Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטייק.

method
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום קשר בין סו ויד לבין נינגה.

סו ויד מתאים לבישול ארוך ואיטי לעומת הנינג'ה שתוך 10-20 דק "מכין" את האוכל

סו ויד מתאים לדברים מסויימים, הוא עושה את שלב הבישול בלבד

נניח חזה אווז, נתח שצריך בישול מאוד איטי וקל לפספס איתו בתנור  \ גריל. שימו לב שרוב המקומות שמגישים חזה אווז מייבשים אותו

סו ויד עושה אותו מעולה. 3/57 והוא מוכן

אבל זה לא מספיק. אחרי הסו ויד צריך לתת צריבה חזקה לנתח כדי שיהיה שיקבל את הגוון והסגירה שאנחנו רוצים.

יש דברים שסו ויד מעולה להם, יש דברים שפחות

אנטריקוט לא הייתי עושה בסו ויד.

עוף  בגריל לא הייתי עושה שם

אסאדו לא הייתי עושה שם

תירס ברוקולי וכו' יוצאים טוב שם

זה כלי שיכול לבוא כתוספת להכל, לא במקום שום דבר

לפני 11 שעות, ניקו פ. כתב:

הנתח הוא בהחלט הכול (או הרוב), אבל המחשבה שכל מה שלא "וואגיו" או עולה מעל 200 שקלים לקילו אינו טעים, זו מחשבה שגויה שבישראל הרגילו אותנו אליה כדי שנשלם. יכול להבטיח לכם שאתם יכולים לקנות נתח מאוד זול וליישן בעצמכם בבית אם יש לכם מדף במקרר וסבלנות. לא מתאים לכל אחד, אבל יוצא בדיוק כמו לשלם פי 3 ולקנות מקצבייה פנסית. 

אפשר גם לקנות נתחים טובים במחיר סביר בקצבייה טובה אם קונים כמות ולשים במקרר ליישום או לחתוך לסטייקים ולהקפיא. 

אף אחד לא הרגיל אותך לשום דבר. זה פשוט נכון ולא טענת ואגיו בארץ כדי להבין את ההבדל.

ואגיו עולה יקר גם בחו"ל

ואני עדיין לא מצאתי בארץ נתח שמשתווה לוואגיו שאיציק מוכר

ברור שמי שלא טעם את זה יגיד שהכל אותו דבר

אחרי שטועמים ומשווים לאחרים מבינים שלא הכל אותו דבר

מה הקשר "לקנות נתח זול מאוד וליישן" ?

אני יכול לקנות מכונית זולה מאוד ולשים לה אגזוז וצ'יפ.....אז יש לי פרארי?

חומר גלם מושלם זה הדבר הכי חשוב בבישול.  הנקודת פתיחה של הסטייק הזול רחוקה עשרות רמות מהואגיו שאיציק מוכר. זה הרבה מעבר ליישון, זה שיוש וטעמים שקשה לי למצוא בנתחים אחרים.

חוץ מזה שהמון קצביות לא יודעות ליישן את הנתח ומוכרות נתחים עם ריחות מסריחים (וגם טעם לוואי) בגלל אובר יישון, אז למה אתה חושב שאתה תדע לעשות משהו שמי שמתעסק בזה כל החיים לא מצליח.

הגדולה של איציק מעבר לנתח עצמו זה הצורת יישון שלו שלא משאירה ריח וטעמי לוואי.

כמו שאמרתי מי שלא טעם לא יכול להשוות כדי להגיד שזה יותר טוב מאחרים.

מי שלא נהג על פרארי יכול להגיד שטסלה זה פרארי כי על הנייר עושה 3 שניות מ 0 ל 100....אז יגיד..

אבל כן החיים הרבה יותר קלים כשקונים טסלה ומשכנעים את עצמו שזה פרארי, וטלוויזיה של 1000 שקל מהסופר נראית כמו OLED

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, Transporter כתב:

זה כלי שיכול לבוא כתוספת להכל, לא במקום שום דבר

בעוד שאני לא רוצה לסטות יותר מידי מנושא השרשור, אני רוצה להדגיש לטובת קוראי השרשור שמה שכנראה התכוונת אליו זה שסו-וויד לא יכול לבוא כתחליף מלא בהכנת בשר צלוי.

יש מאכלים שאפשר לעשות בסו-וויד מההתחלה ועד הסוף, כמו למשל פירה, תבשילים, וירקות ממולאים.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

עם השנים נטשתי את הסטייקים ועברתי לנתחים בצלייה ארוכה, שאני קצת צורב אותם ואז שם בתנור (או גריל גז) בכ-100 מעלות לשעתיים-שלוש. לחילופין. ההעדפה היא לווסיו, פיקניה ונתח קצבים. הם לא כ"כ מתאימים לצלייה מהירה (נתח קצבים קצת יותר), שם באמת עדיף נתחים קלאסיים, כמו סינטה, אנטריקוט ופילה.

העובי המועדף עלי הוא במינימום ס"מ, אבל אני יודע להסתדר עם כל עובי. אני משתמש בפלטה יצוקה, כאשר צד אחד על האש וצד שני לא. אם הנתח עבה מס"מ, אני צורב אותו חזק כדקה וחצי כל צד, ואז מעביר לצד הפחות חם, לשתיים עד שלוש דקות. אין לי פה מתכון, זה תלוי בנתח, כמה הוא עבה, כמה שומני וכו'.

סימן לזה שהסטייק סיים זה אם הוא מוציא נוזלים מצידו העליון.

דרך אגב,  אם תשימו נתח קר ו/או שלא הופשר באופן הדרגתי, הוא יתחיל להוציא מיצים מוקדם יותר ולכן ייצא פחות לעיס במרקם ופחות טעים. זה גם הסימן לבשר מופשר באיכות לא טובה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Trilandian כתב:

יש מאכלים שאפשר לעשות בסו-וויד מההתחלה ועד הסוף, כמו למשל פירה, תבשילים, וירקות ממולאים.

תירס וברוקולי וכו' לא רלוונטי לשרשור שמדברים בו על בשר ודרכי הכנה שלו

וסו ויד לא מתאים לכל נתח, במיוחד שחלק מהם דורשים 12\24 שעות הכנה.

זה אחלה כלי למי שיש מטבח גדול ויכול להשאיר אותו למקרה שבא לו. אבל ממש לא כלי שיכול להחליף את התנור \ גריל

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 20 שעות, Transporter כתב:

לוואגיו שאיציק מוכר

ברור שמי שלא טעם את זה יגיד שהכל אותו דבר

כמו שאמרתי מי שלא טעם לא יכול להשוות כדי להגיד שזה יותר טוב מאחרים.

כבר היה לנו את הוויכוח בשרשור אחר. 

הסברתי לך שטעמתי את ה"וואגיו" של איציק. 

גם הראיתי לך וואגיו אמיתי שאכלתי, מכל מיני סוגים החל מ-A3 ועד מיאזקי A-5 וקובה כנ"ל. גם msb7 אוסטרלי. 

אלו נתחים שלא האף שלך ולא האף של איציק הריחו בחיים שלכם, אז תעשה לי טובה תפסיק לז**ן לי בשכל ותמשיך להתווכח עם אנשים אחרים, לא אתי. זה שאתה נותן לי עצות על בשר מתאים לפתגם הרוסי "הביצים לא מלמדים את התרנוגלת". 

אני סיימתי, אתה מוזמן להמשיך להתווכח עם עצמך. אני לא מתייחס יותר. 

IMG-20191014-WA0011.thumb.jpg.97bbc31d716e72a822bd5823ea2e6e86.jpgIMG-20191014-WA0009.thumb.jpg.5b1785385ea820f560c9524a5c099294.jpgIMG-20191014-WA0013.thumb.jpg.81273373b696a8bea7e0df453b6ccbc9.jpgIMG-20191014-WA0014.thumb.jpg.cb7b2df9840e7f2d6665237a20c09602.jpgIMG-20191014-WA0012.thumb.jpg.366be180c31fa0d4ade2434af321c911.jpgIMG-20191014-WA0016.thumb.jpg.b4c0220007571f8679c1ae5210f2ed17.jpg

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 1 דקה, ניקו פ. כתב:

כבר היה לנו את הוויכוח בשרשור אחר. 

הסברתי לך שטעמתי את ה"וואגיו" של איציק. 

גם הראיתי לך וואגיו אמיתי שאכלתי, מכל מיני סוגים החל מ-A3 ועד מיאזקי A-5 וקובה כנ"ל. גם msb7 אוסטרלי. 

אלו נתחים שלא האף שלך ולא האף של איציק הריחו בחיים שלכם, אז תעשה לי טובה תפסיק לז**ן לי בשכל ותמשיך להתווכח עם אנשים אחרים, לא אתי. זה שאתה נותן לי עצות על בשר מתאים לפתגם הרוסי "הביצים לא מלמדים את התרנוגלת". 

אני סיימתי, אתה מוזמן להמשיך להתווכח עם עצמך. אני לא מתייחס יותר. 

למה סיימת כי כל פעם שעונים לך מייבשים אותך ואין לך מה להגיד?

תפסיק לבלבל לנו תמוח על נתחים שלא קיימים בארץ. אנחנו חיים בארץ וקונים את הבשר שלנו בארץ ומי שפתח את השרשור לא מתכוון לנסוע לחו"ל לקנות כמה נתחים ולחזור להכין אותם.

הכי טוב שאפשר להשיג פה זה ואגיו אוסטרלי וזה מה שאיציק מוכר

הואגיו האוסטרלי יותר טוב מכל אנגוס או נברסקה או הולשטיין שיש בארץ. מה לעשות, ככה יצא

בדיוק כמו שאני קונה רכב בארץ אני משווה אותו לרכבים אחרים שאני יכול לקנות בארץ, ולא לסדרות שלא מייבאים,

וכמו שאני הולך לחופשה בארץ ולא משווה את החדר שקבלתי לחדר בקאבו טאגו ב של 20,000 ללילה.

ציטוט

אלו נתחים שלא האף שלך ולא האף של איציק הריחו בחיים שלכם, אז תעשה לי טובה תפסיק לז**ן לי בשכל ותמשיך להתווכח עם אנשים אחרים, לא אתי. ז

אני לא יודע אם אתה נהנה לעשות צחוק מעצמך או שסתם אתה מתחבא מאחורי כינוי אנונימי

אני ישבתי במסעדות שאתה צריך למשכן את כל מה שיש לך בשביל שיכניסו אותך, וגם אז תצטרך שיאמינו שאתה יכול לעמוד במינימום הזמנה שלהם

לפי התגובות שלך כאן והנסיונות שלך למצוא סטייקים איכותיים ב 100 שקל אני מניח שאתה לא מהלקוחות שיושבים במסעדות האלה.

אכלת 100 גרם A5 אתה חושב שאתה עושה רושם על אנשים שכל חופשה שלהם סובבת סביב אוכל ואלכוהול איכותי. אתה בדיחה.

פורסם (נערך)

אחח, אין כמו לחוות קצת טרנספורטר של פעם. תענוג לעיניים.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • מצחיק 4
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 21 שעות, Transporter כתב:

ואני עדיין לא מצאתי בארץ נתח שמשתווה לוואגיו שאיציק מוכר

בשבילך אני תמיד מביא את ה The Best.

• אהבתי 1
  • מצחיק 6
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Transporter כתב:

אני לא יודע אם אתה נהנה לעשות צחוק מעצמך או שסתם אתה מתחבא מאחורי כינוי אנונימי

אני ישבתי במסעדות שאתה צריך למשכן את כל מה שיש לך בשביל שיכניסו אותך, וגם אז תצטרך שיאמינו שאתה יכול לעמוד במינימום הזמנה שלהם

לפי התגובות שלך כאן והנסיונות שלך למצוא סטייקים איכותיים ב 100 שקל אני מניח שאתה לא מהלקוחות שיושבים במסעדות האלה.

אכלת 100 גרם A5 אתה חושב שאתה עושה רושם על אנשים שכל חופשה שלהם סובבת סביב אוכל ואלכוהול איכותי. אתה בדיחה.

אני חייב להכיר אותך במציאות ולדעת אם אתה באמת כזה גועלי/ילדותי כפי שאתה מצטייר פה, או שאתה סתם מנהל שהחליט לשעשע אותנו עם דמות פרי דמיונו

עריכה אחרונה על ידי avargel
  • מצחיק 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אתמול, מנגל גחלים, אנטריקוט מקצביה בזרזיר.

חייב לציין שויזואלית לא הייתי מנחש שמדובר באנטריקוט(או פרה 😅). הנתח היה ענקי, ופסי השומן נראו מאוד שונה מהרגיל. וואלה לא סגור על הנתח, וגם לא אני קניתי אותו...

מה שכן, הטעם היה בסדר. הרבה יותר טוב מהאנטריקוט שמוכרים בקשת טעמים ב 80שח לקילו- את זה אפילו לי קשה לאכול.

thumbnail_IMG_2547.jpg

thumbnail_IMG_2548.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תן צילום של חתך, שנראה מידת עשייה.

בד"כ אם אין הרבה תמונות זה היה טעים ולאף אחד לא היה כח לצלם כי התעסקו בלאכול.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

בד"כ אם אין הרבה תמונות זה היה טעים ולאף אחד לא היה כח לצלם כי התעסקו בלאכול.

וזו הסיבה שיש לי בערך תמונה אחת מכל הביף וולינגטון שהכנתי בבית איי פעם :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

קצר מאוחר מדי לחתכים... אולי אספיק לתפוס צילום שלו ביציאה

עריכה: יצא מדיום ברובו.

עריכה 2: הכוונה למידת עשייה לפני שאכלתי אותו.

עריכה אחרונה על ידי method
  • מצחיק 3
פורסם
בתאריך 20.4.2022 בשעה 23:19, Transporter כתב:

בדיוק כמו שאני קונה רכב בארץ אני משווה אותו לרכבים אחרים שאני יכול לקנות בארץ, ולא לסדרות שלא מייבאים,

אז כשלא היו מייבאים פרארי לארץ, אם היית קונה מכונית זולה ושם לה צ'יפ ואגזוז זה היה כמו פרארי?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...