה בודק אם זה מתאים לטעם שלך.

 

אם אבקש המלצה למנה שתגיע עם גמבה (אני אלרגי) אין לי את מי להאשים אלא את עצמי ואם הוא לא אוהב מתוק על הבשר אז כמבקר מסעדות אתה אמור לדעת שאננס ותפוחים על בשר זה מתוק ואפילו מתוק מאוד.

רציני, אני לא חושב שטרחת לצפות בוידאו של גלבוע.

על זה בדיוק דיברו ביניהם כאשר הוא הזמין את המנה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 53 דקות, Derish כתב:

 

49794b71d163ca5dcd3aa0e628645c55.jpeg

 

שמע, פעם אחרונה שרשמתי משהו דומה על המסעדה הנ"ל הייתי מנודה איזה שנתיים מהאוף. לשמחתי קנה המידה לבשר טוב השתנה עם הזמן (היום נוסעים בשבילו עד בית חנניה), אבל כמה מהמודרטורים עדיין זוכרים לי את זה.

 

שהיא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

הבעיה של ניב גלבוע זה שיש לו דיבור של ילד *** לפעמים.

יש לו גישה של "הפסטה הזאת לא דומה ב-100 אחוז לפסטה שאכלתי אצל סבתא איטלקית בדרום איטליה שאיבדה יד במלחמה העולם השנייה ומכינה עם הרגל אז מבחינתי הציון 2",

על זה בדיוק הוא הרוויח דמות ב"ארץ נהדרת" (החיקוי קורע, הקטע עם נירו לוי - עוד יותר).

  • רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

 

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לוקאץ הזה מופיע לי בדיסקובר מידי פעם, הסרטונים שלו יותר סרטוני סנאף מאוכל, אנחנו רואים בן אדם הורג את עצמו

  

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תכלס? ראיתי קודם את התגובה של אשלי ורק אח״כ את הביקורת של ניב.

 

פייר? מלבד כל הירידות על אח אחד שרף וכאלו, שהן מיותרות לגמרי בעיני ולא מכבדות, נשמע לי כמו בעיית תאום ציפיות: הם ממשיכים מסעדה שנתקעה בשנות השמונים בשביל אנשים שזוכרים אותה משנות השמונים ורוצים את אותה חוויה בדיוק, והוא ציפה למסעדה בסטאנדרטים קולינריים של 2023.

 

ההערות שלו על האוכל היו ענייניות למדי, אומנם מוגשות בתאטרליות הטיפוסית-ילדותית שלו, ובסה״כ על הסביצ׳ה והסטייק הוא אמר שהם היו בסדר.

 

מעבר לזה, אפשר לעבור על ביקורות שיש על המסעדה הזו ברשת כדי להבין שבעיקר ברמת השירות, אבל כנראה גם ברמת האוכל, המסעדה הזו נשארה איפשהו בעידן של 206 ושל ין-יאנג וכדורי הדים סם המטוגנים ברוטב אדום-זרחני.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

כמה שאני נהנה לראות את הביקורות שלו, זה לא נכון להגיד שאין לו bias מסויים.

לפעמים איך שהוא נכנס למסעדה אתה רואה שהוא בא באנטי, ולפעמים גם להפך-

אמנם אני בצד השמאלי של המפה הפוליטית, אבל די נדיר שראיתי אותו קוטל מסעדות של ערבים, גם על דברים שמסעדות אחרות מקבלות בראש (מישהו אמר מים מינרלים מוגזים? איך זה שבמסעדות ערביות מגישים לו תמיד סודה והוא לא מתלונן)

קיצר, לראות עם גרגר מלח.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה מילים על ניב גלבוע

לא מכיר אותו באופן אישי,  מכיר את הביקורות שלו שנים. לפעמים הציניות שלו לא מצחיקה, לפעמים הוא חופר עם ההערות הארוכות שלו על כל דבר

אבל הוא מאוד ענייני ומאוד הוגן.

לדוגמא: הלך בכוח לביקורת אצל אייל שני שסירב להכניס  מבקר מסעדות, אז הגיע עם מצלמה נסתרת וקטל אותו.

אחר כך הלך למסעדה אחרת של אייל שני ונתן ציוד מאוד גבוה ופירגון ענק, ועל הדרך גם שיקף שירות מדהים של המלצרית שזה גם בונוס

דוגמאות אחרות למקומות שביקר והביקורת הייתה מדוייקת מאוד: פרוזדור - כל מילה בסלע. מיט בר- ללא ספק אחד ההמבורגרים הטובים בארץ עם נתחים מובחרים ומדוייקים. הוא קלע בול.

 

לעניין המחבוא של אדי

הוא צודק לחלוטין. סביצה לא מגישים עם יוגורט ופסטו. כמו שלא מגישים קרפציו שהיה קפוא והופשר. כל הקטע במנות האלה זה להנות מהטריות של הדג עם קצת מלח פלפל לימון שמן.

אז סבבה, זכותו של בעל הבית להגיש אנטריקוט על בסיס קטשופ, אבל זכותו של המבקר להגיד שאין קשר בין המרכיבים.

 

אמר גם שפטריות מטוגנות זאת מנה מיושנת וגם בזה הוא צודק. זאת מנה שהיו מגישים ב 2008 כשהיה פסטיבל "שף תאכל". 

בוא, התפריטים מתעדכנים והטעמים של הסועדים מתקדמים

מה שהיה נכון בעבר לאו דווקא נכון להיום. וכמו שהואציין, אם מדובר בתפריט נוסטלגי, אפשר להשאיר מנה לזכר הנוסטלגיה ולהתקדם.

זה אגב אחד הדברים שאני אוהב בסוהו - כל פעם מעדכנים ומשדרגים את התפריט. זה חובה לדעתי

 

כנ"ל לגבי הפילה.

 

בנימה אישית: הייתי במחבוא של אדי בקיץ 2021

הזמנתי מקום 3 שבועות מראש כי ידעתי שאני בא עם הבת זוג והיא לא אוהבת אוכל של מלונות אז סגרנו מראש מסעדה לכל ערב.

ביקשתי בפירוש תמונות של המקום ומקום ספציפי לשבת בו כי פחות התאים לי להיות באמצע המסעדה ברעש. ואם אני זוכר גם אישרו לי שככה יהיה. הגענו למסעדה, אף אחד לא הבין על מה אני מדבר, עשו לי פרצוף כאילו אני משקר ובאתי לבזבז להם תזמן. הזוי. רואים זוג, לבוש יפה, אפשר בקלות לנחש שהולכים לבזבז הרבה כסף בארוחה, הזמינו מקומות הרבה זמן מראש, ונותנים לנו הרגשה שאנחנו ילדים בני 17 שבאו לשבת על קולה זירו ולעשות רעש  ובלאגן במסעדה

בכל מקרה אחרי דין ודברים נתנו לי להרגיש שעושים לי טובה ונתנו לי מקום שרציתי.

ציפיתי לאוכל וואו  כי שמעתי על המקום.

הזמנו הרבה מנות.

הכבד אווז היה טעים כי כבד אווז בגריל אי אפשר לקלקל.

 

אני לא זוכר שהחזרנו מנות, אבל זוכר שהאוכל היה סביר בלבד. לא רוצה להגיד פחות מזה כי לא זוכר. אבל בטוח לא יותר מזה

 

התגובה של הבעלים:

אני לא מכיר אותו ואין לי קשר אליו.

הוא עשה הפוך על הפוך, במקום להשלים על זה שביקורת יכולה להיות חיובית אבל יכולה להיות גם שלילית, אמר בוא נהפוך את עצמי לקורבן וככה נלחם בביקורת.

 

הדעה שלי: כמו שעשרות בעלי עסקים נהנים מביקורות מוגזמות לטובה שלגמרי לא בצדק! ואף אחד מהם לא בא ואומר "חברים האוכל שלי סבבה, הוא ממש לא מושלם"

ככה הם צריכים לדעת לקבל בהבנה ולשתוק כשנותנים להם ביקורת שלילית.

כל ההתקרבנות הזאת לפחות לטעמי זה טריק שיווקי חכם שנועד להפוך את הקערה על פיה. עסק שמכבד את עצמו צריך לקבל את הביקורת כמו גבר.

לפני שעתיים, flytomars כתב:

כמה שאני נהנה לראות את הביקורות שלו, זה לא נכון להגיד שאין לו bias מסויים.

לפעמים איך שהוא נכנס למסעדה אתה רואה שהוא בא באנטי, ולפעמים גם להפך-

אמנם אני בצד השמאלי של המפה הפוליטית, אבל די נדיר שראיתי אותו קוטל מסעדות של ערבים, גם על דברים שמסעדות אחרות מקבלות בראש (מישהו אמר מים מינרלים מוגזים? איך זה שבמסעדות ערביות מגישים לו תמיד סודה והוא לא מתלונן)

קיצר, לראות עם גרגר מלח.

 

זה לא נכון והוכחה לזה שהוא הלך לאייל שני וקטל אותו

ואז הלך למסעדה אחרת שלו ופירגן רצח, וזה אחרי שהפריע לו הצורת הגשה על מפיות נייר במקום על צלחת וכו'.

 

הלך לפרזודור ואמר שהבדיחות הציניות  שלהן לא מצחיקות ומיותרות, אבל האוכל קיבל ציון 9

 

זה מוכיח בדיוק ההפך - הוא מאוד ענייני ולא משליך את צורת ההגשה המוזרה על הציון של טעם האוכל.

לפני 6 שעות, Fazer כתב:

והוא ציפה למסעדה בסטאנדרטים קולינריים של 2023.

 

ב2023 מצפים מכל מסעדה לתת סטנדרטים כאלה

גם ממפגש הסטייק שקיימת יותר מ30 שנה

מותר להגיש בוואריה (אני מאוד אוהב) ושיפודי פרגית, עדיין אפשר לשדרג את הסלטים, לרענן, להתחדש, ולא להשאר עם תפריט של 1980

בסוף הוא נכנס למסעדה ומבקר אותה בתור לקוח, לא בתור שף ממסעדת מישלן. 

ההערות שלו היו רציניות ונכונות

לפני 16 שעות, phpclub כתב:

האמת שמאוד אהבתי את התגובה של אשלי, עניינית, מכבדת ולא מזלזלת.

 

כי עם עובדות אי אפשר להתווכח

הוא לא יכול  לבוא ולטעון שיוגורט כן  הולך טוב  עם סביצ'ה

אז הכי קל להתקרבן ולנסות  לקבל את אהבת הקהל

 

כמו אתי קרייף ועוד דוגמאות  בסגנון.

כנראה התייעץ ואמרו לו אל תלחם בתוכן הביקורת כי אתה תפסיד, לך על הצד הריגשי 

 

לפני 13 שעות, Night Driver כתב:

סטייק הוואי לא הייתי מזמין בשום מקום כי אני מעדיף את הקינוח בנפרד מהעיקרית אז להזמין דבר שאתה לא אוהב ולבוא בטענות שזה לא לטעמך זה במקרה העדין מטומטם.

 

זה לא נכון

אני לא הייתי אוכל כבד אווז ברוטב שוקולד ולעולם לא אכין דבר כזה בבית.

אבל  במסה אביב משה ידע להגיש את זה בצורה שזה פשוט טעים.

 

אם הוא היה רוצה לבוא למסעדה וללכת על בטוח היה לוקח לחם עם מטבלים, כבד אווז ושיפוד פרגית.

אבל הוא מסתכל בעיניים של לקוח

הוא רוצה לבחור דווקא את המנות המאתגרות

 

מנה לא אמורה להיות מתוקה מדי, חמוצה מדי, חסרת טעם מדי  וכו'

הטענה הייתה שחוץ מהמנה הזאת יש מנה של פילה בקר מתוק, כלומר מה שהוא אכל זה אפילו לא ה-מתוק, כשהוא בעצם טועם מתיקות מטורפת

 

חוץ מזה

לגיטימי שמבקר מסעדות יבקר את התפריט ויגיד שמנות מסוג זה כבר לא מגישים בשנת 2023

בדיוק כמו שאני מרשה לעצמי להגיד שלהגיש קבב בטחינה בקבלת פנים באולם אירועים זה 2005. דיי התקדמנו יש מנות הרבה יותר מגניבות ומודרניות.

נכון שזכותי לא לאכול את זה, אבל מבחינת ביקורת, כשאולם מגיש קבב בטחינה או חציל בטחינה בקבלת פנים זה תמיד מראה על אולם מיושן, כשיש מנות הרבה יותר מודרניות. 

 

לפני 11 שעות, Night Driver כתב:

כשאתה מבקש המלצה אתה בודק אם זה מתאים לטעם שלך.

 

זה לא העניין

אפשר לאכול הומפרייז בדיקסי, לקבל רוטב מושלם, עם חמאה בדיוק במידה וצ'ילי בדיוק במידה והכל מדוייק וטעים

ואז לאכול הומפרייז במסעדה אחרת ולקבל בקבוק שמן בתוך המנה, שוחה ביחד עם מלא צ'ילי וסוכר וטעם לוואי צורם

 

זה לא חוכמה להגיד "מה לא ידעת שיש צילי בהום פרייז?"

כן ידעתי

הכל עניין של מינון וכמויות וברגע שמקבלים מרק של צ'ילי ושמן מבינים שמי שהכין את זה חובבן

וזה בדיוק המטרה בביקורת, להגיד אם ביצעת את המנה טוב או בחובבנות.

 

אגב אכלתי שבוע שעבר פסטה קאצו א פפה

מנה שהמרכיבים העיקריים שלה הם פלפל שחור וגבינת פקורינו

כמה קל להרוס פסטה שהמרכיב הכי חשוב שלה זה פלפל שחור נכון ?

אז הביצוע היה מעולה.

במקום אחר יכלו פשוט להפציץ בפלפל בצורה שכל ביס אתה תחנק ותשתעל.

זה בדיוק הסיפור עם הפילה בקר

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • אחראי פורום
לפני 3 שעות, Transporter כתב:

אכלתי שבוע שעבר פסטה קאצו

חשיבותו של ניקוד:

קאצ'ו זה דבר אחד.

קאצו זה דבר אחר לגמרי.

  • אהבתי 1
  • מצחיק 6

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, flytomars כתב:

כמה שאני נהנה לראות את הביקורות שלו, זה לא נכון להגיד שאין לו bias מסויים.

לפעמים איך שהוא נכנס למסעדה אתה רואה שהוא בא באנטי, ולפעמים גם להפך-

אמנם אני בצד השמאלי של המפה הפוליטית, אבל די נדיר שראיתי אותו קוטל מסעדות של ערבים, גם על דברים שמסעדות אחרות מקבלות בראש (מישהו אמר מים מינרלים מוגזים? איך זה שבמסעדות ערביות מגישים לו תמיד סודה והוא לא מתלונן)

קיצר, לראות עם גרגר מלח.

בול.

זוכר קטע שלו ממסעדה כשרה בירושלים ואל תשאלו למה זה נתקע בראש - "במסעדה כשרה צריך לראות איך מטפלים בפרודוקטים", במסעדה שמוכרת חזיר לא צריך?

אם מלצרית במסעדת פועלים ישראלית תתקרצץ עליו הוא יגיד איזה נודניקים, במסעדה ערבית יגיד איזה אותנטית.

 

קיצר עוד אחד שעושה ביקורות ומחפש כסף.

גם פעם היה מסרב למנות חינם, היום הוא זורם עם זה. הבין את העולם.

לפני 7 שעות, Transporter כתב:

כנראה התייעץ ואמרו לו אל תלחם בתוכן הביקורת כי אתה תפסיד, לך על הצד הריגשי 

הפוך. זה שהוא העלה סרטון על זה וכל העולם מדבר על זה יכול לגרום לו לנזק.

אם המסעדה באמת עובדת טוב היה יכול להתעלם ואף אחד לא היה זוכר את זה. היה נשאר איפשהו במעמקי היוטיוב עם הקהל מעריצים של ניב גלבוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, Fazer כתב:

זו העבודה שלו, והוא מרוויח עליה, כמו כל אחד אחר שיש לו עבודה…

הקטע שפעם הוא היה יותר אמין. כשבן אדם מסרב למנות חינם אתה יודע שהוא ייתן ביקורת אמיתית.

ברגע שהוא מקבל את המנות חינם, אתה אומר מה עוד הוא מקבל? אולי המסעדות מזמינות אותו ומשלמות לו אקסטרה כדי שיפרגן? אולי אדי לא שילם לו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 539 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
×
×
  • תוכן חדש...